Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Heineken AEX:HEIA.NL, NL0000009165

  • 87,160 17 apr 2024 17:39
  • +0,280 (+0,32%) Dagrange 86,660 - 87,260
  • 618.890 Gem. (3M) 562,7K

PB

1.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 55 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 april 2020 15:20
    'Coronavirus raakt bierverkopen Heineken'

    Gepubliceerd op 20 april 2020 14:20 | Views: 770

    Heineken 15:01
    78,28 -0,16 (-0,20%)

    Heineken Hld. 14:54
    70,85 -0,10 (-0,14%)

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken voelde de uitbraak van het nieuwe coronavirus vorig kwartaal in de resultaten. Analisten rekenen in doorsnee op lagere bierverkopen vergeleken met een jaar terug, laat een consensus op de website van de bierbrouwer zien. Ook voor het hele jaar worden nu lagere bierverkopen geraamd. Verder staat de toelichting van topman Jean-François van Boxmeer op de resultaten in de schijnwerpers. Hij doet dat woensdag voor de laatste keer voor zijn vertrek bij de onderneming, waar hij vijftien jaar aan het roer stond.

    Heineken waarschuwde zelf onlangs dat de verkoop van bier in het eerste kwartaal vanwege de pandemie met 2 procent lager uitkomt. De situatie in het tweede kwartaal zal alleen maar verder verslechteren, zo klonk het. Daarom trok het Nederlandse drankconcern alle eerder gemelde prognoses, zoals een omzetstijging, voor het boekjaar 2020 in. Heineken denkt dat vooral de wereldwijde economische neergang zijn weerslag zal hebben op de bierverkopen.

    Heineken verkocht waarschijnlijk 2,8 procent minder bier vorig kwartaal, voorspelt de consensus. Daarbij daalde het volume het sterkst in Europa. Daar schatten de analisten een negatieve groei van 4,6 procent in. Azië, een belangrijke markt voor Heineken, had met min 2,7 procent de op een na sterkste volumekrimp. In Noord- en Zuid-Amerika blijft de neergang beperkt tot min 1,9 procent, ramen de marktvorsers.

    Coronavirus

    Volgens kenners bij Bloomberg Intelligence zal de impact van het coronavirus in het eerste kwartaal qua absolute aantallen meevallen. Normaal gesproken is dat het rustigste kwartaal. Wel is het zaak om te letten hoe het merk Heineken het deed vergeleken met de premium-merken. De speciaalbieren worden vaker in restaurants en bars besteld, die nu in veel landen zijn gesloten. Mensen kunnen die bieren alsnog in supermarkten kopen, maar de winstmarge daar is doorgaans lager, aldus de analisten.

    Het is al bekend dat Van Boxmeer zijn stokje overdraagt aan Dolf van den Brink. Hij leidt momenteel de activiteiten van de brouwer in Azië. Van den Brink, die al ruim twee decennia voor de bierbrouwer werkt, wordt op de algemene aandeelhoudersvergadering van 23 april voorgedragen als bestuurslid. Op 1 juni begint hij aan zijn nieuwe aanstelling.
  2. forum rang 10 voda 21 april 2020 14:20
    Beursblik: weinig spektakel verwacht bij kwartaalupdate Heineken

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Heineken
    77,36 -1,52 -1,93 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De kwartaalupdate van Heineken zal woensdag voorbeurs vermoedelijk weinig verrassing opleveren, nadat er eerder al een waarschuwing werd afgegeven door de Amsterdamse brouwer.

    In het eerste kwartaal daalden de volumes van Heineken autonoom met 4 procent, zo bleek al uit een voorlopige update. De biervolumes liepen met 2 procent terug.

    De analistenconsensus wijst op een krimp van de biervolumes met 2,8 procent, na een stijging van 4,3 procent in het eerste kwartaal van 2019. In alle regio's was er krimp, denken de analisten, maar in Europa was die met 4,6 procent het sterkst.

    Heineken zei te verwachten dat dit beeld in het tweede kwartaal verder zal verslechteren.

    Eerder deze maand trok Heineken de outlook voor 2020 al in vanwege de coronacrisis. Die heeft namelijk een significante impact op de markten waarin Heineken opereert.

    De consensus rekent voor 2020 op een volumekrimp van 6,2 procent. In 2019 ging het nog om een groei van 3,1 procent. Wel denken de analisten dat er in 2021 weer een plus zal zijn van 7,0 procent.

    De brouwer benadrukte begin deze maand de "sterke balans" en de kredietfaciliteiten die het ter beschikking heeft.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. Macron 21 april 2020 15:19
    Als het werkelijk om een krimp van "slechts" 6,2% ging, zouden ze wel een outlook geven. Dat zou namelijk schitterend nieuws zijn. De waarheid ligt veel dieper. Alees ligt nagenoeg stil. Zelfs bij een opstart half mei, praten we over een capaciteit voor de horeca van 30%. Massa-evenementen? Vergeet het maar voor zolang er geen medicijn is.
  4. forum rang 10 voda 22 april 2020 08:26
    Corona raakt Heineken

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Heineken
    77,36 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in de eerste drie maanden van 2020, zoals voorzien, lagere volumes gedraaid. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amsterdamse bierbrouwer.

    In het eerste kwartaal daalden de biervolumes met 2,1 procent autonoom naar 51,6 miljoen hectoliter. Voorlopige cijfers van Heineken wezen al op een daling van 2 procent. De analistenconsensus wees op een krimp van de biervolumes met 2,8 procent.

    In vrijwel alle regio's was er krimp, met uitzondering van Azië, waar de volumes met 4,4 procent opliepen.

    In maart verslechterde het beeld bij de brouwer flink, als gevolg van de corona-uitbraak. Afgelopen maand daalden de biervolumes met maar liefst 14,0 procent autonoom. En ook Azië liet een krimp zien, van bijna 11 procent.

    Van het merk Heineken werd in het eerste kwartaal nog wel meer verkocht, maar in maart was ook hier sprake van een terugval.

    Heineken zei te verwachten dat de situatie in het tweede kwartaal verder zal verslechteren, en ook in de tweede jaarhelft zullen de gevolgen van alle overheidsmaatregelen merkbaar zijn.

    Eerder deze maand trok Heineken de outlook voor 2020 al in vanwege de coronacrisis. Die heeft namelijk een significante impact op de markten waarin Heineken opereert, betoogde de brouwer.

    Woensdag zei de brouwer dat het de crisis tegemoet treedt met een sterke balans. Inmiddels zijn maatregelen getroffen om de kosten terug te brengen en financiering veilig te stellen. Ook is het mes gezet in de investeringen.

    De brouwer verwacht aan zijn financiële verplichtingen te kunnen blijven voldoen, waaronder de terugbetaling van een obligatielening die deze zomer afloopt en de betaling van het slotdividend.

    Heineken besloot om in augustus geen interim-dividend uit te keren.

    In het eerste kwartaal verdiende Heineken 94 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 299 miljoen euro.

    De consensus rekent voor 2020 vooralsnog op een volumekrimp van 6,2 procent. In 2019 ging het nog om een groei van 3,1 procent. Wel denken de analisten dat er in 2021 weer een plus zal zijn van 7,0 procent.

    De brouwer benadrukte begin deze maand de "sterke balans" en de kredietfaciliteiten die het ter beschikking heeft.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 22 april 2020 09:05
    Beursblik: tegenwind Heineken geen verrassing

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Heineken
    76,98 -0,38 -0,49 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) De volumekrimp van Heineken in het eerste kwartaal was geen verrassing. Dit schreven analisten van Kepler Cheuvreux woensdag in een rapport.

    De biervolumes liepen met 2,1 procent terug op autonome basis. "In lijn met de vooraankondiging van afgelopen week", aldus Kepler.

    In maart daalden de volumes in alle regio’s met dubbele cijfers, aldus de analisten.

    Kepler noemde de terugval in Europa meevallen, maar die in de Amerika’s juist tegenvallen. De andere regio's waren min of meer conform verwachting.

    In Mexico en Vietnam, zeer belangrijke markten voor Heineken, presteerde de brouwer beter dan Kepler had voorzien. "Maar de trends verslechterden in de afgelopen weken", voegden de analisten toe. Zo stopte de bierproductie in Mexico in begin april, terwijl klanten voorraden hebben voor 2 tot 3 weken.

    Heineken verwacht ook dat de tegenwind in de tweede jaarhelft zal aanhouden. Daarom trof de brouwer verschillende maatregelen, waaronder het besluit om in augustus geen interim dividend uit te keren. De outlook voor 2020 was al ingetrokken.

    Volgens Kepler liggen de risico's aan de onderkant en de analistenconsensus zal vermoedelijk neerwaarts worden aangepast.

    Kepler heeft een Reduceren advies op Heineken met een koersdoel van 70,00 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 22 april 2020 19:44
    Heineken kreeg 'ineens een enorme klap' door coronacrisis

    Het was alsof iemand in maart bij Heineken aan de handrem trok. De bierverkoop daalde over de hele wereld met dubbele cijfers, met uitschieters tot 75% in de Italiaanse horeca. 'Het vliegtuig vliegt niet meer op de automatische piloot', zegt scheidend topman Jean-François van Boxmeer onderkoeld. 'We moeten met de stuurknuppel stevig vast dwars door de wolken vliegen.'

    - 14%
    Heineken verkocht in maart 14% minder bier dan een jaar eerder

    De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus raken Heineken hard. Café's en restaurants sloten voor onbepaalde tijd hun deuren, sommige landen verboden de verkoop van alcohol zelfs helemaal.

    Geen tussentijdse winstuitkering
    Woensdag maakte Heineken de balans op. De brouwer verkocht in maart 14% minder bier dan een jaar eerder. De nettowinst daalde in het eerste kwartaal van €299 mln naar €94 mln. Aandeelhouders moeten het in augustus doen zonder tussentijdse winstuitkering, Heinekens hogere managers krijgen dit jaar geen bonus.

    Van Boxmeers dagen beginnen vroeg en eindigen laat, en hij zit naar eigen zeggen 'vastgeplakt' aan telefoon en computer. Als het kan pakt de 58-jarige Belg de fiets. 'Om fit te blijven probeer ik er dan een uur tussenuit te knijpen.'
    Had Heineken een draaiboek voor zo'n crisis?

    'Nee, dat bestaat niet. De laatste keer dat de economie bijna stillag, was in de Tweede Wereldoorlog. Wel weten we per land hoe we met een epidemie moeten omgaan. In Sierra Leone en Congo was ebola, varkensgriep in Mexico, SARS in Azië. Maar een pandemie die in twee maanden de wereld over rolt, dat hebben we nog nooit meegemaakt.'

    Waar begin je dan?

    'Met de veiligheid en gezondheid van je eigen mensen. Welke maatregelen nemen overheden, wat kan Heineken zelf doen? Al in februari mochten onze mensen niet meer reizen in Azië, in maart hebben we een algeheel reisverbod ingesteld en alle conferenties en andere samenkomsten afgelast.

    ‘We hebben gezegd dat we in 2020 niet gaan herstructureren’Jean-François van Boxmeer, scheidend topman Heineken

    In brouwerijen is het gemakkelijker afstand van elkaar te houden dan op kantoor. Dat hebben we dus gesloten. Verder hebben we geïnventariseerd hoeveel handgels, handschoenen en mondkapjes we hebben. Als levensmiddelenbedrijf zit hygiëne in onze genen, dus de stap om extra maatregelen te nemen is niet zo groot.

    In Europa zijn alle brouwerijen open, inclusief die in het Italiaanse Bergamo. Die heeft nooit stilgestaan. 35.000 mensen zijn 'gewoon' aan het werk, 23.000 werken vanuit huis en 31.000 zitten thuis zonder dat zij aan het werk kunnen, bijvoorbeeld omdat zij in een brouwerij werken die op last van de overheid dicht is. Voor die laatste groep is het psychologisch heel zwaar, mensen werden bang. Dus hebben we gezegd dat we in 2020 niet gaan herstructureren.

    Na de gezondheid zijn we naar de economische uitwerking gaan kijken. Ons model is normaal gesproken: jaar in jaar uit gezonde autonome groei, dankzij innovaties en nieuwe producten. En ineens krijg je een enorme klap, een beetje zoals in 2008. Contant geld is dan het belangrijkste. Hoeveel hebben we in kas, en hoeveel hebben we nodig? Alle investeringen hebben we uitgesteld, want die hebben geen zin nu ook de groei is uitgesteld. Zo ga je door alle uitgaven heen. Van een meerjarenplan zijn we naar een wekelijks, reactief plan gegaan.'
    Horeca is een belangrijk afzetkanaal voor Heineken. Bent u bezorgd over welke bedrijven straks nog bestaan?

    'Natuurlijk ben ik bezorgd, maar de dossiers zijn zo verschillend dat het lastig is algemene uitspraken te doen. Ondernemers, leveranciers en de overheid zullen allemaal een bijdrage moeten leveren. De horeca draagt veel belasting af, denk aan accijnzen en btw. Misschien zouden overheden kunnen denken aan een belastingvrije periode, waarin horecabedrijven de buffers weer kunnen opbouwen. Dat is niet specifiek voor Nederland, meer een algemeen idee.'
    In juni vertrekt u bij Heineken, waar u 36 jaar heeft gewerkt. Hoe kijkt u daarop terug?

    'Met heel veel plezier. Ik heb mij geen dag verveeld, en ben ontzettend dankbaar voor mijn leven bij Heineken. Ik ben heel blij met mijn opvolger Dolf van den Brink, die ook al 22 jaar bij het bedrijf werkt. En al zijn de omstandigheden nu raar, het heeft totaal geen zin de overdracht uit te stellen. We doen het nu toch al tezamen.'

    Wat gaat u daarna doen?

    'Ik vind het fijn dat ik meer tijd voor mijn familie heb. Ik heb nog mijn beide ouders, en ben blij als ik hen zo weer kan bezoeken. Verder heb ik wat nevenactiviteiten (onder andere commissariaten bij Henkel, Mondelez en vanaf juni Heineken Holding, red.), en wat het leven verder brengt zullen we wel zien.'

    fd.nl/ondernemen/1342491/heineken-kre...
  7. forum rang 10 voda 23 april 2020 17:17
    Nieuwe topman Heineken formeel benoemd

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Heineken
    76,00 1,00 1,33 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Aandeelhouders van Heineken hebben donderdag formeel ingestemd met de benoeming van Dolf van den Brink als nieuwe CEO van de brouwer. Dit maakte Heineken na afloop van de jaarvergadering bekend.

    Van den Brink volgt Jean-François van Boxmeer per 1 juni dit jaar op.

    Ook alle andere agendapunten werden donderdag goedgekeurd. Dit betekent dat aandeelhouders over 2019 een dividend tegemoet kunnen zien van 1,68 euro per aandeel. Aangezien al 0,64 euro was uitgekeerd als interimdividend, volgt er nog een slotdividend van 1,04 euro per aandeel. De ex-dividendnotering is op 27 april.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 10 voda 29 april 2020 18:50
    Heineken haalt 1,5 miljard op

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Heineken
    77,96 0,16 0,21 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft 1,5 miljard euro opgehaald met de uitgifte van twee langlopende bedrijfsobligaties. Dit meldde de brouwer woensdagavond.

    Met een 13-jarige lening werd 650 miljoen euro opgehaald en met een 20-jarige obligatie 850 miljoen euro. De coupons op de obligaties bedragen respectievelijk 1,25 en 1,75 procent.

    De opbrengst wordt gebruikt voor algemene bedrijfsdoeleinden, aldus Heineken. De obligaties krijgen een notering aan de beurs van Luxemburg.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 15 mei 2020 19:06
    'Heineken wil overname doen in Peru'

    Gepubliceerd op 15 mei 2020 18:39 | Views: 186

    Heineken 17:35
    72,50 +0,86 (+1,20%)

    LIMA (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwer Heineken staat naar verluidt op het punt om een overname te doen in Peru. De Peruaanse krant Gestión meldt op basis van een ingewijde dat het Nederlandse concern ongeveer 50 miljoen dollar wil neertellen voor de Tres Cruces-bierdivisie van de Peruaanse Aje Group.

    Heineken zou geïnteresseerd zijn in het onderdeel om naast Tres Cruces ook andere bieren in zijn portefeuille te kunnen produceren voor de lokale markt. Heineken wilde evenwel geen commentaar teven op de "geruchten en marktspeculatie". Aje Group in Lima heeft ook nog niet op het bericht gereageerd.
  10. forum rang 10 voda 22 mei 2020 08:35
    Vertrekkend topman Heineken in bestuur Vodafone

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Heineken
    76,60 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
    Vodafone Group PLC
    £ 1,287 0,00 0,00 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) Vodafone is van plan topman Jean-François Van Boxmeer van Heineken te benoemen tot niet-uitvoerend bestuurder en later tot voorzitter. Dit maakte het telecombedrijf vrijdagochtend bekend.

    Tijdens een algemene jaarvergadering op 28 juli kunnen aandeelhouders van Vodafone stemmen over de benoeming.

    Vervolgens is het de bedoeling dat Van Boxmeer vanaf 3 november Gerard Kleisterlee, de oud-topman van Philips, opvolgt als voorzitter van Vodafone.

    Van Boxmeer is nu nog CEO van Heineken, maar treedt in juni terug. Dan neemt Dolf van den Brink de touwtjes in handen bij de Amsterdamse brouwer.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. 52525 26 mei 2020 12:36
    Bryan Garnier & Co herhaalt het koopadvies voor AB InBev
    dinsdag 26 mei 2020 - 08:00u -

    Het koopadvies van donderdag 7 mei 2020 wordt herhaald. Dit vorige advies heeft geresulteerd in een rendement van -1,45%.
    Fonds: AB InBev Guru: Bryan Garnier & Co
    Advies: Kopen Status: Actief
    Koersdoel: € 60,00 Score: 0,00%
    Startkoers: € 38,40 Huidige koers: € 39,29
    Verw. rendement: 56,27% 26 mei 2020 - 12:14u
  12. forum rang 10 voda 20 juni 2020 14:56
    Zeer uitgebreid artikel. Voor volledig artikel zie link onderaan.

    Heineken N.V.: The Invest And Forget Thesis
    Jun. 20, 2020 6:29 AM ET | About: Heineken N.V. (HEINY)
    P.S. Investments

    Summary
    Heineken has shown stable EPS and dividend increases over the years.

    Investments into emerging markets present the next areas of growth.

    Biggest question is how the corona headwind will ultimately stymie the company.

    Editor's note: Seeking Alpha is proud to welcome P.S. Investments as a new contributor. It's easy to become a Seeking Alpha contributor and earn money for your best investment ideas. Active contributors also get free access to SA PREMIUM. Click here to find out more »

    Editor's note: Seeking Alpha is proud to welcome P.S. Investments as a new contributor. It's easy to become a Seeking Alpha contributor and earn money for your best investment ideas. Active contributors also get free access to SA PREMIUM. Click here to find out more »

    Investment Thesis
    The recent stock price fall has presented an opportunity to invest in Heineken N.V. (OTCQX:HEINY), a firm with a stable outlook, but this is a long-term play with expected solid, if unexciting, returns.

    I would like to split my analysis of the company into sections which hopefully allow the information to be understood in a more structured way.

    Firstly, I will introduce the company, then talk about its recent past, examining investor relevant changes as well as its financials. Then we take a look at the situation today, again focusing on the two areas of company development perspective and financials, and then finally covering these two areas, but forward-looking.

    My last section will cover the dividend policy of the company and conclude the analysis as per the thesis.

    The company
    It probably needs no introduction, but for those who do not know the walk in fridge advert, Heineken N.V. is an internationally positioned alcoholic beverage company. Under its roof, it has over 300 global brands and is active in over 190 countries. The most well-known of its brands being the eponymous Heineken as well as other household names such as Amstel, Coors, Strongbow and Lagunitas to name a few.

    Heineken is the largest beer producer in Europe and the world's second largest brewer (behind Anheuser-Busch InBev (NYSE:BUD)).

    seekingalpha.com/article/4354787-hein...
  13. forum rang 10 voda 30 juni 2020 09:07
    Gardner Russo kleiner in Heineken Holding

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Heineken Holding
    72,95 0,45 0,62 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Gardner Russo & Gardner LLC heeft een kleiner belang in Heineken Holding gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 25 juni 2020.

    Gardner Russo meldde een kapitaalbelang van 2,99 procent met een stemrecht van eveneens 2,99 procent.

    Op 1 juli 2013 meldde Gardner Russo een eerste kapitaalbelang van 3,78 procent met een dito stemrecht.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 1 juli 2020 10:31
    Beursblik: dramatisch tweede kwartaal Heineken

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Heineken
    80,90 -1,16 -1,41 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het tweede kwartaal een "perfecte storm van negatieve factoren" om de oren gehad. Dit stelde analist Edward Mundy van Jefferies woensdag in een vooruitblik op de komende kwartaalcijfers.

    Jefferies wees onder meer op de coronamaatregelen die vooral in Mexico en Zuid-Afrika te volumes van de Amsterdamse bierbrouwer hard drukten. Maar ook de omzet per hectoliter daalde door een ongunstige geografische mix.

    Voor het tweede kwartaal rekent Mundy op "zwakke resultaten" met een autonome volumedaling van krap 26 procent.

    In de eerste zes maanden verwacht de analist dat de volumes met 15 procent terugliepen en de omzet met bijna 20 procent. De EBIT is hierdoor volgens Mundy bijna gehalveerd.

    De analistenconsensus rekent voor 2020 op een EBIT van 3 miljard euro. Dat was eerder nog 3,4 miljard. Toch is dit volgens Mundy nog onvoldoende bijstelling. Hij zelf rekent op 2,56 miljard euro, op een omzet van 19.583 miljoen euro, een autonome krimp van 12,0 procent.

    In 2019 was Heineken nog goed voor een omzet van 23.894 miljoen euro met een EBIT van nipt meer dan 4 miljard euro.

    Bij de aanstaande halfjaarcijfers is Mundy benieuwd naar de zienswijze van de nieuwe CEO Dolf van den Brink. Die zal volgens de analist blijven inzetten op een superieure omzetgroei op de middellange termijn. "Maar vermoedelijk wel wat nuances aanbrengen", denkt hij.

    Jefferies heeft een Houden advies op Heineken met een koersdoel van 75,00 euro.

    Het aandeel Heineken daalde woensdag 1,1 procent naar 81,16 euro.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 16 juli 2020 08:27
    Enorme winstdaling Heineken

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Heineken
    86,62 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in de eerste zes maanden van dit jaar de resultaten stevig onder druk zien staan door de corona-uitbraak. Deze waarschuwing gaf de Amsterdamse brouwer donderdag voorbeurs.

    Zoals de brouwer had verwacht verslechterde de situatie in het tweede kwartaal nog verder, maar na een dieptepunt in april zette een geleidelijk herstel in, dankzij het versoepelen van de coronamaatregelen.

    Hoewel de winkelverkoop steeg, kon dit niet compenseren voor het omzetverlies in de horeca, aldus Heineken.

    Op basis van voorlopige cijfers denkt Heineken dat de omzet (beia) in de eerste jaarhelft met 16,4 procent op autonome basis daalde. Dat was vooral het gevolg van een volumedaling. De biervolumes namen met 11,5 procent af. Maar ook de omzet per hectoliter stond onder druk, met 3,6 procent op autonome basis.

    Over het eigen Heineken-merk was de brouwer aardig te spreken. Hier was de krimp 2,5 procent.

    De operationele winst (beia) daalde in de eerste zes maanden met 52,5 procent en de nettowinst zelfs met 75,8 procent. Heineken rekent op een winst per aandeel van 0,39 euro.

    Rekening houdend met ongeveer 550 miljoen euro aan afschrijvingen kwam Heineken zelfs in het rood uit, circa 300 miljoen euro.

    Heineken benadrukte de "sterke balans" en wees op nog ongebruikte kredietlijnen.

    Op 8 april trok Heineken de outlook voor 2020 al in. Op 3 augustus volgen de volledige halfjaarcijfers.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 16 juli 2020 08:31
    Crisis zorgt voor verlies van honderden miljoenen bij Heineken

    Gepubliceerd op 16 juli 2020 08:19 | Views: 651

    Heineken 15 jul
    86,62 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft duidelijk last van de coronacrisis, die de bierverkopen hard raken. Het bedrijf zette in de eerste helft van dit jaar een verlies van 300 miljoen euro in de boeken. Daarnaast deed de brouwer een afschrijving van 550 miljoen euro, zo werd in een voorlopige handelsupdate gemeld.
  17. forum rang 10 voda 16 juli 2020 08:58
    Crisis zorgt voor verlies van honderden miljoenen bij Heineken

    Gepubliceerd op 16 juli 2020 08:19 | Views: 1.860

    Heineken 15 jul
    86,62 0,00 (0,00%)

    AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft duidelijk last van de coronacrisis, die de bierverkopen hard raakt. Het bedrijf zette in de eerste helft van dit jaar een verlies van 300 miljoen euro in de boeken. Daarnaast deed de brouwer een afschrijving van 550 miljoen euro, zo werd in een voorlopige handelsupdate gemeld.

    De brouwer zag zijn omzet in de eerste helft van dit jaar met 16,4 procent dalen. Het bedrijf verkocht niet alleen minder bier, maar in doorsnee ook tegen een lagere prijs. De biervolumes daalden met 11,5 procent.

    Vanwege de onzekerheden trok Heineken eerder al zijn verwachting voor het hele jaar in. Het bedrijf blijft ondanks de "uitdagingen op de korte termijn" vertrouwen hebben in de toekomst. Sinds het dieptepunt in april, toen horecasluitingen en andere maatregelen om het virus in te dammen van kracht waren, is volgens de brouwer al wel weer sprake van herstel. In juni merkte Heineken dat klanten hun voorraden weer begonnen aan te vullen.

    Zwaarst getroffen

    Heineken werd qua gedaalde biervolumes het zwaarst getroffen in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa. Dat kwam onder meer doordat het openbare leven in grote afzetmarkten als Mexico en Zuid-Afrika volledig plat ging. In Azië toonden de markten alweer wat herstel, met groot bierland Vietnam voorop.

    Het merk Heineken presteerde relatief goed met een daling van 2,5 procent. Heineken 0,0 groeide met dubbele cijfers. Vooral in Mexico en de Verenigde Staten is de alcoholvrije variant populair.

    Maatregelen

    Om de crisis te doorstaan, heeft Heineken in de eerste helft van het jaar maatregelen genomen om de kosten omlaag te krijgen. Onder meer door te snijden in uitgaven voor digitalisering en marketing. Het proces om de kosten verder omlaag te krijgen is volgens Heineken nog niet ten einde, zonder in details te treden. Van reorganisaties zal tot en met het einde van het jaar in ieder geval geen sprake zijn.

    Het bedrijf komt op 3 augustus met definitieve cijfers.
1.095 Posts
Pagina: «« 1 ... 40 41 42 43 44 ... 55 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Heineken: Vietnam en Nigeria liggen dwars

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links