Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aardappelprijzen supermarkt.

36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 juli 2020 20:51
    Paar weken geleden was er een boer die klaagde dat hij te weinig kreeg (per kg €0,10...€0,15) dus gaf hij ze maar weg.
    Ik verbaas me er over dat voor een zak aardappels à 5 kg tegenwoordig €5 wordt gerekend. Dus €1/kg.

    Je kan nog beter tomaten eten, want die heb je al voor €0,50/kg als je 5kg koopt.
    Tomaten hoef je ook niet teschillen, wat je koopt kan je 100% opeten.
    Een geschilde aardappel wordt zo wel 3x zo duur als tomaat!

    Om bij de boer te blijven.
    De melkprijs die hij krijgt is ongeveer €0,35/l.
    www.frieslandcampina.com/nl/onze-boer...
    In de aldi verkopen ze volle melk voor €0,89/l.

    Als je de marge vergelijkt met die op aardappels lijkt me dat zowel boer als consument door de supermarkten getild worden.

    Laten we dus overstappen op rijst, linzen, erwten.
    Allemaal spul wat droog ca €1/kg kost, maar kan ook goedkoper per 5 kg.
    Je doet er sowieso de helft water bij, hebt geen afval, en bent dus veel goedkoper uit dan met die rottende kutaardappelen van de supermarkt.

    !!!! Boycot de supermarktaardappel !!!
  2. [verwijderd] 10 juli 2020 21:33
    Vind je het heel gek als ik me verbaas over het feit dat jij je over de prijsstelling en marge van een supermarkt verbaast.

    Drie maal op rij verbazing in een zin: ik ben oprecht verbaasd door dit topic.

    Als je elk product analyseert, dan zou je namelijk nog heel veel topics moeten openen vanavond die elk afzonderlijk tot een boycot zouden kunnen/in jouw ogen moeten leiden.
  3. forum rang 6 jonas 10 juli 2020 21:37

    Dit is een lastig probleem en ach 5 cent voor de liter melk zullen de meeste klanten niet erg vinden.
    Veel agrarische producten worden ook bij voorverkoop verkocht.

    Slimme boeren kunnen ook aan upgrading denken zoals van melk lekkere kaas maken en daar marge op maken. En ja het is waar nog even een de aardappelprijs gaat hoger dan de goudprijs1

    Mogelijk iets voor een app met hier direct ophalen bij de boer en uitschakelen de Appies.

    Groet, Jonas
  4. forum rang 6 haas 11 juli 2020 06:12
    Beste Bowski

    supermarkten gedragen zich net als de Overheid: graaien ten koste van hun burgers,klienten,leveranciers

    Men noemt het "marktwerking"maar het zijn vormen van misbruik maken van monopolie

    Ter info: bericht van 10 dagen geleden: de witlof prijs is begin juni gedaald van 1 euro naar 0.50/kg wat de telers ontvangen: de supermarkten prijs bleef gelijk : PLus: 1.78/kg AH 1,98/kg, Jumbo 2.38

    PS: de aardappel prijs was /is 0.01 cent: gaat naar de varkens
    Nwe aardappelen kosten 1.75/kg
    En ik koop 10 vrije uitloop eieren bij de boer: 1.25 (bijAH 3.40)
  5. forum rang 9 objectief 11 juli 2020 08:12
    quote:

    haas schreef op 11 juli 2020 06:12:

    supermarkten gedragen zich net als de Overheid: graaien ten koste van hun burgers,klienten,leveranciers

    De Overheid is geen graaier; maar een verdeler aan al die bedrijven die zgn.voor eigen risico ondernemen maar nu aan de Overheidsruif liggen.
  6. Sjonnie2 11 juli 2020 08:20
    quote:

    Bowski schreef op 11 juli 2020 01:16:

    En anders moeten we maar over op duivenvoer.
    Van de dierenwinkel natuurlijk, byebye AppieHeijn!
    www.youtube.com/watch?v=C93YfZljgCc
    Prima als jij dat doet, maar ik zou niet de publiciteit opzoeken als ik jou was. Met de "duivenman" is het namelijk niet zo goed afgelopen.

    www.hartvannederland.nl/algemeen/2009...

  7. [verwijderd] 11 juli 2020 10:02
    quote:

    Sjonnie2 schreef op 11 juli 2020 08:20:

    [...]

    Prima als jij dat doet, maar ik zou niet de publiciteit opzoeken als ik jou was. Met de "duivenman" is het namelijk niet zo goed afgelopen.

    www.hartvannederland.nl/algemeen/2009...
    Haha Sjonnie, ik moest flink zoeken naar het verhaal over het voedsel van de duivenman. Mijn zoekmachine wilde alleen over zijn dood berichten.
    Wees maar blij dat je het verhaal over zijn leven hier op IEX nog even kan meemaken.
  8. forum rang 8 Leefloon 11 juli 2020 10:02
    quote:

    haas schreef op 11 juli 2020 06:12:

    ik koop 10 vrije uitloop eieren bij de boer: 1.25 (bijAH 3.40)
    Er zijn genoeg boeren die zelf supermarktprijzen als inspiratie voor eigen, vaak illegale verkooppunten hanteren. Dan kost een doosje eieren net iets minder dan in de supermarkt, mag je voor die paar centen besparing vele kilometers reizen, en zijn die eieren met een brutowinstmarge van 50% in jouw omgeving voor €2,50 te koop bij een door meerdere overheden gesubsidieerde "stadsboer"-winkel. Of er wordt overgetapt naar de eerder genoemde merk-melk, waarbij de prijs makkelijk zo'n 4x, 5x over de kop gaat.

    Mede daarom mislukken er ook zoveel lokale Groen Links-vriendelijke initiatieven, overwegend gericht op jonge vrouwen met een yoga-matje en NPO 3-kijkervaring. Alsof de voedselindustrie geen waarde toevoegt, en de boeren niet zelf voor de hoofdprijs gaan.

    Ik kan dus wel €0,10 per XXXL-ei noemen, maar dan verzwijg ik de kosten van het er helemaal heen moeten en dan verhul ik dat elders een eierautomatenprijs met 100%+ extra brutowinstmarge nauwelijks onder de laagste, vergelijkbare AH-prijs ligt.

    Eerlijke prijzen werken 2 kanten op, maar boeren gaan weleens teveel uit van de supermarktprijzen en vergeten dat één van de problemen van o.a. halloboer.nl is dat je als klant hallo tegen de boer moet zeggen, na een lange reis voor een vaak nauwelijks goedkopere prei. Als die prei niet al in een peperdure, foute streekproductenwinkel ligt.

    Er is een initiatief om zoiets op te lossen, maar daarbij is het een risico dat een boer vasthoudt aan een melkprijs van €1,80 per liter. Inkoopprijs, afhaalprijs, exclusief kosten en marges voor o.a. koeling en bederf. De waarheid ligt ergens in het midden, en boeren hebben of zijn de oplossing meestal niet in handen. Dan krijg je namelijk met subsidies foute streekproductenwinkels, met foute streekproductenprijzen en met biologische producten en maaltijdboxen om dat een beetje te verbergen.

    Anders gezegd: met een schappelijke €1,25, plus een gebruikelijke brutowinstmarge van 50% van streekproductenwinkels, zit je al boven de laagste prijs van vergelijkbare supermarkteieren. En ben je dus een linkse subsidiewinkel voor idealisten, die teveel betalen voor iets waarvan ze "denken" dat dat beter is dan de efficiency van een supermarkt of industrie. Een toch al lage boerderijprijs van €1,25 voor 10 eieren is dus te hoog, wanneer een lokale winkel het met lokale eieren van een inhalige supermarkt wil winnen. Net zoals merk-melk in de supermarkt minder dan de €1,80 per liter van een VVD-boerderij kost.
  9. forum rang 8 Leefloon 11 juli 2020 10:10
    quote:

    objectief schreef op 11 juli 2020 08:12:

    De Overheid is geen graaier; maar een verdeler aan al die bedrijven die zgn.voor eigen risico ondernemen maar nu aan de Overheidsruif liggen.
    Hoe komt die overheid dan aan het geld dat zij verdelen aan al die bedrijven? Of liever overheden, inclusief waarschijnlijk in vele gemeenten hogere lokale lasten t.b.v. tekorten en plichtmatig nieuw beleid...
  10. [verwijderd] 11 juli 2020 10:28
    quote:

    Bowski schreef op 11 juli 2020 10:22:

    In Belgie per kg: €0,01 voor de boer en €1,50 in de supermarkt.
    www.landbouwleven.be/7854/article/202...
    Dat was toch een mooie stuntkans geweest, beste supermarktmarketeers???
    Uitzuigers zijn jullie! Bah.
    Ten eerste kopen supermarkten via bestaande kanalen in en zijn ze helemaal niet zo happig om bij derden in te kopen.

    Ook maakt een supermarkt gewoon zijn marge waar het vervolgens weer mee kan investeren wat het aandeel alleen maar ten goede komt. Wellicht een reden waarom je op dit forum zit, toch?

    Verder kiezen boeren zelf voor eenvoudige deals met grote afnemers, omdat ze in één keer of maandelijks met grote happen hun voorraad willen zien slinken.

    Tot slot zijn boeren blij als ze break-even draaien en juichen ze als hun landbouwgrond plots in bouwgrond wijzigt. Daar zit immers het verdienmodel van de huidige boer. Niet bij het telen van een aardappel of spruit, tenzij je een megafarm in Flevoland hebt.
  11. [verwijderd] 11 juli 2020 11:07
    quote:

    Yandex schreef op 11 juli 2020 10:28:

    [...]

    Ten eerste kopen supermarkten via bestaande kanalen in en zijn ze helemaal niet zo happig om bij derden in te kopen.

    Ook maakt een supermarkt gewoon zijn marge waar het vervolgens weer mee kan investeren wat het aandeel alleen maar ten goede komt. Wellicht een reden waarom je op dit forum zit, toch?
    Blijkbaar vinden ze inkoop niet zo belangrijk? Aan de domme consument verdienen ze meer. Gebruikelijk is(was) een opslagpercentage, maar nu zeggen ze ik wil op elke zak van 5kg een vast bedrag van €4 marge.
    Op een pak rijst hebben ze genoeg aan €0,50 marge...

    Over mijn persoon. Ik sta niet met een kokervisie in het leven. Ik ben dus niet eenzijdig in aandelen geïnteresseerd.
    Verder: als Ahold te veel vraagt voor z'n spullen hou ik geen geld over om hun aandelen te kopen. Als ik ze tòch koop en ook hun winkelwaar krijg ik op z'n best een sigaar uit eigen doos.

    En verder ben ik niet perse pro boer. Ze zijn 2 generaties lang verknuffeld, velen zijn er (multi-)miljonair van geworden. Het CDA is hun verpakking voor boerenbelangen.
    Ze moeten leren dat groter, dikker en duurder niet tot in het oneindige door kan gaan. Dat ze niet alleen zijn op de wereld, ze mochten het denken als ze in hun wijde omgeving enkel boeren zien. Niet-boeren hebben ze van het platteland verdreven. Laat ze hun oogkleppen af doen. Ze leven notabene met het doel om de toekomst van hun kinderen in te vullen. (Natuurlijk moet die ook boer worden). Welke andere ouder in NL doet/durft/mag dat???
    Dat ze hun trekkers inzetten als oorlogstuig vind ik heel erg!
  12. [verwijderd] 11 juli 2020 11:20
    quote:

    Bowski schreef op 11 juli 2020 11:07:

    [...]

    Blijkbaar vinden ze inkoop niet zo belangrijk? Aan de domme consument verdienen ze meer. Gebruikelijk is(was) een opslagpercentage, maar nu zeggen ze ik wil op elke zak van 5kg een vast bedrag van €4 marge.
    Op een pak rijst hebben ze genoeg aan €0,50 marge...

    Over mijn persoon. Ik sta niet met een kokervisie in het leven. Ik ben dus niet eenzijdig in aandelen geïnteresseerd.
    Verder: als Ahold te veel vraagt voor z'n spullen hou ik geen geld over om hun aandelen te kopen. Als ik ze tòch koop en ook hun winkelwaar krijg ik op z'n best een sigaar uit eigen doos.

    En verder ben ik niet perse pro boer. Ze zijn 2 generaties lang verknuffeld, velen zijn er (multi-)miljonair van geworden. Het CDA is hun verpakking voor boerenbelangen.
    Ze moeten leren dat groter, dikker en duurder niet tot in het oneindige door kan gaan. Dat ze niet alleen zijn op de wereld, ze mochten het denken als ze in hun wijde omgeving enkel boeren zien. Laat ze hun oogkleppen af doen. Ze leven notabene met het doel om de toekomst van hun kinderen in te vullen. (Natuurlijk moet die ook boer worden). Welke andere ouder in NL doet/durft/mag dat???
    Dat ze hun trekkers inzetten als oorlogstuig vind ik heel erg!
    Als Ahold te veel voor hun producten zou vragen, dan de vraag sterk afnemen. Dat is zeker niet het geval. Wat belet een consument overigens om aardappelen bij een boer in te kopen?

    Verder is het verdienmodel van elk bedrijf om een maximale marge te realiseren en zo financiële ruimte vrij te maken. Lijkt mij alleen maar gezond.

    Voor consumenten zijn er immers altijd alternatieve routes en desgewenst kunnen ze zelf een alternatief traject bouwen dankzij de mogelijkheid om een entiteit te starten.

    Wat betreft aardappelen zijn er verschillende aanbieders, waaronder de boeren zelf. Ook kan een consument in zijn vrije tijd zelf overgaan tot het telen van aardappelen. Niemand die hen tegenhoudt om zelfstandig een voor hem/haar passende keuze te maken.

    Uiteraard ben ik het met je eens dat het eindeloos doorgroeien en maximaliseren binnen het huidige model weinig betekenisvol is. Zeker gezien de extreme groeipopulatie van de mensheid in de afgelopen 100 jaar. Een groei die nog decennia extreem doorzet, gelet op de ontwikkelingen in Afrika waar westerse landen geboortes belonen met nog meer subsidie.

  13. forum rang 9 josti5 11 juli 2020 11:40
    Hier in de Haarlemmermeer zijn er meer dan genoeg boeren-adressen, waar je eieren, aardappelen etc. kunt kopen.
    Zelf haal ik m'n groenten bij de Landijn in Zwaanshoek, vaak met een wurm in de sla, en de groente ziet er vaak niet uit - maar qua voedingsstoffen onovertrefbaar.
    Wel een uurtje heen en weer fietsen, maar die tijd moet je je natuurlijk niet rekenen. Toch?

    Het kán natuurlijk en-en: gewoon een schap 'lokale produkten' bij de Appies van deze wereld.
  14. [verwijderd] 11 juli 2020 11:47
    quote:

    Bowski schreef op 11 juli 2020 11:07:

    [...]
    Dat ze hun trekkers inzetten als oorlogstuig vind ik heel erg!
    De kentekenplicht is in aantocht. Dan zal het wel gauw afgelopen zijn.
    www.doorneweerd.nl/verzekeringen/kent...
    Maar, je moet dit eens lezen wat voor slappe hap de handhaving en boetebeleid is. Volgens de boeren uiteraard, die lachen zich bij voorbaat al een ongeluk.
    www.nieuweoogst.nl/nieuws/2020/02/08/...
    Ik hoop toch dat de overheid even een tandje bij zet!
  15. forum rang 7 hirshi 11 juli 2020 11:53
    quote:

    josti5 schreef op 11 juli 2020 11:40:

    Hier in de Haarlemmermeer zijn er meer dan genoeg boeren-adressen, waar je eieren, aardappelen etc. kunt kopen.
    Zelf haal ik m'n groenten bij de Landijn in Zwaanshoek, vaak met een wurm in de sla, en de groente ziet er vaak niet uit - maar qua voedingsstoffen onovertrefbaar.
    Wel een uurtje heen en weer fietsen, maar die tijd moet je je natuurlijk niet rekenen. Toch?

    Het kán natuurlijk en-en: gewoon een schap 'lokale produkten' bij de Appies van deze wereld.
    Voor dat uurtje heen en weer fietsen heb je toch mooi een gratis worm in de sla.
    Landyn in Zwaanshoek is geen boer maar een winkel met een slim businessmodel.
    Ik koop groente en fruit bijna altijd op de markt.
  16. forum rang 4 New dawn 11 juli 2020 12:06
    Supermarkten verkopen groente en fruit meestal duur. Maar ze hebben extra kosten die betaald moeten worden. Ook zijn veel aardappels gewassen wat extra geld kost. De winst die AH maakt is niet buitensporig hoog op alle artikelen.

    Ik kan hier aardappels bij de boer kopen, ook in een zak van 10kg voor 6,00 euro / Bildstar. Deze zijn niet gewassen.
36 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0621 -0,04%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -0,03%
Gold spot 2.383,66 +0,05%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links