Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 15,098 18 apr 2024 13:22
  • +0,172 (+1,15%) Dagrange 14,946 - 15,102
  • 2.325.770 Gem. (3M) 11,2M

ING - Juni 2020

1.763 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. RINGifyouretheKING 29 juni 2020 19:05
    We gaan misschien zelfs al in juli de 7,00 nog wel zien. Eigelijk ook niet echt meer dan logisch, ING is hard afgestraft (en ook wel terecht) maar zal koste wat het kost ondersteund worden door de overheid. Nu enorm veel extra cash in de pocket dankzij het niet uitbetalen van het dividend. There is no alternative!
  2. forum rang 4 Windmee 30 juni 2020 00:22
    quote:

    RogerH schreef op 29 juni 2020 16:26:

    [...]

    Beste Windmee,

    wellicht komt ik wat bot uit de hoek en dat is niet zo pittig bedoeld.

    Mijn ervaring is inmiddels wel dat velen vanuit hun wens iets roepen, zonder dat daar een basis aan ten grondslag ligt/lag. In die gevallen raakt het forum vooral bevuild met niets zeggende kreten waar de meest lezers niet veel mee kunnen.

    Ik ben absoluut geen profi, maar lees de inhoudelijke commentaren van hen wel graag. Of dit nu succesverhalen zijn of juist niet, strategieën etc, daarvan leren we van elkaar.

    Carl is hier en daar "geparkeerd", terwijl hij wel degelijk zaken toevoegde aan dit forum. Dat anderen een andere strategie hebben dan hem of dit juist ter discussie stelden, dat kan een meningsverschil zijn waarvan de hobbyisten onder ons juist weer van kunnen leren.

    Mijn commentaar op jouw bijdrage was daarmee niet persoonlijk bedoeld en waar jij je geraakt voelde: mijn excuus!

    Hartelijke groet,
    Roger

    oh dat was onverwacht, maar dank voor je excuus, fijn dat je dat doet, hopelijk kunnen we met zijn alle gewoon op een leuke manier blijven discussiëren, mening verschil moet natuurlijk wel altijd zijn, misschien is daardoor leuk.

    wat Carl betreft, waarom hij nou weg moet, alleen omdat hier een paar hem irritant vinden, omdat hij zijn transactie vermeldt, ik vind dat hij niet gevraagd mogen worden om hier weg te gaan, soms vallen er best wel harde woorden, dat hij ook doet was ik echt wel verbaast.
  3. Alles kwijt 30 juni 2020 01:08
    Ik hield maandag-ochtend mijn billen tegen elkaar gedrukt, want ik verwachtte een behoorlijke koersdaling voor ING. Net na de start was die er overigens ook. Maar daarna werd ik blij verrast door vlucht omhoog. Overigens meen ik een bepaald dagelijks koerspatroon te herkennen: ING begint vrijwel direct na de start te dalen; een uitverkoop die de koers soms flink naar beneden duwt. Daarna gaat het weer up. Richting lunch begint er weer een nieuwe afkalving. Day-trader achtige typetjes - zoals ikzelf - kunnen overwegen om rond 11:00 uur (soms al eerder, soms wat later) tijdelijk eventjes afscheid te nemen van een deel van de portefeuille, om een uurtje later weer in te stappen. Tegen 15:00 uur, in afwachting van de signalen over de start van de Amerikaanse markt, kan je hetzelfde nogmaals overwegen. En er weer in rond 15:30 uur.
  4. forum rang 4 Machiavelli 30 juni 2020 08:59


    'Ondergang FNG zadelt banken op met strop van 258 miljoen euro'
    Gepubliceerd op 30 juni 2020 08:23 | Views: 1.560
    Artikel
    Reacties (1)

    BRUSSEL (AFN/BELGA) - De noodlijdende modegroep FNG, het bedrijf achter ketens als Steps, Brantano en Miss Etam, heeft voor 258 miljoen euro aan schulden uitstaan bij banken. Dat heeft de Belgische krant De Tijd berekend. Onder meer ABN AMRO en ING zouden tientallen miljoenen hebben geleend aan de onderneming.
    Onlangs werd duidelijk dat het winkelbedrijf door de coronacrisis in financieel zwaar weer is terechtgekomen, want FNG verzocht obligatiehouders om een uitstel van afbetalingen. Het bedrijf geeft in zijn jaarverslag, dat met vertraging werd gepubliceerd, aan nog altijd te werken aan een herschikking van de schulden. Het bedrijf sloot het jaar af met een nettoverlies van 292 miljoen euro, terwijl het bedrijf 734 miljoen euro schulden heeft. Dat bedrag is inclusief obligatie- en leaseschulden.
    De grootste blootstelling, zowat 75 miljoen euro, heeft BNP Paribas Fortis. ING leende 65 miljoen euro, ABN AMRO en Belfius elk 50 miljoen euro. De schade kan nog oplopen, want FNG kreeg eind april voor 20 miljoen euro aan noodkredieten. Van welke bank of banken dat geld kwam, wilde het bedrijf niet zeggen.
  5. Felix07 30 juni 2020 16:35
    quote:

    Gato schreef op 30 juni 2020 11:42:

    Ik heb hier meerdere keren voorbij zien komen dat pensioenfondsen niet beleggen in aandelen die geen dividend uitkeren. Echter kan ik daar niks over terug vinden. Is dat bij wet geregeld, een ongeschreven regel, beleggingsbeleid van de individuele fondsen?
    Het is simpelweg onjuist. Het overgrote deel is passief en aangezien er ook bedrijven in indices zitten die geen/nauwelijks dividend betalen, zullen pensioenfondsen daar ook in beleggen.

    UItsluitingen zijn veel vaker gebaseerd op sector (wapens, tabak etc).
  6. [verwijderd] 30 juni 2020 18:15
    quote:

    Gato schreef op 30 juni 2020 11:42:

    Ik heb hier meerdere keren voorbij zien komen dat pensioenfondsen niet beleggen in aandelen die geen dividend uitkeren. Echter kan ik daar niks over terug vinden. Is dat bij wet geregeld, een ongeschreven regel, beleggingsbeleid van de individuele fondsen?
    Het is natuurlijk wel vaak zo dat de pensioenfondsen vaak de iets veiligere aandelen gaan opzoeken. Hun beleid is vaak gericht op defensievere aandelen, minstens voor een deel van hun portefeuille (spreiding). terwijl het gemiddelde forumlid hier vaak de risicovollere aandelen opzoekt (biotech, financials, cyclische aandelen, Fugro, enz...)

    Een pensioenfonds zal het niet snel aandurven om in een Fugro te investeren gezien de hoge schuldgraad.

    Aangezien veel van de defensievere aandelen (bv. unilever) dividend betalen, klopt het dus wel enigszins dat pensioenfondsen vaak dividenaandelen uitkiezen.

    Die aandelen zijn immers het best bestand tegen een crisis.
  7. forum rang 5 Kees1 30 juni 2020 18:21
    quote:

    Gato schreef op 30 juni 2020 11:42:

    Ik heb hier meerdere keren voorbij zien komen dat pensioenfondsen niet beleggen in aandelen die geen dividend uitkeren. Echter kan ik daar niks over terug vinden. Is dat bij wet geregeld, een ongeschreven regel, beleggingsbeleid van de individuele fondsen?
    Pensioenfondsen (vooral de kleinere) volgen vaak grote, brede, indexen, MSCI World, S&P 500, FTSE 100. Daar voegen ze dan een paar uitsluitingen aan toe, wapens, soms tabak. Vooral kleinere fondsen gaan echt geen individuele aandelen volgen.

    Voor de echt grote fondsen ligt dit anders. Kijk eens op de website van ABP. Zij geven inzicht in de talloze aandelen waarin zij beleggen en daar zitten ook fondsen bij die geen dividend betalen.
  8. forum rang 5 manuss 30 juni 2020 20:24
    quote:

    RINGifyouretheKING schreef op 29 juni 2020 19:05:

    We gaan misschien zelfs al in juli de 7,00 nog wel zien. Eigelijk ook niet echt meer dan logisch, ING is hard afgestraft (en ook wel terecht) maar zal koste wat het kost ondersteund worden door de overheid. Nu enorm veel extra cash in de pocket dankzij het niet uitbetalen van het dividend. There is no alternative!
    Ik vrees het 2e halfjaar met zijn faillissementen , waardoor de stroppenpot aangevuld zal moeten worden. Daar past echt geen koers van 7 euro bij. Suc6
  9. RINGifyouretheKING 30 juni 2020 22:02
    quote:

    manuss schreef op 30 juni 2020 20:24:

    [...] Ik vrees het 2e halfjaar met zijn faillissementen , waardoor de stroppenpot aangevuld zal moeten worden. Daar past echt geen koers van 7 euro bij. Suc6
    Ik ben het met je eens Manuss! Het is best onzeker wat er aankomt. Maar Tja, aan de andere kant was het bedrijf ~ €10,75 waard in februari. Stroppenpot is er al, moet misschien aangevuld worden ja. Aan de andere kant verplicht veel geld in kas door het niet betalen van dividend. Plus erg veel steun vanuit de ecb. Al die factoren in de mix geven dan in mijn ogen wel een beeld dat je naar €7 zou kunnen. Dan is er nog steeds sprake van een discount van 35% tov februari. Best fors goedkoper toch, voor een relatief toekomstbestendig bedrijf?
  10. [verwijderd] 7 juli 2020 13:46
    De DNB toch.....paniek lopen zaaien bij de verzekeraars en nu de keutel moeten intrekken en Europe de schuld geven. Wat een intrieste bende is dat toch, DNB, BAFIN....waarvoor zitten die lui er eigenlijk?
    Onze Klaas Knot: 'de lage rente kan bubbels veroorzaken' pfff zo wil ook wel 200K opstrijken per jaar.
    Maar goed, de communicatie is weer diep triest voor de banken natuurlijk die nu als enige nog even het deskundige advies van de ECB en DNB moeten afwachten.

    Het idee dat er banken en verzekeraars zijn die veel schade ondervinden of relatief weinig schade ondervinden is ze niet bekend. Alles over 1 kam......ben je bank? foei dan geen dividend.
  11. [verwijderd] 7 juli 2020 14:41
    Leuk dat jullie op dit lijntje verder gaan.

    Lekker voor de verzekeraars hoor, de stijgingen lijken mij terecht, gaan de banken snel volgen?
    Ik denk het niet, Q2 en Q3 cijfers moeten afgewacht worden, en niemand weet hoe dat gaat uitpakken.

    Het principe is natuurlijk dat het klaargezette dividend over gestort kan worden naar de stroppenpotten als blijkt dat dat nodig is, we kunnen ons niet rijk rekenen.

    Dat het inhouden van het dividend bij de EU-banken(30 miljard euro) 7x meer beurswaarde heeft laten verdampen bij diezelfde banken is bijzaak, baas boven baas principe dus!

    Laatste maanden geen enkele bankovername of maar enig gerucht voorbij gekomen, de ECB praat poep!
  12. [verwijderd] 7 juli 2020 14:49
    De ECB leent via LTRO met negatieve rente uit aan banken, en laat sommige banken dan weer geld betalen over de overtollige middelen....... het is echt knip en plakwerk!
    De reden dat er geen fusies en overnames zijn is dat er geen bankenunie is.....
    ING Belgie zou wel even op 1 platform gaan werken, hetzelfde als dat van ING NL.......totdat de toezichthouder er lucht van kreeg....... nee...,die 200 banen in Brussel om het BE IT systeem in de lucht te houden mogen niet verloren gaan.

    Zolang er landje zn eigen Klaas Knot heeft gaan er geen overnames komen
  13. [verwijderd] 7 juli 2020 14:55
    Ik maak me grote zorgen om die kantoren en winkelvastgoed bedrijven, we kennen allemaal de Wereldhaves en Uniebails vanwege de noteringen, maar er zijn nog tientallen soortgelijke constructies binnen ons landje aanwezig.

    Stuk voor stuk behangen met schulden, soms tot wel 50% vreemd vermogen met de gedachte dat de onderpanden altijd in prijs zouden blijven stijgen en de huuropbrengsten stabiel oneindig cash zouden genereren.

    Ik vrees een artikel in het FD: "winkelvastgoed gaat Nederlandse banken ondermijnen"...zoiets bijvoorbeeld.

    Voor hoeveel miljard euro zitten de drie NL grootbanken erin? in goede tijden werkt de hefboom fantastisch voor beide partijen(OG bezitter/financier) in mindere tijden gaat het gewoon pijn doen, liquideren is geen optie meer, zeker met die enorme winkelcentra die door de tijd worden uitgefaseerd.
1.763 Posts
Pagina: «« 1 ... 84 85 86 87 88 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links