Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Fugro AEX:FUR.NL, NL00150003E1

  • 23,200 16 apr 2024 10:28
  • -0,100 (-0,43%) Dagrange 22,960 - 23,240
  • 57.611 Gem. (3M) 374K

Fugro - 2020

24.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 456 457 458 459 460 ... 1221 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jake90 7 juli 2020 19:00
    quote:

    ff_relativeren schreef op 7 juli 2020 18:49:

    Aanvullend : het samenroepen van een Aandeelhoudersvergadering (jaarlijkse AVA of tussentijdse BAVA), betekent dat er tijd nodig is, voorafgaand aan de uitvoering van een (claim)emissie. Denk aan de volgende zaken :

    - bijeen roepen aandeelhouders ;
    - aanpassen statuten ;
    - vinden van begeleidende banken ;
    - welke banken nemen het risico van onderschrijven (garantie voor opname alle niet-verkochte aandelen).

    Maar ook voor :

    - uitbrengen Prospect ;
    - goedkeuring Euronext (registratie nieuwe aandelen voor de beurshandel + toetsing).

    Het is inmiddels genoegzaam bekend, dat het grootste deel van het benodigde geld, binnen moet zijn voor de meimaand van 2021 (namelijk de kredietvervanging). Als er een emissie nodig is , zelfs als deel-oplossing , dan moeten bovenstaande stappen (en nog enkele) doorlopen worden in de maanden voor die 1e mei 2021.

    Daarmee kun je een tijdlijn opzetten, waarbij je waarschijnlijk uitkomt in het begin van Q1 van 2021. Pakweg januari of februari. Ergens tussen nu en de komende 6 tot 7 maanden. Dat is de tijdlijn die Fugro nog heeft om een oplossing te vinden zonder een emissie.

    Overigens zijn er m.i. ook een Prospect en begeleidende banken nodig bij vervangende leningen en obligaties. Ik ga er dan ook van uit , dat Fugro nog maar 6 tot 7 maanden de tijd heeft voordat het bedrijf openbaar moet maken wat het gaat doen en hoe het gedaan wordt.

    Dames en Heren, dat lijkt mij een plausibele tijdlijn. En de klok tikt.
    Ook een nuttige toevoeging, dank! En eens qua tijd lijn hebben we nog Max 6-7 maanden, wat neerkomt op Q3 cijfers of een tussentijdse update. Wachten met het laten goedkeuren van begeleidende banken pas aan het eind van Q3 of later zal veel druk op de timing gaan leggen. Dit weten de kredietverstrekkers ook en maken daar uiteraard misbruik van.

    Het feit dat ING nog niet heeft afgebouwd bied perspectief! Ik kan alleen nog steeds niet plaatsen waarom ze dan wel een koersdoel verlaging hebben doorgevoerd. Ik geloof zeker dat dit op een manier te maken heeft met de krediet faciliteit. ING gaat zich echt niet zelf in de vingers snijden.
  2. forum rang 7 ff_relativeren 7 juli 2020 19:09
    Een klein meningsverschil dan ;

    de belangrijkste meldingsbron van Long Posities, is het AFM register. Dus ook voor ING.
    En volgens het AFM register is ING al jaren geleden helemaal uitgestapt. 0,00% in Fugro.
    ING is exit dames en heren. Al sinds mei 2015.

    Zie de bijlage :

  3. bekeken 7 juli 2020 19:27
    quote:

    jakesnake schreef op 7 juli 2020 18:22:

    [...]

    Thanks voor de aanscherping. Samen komen we tot iets moois zou ik zeggen. Wat betreft de max 10%, wat bedoel je hier precies? Ik meen mij te herinneren dat Fugro geen flits emmissie meer mag uitvoeren omdat ze dit al voor a 10% van het aandelen kapitaal gedaan hebben. Maar betekent dit dat ze uberhaupt geen emissie meer van 10% + mogen uitvoeren voor de komende tijd? Dat is wel een zeer belangrijk feitje..
    Ondernemingen vragen op hun AVA over het algemeen toestemming aan de aandeelhouders om tot maximaal 10% nieuwe aandelen uit te geven, zonder hierbij verdere toestemming te vragen en het voorkeursrecht van bestaande aandeelhouders uit te sluiten. Over het algemeen geldt dit mandaat voor een periode van 18 maanden. Iedere volgende aandeelhoudersvergadering vraagt het bestuur opnieuw dit mandaat aan om de periode weer te verlengen.

    Ook Fugro had deze mogelijkheid en heeft hier in februari gebruik van gemaakt met de uitgifte van 8.35 miljoen aandelen.
    Bij deze transactie is een "lock-up" afgesproken voor een periode van 90 dagen. gedurende deze periode mochten niet opnieuw nieuwe aandelen worden uitgegeven. Deze periode is eind mei verlopen, dus Fugro mag weer gewoon aandelen uitgeven. Ook is op de AVA van eind april een nieuw mandaat afgegeven door de aandeelhouders voor de uitgifte van maximaal 10% aan nieuwe aandelen.

    Fugro zou dus een "flits emissie" kunnen doen, maar dit levert op de huidige koers nauwelijks iets op (hooguit € 25-30 miljoen).

    Voor een grotere emissie van meer dan 10% zullen ze toestemming moeten vragen via een BAVA en moet een prospectus worden uitgegeven.

    Het is inmiddels overduidelijk dat ze te lang gedraald hebben met het oplossen van het naderende probleem van het aflopen van de RCF en de aflossing van de convertible, die nu contant moet worden afgelost omdat de conversiekoers ver verwijdert is van de huidige realiteit. Helaas is het uitbreken van het coronavirus een storende factor geweest, anders was het probleem in februari opgelost met het plan om naast de gelukte plaatsing van 8.35 miljoen aandelen ook een lening uit te geven van € 500 miljoen en een nieuwe RCF af te sluiten van € 200 miljoen. Hiermee zou de eerste convertible vervroegd worden ingekocht. Helaas voor Fugro ging de obligatiemarkt op slot en is het huidige probleem ontstaan.
    In eerste instantie reageerde de beurs ook positief, maar toen duidelijk werd dat de uitgifte van de obligatielening niet ging lukken was het feest voorbij.

    Fugro moet dus een list verzinnen en daar hebben ze niet al te veel tijd meer voor. Normaliter wordt een RCF een jaar voor de eind datum verlengd en die tijd is inmiddels al verstreken. Wat wellicht wel in het voordeel werkt, is dat de ECB de geldkraan wagenwijd open heeft staan en banken kunnen tegen een negatieve rente lenen (tot 1% negatief), dus banken kunnen een aanzienlijk hogere marge verdienen. De vraag is echter of de zeven banken in het huidige RCF syndicaat nog steeds zo'n hoog exposure willen hebben (Rabo en ING voor € 144.75 mln elk, ABN Amro € 80 mln, HSBC € 75 mln en nog drie kleinere posities bij Barclays, Credit Suisse en BNP Paribas).
  4. bekeken 7 juli 2020 19:37
    quote:

    ff_relativeren schreef op 7 juli 2020 19:09:

    Een klein meningsverschil dan ;

    de belangrijkste meldingsbron van Long Posities, is het AFM register. Dus ook voor ING.
    En volgens het AFM register is ING al jaren geleden helemaal uitgestapt. 0,00% in Fugro.
    ING is exit dames en heren. Al sinds mei 2015.

    Zie de bijlage :

    Klopt per dezelfde datum meldde NN Group een belang van 9.71%.

    De melding was oorspronkelijk namens ING, waar NN Group (National Nederlanden) tot dat moment deel van uitmaakte.
    Bij de afsplitsing van NN Group van ING werd NN een zelfstandige juridische entiteit, waardoor de belangen bij de AFM verschoven van moedermaatschappij naar uiteindelijke eigenaar. Al die tijd behoorde dit belang dus bij NN, maar ING was de meldingsplichtige. Voor de duidelijkheid ING (Bank) is dus feitelijk nooit aandeelhouder in Fugro geweest, afgezien van normale (kleine) handelsposities.

    Zie link

    www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...
  5. sjaakkio 7 juli 2020 19:42
    Wel een interessant forum dit, allerlei eventuele toekomstige gebeurtenissen die wel of niet gaan plaatsvinden.
    Ik heb een paar maanden geleden wat van die dingen gekocht, omdat het casino gesloten was, maar er gebeurt voor de rest niks.
    In mijn optiek een aandeel waar je niks aan hebt, geen visie, geen dividend, geen koersbeweging, zeg maar hetzelfde als een spaarrekening met ongeveer nul procent rente,

  6. bekeken 7 juli 2020 19:46
    quote:

    jakesnake schreef op 7 juli 2020 19:42:

    Ah dan is dat het! Maar NN is nog steeds aandeelhouder. Alleen gaat mijn verhaal van lender/ equity afdelingen binnen ING dan niet op
    Inderdaad. De equity analist maakt zijn eigen afwegingen, net als de kredietafdeling. Contact tussen deze twee afdelingen is ten strengste verboden (in ieder geval in theorie). Als blijkt dat er wel sprake is van beïnvloeding van de een door de ander, ontstaat er een mega probleem.
  7. bekeken 7 juli 2020 20:03
    quote:

    M M schreef op 7 juli 2020 19:46:

    NN heeft belang 10%. ffrelativeren zakt met redeneringen wel behoorlijk door ijs
    Nee hoor, over het algemeen baseert ff_relativeen zich op de feiten en staaft deze met links naar de bron.
    Hij maakt af en toe wel een foutje, maar dan corrigeer ik hem wel :-)

    Overigen hoeft NN geen belang van 10% te hebben. De laatste melding was 10.01% in oktober 2016.
    Zie link:

    www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...

    Door de emissie van 8.35 mln aandelen in februari 2020, is dit belang verwatert tot 9.11%.
    Aangezien de meldingsplicht in stapjes gaat, zou dit belang tussen de 5% en 10% kunnen liggen, zonder dat NN hier een melding voor hoeft te doen.
  8. kanhetlager 7 juli 2020 21:20
    quote:

    ff_relativeren schreef op 7 juli 2020 17:49:

    1 short melding : Marshall Wace gaat van 3,48% naar 3,38%. ( -/- 0,10 )
    + 1 long melding; Norges Bank bouwt weer af naar 2,85%.
    www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist... .

    Wel opvallend dat Norges bank nog steeds af loopt te bouwen bij deze koersen. Aan de andere kant (om het positief in te zien) kunnen er dan wellicht minder short posities worden genomen.
24.415 Posts
Pagina: «« 1 ... 456 457 458 459 460 ... 1221 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Fugro is het schoolvoorbeeld van een geslaagde turnaround

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links