Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX tart weerstand

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  2. 16 apr ASML oogt wispelturig 101
  3. 15 apr Just Eat Takeaway nog tussen servet en tafellaken 74

Reacties

219 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Silk 6 juli 2020 16:00
    quote:

    shortlong crazy diamond schreef op 6 juli 2020 12:21:

    [...]

    Nee, ik denk dat Musk een visionair is. Daarom wellicht door het gros van de mensen niet begrepen en verafschuwt. Sommigen lopen de tijd ver vooruit. Ik denk dat Musk daar één van is. Tesla, ik denk niet dat de koers noemenswaardig naar beneden gaat, wellicht is dit nog een koopje als we volgend jaar terug kijken. Ik stap er iig niet in ;-)
    Ik dacht in het begin dat Musk ook een visionair was. Hij is erg gedreven. Heeft geluk gehad in het begin met zijn ondernemerschap. Maar dat hoort er ook bij. Misschien ook wel zo afgedwongen. Kortom vol met goeie en slimme ideeen en het ook weten waar te maken.

    Helaas is zijn karakter toch wel erg verandert. Of heeft hij het in het begin goed verborgen gehouden. En hebben we de echte Elon leren kennen. Hierdoor is hij voor mij toch van zijn voetstuk gevallen. Want een echte visionair heeft zulke escapades niet nodig.

    Prima dat iemand bepaalde trekjes heeft en niet perfect is. Maar wat hij al heeft laten zien en gezegd heeft verder niks met visie te maken. Just my two cents.
  2. forum rang 7 handyman6 6 juli 2020 16:40
    quote:

    TW82 schreef op 6 juli 2020 09:38:

    Ik hou me verder niet echt met TA bezig en weet er ook niet veel van (anders dan dat ik deze column dagelijks lees), maar ik vind het wel raar dat ook met technische analyses de conclusies anders kunnen zijn. Je zou zeggen data is data en daar trek je lijnen langs, welke dan in principe dezelfde lijnen worden bij verschillende analisten, aangezien de data hetzelfde blijft. Ook zou dezelfde data tot dezelfde indicatiepatronen moet leiden. Echter, de TA bij ING waar ik vrijdag een stukje van las, kwam zover ik me herinner tot andere conclusies dan Tostram en schreef dat de lijnen en patronen erop wezen dat er een correctie te verwachten is en de rek uit de markt is. Niet bepaalde de indruk die ik van Tostram krijg. Dan is TA toch ook niet echt zo concreet en puur data-gedreven en alsnog onderhevig aan (persoonlijke) interpretatie.

    Zelf vind ik TA altijd al twijfelachtig, omdat de beurzen zo nieuws-gedreven en emotie-gedreven zijn. De beurzen bewegen tegenwoordig al sterk op Twitterberichten bijvoorbeeld, allemaal zaken die je niet in data kunt uitdrukken en die van het een op andere moment voor draaiingen zorgen die niet in data te zien waren.
    TA patronen zijn imo nooit eenduidig: er kan een scenario omhoog en omlaag ontstaan,dat maakt de beurs dus zelf uit en niet de lijntjestrekkers en hun interpretaties.
    Als zelfs een TA kanjer als GJ N ,bij de buren ,verleden week 544 aangaf als mogelijke richting,en dan deze week met 581 op de proppen moet komen,maakt dat wel duidelijk dat de QE steunpakketten ,beleggen obv TA formaties, tot een hachelijke onderneming hebben gemaakt.
  3. [verwijderd] 6 juli 2020 16:48

    Dat begrijp ik volkomen, verdrietige zaken dien je een plek te geven, fijn dat je hier respectvoller behandeld wordt.

    Maar als je wilt praten over deze precaire situatie hoop ik dat je mensen hebt in je omgeving om bij aan te kloppen en die je echt kunnen steunen. (en niet hier op een anoniem forum)
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Hallo Joost,
    Op dit forum loopt ook heel wat afval rond, geef je een terechte reactie op een klier dan wordt je gelijk gestraft.
    Bekijk het vorige forum maar eens.
    Er lopen mij teveel vervelende klieren hier rond
    Voor mij is het afgelopen hier, net als vele andere vrienden.
    Trouwens ik vind als ouwe moet je genieten van de leuke vooral sportieve bezigheden, en niet jou kostbare tijd vergooien aan zieke gokforum .
    Wij komen ons nog wel een keer tegen, dan praten we ons wat bij.
    Groetjes van ons . opa
219 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links