Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,778 16 apr 2024 17:35
  • -0,016 (-0,42%) Dagrange 3,710 - 3,802
  • 918.061 Gem. (3M) 1,4M

BAM juli 2020

1.132 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 57 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 30 juni 2020 10:52
    Het eerste halfjaar zit er op. Het heeft ons in de greep gehouden van geopolitiek, stikstof, corona, brexit en niet in het minst van ontwikkelingen bij BAM zelf.
    Nooit een moment van verveling en het mag kennelijk wat kosten als aandeelhouder. Sinds januari dit jaar is er ruim 1 euro ingeleverd, hebben we historisch laag mogen beleven en is er van het humeur weinig overgebleven.
    Nu maar hopen dat de goed gevulde orderportefeuille gaat bijdragen aan een stevig herstel van vertrouwen en koers. Het zal wel niet van vandaag op morgen gebeuren, want zoals bij BAM gebruikelijk, gaat de stap omhoog langzamer dan de glijbaan omlaag. Omhoog moet en zal het. De potentie is er.
  2. [verwijderd] 30 juni 2020 11:49
    quote:

    arme pensionado schreef op 30 juni 2020 11:31:

    Hoe groot is die kast toch ?

    Vraag ik me ook af. Dit 'dingetje' uit 2009 valt er ineens onverwacht en al bijna niet eens meer herkenbaar als 'lijk' uit. Wat kunnen we nog verwachten van de 10 jaar daarna? En dan heb ik het niet over recente zaken zoals sluisdeuren of over De Dijk.
    Wel over hoe schamele winst op voorhand al weer wordt weggeschreven, vergezeld van de opmerking: "... voor iedereen de beste oplossing. Ook voor aandeelhouders."
    Ik zal niet raar staan te kijken als binnenkort een emissie wordt aangekondigd. Ook onder het mom van: "...voor iedereen het beste! Ook voor onze aandeelhouders!"
    Dan moet je ze op dat moment wèl in bezit hebben. Ik houd toch maar de helft vast.
  3. pardon 30 juni 2020 12:33
    Ik neem aan dat Keulen de hele rekening nooit betaald heeft,als er een onopgelost groot probleem ontstaat tijdens de bouw betaal je als opdrachtgever nooit de hele afrekening maar houd je een x bedrag in.
    Nu is het zover dat de rekeningen vereffend worden en het kan dus best zo zijn dat de opdrachtgever nu de restbetaling gaat doen.
    Wellicht is dat 40 miljoen en zou Bam dus nu 40 miljoen alsnog ontvangen maar aan de andere kant moeten ze 40 miljoen betalen en dat bedrag gaan ze afboeken.
    Het andere bedrag wat ze ontvangen is gewoon een nabetaling.
  4. pardon 30 juni 2020 14:14
    Jaarrapportwww.worldreginfo.com › wdoc › 207097_rfa_2011_nl_...PDF
    1 jan. 2010 - onze strategie heeft BAM nieuwe groeipaden uitgezet via permanente vestigingen ... de AM-portefeuille bevinden zich vanuit het verleden nog ... regel een voorziening getroffen, tenzij een dergelijke vordering ... gemeente Keulen, ingestort. Daarbij zijn ... helft van het vloeroppervlak van het Metro-project in.
  5. pardon 30 juni 2020 14:16
    19 januari 2004 13:47 - Wayss & Freytag Ingenieurbau AG
    Wayss & Freytag Ingenieurbau is een partner in de joint venture die de opdracht heeft gekregen om een ??deel van de Noord / Zuid-metrolijn van Keulen te bouwen.

    Het contract heeft een waarde van 385 miljoen euro, met een aandeel van meer dan 128 miljoen euro voor W&F Ingenieurbau. De klant is Kölner Verkerhrs-Betriebe AG. Fase 2 van de Noord / Zuidlijn strekt zich uit over een afstand van 3260 meter onder het dichtbebouwde centrum van Keulen. Het project omvat de bouw van zeven metrostations en dubbele, enkelsporige metrotunnels van bijna 2500 meter lang. Tegen 2010 zullen naar schatting 100.000 passagiers per dag de lijn gebruiken. www.nord-sued-stadtbahn.de
  6. tedje007 30 juni 2020 14:51
    Zoveelste drama and there is more to come verwacht ik. Dit bedrijf heeft zijn reputatie al lang geleden verspeeld. Niets dan verlieslatende projecten door miscalculaties, zwak risico- en projectmanagement en bedenkelijke bouwkwaliteit. Natuurlijk gaan er ongetwijfeld ook zaken goed bij BAM, de pest is alleen dat dit niet de zwakke punten vh bedrijf compenseert. Ik voorzie eerder een eindspelscenario waarin de tent failliet gaat of voor een prikkie wordt overgenomen dan dat BAM uit zijn eigen as herrijst. Jammer dan BAM.
  7. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 30 juni 2020 15:00
    quote:

    pardon schreef op 30 juni 2020 14:14:

    Jaarrapportwww.worldreginfo.com › wdoc › 207097_rfa_2011_nl_...PDF
    1 jan. 2010 - onze strategie heeft BAM nieuwe groeipaden uitgezet via permanente vestigingen ... de AM-portefeuille bevinden zich vanuit het verleden nog ... regel een voorziening getroffen, tenzij een dergelijke vordering ... gemeente Keulen, ingestort. Daarbij zijn ... helft van het vloeroppervlak van het Metro-project in.
    2011

    De Groep gaat er met de kennis van vandaag van uit dat zich ten gevolge van deze juridische procedure geen substantieel nadelige financiële gevolgen zullen voordoen. Op 3 maart 2009 zijn tijdens de aanleg van een onderdeel van de metro in Keulen enige belendende gebouwen, waaronder het gebouw van het Stadsarchief van de gemeente Keulen, ingestort. Daarbij zijn twee bewoners om het leven gekomen. In de uitvoerende bouwcombinatie voor dit werk neemt Wayss & Freytag Ingenieurbau voor een derde deel. Wayss & Freytag Ingenieurbau was niet direct betrokken bij de uitvoering van dit onderdeel van het werk door de bouwcombinatie. De opdrachtgever heeft bij de rechtbank (Landgericht Keulen) een gerechtelijk onderzoek (Beweisverfahren) tegen de bouwcombinatie aanhangig gemaakt. In het kader van die procedure is een aantal deskundigen bezig met een onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk, welk onderzoek naar verwachting nog geruime tijd zal nemen. Pas na afsluiting van het onderzoek kan worden vastgesteld of de bouwcombinatie enige verantwoordelijkheid voor het ongeluk draagt. Voorts doet het Openbaar Ministerie een onderzoek naar mogelijke strafrechtelijk relevante feiten. De schade die is ontstaan is aanzienlijk en is gemeld onder een aantal verzekeringspolissen van betrokken partijen. De Groep gaat er met de kennis van vandaag van uit dat zich ten gevolge van deze gebeurtenis geen substantieel nadelige financiële gevolgen zullen voordoen.

    wel dus....
  8. forum rang 8 HenkdeV 30 juni 2020 15:52
    quote:

    pardon schreef op 30 juni 2020 12:33:

    Ik neem aan dat Keulen de hele rekening nooit betaald heeft,als er een onopgelost groot probleem ontstaat tijdens de bouw betaal je als opdrachtgever nooit de hele afrekening maar houd je een x bedrag in.
    Nu is het zover dat de rekeningen vereffend worden en het kan dus best zo zijn dat de opdrachtgever nu de restbetaling gaat doen.
    Wellicht is dat 40 miljoen en zou Bam dus nu 40 miljoen alsnog ontvangen maar aan de andere kant moeten ze 40 miljoen betalen en dat bedrag gaan ze afboeken.
    Het andere bedrag wat ze ontvangen is gewoon een nabetaling.
    Dit is een puur op fantasie gebaseerd verhaal. Daar heb ik BAM met geen woord over gehoord.
  9. forum rang 10 voda 30 juni 2020 15:54
    Donnerwetter BAM

    Door Arend Jan Kamp op 30 juni 2020 11:00
    Views: 556
    (AJK) Even rekenen:

    De analisten denken dat BAM dit jaar €0,23 per aandeel verdient
    Er staan 273,3 miljoen aandelen uit, ofwel de consensus luidt €62,86 miljoen winst dit jaar
    Vandaag schikt BAM voor €200 miljoen, waarvan zo'n €160 miljoen is verzekerd, de Keulse metrozaak uit 2009
    €62,86 miljoen minus €40 miljoen is...
    De helft van het bedrag komt ten laste van dit jaar en de rest wordt in de komende jaren voldaan. Kortom, het hakt er weer in en gelet op de koers wist ook niet iedereen dat deze zaak nog als een zwaard van Damocles boven het aandeel hing. Of moet ik zeggen: de vliegende kettingzaag van Bunnink?

    Ik durf niet op het forum te kijken, want ik kan wel raden hoe de sfeer daar is. Ik wist dit ook niet. Ik dacht dat intussen alle lijken wel uit het tapijt waren gerold, maar ik had dus beter moeten opletten. Zo is het toch ook? Moet BAM dan ieder kwartaal luidkeels alle losse eindjes van de daken schreeuwen?

    Niettemin is er altijd wel wat bij BAM... Zie die grafiek, vorig jaar aan het begin van Q3 was er ook nog even een flinke zeperd. Ik weet niet eens meer wat. IJmuiden of gewoon de cijfers? Of was het stikstof? Ja, we hollen van het een in het ander. Wat heet: zie Heijmans ook dalen, de schrik zit er weer in?

    www.iex.nl/Column/502958/Donnerwetter...
  10. opbouwend 30 juni 2020 20:04
    Hoe is het mogelijk dat een bedrijf als Bam op projecten inschrijft, waarbij je dus bij aanname Onvoorzienbare risico,s nemen die buiten alle proporties gaan, je daar niet voldoende tegen indekken is toch niet te bevatten.
    Natuurlijk begrijp ik best wel dat je wel eens tegen wat onverwachte zaken aanloopt, zodat je niet die winstmarge haalt waarbi voor je rekenende , maar zo heb je ook wel: projecten die zo soepel lopen, dat je extra marge hebt.
    Ik zou graag van Bam die zijn aandeelhouders altijd zo goed achteraf informeert. Om eens een top tien van stroppen
    Te presenteren. En daarnaast ook nog een top 10 van kanshebbers ( lees : projecten) die een zeer grote kans hebben om daar ook in te komen.. ik denk bijv aan het stadion Karlsruhe, waarover gesteggeld word, een ziekenhuis met fors overschrijding vankosten, Ierland ook een kinderziekenhuis,, Ik las ook iets over een weg in engelnand die wegzakt, en zo zijn er nog wel een paar. Het is niet te bevatten zo,n geweldig uniek bedrij die zo toch zijn ondergang tegenoetlijkt te gaan, door dat zij verantwoordelijk zijn voor problemen bij realisatie die niet of nauwelijks zijn in te schatten dan wel te voorzien. Een koers, van 1,60. Als Ban betaald zou krijgen waar ze eigenlijk gewoon recht op hebben, dan zou de koers minimaal het tienvoudige kunnen zijn. En dan zouden ze nog Steeds normale winstmarges halen.
1.132 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 57 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links