Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel FASTNED AEX:FAST.NL, NL0013654809

  • 23,350 19 apr 2024 17:38
  • -0,650 (-2,71%) Dagrange 23,300 - 23,800
  • 7.300 Gem. (3M) 16,5K

Forum Fastned geopend

2.244 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 113 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 1 april 2020 21:51
    Snellaadstations van Fastned nu al technisch failliet
    Het bedrijf van Bart Lubbers en Michiel Langezaal slurpt meer schuld dan een twaalfcilinder benzine en het ergste moet nog komen. Want wie gaat er nu nog naar een laadpompstation?
    terwijl bedrijf het jaar 2019 afsloot met een negatief eigen vermogen van ruim €7,5 miljoen.
    De realiteit is weerbarstiger. Iemand wel eens een snellaadstation van Fastned langs de weg gezien waar Tesla’s in de rij stonden? Daar is het antwoord. De gehele jaaromzet bedroeg amper €6,4 miljoen, waarvan slechts €4,5 miljoen uit het elektrische tanken. In 2019 leed Fastned een verlies van ruim €12 miljoen, bijna twee keer de omzet.
    De schuld die Fastned meetorst is dus bijna 13 keer zoveel als dat er wordt verkocht in die snellaadstations. Tja, dat is wel even schrikken. De rente die Fastned, allen als vorig jaar, betaalde op die leningen bedroeg €2,7 miljoen. Die hapte dus al de helft uit de totale jaaromzet. Blijft er niet veel over om nieuwe snellaadstations te bouwen.

    Door de uitbraak van het Coronavirus is de bouw van enkele nieuwe stations al uitgesteld en renovatie van bestaande stations moet ook maar even wachten, zodat er een cashbuffer is. En gelukkig hebben ze nog niet alles uitgegeven. De post liquide middelen bedraagt ruim €19 miljoen.

    Maar ja, als deze situatie nog maanden duurt, dan wordt het natuurlijk wel behelpen. De omzet, mede aangejaagd door de bouw van nieuwe stations, was al niet denderend. Zeker gezien de rentelasten. En de kosten lopen ook door, dus die €19 miljoen lijkt heel wat, het geld is er misschien sneller doorheen dan je denkt. Om nog maar te zwijgen van de aflossing van die leningen due volgend jaar gepland staan
  2. forum rang 10 voda 9 april 2020 08:03
    Fastned voelt corona in maart

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fastned
    8,91 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft in maart een aanzienlijk effect van de coronacrisis bemerkt, maar heeft in het eerste kwartaal van het jaar niettemin kans gezien de laadomzet te verdubbelen. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de jaarcijfers van de uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s.

    Over de eerste twee maanden van 2020 steeg de afzet met 155 procent op jaarbasis, terwijl maart, met een terugval in wegverkeer, een behoorlijke impact op de omzet impliceerde, maar dat effect kwantificeerde de onderneming donderdag niet.

    De omzet over het gehele eerste kwartaal kwam 102 procent hoger uit op 1,7 miljoen euro. Er waren meer dan 176.000 laadsessies.

    Indien Fastned de omzet uit januari en februari extrapoleert, dan zou er een jaaromzet van 7,9 miljoen euro worden behaald, zo merkte het bedrijf op.

    De koers van het aandeel Fastned daalde woensdag op een groen Damrak 2,6 procent naar 8,91 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 7 wiegveld 28 mei 2020 10:23
    Hoe zou het met Fastnetd zijn? Alle thuiswerkers hebben ook de elektrische auto thuis staan. Ik begrijp niet dat de koers niet richting de 2-3 euro daalt. Bedrijf is technisch failliet en ik vraag me af hoe ze de obligatiebetalingen kunnen uitvoeren.

    In 2019 was verlies p.a 81 eurocent en nou moet je niet zeuren bij nieuwe bedrijven, maar waar zit de echte innovatie? Alle Tesla's staan als ze rondrijden bij vd Valk! En 68 kWh per gebruiker is ook duidelijk: Noodstops laden als t niet anders kan.

    Er is bijna 57 miljoen geleend in 2019, 2018 nog maar 34 miljoen euro. Maar 10 miljoen daarvan zit nog in de kas. Dus 13 miljoen is geïnvesteerd of anders gebruikt.

    Nou hoeft pas in december de eerste lening van 2,5 miljoen te worden afgelost, maar de vraag blijft wel: waar komt de winst om de hoek?
    Elk jaar is Fastned voorlopig plm. 14 miljoen kwijt aan rente en een aandelenemissie bekt ook niet lekker bij deze cijfers.
    Vreemd dat er nog steeds aandeelhouders zijn die comfortabel op hun stukken blijven zitten buiten de 2 grootaandeelhouders. En nog vreemder dat mensen vele miljoenen geïnvesteerd hebben in een te diepe (bouw)put
  4. Pinkiesdevil 12 juni 2020 14:35
    wat een ambiance hier !

    aandeel stijgt op exact 3 maand 4€ /aandeel en niemand die hier iets meldt.

    je zou toch denken dat hiermee veel investeerdes al terug minstens break even staan?
    of zitten er voornamelijk particulieren in dit aandeel met de lange en zeer lange termijn visie?

    zelfs het volume is al een paar dagen een stuk hoger dan gemiddeld
    waar gisteren nagenoeg de volledige indexen diep rood staan blijft Fastned gewoon stijgen
  5. forum rang 10 voda 15 juni 2020 11:41
    Jaarvergadering Fastned benoemt twee nieuwe commissarissen

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fastned
    11,70 -0,60 -4,88 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders en certificaathouders van Fastned hebben tijdens de jaarvergadering op 4 juni groen licht gegeven voor de benoeming van Marieke Bax en Marije van Mens tot commissaris voor een periode van vier jaar. Dit meldde de uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s maandagochtend

    De raad van commissarissen is daarmee uitgebreid van drie naar vier leden.

    Verder werd tijdens de jaarvergadering ook de jaarrekening vastgesteld en

    werd decharge verleend aan alle leden van de raad van bestuur en raad van commissarissen in functie gedurende het boekjaar 2019. Hans Streng trad af als lid van de raad van commissarissen.

    De jaarvergadering gaf ook akkoord voor het delegatiebesluit dat de mogelijkheid geeft om tot 20 procent van het geplaatst kapitaal in aandelen uit te geven zonder bijeenroeping van een algemene vergadering "mits de uitgifte in lijn is met de missie van Fastned."

    Goedkeuring kwam er ook voor een delegatiebesluit waarmee Fastned tot 10 procent van het geplaatst kapitaal in aandelen uit kan geven zonder bijeenroeping van een algemene vergadering, uitsluitend voor doeleinden van het optieplan van het bedrijf.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 24 juni 2020 07:57
    FastNed geeft nieuwe obligaties uit

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fastned
    11,38 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) FastNed geeft nieuwe obligaties uit en de inschrijfperiode hiervoor start per direct. Dit maakte de uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s voorbeurs bekend.

    De obligaties kennen net als eerdere uitgiften een looptijd van 5 jaar en keren 6 procent rente per jaar uit. Deze rente wordt per kwartaal uitgekeerd. Deelname is mogelijk vanaf 1.000 euro.

    De inschrijving voor de leningen sluit op 21 juli van dit jaar.

    Corona

    Als gevolg van coronamaatregelen zag Fastned de afzet eind maart tot 70 procent dalen ten opzichte van februari. In de maand mei was dit verbeterd tot ongeveer 50 procent en in de lopende maand juni heeft deze positieve trend zich verder voortgezet, aldus de uitbater.

    "Nu Coronamaatregelen versoepeld worden zien we het verkeer direct weer toenemen, en daarmee ook onze afzet", aldus CEO Michiel Langezaal in een toelichting.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  7. pim f 25 juni 2020 00:23
    quote:

    Student_belegger schreef op 13 juni 2020 15:52:

    Denk dat veel zich stilhouden uit angst dat dit aandeel bekender wordt.

    Nu nog de mogelijkheid goedkoop in te kopen voordat het losbreekt. :)
    Student, naar mijn bescheiden mening moet je nog veel leren. Lees ff wat oa Wiegveld hierover schreef paar posts hoger. Mijn inschatting: deze outfit is ten dode opgeschreven, 'when the shit hits the fan' wordt de boel verramsjt en alle obligatiehouders blijven met lege handen achter, de schulden zijn dan weggepoetst en een 'white knight' gaat er met de buit vandoor. Let op dat de bestuurders dan een zak geld binnenslepen.
  8. forum rang 10 voda 1 juli 2020 18:23
    Fastned neemt snellaadnetwerk MisterGreen over

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fastned
    11,60 0,28 2,47 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft woensdag het snellaadbedrijf van MisterGreen overgenomen voor een bedrag van krap 2 miljoen euro. Dit maakte de uitbater van snellaadstations voor elektrische auto’s woensdag nabeurs bekend.

    Fastned betaalde 1,98 miljoen euro om het snellaadnetwerk, genaamd The Fast Charging Network, over te nemen van MisterGreen. De overname werd voldaan door de uitgifte van 165.000 nieuwe certificaten van aandelen Fastned, hetgeen overeenkomt met 1,1 procent van het totaal aantal uitstaande certificaten.

    Over een jaar volgt een definitieve afrekening van de overnameprijs op basis van de gemiddelde slotkoers van de certificaten van aandelen Fastned gedurende een periode van 40 handelsdagen voorafgaand aan 1 juli 2021. Voor de certificaten van aandelen is met de verkoper een lock-up periode van één jaar overeengekomen, met slechts beperkte mogelijkheid om certificaten van aandelen te verkopen.

    Fastned verkreeg met de overname de rechten om snellaadstations te exploiteren op 16 verzorgingsplaatsen langs onder andere de rijkswegen A1, A2, A4, A12 en A27. De locaties zijn veelal gelegen in de Randstad, aldus Fastned. Fastned is voornemens om op deze locaties grote snellaadstations te bouwen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 8 juli 2020 08:45
    Nederland maakt vaart met neerzetten laadpalen

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Alfen NV
    39,25 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
    Fastned
    11,70 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Zes regio’s gaan samen met netbeheerders en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan de slag om slim en snel meer laadpalen te plaatsen in heel Nederland. Dit meldde de Rijksoverheid woensdag, die verder aangaf dat vandaag de samenwerking tussen deze partijen wordt bekrachtigd.

    De samenwerking moet een volgende stap zijn op weg naar een landelijk dekkend, betrouwbaar en toekomstbestendig netwerk van laadpalen.

    Het Rijk trekt 15 miljoen euro uit om de regio’s te helpen bij de aanleg van een landelijke dekkend netwerk. De regio’s leggen hetzelfde bedrag bij.

    Naar schatting zijn er in Nederland in 2021 213 nieuwe laadpunten per werkdag nodig, en in 2025 zelfs 550.

    Het kabinet wil dat in 2030 alle auto’s die nieuw de weg op komen volledig zonder uitlaatgassen rijden. Naar verwachting zijn er op dat moment zo’n 1,9 miljoen elektrische auto’s, die samen ongeveer 1,7 miljoen laadpunten nodig hebben.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. pim f 9 juli 2020 00:08
    quote:

    voda schreef op 8 juli 2020 08:45:

    Nederland maakt vaart met neerzetten laadpalen

    Zes regio’s gaan samen met netbeheerders en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat aan de slag om slim en snel meer laadpalen te plaatsen in heel Nederland. Dit meldde de Rijksoverheid woensdag, die verder aangaf dat vandaag de samenwerking tussen deze partijen wordt bekrachtigd.

    De samenwerking moet een volgende stap zijn op weg naar een landelijk dekkend, betrouwbaar en toekomstbestendig netwerk van laadpalen.
    Nou dan kan Fastned helemaal wel ophouden.
  11. Horse power 26 juli 2020 15:20
    Inschrijving is verlengd. Men geeft in persbericht aan dat er al voor 10 mio ingetekend is. Niet weinig maar minder dan streef bedrag. Vandaar de verlenging denk ik. Het gaat een lastige tijd voor fastned worden. Omzet afgelopen kwartaal zal denk ik stranden op 900.000. Ook de verkoop van ev gaat niet hard genoeg wat de groei zal remmen. De overname van de stations in ruil voor aandelen is wel zeer positief.
  12. forum rang 10 voda 29 juli 2020 07:41
    Fastned haalt 13 miljoen op

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Fastned
    11,42 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft 13 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van obligaties. Dit maakte het snellaadnetwerk woensdag voorbeurs bekend.

    Deze obligaties geven een rente van 6 procent per jaar.

    Daarnaast hebben investeerders voor 2,7 miljoen euro aan obligaties uit eerdere uitgiften verlengd, waarmee het totaal geplaatste bedrag in deze uitgifte uitkomt op ruim 16 miljoen euro.

    Alle nieuw uitgegeven obligaties hebben een looptijd tot juli 2025.

    Verlenging

    Aan investeerders met obligaties die aflopen in december 2021 en in juni 2022 werd voorgesteld om deze te verlengen door ze in te wisselen voor obligaties uit deze nieuwe uitgifte. Meer dan een kwart van de obligaties uit deze eerdere uitgiften is ingewisseld. Daarmee is de aflossingsverplichting voor Fastned in 2021 en 2022 teruggebracht met 2,7 miljoen euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. forum rang 6 pakman 29 juli 2020 11:23
    Jongens verkopen dit, ze gaan de strijd tegen Waterstof verliezen, kijk eens om je heen wat er gaande is in de wereld vwb waterstof, het is te hopen dat het management dit ook in gaat zien(sommige) en van koers gaan veranderen dwz eens kijken naar hygear voor een eventueel samengaan, want dit gaat niet goed aflopen .
2.244 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 113 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Kwartaal van plussen en minnen voor ambitieus Fastned

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links