Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Degiro

4.244 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 213 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Leefloon 14 juni 2020 12:46
    quote:

    Belegger-92 schreef op 14 juni 2020 12:05:

    geschreven opties ... dienen deze teruggekocht te worden met de nieuwe regels (terwijl de optie waardeloos afloopt)?
    In dat geval heb je 3 problemen. De tegenpartij kan een belachelijk hoge prijs vragen omdat jij een koopplicht zou hebben, degene die (symbolisch) om 17:29:59:59 uur aan jou verkoopt met een openingsverkoop kan redelijkerwijs onmogelijk terugkopen, en er is geen gegarandeerd aanbod van verkopers.

    Bij afschaffing of uitfasering is het gebruikelijker dat alleen close buy of close sell mogelijk is, dus alleen geen nieuwe posities (open buy, open sell) meer. Dan zijn er wel kopers en/of verkopers in de markt, maar zonder iets te moeten.
  2. Alifar 15 juni 2020 11:48
    Ik heb zojuist mijn portefeuille van DeGiro gekoppeld aan IEX, maar alles blijft op 0,00 staan, dit terwijl het al zo'n twee uur geleden is. Ik heb een aantal keren proberen te refreshen maar zonder succes helaas. Bij DeGiro staat delen van gegevens voor IEX gewoon aan.

    Iemand enig idee waarom ik geen waardes kan zien? En zit er een vertraging in de resultaten?

    EDIT: Ook zie ik de portefeuille niet terug in de app.
  3. [verwijderd] 15 juni 2020 18:04
    quote:

    voda schreef op 8 juni 2020 17:55:

    Rechtszaak tussen DeGiro en AFM over opgelegde boetes

    DeGiro is in 2019 meermaals in aanvaring gekomen met de Autoriteit Financiële Markten (AFM), vanwege het overtreden van toezichtregels. De broker heeft €300.000 aan boetes moeten betalen, en mogelijk volgt nog een nieuwe straf van maximaal €1 mln. Ook heeft De Nederlandsche Bank (DNB) DeGiro een zwaardere kapitaaleis opgelegd van €13,2 mln.

    Dit blijkt uit nog onopgemerkte jaarverslagen van DeGiro. Ceo Esmond Berkhout meldt het FD dat het bedrijf bij de rechter in beroep gaat tegen de beslissing van de AFM. De AFM kan niet ingaan op vragen omdat het kwesties betreft die 'niet openbaar' zijn. DNB geeft geen commentaar.

    'Belangenconflicten'
    De onenigheid tussen DeGiro en de AFM vindt haar oorsprong in een kritisch rapport dat de toezichthouder in mei 2018 voltooide. Daarin stonden 'acht bevindingen' over gebreken aangaande het bestuur en de compliance van het bedrijf. Geëist werd dat DeGiro binnen een gestelde termijn orde op zaken zou stellen, op last van dwangsommen.

    DeGiro voerde daarop 'grote verbeteringen' door, zo staat in een recent gedeponeerd jaarverslag. Zo werden nieuwe externe bestuurders benoemd, en meer mensen aangenomen die moesten toezien op de naleving van wet- en regelgeving.

    ‘DeGiro en AFM hebben 'een andere interpretatie' over de kwestie’
    Ondanks dit ingrijpen kreeg DeGiro op 9 september vorig jaar van de AFM te horen dat drie ‘sancties’ waren verbeurd, van €100.000 elk. Deze lasten hebben betrekking op 'onvoldoende' beleidsverbeteringen, 'belangenconflicten' binnen de groepsstructuur en het feit dat geld door klanten deels door wordt belegd in geldmarktfondsen van Morgan Stanley.

    Volgens DeGiro-ceo Berkhout zijn de lasten verbeurd doordat deze 'in de ogen van de AFM' niet voor de gegeven deadline 'volledig opgelost' waren, en dat de toezichthouder 'een andere interpretatie' heeft over de kwestie. Daarnaast meldt DeGiro dat tijdig aanbevelingen zijn overgenomen uit een analyse van een speciaal daartoe ingehuurde consultant.

    'Technische discussie'
    Omdat de broker het het niet eens is met 'een aantal' van de AFM-verwijten is DeGiro naar de rechter gestapt. DeGiro doet geen inhoudelijke mededelingen over de rechtszaak. Wel wordt gemeld dat een onderdeel ervan een 'technisch vraagstuk' is over bij het bedrijf beschikbare geldmarktfondsen.

    De AFM wil dat klantengelden worden gestopt in strenger gereguleerde fondsen, of traditionelere bankrekeningen. Daarnaast heeft DNB afgelopen september geëist dat de broker €13,2 mln extra bufferkapitaal aanhoudt op de balans, om mogelijke tegenvallers op te vangen.

    €24,3 mln
    Het eigen vermogen van DeGiro eind 2019
    Terwijl een en ander wordt getoetst door de rechter wordt bij DeGiro 'druk gewerkt' om klanten nog dit jaar de mogelijkheid te bieden een (externe) bankrekening te koppelen aan hun account.

    DeGiro benadrukt 'ruim voldoende gekapitaliseerd' te zijn om aan de DNB-eis te voldoen. Op de balans van het bedrijf prijkte eind 2019 €24,3 mln eigen vermogen, en €295,7 mln aan schulden. Daar staat een vordering van €290,6 mln op klanten tegenover.

    Nóg een boete
    Naast eerder verbeurde sancties loopt DeGiro risico nóg een boete te moeten betalen, die conform regelgeving tussen €500.000 en maximaal €1 mln kan uitvallen. Dit vanwege het te laat melden van transacties tussen 20 september en 31 oktober vorig jaar.

    Opmerkelijk is dat DeGiro in haar jaarverslag meldt dat het probleem ontstond nadat AFM een verandering in het 'rapportagesjabloon' doorstuurde naar een verkeerd mailadres van de broker. Toen de fout werd ontdekt heeft DeGiro 'dezelfde dag' nog alle vermiste transacties opgegeven.

    ‘'Een samenloop van omstandigheden'’
    Uitleg van DeGiro-ceo Esmond Berkhout op het te laat melden van transacties door de broker
    Volgens ceo Berkhout was sprake van 'een samenloop van omstandigheden' die 'uiteraard niet enkel aan de AFM' te wijten valt. DeGiro heeft nog niet vernomen of een boete wordt opgelegd.

    Hierbij weegt mogelijk mee dat DeGiro in 2018 een AFM-boete van €240.000 moest betalen vanwege het niet op tijd melden van 178.299 transacties. Destijds werd de straf gematigd omdat DeGiro de fout zelf ontdekte, meldde en rechtzette. Bij de nieuwe casus ontdekte de AFM de fout.

    Overname Flatex
    DeGiro, van oorsprong een broker voor professionele partijen die zich sinds 2013 ook op particulieren richt, is de laatste jaren fors gegroeid. Op dit moment telt het bedrijf ruim 550.000 klanten in achttien landen, en verwerkt het jaarlijks voor meer dan €75 mrd aan transacties.

    In 2019 werd voor het vierde jaar op rij winst geboekt. Deze verdubbelde ruimschoots naar circa €8,5 mln. De operationele inkomsten stegen met ruim 33% naar €40 mln, mede dankzij een toename in commissies. Ook valt op dat ruim 50% minder aan marketing werd uitgegeven.

    Recent werd DeGiro voor €250 mln overgenomen door het Duitse Flatex. DNB moet hiervoor nog een verklaring van geen bezwaar afgeven. DeGiro meldt dat de lopende rechtszaak met de AFM hier 'voor zo ver wij kunnen zien' geen invloed op heeft.
    Flatex is op de hoogte van de kwestie. 'Alle potentiële financiële risico's' worden 'uiteraard gedragen door de verkopende partijen', aldus cfo Muhammad Chahrour. Hij meldt dat het Flatex' 'eerste prioriteit' is om 'reguleringsnormen' van DeGiro naar 'het hoogste' niveau te brengen.

    fd.nl/beurs/1346601/rechtszaak-tussen...
    IEX hult zich in stilzwijgen over dit conflict van de DeGiro met de AFM, ik vermoed vanwege de onderlinge commercièle relaties.
  4. forum rang 10 voda 1 juli 2020 17:48
    DeGiro meldt recordaantal nieuwe klanten en transacties

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Flatex AG
    45,00 -0,50 -1,10 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) DeGiro heeft in de eerste helft van 2020 een recordaantal nieuwe klanten verwelkomd en eveneens een piek in transacties gerealiseerd. Dit maakte de broker woensdagmiddag bekend.

    In de eerste zes maanden van dit jaar steeg het aantal nieuwe rekeningen op jaarbasis met 265 procent, ofwel 217.548 stuks. Hierdoor steeg het totaal aantal rekeningen tot 633.175, een stijging van 52 procent.

    Het aantal transacties steeg met 169 procent tot 24,5 miljoen.

    "Naast negatieve rentetarieven, heeft de Covid-19 uitbraak de interesse voor beleggen nog verder vergroot", aldus DeGiro.

    In veel landen, waaronder Nederland, is de wachtlijst voor nieuwe klanten inmiddels volledig verwerkt en opgeheven. In de overige landen verwacht DeGiro het resterende deel van de wachtlijst in de komende maand te verwerken.

    Conform eerdere berichtgeving lanceert DeGiro een bankrekening voor klanten. Dit gebeurt in samenwerking met Flatex. Dit betekent ook dat DeGiro later dit jaar zal stoppen met zijn geldmarktfondsen voor geld dat niet belegd is.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. MaantjeBovenHavanna 2 juli 2020 17:26
    Goedendag,

    Wilde me vandaag inkopen in een aandeel bij DEGIRO, heb hier ook al mijn andere aandelen staan, krijg ik een foutmelding. Ik mailen waarop wordt gezegd: dit kan niet want dit is een ‘preferred stock’. Nu wil ik dit aandeel toch graag hebben, welke competitieve broker biedt wel ‘preferred stocks’ aan?

    Vriendelijke groet
  6. forum rang 9 objectief 3 juli 2020 07:47
    quote:

    MaantjeBovenHavanna schreef op 2 juli 2020 17:26:

    Goedendag,

    Wilde me vandaag inkopen in een aandeel bij DEGIRO, heb hier ook al mijn andere aandelen staan, krijg ik een foutmelding. Ik mailen waarop wordt gezegd: dit kan niet want dit is een ‘preferred stock’. Nu wil ik dit aandeel toch graag hebben, welke competitieve broker biedt wel ‘preferred stocks’ aan?

    Vriendelijke groet
    Ik heb ze bij DeGiro. Wat is de naam van het beestje, dan wil ik het wel opzoeken bij andere partijen!
  7. MaantjeBovenHavanna 3 juli 2020 12:31
    Bij DEGIRO app kwam de melding ‘Helaas kan dit product niet verhandeld worden. Dit kan het gevolg zijn van regelgeving, uw profiel of als gevolg van een intern besluit’

    De duiding in de mail was:

    ‘ Helaas is het mogelijk dit product aan te kopen. De reden hiervoor is dat het hier gaat om een zogeheten: 'preferred share', dit product type heeft helaas bepaalde belasting gerelateerde kenmerken

    die voor complicaties kunnen zorgen. Hierdoor heeft onze 'risk' afdeling besloten dat klanten dergelijke producten enkel nog kan aanhouden en/of sluiten.’

    Bedankt voor het uitzoekwerk in ieder geval, ga me van de week ook maar eens inschrijven bij BinckBank!
  8. forum rang 10 voda 4 juli 2020 12:21
    Voorlopig zit er nog muziek in de financiële markten

    In de Amerikaanse film Margin Call (2011) omschrijft de baas van een fictieve investeringsbank op Wall Street zijn baan als volgt: 'Mijn taak is het om te raden wat de muziek over een maand, een week of een jaar vanaf nu gaat doen. En op dit moment hoor ik helemaal niets.'

    Met die muziek bedoelt bestuursvoorzitter John Tuld (gespeeld door de Britse acteur Jeremy Irons) de stijgende koersen op de financiële markten. Als de muziek ophoudt klapt de markt in elkaar. Dat is ook precies wat hij verwacht. In de film verkoopt de investeringsbank de volgende dag in sneltreinvaart al zijn bezittingen, in een poging de verliezen te beperken.

    Hoogtevrees
    Wie naar de stijgende koersen van het afgelopen kwartaal kijkt, dat dinsdag werd afgesloten, zou ook wel eens hoogtevrees kunnen krijgen. Na de coronacrash van maart veerden de voornaamste graadmeters op de aandelenbeurzen weer op, en snel ook. De AEX sloot vrijdag 0,4% in de min op 568,63 punten, slechts 7,6% lager dan aan het begin van het jaar.

    Na de enorme klap stonden particuliere beleggers (virtueel) in de rij bij handelsplatformen zoals DeGiro. Voor veel mensen was de crisis het startschot om te beginnen met beleggen. De Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq herstelde niet alleen van de coronacrisis, maar brak zelfs nieuwe records.

    Zijn beleggers gek geworden?
    Geen vuiltje aan de lucht, zo lijkt het op de beurs. Maar beleidsmakers waarschuwen dat de coronacrisis nog lang niet is afgelopen. Wereldwijd worden er nog elke dag mensen besmet met het virus, dat vooral buiten Europa nog veel slachtoffers eist. De aard en omvang van de economische schade is nog steeds niet precies duidelijk, maar zal zonder twijfel enorm zijn.

    Deze week waarschuwde een prominent lid van het beleidscomité van de Federal Reserve, het Amerikaanse stelsel van centrale banken, in de Financial Times nog voor een golf aan faillissementen. De centrale bank van Zweden verhoogde deze week uit voorzorg het stimuleringsprogramma. En dan is er nog de vrees voor de tweede golf van de virusuitbraak in het najaar.

    Zijn beleggers gek geworden?

    Joost van Leenders denkt van niet. De beleggingsstrateeg bij vermogensbeheerder Kempen Capital Management ziet wel degelijk grond voor het optimisme op de beurs. 'De cijfers over de economie zijn veel minder negatief dan eerder. In veel landen zijn de lockdowns opgeheven, en je ziet nu weer herstel. Bovendien hebben centrale banken en overheden miljarden in de economie gepompt, als steunmaatregel.'

    De winnaars van de crisis
    Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie bij ABN Amro, wijst op het succes van de winnaars van de coronacrisis. 'De koersen van bedrijven actief in de IT zijn omhoog geschoten, vanwege ontwikkelingen zoals thuiswerken en de toename van winkelen via het internet. Dat is geen onbelangrijke factor. De Amerikaanse S&P 500-index bestaat al voor 40% uit deze bedrijven'.

    Ook in Amsterdam is hetzelfde beeld te zien. De grote winnaar op de beurs is betaalbedrijf Adyen, vanaf het begin van het jaar gemeten. Adyen wordt op de voet gevolgd door chipbedrijven ASMI en ASML en techinvesteerder Prosus. Maaltijdbezorger Just Eat Takeaway maakt de top vijf compleet.

    Shell
    Het lijstje met de verliezers geeft een heel ander beeld. De koers van oliemaatschappij Shell staat weliswaar een stuk hoger dan tijdens het dieptepunt van de crisis, maar sinds begin dit jaar is er nog steeds 44% van de koers af. Het bedrijf kondigde deze week nog een afboeking ter waarde van mogelijk $22 mrd aan. Vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield is nog steeds meer dan de helft van zijn beurswaarde kwijt sinds begin dit jaar. Ook de banken ING en ABN koersen nog steeds diep in het rood.

    En er zijn nog meer risico's op de wereld behalve corona. Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China wordt vaak genoemd, net als de presidentsverkiezingen in de VS in november. Het economisch herstel gaat bovendien nu heel snel omdat de economische activiteit in veel sectoren tijdens het dieptepunt van de crisis extreem laag was. De verwachting is dat het herstel naar het niveau van voor de crisis nog veel langer op zich zal laten wachten.

    Volgens Wessels en Van Leenders zijn de koersen wel erg hard opgelopen en ligt er een correctie in het verschiet. Maar die zal lang niet zo dramatisch zijn als de kelderende koersen eerder dit jaar. 'De markten zijn een beetje vooruitgelopen op de muziek. Maar we verwachten niet dat de muziek plotseling ophoudt', aldus Wessels.

    fd.nl/beurs/1349867/voorlopig-zit-er-...
  9. forum rang 10 voda 7 juli 2020 10:40
    Beursblik: groeivermogen Flatex nog onderschat

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Flatex AG
    42,25 -0,70 -1,63 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft het koersdoel voor het Duitse Flatex, dat bezig is de Nederlandse onlinebroker Degiro in te lijven, verhoogd met 10 euro naar 51,00 euro, en handhaaft het koopadvies.

    De koers van Flatex steeg dit jaar al 75 procent, vooral dankzij recordresultaten in het eerste halfjaar, maar de markt onderschat nog de Europese groeipotentie na de overname van Degiro, volgens de analisten van Berenberg.

    Een groter marktaandeel in bestaande en nieuwe Europese markten zal voor een duurzame winstgroei zorgen, denkt Berenberg, dat daarbij wijst op de ambitieuze doelstelling van de broker om de klantenkring op middellange termijn te verdubbelen tot 2 miljoen.

    Door de overname van Degiro is Flatex de grootste en eerste echte pan-Europese onlinebroker in een zeer gefragmenteerde markt. Schaalvoordelen en lage kosten bieden een prima uitgangspositie om een leidende rol te spelen bij een consolidatie van de brokermarkt, volgens Berenberg.

    Flatex wil zijn huidige marktaandeel van circa 8 procent in drie tot vijf jaar verdubbelen. In de thuismarkten Duitsland en Nederland heeft het bedrijf al een marktaandeel van circa 30 procent.

    De afronding van de overname van Degiro wordt binnen enkele weken verwacht. Goedkeuring door de Nederlandse toezichthouder liep vertraging op door de coronacrisis, maar er is al toestemming om de operationele integratie te beginnen, wat een sterk signaal is dat er geen bezwaren zijn, volgens Berenberg.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 9 juli 2020 08:09
    Geachte heer Voda,

    Wij zijn verheugd om u te kunnen mededelen dat wij binnenkort de geldmarktfondsen zullen vervangen door een bankrekening bij flatex Bank. Deze wijziging betekent dat wij vanaf dat moment de veelgestelde vraag "Valt mijn niet-belegde geld bij DEGIRO onder het €100.000 depositogarantiestelsel?" met “Ja” kunnen beantwoorden.

    Aangezien DEGIRO een beleggingsonderneming is, mogen wij zelf geen gelden van klanten aanhouden. Om ervoor te zorgen dat deze ongebruikte gelden toch belegd kunnen worden en op een veilige manier kunnen worden aangehouden maken wij momenteel gebruik van geldmarktfondsen (Money Market Funds).

    Over een paar weken zullen wij beginnen met het overzetten van klanten naar deze nieuwe oplossing. Wij zullen u te zijner tijd informeren zodat u op de hoogte bent van alle voorwaarden, wijzigingen en benodigde handelingen. Met deze e-mail willen wij al kort met u delen wat u kunt verwachten. Daarnaast brengen wij u graag op de hoogte van de hiermee samenhangende wijzigingen in de Cliëntovereenkomst.

    Uw geld wordt aangehouden bij een bank
    Dat DEGIRO zelf geen bank is, betekent niet dat wij niet met een bank kunnen samenwerken. In flatex Bank, een onder toezicht staande Duitse bank, hebben wij de perfecte partner gevonden. flatex Bank heeft €14 miljard aan vermogen onder beheer.

    Uw geld zal bewaard worden op een aparte persoonlijke bankrekening met uw eigen nieuwe IBAN. Hiervan wordt een bedrag tot € 100.000 door het depositogarantiestelsel gegarandeerd. Uw nieuwe IBAN wordt direct gekoppeld aan uw bestaande DEGIRO-rekening. Het enige wat u hoeft te doen, is het online formulier invullen dat bij het inloggen op het DEGIRO platform beschikbaar wordt gesteld. Het invullen van dit formulier zal slechts enkele minuten van uw tijd in beslag nemen. Nadat u dit hebt ingevuld, ontvangt u uw unieke IBAN en aanvullende instructies over toekomstige stortingen. Ons compensatiebeleid voor negatieve rente blijft ongewijzigd.

    Wijzigingen in de Cliëntovereenkomst
    Met betrekking tot het bovenstaande hebben wij enkele wijzigingen aangebracht in onze Cliëntovereenkomst:

    Ten aanzien van twee documenten in de Cliëntovereenkomst hebben wij wijzigingen aangebracht: de Voorwaarden Beleggingsdiensten en de NIB - Beleggingsdiensten.
    In de Voorwaarden Beleggingsdiensten hebben wij de artikelen 6.5 en 6.6 gewijzigd (de laatste is nu opnieuw genummerd tot artikel 6.6.1) en een nieuw artikel 6.6.2 toegevoegd, dat de werking van de Geldrekening in relatie tot de beleggingsdiensten van DEGIRO regelt. Feitelijk hebben wij voor bepaalde klanten de mogelijkheid gecreëerd om een Geldrekening bij een derde bank te gebruiken in plaats van de geldmarktfondsen. Wanneer u besluit een Geldrekening te openen, gaat u een directe juridische relatie aan met flatex Bank. U geeft ook een volmacht aan DEGIRO om de Geldrekening te debiteren als dit nodig is voor uw DEGIRO transacties. Geld dat u ontvangt als gevolg van beurstransacties of anderszins wordt teruggestort op de Geldrekening. Op deze manier houdt u geen geld aan bij DEGIRO; u heeft er immers voor gekozen om altijd het geld op de rekening bij flatex Bank te storten. Om de juiste werking van de Geldrekening mogelijk te maken zijn er ook andere wijzigingen in andere artikelen van de Voorwaarden Beleggingsdiensten, zoals een introductie en definitie van de Geldrekening.

    In de NIB - Beleggingsdiensten staan de wijzigingen in paragraaf 3 "Geld aanhouden", waarin u uitleg krijgt over de werking van de optie van de Geldrekening. Houd er rekening mee dat de werking van de Geldrekening in principe via het platform van DEGIRO verloopt, aangezien de Geldrekening uitsluitend wordt gebruikt als een clearingrekening voor effectentransacties, bewaring van tegoeden en administratie voor uw DEGIRO-rekening. Dit is in lijn met de volmacht die DEGIRO heeft om de Geldrekening te debiteren.

    Wij zullen u per e-mail informeren wanneer het mogelijk is om een bankrekening aan te maken. Op dit moment is de verwachting dat dit medio augustus mogelijk zal zijn voor de eerste Nederlandse DEGIRO klanten. Wij zullen u dan ook verder informeren over deze wijziging en de benodigde acties.

    Met vriendelijke groet,
    DEGIRO
  11. forum rang 10 voda 21 juli 2020 17:12
    Toezichthouder akkoord met overname DeGiro door Flatex

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Flatex AG
    41,00 1,30 3,27 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)

    (ABM FN-Dow Jones) Flatex heeft van toezichthouder De Nederlandsche Bank goedkeuring gekregen voor de overname van DeGiro. Dit maakte Flatex dinsdag bekend.

    Het Duitse Flatex zal DeGiro volledig overnemen en consolideren per 1 augustus.

    CEO Frank Niehage van Flatex zal in de raad van commissarissen van DeGiro plaatsnemen.

    Medio december 2019 nam Flatex al een belang van 9,4 procent in DeGiro voor 23,6 miljoen euro. Voor de resterende 90,6 procent werd de goedkeuring door DNB afgewacht.

    De centrale bank gaf dinsdag een verklaring van geen bezwaar af.

    Om de overname te financieren zal Flatex tot 7,5 miljoen nieuwe aandelen uitgeven.

    In een toelichting zei Niehage dat bij het sluiten van de deal in december 2019 DeGiro minder dan 500.000 klanten had. Inmiddels zijn er een kwart miljoen bijgekomen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
  12. [verwijderd] 28 juli 2020 02:07
    quote:

    esprit se schreef op 26 maart 2020 00:33:

    [...]
    *****
    Ik heb uit voorzorg 1,5 week geleden 99% van mijn rekeningssaldo ad €130k bij DeGiro teruggetrokken voor het geval dat een groot deel van de klanten plotseling liquide gaat en onmiddellijk hun saldo teruggeboekt wil hebben..... en DeGiro c.q. het bewaarbedrijf vanwege de massaliteit van terugboekingen in gebreke blijft.
    E.e.a. mede gezien het feit dat cash geld veelal in een Euro- of USD geldmarktfonds zit.
    Zal wel voor niets zijn; maar toch voor alle zekerheid.....
    *****
    De nattigheid die ik voelde was dus terecht......immers...

    Het FD van vandaag:.........Toezichthouder: klanten DeGiro liepen te veel risico

    Enkele citaten uit het betreffende artikel:
    Toezichthouder AFM geeft de grootste onlinebroker van Nederland een keiharde veeg uit de pan. Particuliere beleggers liepen bij DeGiro jarenlang meer risico dan hun werd verteld.
    Nu blijkt dat de eigenaren van het succesvolle beleggersplatform achter de schermen een ingewikkeld spel speelden. Daarbij liepen de particuliere klanten van DeGiro het gevaar op te draaien voor de risico's van een groot beleggingsfonds met gedeeltelijk dezelfde bestuurders én aandeelhouders als het handelsplatform: HiQ Invest.
    Was DeGiro of HiQ omgevallen, dan was in beide gevallen de rekening ook bij de particuliere klanten beland, omdat de vermogens zich onder één dak bevonden, concludeert de AFM. Zo zaten de beleggers die via DeGiro voor een dubbeltje op de eerste rij wilden zitten, buiten hun medeweten op de tweede rij.
  13. forum rang 10 voda 28 juli 2020 07:39
    Hier nog het FD artikel!

    Toezichthouder: klanten DeGiro liepen te veel risico

    Toezichthouder AFM geeft de grootste onlinebroker van Nederland een keiharde veeg uit de pan. Particuliere beleggers liepen bij DeGiro jarenlang meer risico dan hun werd verteld. De broker kreeg daarvoor al een boete van €300.000. Maandag publiceerde de Autoriteit Financiële Markten een vernietigend onderzoeksverslag over de gang van zaken bij de snelgroeiende broker.

    Prijsvechter DeGiro begon in 2012 met het aanbieden van beleggingsrekeningen aan particulieren en veroverde met lage prijzen en agressieve marketing al snel terrein op gevestigde concurrenten. Met ruim 630.000 rekeninghouders is het bedrijf inmiddels de grootste onlinebroker van Nederland.

    Ingewikkeld spel
    Nu blijkt dat de eigenaren van het succesvolle beleggersplatform achter de schermen een ingewikkeld spel speelden. Daarbij liepen de particuliere klanten van DeGiro het gevaar op te draaien voor de risico's van een groot beleggingsfonds met gedeeltelijk dezelfde bestuurders én aandeelhouders als het handelsplatform: HiQ Invest.

    DeGiro stond garant voor de handelsrisico's die HiQ aanging, concludeert de AFM in het rapport, dat in april 2018 werd afgerond. Bovendien handhaafde DeGiro de risiconormen die wel voor particuliere klanten golden, niet bij HiQ. Uit interne mailwisselingen blijkt dat de DeGiro dit wist, maar niet ingreep.

    Bovendien kreeg HiQ Invest voor een miljoenenbedrag een lening zonder onderpand van DeGiro. Het precieze bedrag is in het AFM-rapport zwartgelakt. De lening diende als buffer voor de momenten dat HiQ niet aan zijn margeverplichtingen kon of wilde voldoen. Juist dat gebeurde in het voorjaar van 2017 geregeld. Op het hoogtepunt liep het tekort op tot ruim 38% boven de officieel opgelegde risicomarge. Als HiQ op dat moment in de problemen was gekomen, dan zouden volgens het rapport 'de gelden van andere cliënten van DeGiro aangesproken worden om aan de verplichtingen te voldoen'.

    ‘Zo zaten beleggers die via DeGiro voor een dubbeltje op de eerste rij wilde zitten buiten hun medeweten op de tweede rij.’

    Was DeGiro of HiQ omgevallen, dan was in beide gevallen de rekening ook bij de particuliere klanten beland, omdat de vermogens zich onder één dak bevonden, concludeert de AFM. Zo zaten de beleggers die via DeGiro voor een dubbeltje op de eerste rij wilden zitten, buiten hun medeweten op de tweede rij.

    Margeverplichting
    Beleggingsinstellingen zijn juist verplicht om bij alle klanten in de gaten te houden of de verliezen niet te hoog oplopen en waar nodig extra geld te vragen als buffer. Deze margeverplichting of saldibewakingsplicht moet voorkomen dat tekorten ongedekt blijven, en mogelijk ten laste komen van andere beleggers.

    Adam Rose, ceo van FundShare (de nieuwe naam van HiQ) zegt dat na het rapport van AFM in 2018 direct is opgetreden. 'Ik ben toen als ceo aangesteld, door het bestuur van de holding boven DeGiro en HiQ. Het eerste wat we hebben gedaan is het betrokken hedgefonds sluiten. Ook hebben we de naam veranderd naar FundShare. Vervolgens hebben we ervoor gezorgd dat ons fonds voldoet aan de regels voor geldmarktfondsen. Sinds april van dit jaar valt FundShare ook niet meer onder dezelfde holding als DeGiro.'

    Jarenlange juridische strijd
    DeGiro en de AFM vechten al jaren een juridische strijd uit. Dit slepende conflict heeft er mede toe geleid dat DeGiro in handen komt van de Duitse concurrent Flatex. Die is al begonnen met het overzetten van portefeuilles van Nederlandse klanten naar Duitse bankrekeningen.

    Vorige week bepaalde de rechter dat de toezichthouder DeGiro terecht op de vingers tikte voor het onzorgvuldig omgaan met klantenbelangen. De broker had beroep aangetekend, maar kreeg van de rechter op alle fronten ongelijk. Hierna volgde maandag de publicatie van een honderden pagina's tellend onderzoeksrapport van de AFM.

    Uit het rapport blijkt ook dat HiQ Invest in 12.000 verschillende effecten handelde. In heel veel gevallen gebeurde dat direct via DeGiro met particuliere klanten van DeGiro.
    De zaak zelf draaide om de vraag of de broker gelden van beleggers in geldmarktfondsen mocht aanhouden of niet. Strikt genomen is dat niet verboden, maar dan dienen de gebruikte fondsen wel aan strenge eisen te voldoen. En dat deden ze volgens de rechter niet.

    Volgens een woordvoerder van DeGiro beschrijft het AFM-rapport slechts dingen uit het verleden. 'We hebben altijd de aanbevelingen van de AFM opgevolgd. Als we het er niet mee eens waren, hebben we ze voorgelegd aan de rechter, met het inmiddels bekende resultaat. Nu worden de portefeuilles van onze klanten overgezet op bankrekeningen en kunnen we dit afsluiten.'
    De AFM zegt nog vast te moeten stellen of de geconstateerde overtredingen zijn hersteld.

    fd.nl/beurs/1352431/toezichthouder-kl...
4.244 Posts
Pagina: «« 1 ... 69 70 71 72 73 ... 213 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0616 -0,09%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.770,80 -1,42%
Gold spot 2.382,71 -0,02%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links