Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Wereldhave AEX:WHA.NL, NL0000289213

  • 14,100 19 apr 2024 17:35
  • +0,020 (+0,14%) Dagrange 14,000 - 14,100
  • 92.718 Gem. (3M) 90,4K

Wereldhave - 2020

5.581 Posts
Pagina: «« 1 ... 195 196 197 198 199 ... 280 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 juni 2020 16:24
    quote:

    Tilburg013 schreef op 28 juni 2020 16:09:

    Ieder zijn mening. Ik ben de laatste jaren actief geweest in de vastgoed(financierings)brache (retail en residentieel) dus ik denk dat ik wel een beeld heb van deze wereld. Natuurlijk zijn de business/onderpand belangrijke factoren bij een financiering maar het duurzaamheid aspect neemt een steeds belangrijkere rol in. Waarom zou WH haar USP niet benutten, een groene financiering is voor alle stakeholders interessant.
    het gaat er meer om dat het bedrijf fundameteel niet goed functioneert. vooral bij mangement.

    ik denk dat ze mede door de slechte onderpanden het wanbeleid en de hoge schuld positie geen goede rentes kunnen krijgen.
  2. [verwijderd] 29 juni 2020 07:30
    FD stukje copypast;
    Overname 'een mogelijkheid'
    Rijst de vraag waarom Van Herk niet zijn vermogen, volgens zakenblad Quote geschat op €2 mrd, aanwendt om Vastned van de beurs te halen. 'Dat is een mogelijkheid', aldus Van Herk, maar hij zegt zich 'geremd' te voelen door fiscale kosten - waaronder 6% overdrachtsbelasting.

    'Waarom zou ik dat in mijn eentje accepteren?' Een overname met de hulp van derden acht hij reëler, maar: 'Andere aandeelhouders staan niet in de rij.'

    Van Herk zegt in het verleden ook tevergeefs een fusie te hebben geopperd tussen Vastned, Wereldhave en Eurocommercial Properties - alle drie vastgoedbedrijven waarin hij grootaandeelhouder is.
  3. forum rang 10 DeZwarteRidder 29 juni 2020 07:31
    'Grootaandeelhouder eist vertrek Vastned-top'

    Door ANP Producties
    46 min geleden in FINANCIEEL

    Amsterdam - Grootaandeelhouder Aat van Herk wil dat zowel het voltallige bestuur als de raad van commissarissen (rvc) van het winkelvastgoedfonds vertrekt. De vastgoedbelegger voelt zich "niet serieus genomen", zo zegt hij in een interview met Het Financieele Dagblad.

    Van Herk benadrukt dat hij de directie meermaals heeft laten weten dat in zijn ogen te veel geld verloren gaat bij Vastned. "Als je naar de afgelopen tien jaar kijkt, zijn de huurinkomsten gehalveerd, en de kosten verdubbeld. Dat is een vreemde combinatie. Noem mij één particulier bedrijf waar dit gebeurt. Dat is failliet", aldus Van Herk.

    Van Herk bezit bijna 25 procent van Vastned. Vastned bevestigt dat de afgelopen jaren met Van Herk is gesproken, maar wil niet reageren op de kritiek. "De uitspraken van Van Herk aan het FD laten wij geheel voor zijn rekening", stelt Remco Vergeer, manager investor relations tegen de krant.
  4. [verwijderd] 29 juni 2020 10:02
    quote:

    NLvalue schreef op 29 juni 2020 07:44:

    “Niet serieus genomen in zijn kritiek”... dat lijkt me een rode draad onder de aandeelhouders ..

    Spannende tijden voor Matthijs
    Van Herk zou toch ook wel weten dat de kosten bij WHA via de afschrijvingen lopen en dat dit hélemaal anders moet... Als je kijkt naar de bedragen die er in Tilburg tegenaan zijn gesmeten... Maar daar hoor je hem dan weer niet.

    Als van Herk iets van zich laat horen kan het niet anders dat daar een agenda bij zit, maar ja, wat is die dan? Over een fusie wordt al tijden gespeculeerd... Misschien is het vertrek van de CEO bij WHA, pensionering bij ECP en straks exit CEO vastned een signaal!?

  5. forum rang 5 The Third Way... 29 juni 2020 10:16
    quote:

    MFCons schreef op 29 juni 2020 10:02:

    [...]
    ...
    Als van Herk iets van zich laat horen kan het niet anders dat daar een agenda bij zit, maar ja, wat is die dan? Over een fusie wordt al tijden gespeculeerd... Misschien is het vertrek van de CEO bij WHA, pensionering bij ECP en straks exit CEO vastned een signaal!?
    Zo zie ik het ook MFCons. Zoals al eerder gesteld in de "er broeit iets" teaser, het spel is op de wagen.

    In ieder geval is ook duidelijk dat de zgn. volledige steun van vH voor WH management inderdaad wel eens een mes onder het fluweel zou kunnen zijn…
  6. forum rang 4 Chessplayer1992 29 juni 2020 17:33
    quote:

    The Third Way... schreef op 29 juni 2020 14:14:

    Beste TTW leden, van ons vertrouwde email adres heeft u een korte update ontvangen…

    Dat betekent .... nieuws! Dus of Wereldhave heeft gereageerd op een voorstel / voorstellen, of Van Herk heeft ook bij WHV iets gedropt? Of zoeken jullie de samenwerking met Van Herk?

    Met mijn beperkte positie (1.000 stuks) wil ik best bijdragen, maar volgens mij helpt het jullie weinig ...
  7. forum rang 5 The Third Way... 29 juni 2020 22:50
    quote:

    The best trader of the world schreef op 29 juni 2020 20:45:

    [...]
    TTW, Waarom is het vertrouwelijk?
    Goede vraag, wij twijfelden daar eerst over. Laat ik proberen om daar inzicht in te geven.

    Enerzijds delen we informatie die niet meteen geschikt is voor iedereen omdat bv. het gedachtenproces niet afgerond is. Zo hebben we een flinke tijd geleden een proefversie geschreven van ons nieuwe voorstel om het verdienmodel te veranderen. Op basis van reacties en voortschrijdend inzicht zijn we bv. druk aan het rekenen geslagen. Vandaag was er de opmerking van vH om de drie samen te voegen. Consolidatie oefeningen hadden wij al gemaakt.

    Ook zijn er bepaalde thema's die terugkomen waardoor binnen een groep de continuiteit van de dialoog beter is dan op een draadje tussen andere posts waar het risico bestaat dat het losse flodders lijken, aan beide kanten.

    Anderzijds hebben we ook geleerd dat we kwalitatief veel betere reacties kregen via direct contact. Zo wordt de strategie toch een iets ander verhaal dan de proefversie, dankzij die dialogen en provocerende opmerkingen die tot denken binnen onze projectgroep hebben geleid.

    Ook hebben we bv. de 1-pagers serie mbt. tot de probleemstelling eerst in de groep gedeeld voordat we die hier op het draadje publiceerden. De les was dat dankzij de groep het denkproces verbeterde, terwijl op het draadje geen echte dialoog loskwam. TTW leden weten dat de gepubliceerde versies van die 1-pagers soms duidelijk beter waren dan het kladje dat een paar dagen eerder binnen de groep voor feedback gedeeld werd.

    Tenslotte bestaan de TTW projectgroepen uit vrijwilligers die ook aandeelhouders zijn en die bewezen hebben hart voor de zaak te hebben. Via direct contact is het voor alle leden ook makkelijker om zich met hun specifieke kwaliteiten kandidaat te stellen indien ze tijd en zin hebben.

    Maar laat er geen misverstand over zijn, eenieder die aandeelhouder is kan lid worden. Het is wat dat betreft derhalve vertrouwelijk met een knipoog. De regel is dat alles anoniem is, ook binnen de groep, en dat informatie binnen de groep blijft. Maar 1 persoon, moi, kent iedereen bij naam en alias. Tot nu toe is het van mijn kant goed gelukt om alle leden te beschermen, denk/hoop ik.

    N.B.: ook worden we gecontacteerd door professionele partijen of media. Soms met goede bedoelingen, en daar profiteert de groep van, maar soms is het ook anders. En indirect profiteren we daar ook van dankzij die structuur.

    Hopelijk geeft dit jou en anderen een redelijk inzicht, @The best trader of the world.
  8. forum rang 4 Chessplayer1992 29 juni 2020 23:28
    Consolidatie lijkt me geen goed idee, een share service center voor de backoffice kan- maar kosten allocatie lijkt me lastig. Het is heel verschillend vastgoed met verschillende strategieën. Voor van Herk is het een hoop, voor mij als kleine investeerder niet. Ik snap dat een vastned amper een management nodig heeft en eigenlijk moet versimpelen en beter uit Spanje kan gaan, maar een ecp of wereldhave hebben hele andere centra. Daarbij, ik heb in ecp een veel grotere positie omdat ik er meer vertrouwen in heb. Het is stabieler qua portefeuille en resultaten. Alles samengevoegd maakt het instabieler en minder transparant, afhankelijk van de directie.
  9. [verwijderd] 30 juni 2020 10:45
    vastned wereldhave en ecp fusie lijkt me onhaalbaar

    vastned: mensen zitten er in voor de luxe panden. hun strategie is vooral A locaties opkopen en deze aan te passen
    wereldhave: zit in de b/c locaties en vooral in de winkelcentra's en heeft enorm slecht gepresteerd en willen hun halve portefuille omgooien
    ecp; heeft goed managment en zelfde soort panden als wereldhave en breiden nog leuk uit.

    een fusie met ecp en wereldhave lijkt me mogelijk. maar lastig. ecp wilt niemand van het mangement van wereldhave en hebben ook een compleet andere strategie. denk alleen niet dat de meeste aandeelhouders van ecp met wereldhave willen fuseren

    vastned is hier echt een buitenstander in vanwege het soort vastgoed en denk ook niet dat aandeelhouders dat willen er zit niemand bij wereldhave die verstand heeft van het soort panden dat vastned houd.

    (vastned lijkt me ook geen interessante kandidaat voor urw)

  10. [verwijderd] 30 juni 2020 18:35
    Beursgenoteerde Nederlandse vastgoedbedrijven hebben de aantallen bezoekers van winkelcentra sterk zien herstellen na het begin van de coronamaatregelen, maar ze komen sommige huurders nog wel tegemoet voor de misgelopen omzet. Sommigen willen vanwege de coronacrisis daar wel omzetcijfers voor terug.

    Dat zeggen woordvoerders van drie vastgoedbedrijven dinsdag tegen ABM Financial News.

    Aanleiding is de uitspraak van Blokker-topman Michiel Witteveen, die in het Financieele Dagblad dinsdag zei te mikken op veel lagere huren, omdat de winkelstraten steeds leger worden.

    Woordvoerder Remco Vergeer van Vastned zegt geen uitspraken te doen over individuele bedrijven, maar wil wel kwijt dat Vastned "niet veel" winkels in portefeuille heeft van Blokker, dat in elk geval niet bij de tien grootste huurders van Vastned zit.

    Vastned heeft de gesprekken met huurders in Nederland naar aanleiding van de coronacrisis inmiddels afgerond en is daar nog mee bezig in andere landen zoals Frankrijk en Spanje. Het gaat om spreiden, uitstel of gedeeltelijke kwijtschelding van huur. "Dat is maatwerk", benadrukt Vergeer. De gevolgen hiervan zullen duidelijk worden bij de halfjaarcijfers.

    Woordvoerder Ruud van Maanen van Wereldhave plaatst de uitspraken van de Blokker-topman in het kader van een spel tussen eigenaar en verhuurder. Hij merkt op daarbij dat Witteveen het heeft over de winkelstraat die steeds leger wordt, wat niet hetzelfde is als de buurt- en wijkwinkelcentra van Wereldhave waar mensen hun dagelijkse boodschappen doen. "Wij zitten niet in de typische winkelstraat, en Blokker doet bij ons heel goede zaken", aldus de woordvoerder.

    Ook tijdens de coronacrisis doet de winkelketen het relatief goed, volgens de woordvoerder, omdat er veel vraag is naar huishoudelijke producten en apparaten nu veel meer mensen vanuit huis werken.

    Van Maanen benadrukt dat de bezoekersaantallen in veel winkelcentra volgens de meest recente cijfers zijn hersteld tot meer dan 90 procent van de aantallen die een jaar eerder werden gehaald, nadat dit eind maart kortstondig terugviel tot slechts 55 procent. "Sindsdien is het geleidelijk weer opgelopen."

    Wereldhave praat ook met huurders individueel over uitstel van een deel van de huurbetaling, of betaling een maand vooruit in plaats van drie maanden. "Maar daar willen dan wel wat voor terug, zoals omzetcijfers of data", aldus Van Maanen.

    Anders dan in omringende landen maken winkeliers in Nederland die omzetcijfers niet bekend aan de verhuurder. Afspraken hierover zijn voor hem ook een manier om huurder en verhuurder dichter bij elkaar te brengen, stelde Van Maanen. "We zullen het samen moeten doen."

    Ook Bart van Twillert van Unibail-Rodamco-Westfield doet geen uitspraken over individuele huurders. Hij denkt dat Blokker-topman Witteveen weinig nuance biedt door te zeggen dat de huren met 30 procent omlaag moeten. Volgens Van Twillert spreekt men in Nederland te vaak over "de retailmarkt', die wel of niet dood zou zijn, terwijl die markt steeds meer gedifferentieerd is. Unibail-Rodamco investeert vooral in grotere winkelcentra.

    Volgens de woordvoerder van Unibail zijn er twee opschoningen gaande in het winkelbestand: de winkels die geen toegevoegde waarde hebben naast distributie, en de kleinere winkelgebieden, die te groot zijn voor een wijkwinkelcentrum maar te klein om genoeg vertier te bieden aan shoppend publiek dat behalve winkelen ook vertier zoekt.

    Ook Van Twillert merkt op dat de bezoekersaantallen, nadat bezoekers door de crisis tijdelijk nergens heen konden, weer op 80 procent liggen van wat ze een jaar eerder waren. Online zal blijven groeien, verwacht hij, maar niet tot 100 procent van de markt. "Mensen willen even snuffelen. Als de fysieke winkel ten dode opgeschreven was, dan zou die na de coronacrisis overleden zijn en zouden de bezoekersaantallen niet weer terugkeren naar 80 of 90 procent van vorig jaar."

    Ook Van Twillert benadrukt de diversiteit van het retaillandschap. En merken willen liever dat klanten naar de winkel komen, in plaats van online kopen. In de winkel doet men de impulsaankopen en is er de mogelijkheid om de klant het merk te laten beleven . “Online bestellen klanten zes varianten van dezelfde jurk en als je geluk hebt sturen ze er maar vijf terug. Dat is veel minder aantrekkelijk."
  11. [verwijderd] 30 juni 2020 21:56
    quote:

    perry1 schreef op 30 juni 2020 19:12:

    Gelukkig doen de supermarkten het goed kan daar de huur omhoog
    het lijkt me niet dat ze met de huidige leegstand huren moeten gaan verhogen. zeker de supermarket die 1 keer een hogere winsten krijgen en de rest van het jaar redelijk stabiele winst laten zien. die verzwak je dan voor een langere tijd en creëer je niet echt een fijn bedrijfs- klimaat voor die bedrijven
5.581 Posts
Pagina: «« 1 ... 195 196 197 198 199 ... 280 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links