Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Koffiepraatjes

3.402 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 171 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 juni 2020 13:31
    Vader van 30 kinderen vindt zeldzame edelstenen en is nu multimiljonair
    Updated 46 min geleden
    47 min geleden in BUITENLAND

    Saniniu Laizer kan zijn geluk niet op. De mijnwerker vond twee grote stukken tanzaniet, edelstenen die alleen in Tanzania te vinden zijn. De waarde: meer dan drie miljoen euro.

    „We gaan een groot feest geven”, zo vertelt Laizer aan de BBC. Tanzaniet is een van de zeldzaamste edelstenen van de wereld. Verwacht wordt dat binnen 20 jaar de voorraad in het land is uitgeput. De waarde wordt mede bepaald door de kleur. De stenen kunnen groen, rood, paars of blauw zijn.

    Laizer vond de stenen, van 9.2 kilo en 5.8 kilo, vorige week. Nog nooit werden er zulke grote stukken gevonden, tot nu toe woog de grootste steen 3.3 kilo. Woensdag verkocht de mijnwerker zijn vondst. Hij kreeg een telefoontje van de president. „Dit is het voordeel van kleinschalige mijnwerkers en bewijst dat Tanzania een rijk land is”, aldus John Magufuli.

    Laizer, die vier vrouwen en dertig kinderen heeft, gaat een van zijn koeien slachten om de vondst te vieren. Een deel van het geld gaat hij investeren in zijn woonplaats. „Ik wil een winkelcentrum en een school bouwen. Ik wil een school vlakbij mijn huis. Er zijn veel arme mensen hier die het zich niet kunnen veroorloven om hun kinderen naar school te laten gaan.”

    Verder heeft de man geen grootse plannen, hij wil lekker voor zijn 2000 koeien blijven zorgen. Bang voor een overval is hij niet. „Er is genoeg beveiliging hier. Dat gaat niet voor problemen zorgen. Ik kan ook ’s nachts gewoon rondlopen.”
  2. forum rang 10 voda 25 juni 2020 16:20
    Cristiano Ronaldo trotse eigenaar van duurste Rolex ooit gemaakt

    VTBL 3 uur geleden

    Italië kijkt uit naar titanenstrijd: Dries versus Cristiano

    CL steeds dichterbij voor Bosz

    © Getty Images

    Dat Cristiano Ronaldo veel geld heeft is algemeen bekend. De aanvaller van Juventus rijdt in de duurste auto’s, bezit hotels en is de eigenaar van het duurste Rolex-horloge uit de geschiedenis.
    De 35-jarige Portugees werd in januari tijdens de Globe Soccer Awards namelijk gespot met een Rolex GMT-Master Ice om zijn pols. Het klokje is een 18-karaats witgoud uurwerk dat bezaaid is met meer dan honderd 30-karaats diamanten. Waarde: een slordige 450.000 euro.

    Voor afbeelding, zie link:

    www.msn.com/nl-nl/sport/voetbal/crist...
  3. forum rang 7 ffff 25 juni 2020 16:39
    Wat een dom artikel, geschreven door een journalist die niet de minste verstand van de waarde van diamanten heeft.

    Een pijlsnelle oriëntering wat gemiddeld een één-karaats diamant kost, geeft al aan dat een 30 karaats diamant al méér dan 450,000 Euro kost. En daar zou Christiano er meer dan 100 van hebben.....
    Een blik op het horkloge zelf laat zien dat er sprake is van 30 PUNTJES, dat is 0,3 karaat en die zijn enorm veel goedkoper, hetgeen de prijs van 450.000 aannemelijk maakt.

    En zo zie je maar weer: Niet alles geloven wat je leest, wat je ziet, maar altijd kritisch blijven.

    Vandaag was het overigens wel raak, zeg....

    Ach, dom internet publiek kun je bijna alles wijsmaken...

    Peter
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juni 2020 09:29
    Een bubbel timen: kan dat?

    Gepubliceerd: 23 jun 2020, 13:30
    Door
    Justin Doornekamp

    De beurzen zijn sinds het dieptepunt begin maart flink aangetrokken. Techbeurs Nadaq heeft zelfs al nieuwe records geboekt. Dit terwijl er nog veel onzekerheid bestaat over het mondiale economische herstel van de coronacrisis.

    Veel deskundigen vrezen dat beleggers flink op de muziek vooruitlopen en waarschuwen dat aandelen momenteel juist erg duur zijn, vanwege de gedaalde winstverwachtingen van de beursgenoteerde bedrijven.

    Sommige deskundigen zien zelfs signalen van een bubbel ontstaan, die op een bepaald moment uit elkaar kan spatten. Wat doe je als belegger als zo’n situatie dreigt? Of beter nog: wat kun je doen om jezelf te beschermen tegen een eventuele bubbel? John Authers, een columnist van Bloomberg, bekeek of er een manier is om een bubbel te ‘timen’.
    Gevaarlijk en vrijwel onmogelijk

    Vooraf waarschuwt hij wel dat het een erg gevaarlijke en vrijwel onmogelijke taak is om een bubbel precies te ‘timen’, maar dat het wel extreem lucratief is als je er rekening mee houdt. “Het is zelden een goed idee, maar voor sommige beleggers zit er niets anders op”, aldus Authers.

    De columnist verwijst in zijn opiniestuk vaak naar de dotcom-bubbel in 2000 en ziet veel verschillen met de huidige situatie, waaronder het feit dat er nu veel meer geld in omloop is of nog langs de zijlijn staat. Bovendien lijkt de coronacrisis een veel langere impact te zullen hebben op de wereldijwde economie dan ten tijde van de dotcom-bubbel.

    Een overeenkomst is evenwel de flinke koersstijging van techaandelen, die ervoor zorgde dat de Nasdaq – crisis of niet – nieuwe records vestigde. Onlangs steeg de koers van beursdebutant Nikola, die als concurrent van Tesla wordt gezien, nog met enkele honderden procenten, terwijl het bedrijf nog geen omzet realiseert. En wat te denken van de failliete autoverhuurder Herz, waar beleggers desondanks blind hun geld in stopten?

    “De gebruikelijke rekenmodellen om de waardering van een bedrijf te bepalen doen er niet meer toe”, schrijft Authers. “Anders zouden de aandelen van technologiebedrijven al een tijd geleden massaal zijn verkocht.”
    Massaal verkopen?

    Maar hoe moet je als belegger met deze kennis omgaan? Moet je dan maar aandelen massaal verkopen? Dat kan niet de juiste optie zijn. Immers: misschien is er helemaal geen sprake van een bubbel of knapt ‘ie nog lang niet en loop je rendement mis.

    Authers adviseert te kijken naar patronen: “Tijdens een bubbel beleg je niet in een bedrijf, maar speculeer je over het gedrag van andere beleggers”, aldus de columnist.

    Authers ziet dat de koersontwikkelingen tijdens bubbels uit het verleden vaak gelijkenissen vertoonden. “Eerst is er een piek, dan een felle daling en daarna een stijging, bijna tot aan de vorige piek. Vervolgens wordt de piek toch niet bereikt en zakken de koersen ineen”, zo omschrijft Authers de koersontwikkeling bij bubbels uit het verleden.

    Techbeurs Nasdaq laat volgens hem eerste tekenen zien van een dergelijk koersverloop. De enige vraag die nu rest is of de recente piek daadwerkelijk het hoogste punt blijft of dat er nog verdere een run omhoog komt.

    Die vraag kan niemand nog beantwoorden en dus zouden beleggers zich moeten richten op wat ze in de tussentijd kunnen doen. Authers: “Je beleggingen indekken tegen risico’s.”
    Smallcaps

    De columnist ziet veel particuliere beleggers momenteel geld stoppen in aandelen van kleine bedrijven, smallcaps. “Zelfs als de bedrijven op het eerste gezicht niet erg aantrekkelijk lijken.”

    Het idee daarachter is volgens Authers dat dergelijke aandelen goedkoop in de aanschaf zijn: je betaalt vaak enkele euro’s voor een smallcap. Bovendien is vaak al veel negatief nieuws ingeprijsd.

    “Deze strategie [het kopen van smallcaps] beschermt je niet tegen de neerwaartse risico’s, want veel bedrijven kunnen alsnog failliet gaan. Maar in het geval de bubbel nog vele maanden in stand blijft dan kunnen dit soort aandelen flink stijgen”, aldus de columnist. “Dit betekent dat je niet eens zo’n grote positie hoeft op te bouwen in smallcaps om de rest van je beleggingsportefeuille te redden als de bubbel knapt.”

    Lees ook: Pennystocks: wordt mijn dubbeltje ooit een kwartje?

    www.iexgeld.nl/Artikel/502409/Een-bub...
  5. marcel13 26 juni 2020 11:50
    Laat PostNL CEO Verhagen op haar verjaardag trakteren op een fatsoenlijk loon

    PostNL CEO Herna Verhagen viert op 30 juni haar verjaardag. Maar volgens FNV is er helemaal geen reden voor een feestje, zeker niet voor de medewerkers van PostNL. De bond voert daarom op die dag actie voor een hoger minimumloon van 14 euro per uur.

    www.fnv.nl/nieuwsbericht/algemeen-nie...
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juni 2020 14:50
    Rotterdamse miljardair Cees de Bruin (74) overleden
    4 min geleden in FINANCIEEL

    ROTTERDAM - De Rotterdamse ondernemer Cees de Bruin is op 74-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt zijn familie tegenover De Telegraaf.

    De Bruin was tot voor kort grootaandeelhouder van scheepsbouwer Royal IHC. Zakenblad Quote schatte zijn vermogen op ruim een miljard euro. In 2013 droeg De Bruin de dagelijkse leiding van zijn investeringsvehikel Indofin over aan dochter Belle.

    Indofin, van de familie De Bruin, was grootaandeelhouder van IHC Merwede toen dat moest worden gered. Lees hier onze reconstructie terug:

    De Bruin was onder meer betrokken bij de plannen voor een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord. Daarnaast was hij actief bij paardensportevenement CHIO Rotterdam.
  7. forum rang 10 voda 26 juni 2020 14:54
    Een operatiekamer uit de 22ste eeuw

    De ‘Optimus’ in Barcelona geldt als de geavanceerdste operatiekamer ter wereld. Vooral om wat hij niet heeft.

    De Optimus is zo leeg mogelijk gehouden. Schermen, lampen en camera’s zijn verwerkt in muren en plafonds. Het licht aan de wanden, hier blauw, wordt aangepast aan de monitorbeelden. Foto: Optimus

    anaf de negentiende-eeuwse poort van het Hospital Clínic in Barcelona loop je in vijf minuten naar de 22ste eeuw. Dat is tenminste de indruk die me overvalt bij het binnentreden van de Optimus, de operatiekamer die als 'geavanceerdste ter wereld' geldt. Tijdens het Mobile World Congress van vorig jaar was deze ufo-achtige ruimte het decor van een wereldprimeur. Met behulp van de 5G-technologie vond hier de eerste operatie onder supervisie op afstand plaats.

    De ruimte is fascinerend. De wanden van de 85 vierkante meter grote zaal zijn lichtgevend blauw, en uitgerust met drie enorme monitorschermen. In het midden, als een soort altaar op een pilaar, de operatietafel. Daarboven een cirkel van negentien glazen koepels. Uit de grond rijzen vier paddenstoelen op. Met een druk op de knop van ingenieur Ferran Rodríguez verdwijnen ze weer in de bodem tot ze een perfect egale vloer achterlaten. De hoeken tussen de vloer en de wanden zijn trouwens niet scherp, maar afgerond. Het heeft allemaal te maken met de filosofie achter de Optimus.

    Hoe leger, hoe beter
    Het concept is simpel. Ferran Rodríguez, directeur infrastructuur van het Hospital Clínic en de geestelijke vader en drijvende kracht achter het project, is bezeten van een lege operatiekamer. Een operatiekamer met niets erin. Elk object is een potentieel gevaar voor de patiënt. Dat is het idee. Elke knop, elke lade, elke lamp die de artsen en hun assistenten moeten aanraken tijdens de operatie, dient zoveel mogelijk vermeden te worden om het risico van infecties te beperken. Dat was altijd al zo. En in tijden van de ernstigste pandemie in honderd jaar is deze gedachte actueler dan ooit.

    De ironie wil dat het juist aan Sars-CoV-2 te danken is dat we vandaag de Optimus kunnen bezoeken. 'Als je vóór covid-19 had gebeld, hadden we hier niet naar binnen gekund', zegt Rodríguez vanachter zijn mondkapje. 'De Optimus was continu in bedrijf. Maar bij de herstructurering van het operatieschema als gevolg van de pandemie hebben we ervoor gekozen om deze operatiezaal tot juli vrij te houden om hem te actualiseren. Sinds de ingebruikname twee jaar geleden is daar nooit eerder gelegenheid voor geweest.'

    Wat vindt Rodríguez van het predicaat van 'geavanceerdste operatiekamer ter wereld'? 'Ik ken diverse andere kandidaten', zegt Rodríguez laconiek. 'Het ligt er maar aan welke technologie je verwacht. Wij denken dat dit de geavanceerdste operatiezaal is in termen van omgeving, het geheel, de architectuur. Hij is niet gemaakt om het allerlaatste anesthesie-apparaat of dialysecentrum te herbergen. Het gaat niet om medische technologie. Maar als geheel biedt de Optimus een serie oplossingen die min of meer vernieuwend zijn. En gemeten naar patenten bestaat er waarschijnlijk geen geavanceerdere operatiezaal.'

    Nooit een schaduw
    Het eerste wat opvalt zijn de glazen koepels met leds aan het plafond boven de operatietafel. De leds zijn gerobotiseerd en bewegen binnen de koepel. 'Ze leveren een basis van diffuus licht op en zijn zo geprogrammeerd dat ze nooit een schaduw veroorzaken', zegt ingenieur Rodríguez. 'Wat je ook doet en met hoeveel mensen je ook aan de operatietafel werkt. De lampen die een schaduw veroorzaken gaan vanzelf uit.'

    Het idee om de lampen achter koepels in het plafond te plaatsen heeft volgens Rodríguez belangrijke voordelen. Ze kunnen niet aangeraakt worden, en leveren dus geen potentiële infecties op. Er zijn geen handvatten en kabels die gesteriliseerd moeten worden. De leds aan het plafond zijn verder verwijderd van de operatietafel dan de gangbare medische lampen, zodat ze geen warmte opleveren die de chirurg kan vermoeien.

    Hetzelfde idee is toegepast op de camera's die de operaties vastleggen. 'In de conventionele operatiekamer richt je de camera - ingebouwd in de armatuur van de operatielamp - met de hand', zegt Rodríguez. 'Hier hebben we drie camera's in koepels aan het plafond geplaatst. Ze bewegen automatisch. De arts geeft aan waar de camera's zich op moeten concentreren en vanaf dat moment volgen ze de actie vanzelf.'

    ‘WIJ DENKEN DAT DIT DE GEVANCEERDSTE OPERATIEZAAL IS IN TERMEN VAN OMGEVING, HET GEHEEL, DE ARCHITECTUUR EN PATENTEN. HET GAAT NIET OM MEDISCHE TECHNOLOGIE’

  8. forum rang 10 voda 26 juni 2020 14:55
    Deel 2:

    Laminaire stroming
    We blijven nog even naar boven kijken, want over het plafond valt nog meer te vertellen. Rodríguez is een gedreven man en heeft weinig vragen nodig. 'Operatiekamers zijn tegenwoordig meestal uitgerust met laminaire stroming, een soort luchtdouche voor ontsmetting. Wij hebben daar nog iets aan toegevoegd. Naar wens, bijvoorbeeld eens per week, kunnen we de lucht van de laminaire stroming vervangen door ozon. Achter deze muur staan twee enorme machines. Eén genereert pure ozon waarmee we de operatiezaal steriliseren. Alles wordt daarbij compleet bedekt met ozon, in een concentratie van 100%. De andere machine verwijdert de ozon en brengt het O3-gas terug tot water en zuurstof.' Rodríguez benadrukt dat het een idee is van acht jaar geleden, dus lang voor de coronacrisis. Dat blijkt nu een schot in de roos.

    Rond de koepels boven de operatietafel zijn in een cirkel zo te zien ordinaire plafonnières aangebracht. De schijn bedriegt. Niets is hier normaal. Nu geven ze wit licht, ze staan in de bezoekersstand. Maar als hier gewerkt wordt,geven ze licht van een golflengte die aangepast is aan het dag-nachtritme. Hetzelfde principe wordt al enige tijd op intensivecareafdelingen toegepast: een lichtstimulans die het herstel van bijvoorbeeld patiënten in coma moet helpen. In dit geval gaat het erom de vermoeidheid en stress van de chirurgen bij langdurige operaties te bestrijden via uitgekiende lichtimpulsen. Of het werkt? 'Dat weten we niet zeker', zegt Ferran Rodríguez. 'Chirurgen zeggen van wel. Alleen is het moeilijk objectief te meten. Daarvoor is onderzoek nodig op basis van duizenden gevallen. Maar dat neemt niet weg dat het een interessant project is.'

    Alles is rond
    We beginnen een stijve nek te krijgen en richten onze blik van het plafond naar de wanden. Ze zijn van kunsthars en geven blauw licht - maar elke andere willekeurige kleur is mogelijk. De kleur die tijdens operaties wordt gekozen is afhankelijk van de beelden op de monitoren. Ze dienen om de ogen rust te geven, of juist om contrast op te wekken. 'Als je met open chirurgie bezig bent en we maken de wanden intens rood, dan zie je het bloed op de monitor niet meer', zegt Rodríguez. 'De weefsels met een andere kleur springen er dan extra uit.'

    De Optimus heeft geen enkele scherpe hoek. Plafond gaat in een ronding over in wand, wand gaat in een ronding over in vloer. Alles is rond. Ook dit aspect van het ruimtelijk ontwerp is een wapen in de strijd tegen infecties: het vermijdt hoeken waar het vuil zich ophoopt. Tegelijk maken de rondingen mogelijk dat schoonmaakrobots het smerige werk opknappen.

    Weg met de beeldschermen
    De voorbije decennia zijn operatiekamers steeds meer volgestouwd met apparatuur, en dus met beeldschermen. Ze hangen met armen aan het plafond, vier of zes is heel normaal. In het Hospital Clínic begon Ferran Rodríguez zich af te vragen of het ook zonder al die beeldschermen aan hangende armen kon. Het zijn tenslotte plekken waar het vuil zich lekker kan ophopen. En in de praktijk worden ze zelden of nooit tussen operaties schoongemaakt. Tijd is duur in een operatiekamer.

    Het bleek perfect te kunnen. De beelden van de chirurgische robot, het anesthesiestation, scans, ze worden allemaal geprojecteerd op de driehonderdinchbeeldschermen. Weer een bron van infecties geëlimineerd.

    De vier paddenstoelen die uit de grond rijzen, leveren de stroom voor de apparaten. In de toekomst zouden ze ook zuurstof en anesthesiegassen moeten leveren. Maar dat ligt mede aan de fabrikanten van medische apparatuur en wat zij bereid zijn te ontwikkelen. Dan kunnen er weer wat apparaten, kabels en slangen uit de operatiekamer verdwijnen. 'Zoals dit ding', zegt ingenieur Rodríguez terwijl hij een paar klappen geeft op een anesthesieapparaat.

    Het is zijn droom. Als er niets in de operatiezaal staat, is er geen gevaar voor infecties. Het concept van de Optimus is simpel en klinkt overtuigend. Maar als ik het Hospital Clínic verlaat, bekruipt me een ongemakkelijk gevoel. Zal ik me ooit nog met een gerust hart laten binnenrijden in een operatiekamer vol monitoren, kabels, lampen en ladenkasten?

    fd.nl/futures/1348939/een-operatiekam...
  9. Cézan 26 juni 2020 15:57
    Alsof er niets aan de hand is. Er is idd van alles ad hand, maar wat kan de burger eraan
    doen?? Zelfs grote of kleine leiders ook niet.
    We doen er van alles aan om de schade te beperken, zelfs dat blijft in het ongewisse.
    KLM, Corona, 1,5 mtr etc.
    We zien wel over een paar jaar?

    De beurs is ook niet amused.

    bron:
    www.ad.nl/economie/
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 27 juni 2020 11:08
    Britten balen van Brexit, meerderheid wil in EU blijven
    4 min geleden in BUITENLAND

    LONDEN - In Groot-Brittannië lijkt het enthousiasme voor het verlaten van de Europese Unie snel te verdwijnen. Iets meer dan een derde van de Britten (35 procent) staat nog achter de Brexit, 57 procent wil in de EU blijven, zo meldt zakenwebsite Business Insider op basis van een onderzoek van European Social Survey.

    In 2018 wilde nog precies de helft van de Britten in de EU blijven. Een verklaring voor de stijging wordt niet gegeven. Wel wijst Business Insider erop dat de Britse economie een behoorlijke klap moet incasseren door de coronacrisis, die in het land harder heeft toegeslagen dan in veel andere Europese landen.

    Vier jaar geleden viel een Brits referendum nipt uit in het voordeel van de Brexit. Sinds 31 januari maakt het Verenigd Koninkrijk officieel geen deel meer uit van de Europese Unie. Tot eind van dit jaar geldt een overgangsperiode, waarin wordt onderhandeld over de ’scheidingsvoorwaarden’ en de toekomstige relatie.

    De kans dat de Britten toch weer deel zullen gaan uitmaken van de EU is niet erg groot. De regering-Johnson houdt stug vol dat de overgangsperiode niet zal worden verlengd, ongeacht of er afspraken op tafel liggen of niet. En voor oppositiepartij Labour is terugkeer naar de EU ook geen beleidsdoel.

    European Social Survey voert elke twee jaar een representatief onderzoek uit onder de bevolking van tientallen landen, waaronder Nederland.
  11. forum rang 7 hirshi 27 juni 2020 12:11
    Deze week liep ik in de snikhitte met een mondkapje. Niet dat ik bang ben voor dat virus. Dat heb ik half maart al verslagen. Samen met zorgverleners die mij daar met gevaar voor eigen leven bij geholpen hebben. En die daar van ons een heel mooi applausje voor hebben gekregen. Zo mooi. Zo ontroerend. En wat extra geld? Amper.

    Na heel veel zeuren en zeiken hebben we ze deze week eindelijk een miezerig rooitje per persoon gegeven. Maar de gulle coalitie kon het niet over het hart verkrijgen om deze al jaren onderbetaalde mensen echt structureel uit hun financiële nood te helpen. Het is geen KLM.

    We hadden toch al voor ze geklapt? Zelfs de koning en zijn gezinnetje hadden staan applaudisseren voor de ‘helden van de zorg!’ Terwijl de koning toen hartstikke druk was met de aankoop van zijn speedbootje van twee miljoen. Dus het was heel aardig dat hij toch nog even tijd maakte. Als we hem maar nooit gaan korten!

    Maar waarom liep ik wel met dat mondkapje? Uit angst voor Arie Boomsma. Ik ben doodsbang dat Arie mij ziet lachen. Dan trekt hij namelijk onmiddellijk zijn conclusies. Ik lach namelijk bijna alleen maar om verkeerde humor. Humor die niet past in de huidig tuttige tijdgeest. En iedereen weet: de beste grappen groeien aan de rand van het ravijn.

    Maar als Arie mij hoort of ziet lachen om een foute mop dan ben ik de Sjaak. Of sterker nog: als hij mij iets seksistisch hoort vertellen, dan luidt hij onmiddellijk de fatsoensklok. Dan gaat hij samen met ene Norbert ter Hall adverteerders bellen. Dat ze alle geplande commercials rond mijn komende oudejaarsconference moeten schrappen. Omdat ik een racistische homofoob ben. Wie Norbert ter Hall is? Een doodenge deugneus eerste klas, die tachtig jaar geleden een bloeiende carrière had kunnen maken bij een zekere partij. Samen met onze Arie uiteraard.

    Deze twee fatsoensrukkers zijn na de verkeerde grap van Johan Derksen bedrijven gaan vragen te stoppen met adverteren rond Veronica Inside. Hoe komen we eigenlijk aan Arie? Ik weet dat hij ooit begonnen is bij de EO met het programma Veertig dagen zonder seks! Zijn vrouw schijnt naar die tijd vaak terug te verlangen. En sindsdien draaft hij een paar keer per week door het beeld. Bij praatshows, in commercials, in internetfilmpjes. En Arie deugt. Aan alle kanten deugt-ie. Jezus Christus wat deugt onze Arie. Hij is de opperbevelhebber van het almaar uitdijende gutmenschenbataljon.

    Ik begreep dat hij ook vergevingsgezind is. Had hij Johan Derksen eerst aangeklaagd als racist, twee dagen later zei hij dat Johan in zijn ogen dat niet is. Wij weten dat al twintig jaar. Johan is gewoon de cliniclown van een Drents bejaardenhuis met regelmatig een totaal verkeerde grap. Maar wel een leuke grap. En die gereformeerde inktlap van een Boomsma heeft gewoon geen gevoel voor humor.

    Inmiddels is de storm rond Veronica Inside bijna gaan liggen. Hoewel? Het programma verdwijnt dankzij Arie en die gluiperige Norbert keurig van de buis. Goed gedaan jongens. Namens heel Nederland hartelijke dank! En ook God is trots op jullie!

    Zielig voor die Gijp en Derksen? Nee hoor, die twee redden zich wel. Voor die presentator wordt het moeilijker. Althans dat hoop ik. Als ik die Wilfred Genee over een jaar met een Daklozenkrant voor een Albert Heijn zie staan krijgt hij van mij geen cent. Zoals ik ook de Appie voorlopig niet meer in ga. Burgerlijke fatsoensrakkers.

    Als ik deze grootgrutter was zou ik oudejaarsavond niet adverteren. En Bavaria moet ook uitkijken. Ik heb een beetje ervaring met bier.

    Gaat de conference überhaupt door? Maakt u zich geen zorgen. U denkt toch niet dat ik voor een handvol mensen in een zaaltje ga spelen terwijl een paar honderd meter verderop de hoeren liggen te rammen en te rimmen? Een knappe Rutte die mij nog tegenhoudt. Waar ik het doe? Is de Dam een idee? Daar zijn ze niet zo streng!

    Youp van 't Hek - 27 juni 2020
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 juli 2020 07:35
    Ex-vrouw Dan Brown beticht hem van affaire met Nederlandse dressuuramazone

    Dressuuramazone Judith Pietersen speelt een belangrijke rol in een rechtszaak tegen de prijswinnende thrillerschrijver Dan Brown. De ex-vrouw van Brown klaagt hem aan omdat hij tijdens hun twintigjarige huwelijk geld uit gemeenschappelijk bezit zou hebben gebruikt om minnaressen te onderhouden, onder wie een ‘jonge paardentrainster uit Holland’.
    Sebastiaan Quekel 01-07-20, 20:34 Laatste update: 06:47

    Dat blijkt de Nederlandse dressuuramazone Judith Pietersen. De Friese paardenspecialist kiest er voor om niet te reageren. ,,Ik kan me voorstellen dat ze geschrokken is van de media-aandacht”, laat haar woordvoerder aan deze nieuwssite weten.

    Cadeau’s

    Brown, een zelfverklaard liefhebber van paardensport, zou Pietersen onder andere paarden, een vrachtwagen en een auto hebben geschonken en daarnaast haar trainingsstal hebben gefinancierd, melden Amerikaanse media op basis van rechtbankstukken. Een van die paarden zou 345.000 dollar (zo’n 306.000 euro) hebben gekost. Blythe Brown, de ex-vrouw van Brown, wist daar niets van en beschuldigt haar voormalig echtgenoot van het uitgeven van haar geld en van het hebben van een dubbelleven. ,,Deze rechtszaak gaat over voor mezelf opkomen”, zegt ze tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

    Dan Brown, schrijver van onder meer De Da Vinci Code, en zijn vrouw gingen in 2019 na een huwelijk van ruim twintig jaar uit elkaar. In de laatste jaren van hun huwelijk zou Brown zich ‘onrechtmatig en flagrant’ hebben gedragen en diverse malen hebben gelogen over buitenechtelijke affaires. Zelf is hij verbijsterd door de claims van zijn ex. Hij zegt zich eerlijk en rechtvaardig te hebben opgesteld tijdens hun echtscheidingsprocedure, waar Blythe volgens hem meer dan de helft van hun gezamenlijke bezit aan heeft overgehouden.
    Ontmoeting

    ‘Dan heeft gedurende een aantal jaren in het geheim geld overgeheveld van hun huwelijksvermogen, althans gedeeltelijk om zijn activiteiten met zijn minnaressen te financieren, onder wie een jonge paardentrainer die in Nederland woonde’, zo citeert de Amerikaanse krant Boston Globe uit de rechtbankstukken.

    Dat vriendelij­ke karakter van het Friese paard waar Dan Brown voor gevallen is, herken ik goed
    Judith Pietersen eerder in een interview

    Over de vermeende affaire met Pietersen rept Brown zelf niet. De twee leerden elkaar in 2013 kennen toen de ex-vrouw van Brown besloot de Friese paardenspecialist naar de Verenigde Staten over te laten vliegen om een Fries paard van Brown te trainen. Pietersen verbleef vervolgens bij het echtpaar om te herstellen van een schouderoperatie. Op dat moment moet er iets zijn opgebloeid, verklaart de ex-vrouw.

    Een jaar later ontmoetten Brown en Pietersen elkaar opnieuw in Friesland vanwege de opnames van De Stormruiter, een theaterspektakel waarvan Brown, als groot liefhebber van Friese paarden, ambassadeur werd. Pietersen speelde een van de rollen in de muziekshow, die in het WTC Expo in Leeuwarden plaatsvond. ,,Ik wist al heel jong dat mijn leven in het teken van paarden zou staan. Dat vriendelijke karakter van het Friese paard waar Dan Brown voor gevallen is, herken ik goed. Een Fries paard is ook trouw, een harde werker, geeft veel meer dan je eigenlijk van hem vraagt”, zei ze destijds in een interview.
    ‘Ik herken Dan niet meer’

    Uit de rechtbankstukken blijkt dat Pietersen al jarenlang een bekende van het echtpaar was. In december 2019, toen de echtscheiding was afgerond, kwam Blythe erachter dat haar ex-man een affaire was begonnen met de Nederlandse paardentrainster. De cadeaus die hij haar heeft gegeven hebben het huwelijkse vermogen aanzienlijk verminderd, stelt Blythe. ,,Ik vertrouwde deze man al tientallen jaren als mijn grote liefde”, zegt ze tegen Amerikaanse media. ,,Ik herken de man die Dan is geworden niet. Het is tijd om zijn bedrog en verraad te onthullen. Na zoveel pijn is het tijd voor de waarheid.”

    In het voorjaar van 2018 vertelde Brown dat hij wilde scheiden van zijn echtgenote. Blythe vertrok in augustus van dat jaar uit hun huis in New Hamshire. Ze hebben geen kinderen. ,,We hebben zeven boeken, dat zijn de kinderen”, stelde Brown in diverse interviews. Brown ontkent alle beschuldigingen die door zijn ex-vrouw zijn gedaan. ,,Ik ben verbijsterd door deze valse claims. Op de dag dat Blythe en ik trouwden, had ik nooit gedacht dat we uiteindelijk zo ver uit elkaar zouden groeien.”
    Da Vinci Code en Inferno

    Brown, die de wereld in 2003 veroverde met De Da Vinci Code, verkocht al meer dan 200 miljoen boeken in 56 landen, waarvan 4,6 miljoen exemplaren in het Nederlands. Hij liet zich in zijn werk inspireren door de Amsterdamse bibliotheek Bibliotheca Philosophica Hermetica die bestaat uit 25.000 boeken op het gebied van onder meer alchemie, mystiek en Westerse esoterie.

    In 2017 was hij nog in Nederland in verband met de verschijning van zijn boek Origin, ofwel Oorsprong, dat in ons land meteen op 1 binnenkwam.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 2 juli 2020 08:05
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 2 juli 2020 07:35:

    Ex-vrouw Dan Brown beticht hem van affaire met Nederlandse dressuuramazone

    Dressuuramazone Judith Pietersen speelt een belangrijke rol in een rechtszaak tegen de prijswinnende thrillerschrijver Dan Brown. De ex-vrouw van Brown klaagt hem aan omdat hij tijdens hun twintigjarige huwelijk geld uit gemeenschappelijk bezit zou hebben gebruikt om minnaressen te onderhouden, onder wie een ‘jonge paardentrainster uit Holland’.
    Sebastiaan Quekel 01-07-20, 20:34 Laatste update: 06:47

    Dat blijkt de Nederlandse dressuuramazone Judith Pietersen. De Friese paardenspecialist kiest er voor om niet te reageren. ,,Ik kan me voorstellen dat ze geschrokken is van de media-aandacht”, laat haar woordvoerder aan deze nieuwssite weten.

    Cadeau’s

    Brown, een zelfverklaard liefhebber van paardensport, zou Pietersen onder andere paarden, een vrachtwagen en een auto hebben geschonken en daarnaast haar trainingsstal hebben gefinancierd, melden Amerikaanse media op basis van rechtbankstukken. Een van die paarden zou 345.000 dollar (zo’n 306.000 euro) hebben gekost. Blythe Brown, de ex-vrouw van Brown, wist daar niets van en beschuldigt haar voormalig echtgenoot van het uitgeven van haar geld en van het hebben van een dubbelleven. ,,Deze rechtszaak gaat over voor mezelf opkomen”, zegt ze tegen het Amerikaanse tijdschrift People.

    Dan Brown, schrijver van onder meer De Da Vinci Code, en zijn vrouw gingen in 2019 na een huwelijk van ruim twintig jaar uit elkaar. In de laatste jaren van hun huwelijk zou Brown zich ‘onrechtmatig en flagrant’ hebben gedragen en diverse malen hebben gelogen over buitenechtelijke affaires. Zelf is hij verbijsterd door de claims van zijn ex. Hij zegt zich eerlijk en rechtvaardig te hebben opgesteld tijdens hun echtscheidingsprocedure, waar Blythe volgens hem meer dan de helft van hun gezamenlijke bezit aan heeft overgehouden.
    Ontmoeting

    ‘Dan heeft gedurende een aantal jaren in het geheim geld overgeheveld van hun huwelijksvermogen, althans gedeeltelijk om zijn activiteiten met zijn minnaressen te financieren, onder wie een jonge paardentrainer die in Nederland woonde’, zo citeert de Amerikaanse krant Boston Globe uit de rechtbankstukken.

    Dat vriendelij­ke karakter van het Friese paard waar Dan Brown voor gevallen is, herken ik goed
    Judith Pietersen eerder in een interview

    Over de vermeende affaire met Pietersen rept Brown zelf niet. De twee leerden elkaar in 2013 kennen toen de ex-vrouw van Brown besloot de Friese paardenspecialist naar de Verenigde Staten over te laten vliegen om een Fries paard van Brown te trainen. Pietersen verbleef vervolgens bij het echtpaar om te herstellen van een schouderoperatie. Op dat moment moet er iets zijn opgebloeid, verklaart de ex-vrouw.

    Een jaar later ontmoetten Brown en Pietersen elkaar opnieuw in Friesland vanwege de opnames van De Stormruiter, een theaterspektakel waarvan Brown, als groot liefhebber van Friese paarden, ambassadeur werd. Pietersen speelde een van de rollen in de muziekshow, die in het WTC Expo in Leeuwarden plaatsvond. ,,Ik wist al heel jong dat mijn leven in het teken van paarden zou staan. Dat vriendelijke karakter van het Friese paard waar Dan Brown voor gevallen is, herken ik goed. Een Fries paard is ook trouw, een harde werker, geeft veel meer dan je eigenlijk van hem vraagt”, zei ze destijds in een interview.
    ‘Ik herken Dan niet meer’

    Uit de rechtbankstukken blijkt dat Pietersen al jarenlang een bekende van het echtpaar was. In december 2019, toen de echtscheiding was afgerond, kwam Blythe erachter dat haar ex-man een affaire was begonnen met de Nederlandse paardentrainster. De cadeaus die hij haar heeft gegeven hebben het huwelijkse vermogen aanzienlijk verminderd, stelt Blythe. ,,Ik vertrouwde deze man al tientallen jaren als mijn grote liefde”, zegt ze tegen Amerikaanse media. ,,Ik herken de man die Dan is geworden niet. Het is tijd om zijn bedrog en verraad te onthullen. Na zoveel pijn is het tijd voor de waarheid.”

    In het voorjaar van 2018 vertelde Brown dat hij wilde scheiden van zijn echtgenote. Blythe vertrok in augustus van dat jaar uit hun huis in New Hamshire. Ze hebben geen kinderen. ,,We hebben zeven boeken, dat zijn de kinderen”, stelde Brown in diverse interviews. Brown ontkent alle beschuldigingen die door zijn ex-vrouw zijn gedaan. ,,Ik ben verbijsterd door deze valse claims. Op de dag dat Blythe en ik trouwden, had ik nooit gedacht dat we uiteindelijk zo ver uit elkaar zouden groeien.”
    Da Vinci Code en Inferno

    Brown, die de wereld in 2003 veroverde met De Da Vinci Code, verkocht al meer dan 200 miljoen boeken in 56 landen, waarvan 4,6 miljoen exemplaren in het Nederlands. Hij liet zich in zijn werk inspireren door de Amsterdamse bibliotheek Bibliotheca Philosophica Hermetica die bestaat uit 25.000 boeken op het gebied van onder meer alchemie, mystiek en Westerse esoterie.

    In 2017 was hij nog in Nederland in verband met de verschijning van zijn boek Origin, ofwel Oorsprong, dat in ons land meteen op 1 binnenkwam.
    zie foto:
  14. forum rang 7 hirshi 2 juli 2020 08:51
    Beste Akwasi,

    Zijn die twee weken radiostilte al om?

    Ja toch?

    Wil je je dan als de sodemieter weer mengen in het debat?

    Want het loopt volledig uit de klauwen met dat slavernijgedoe.

    Er is grote behoefte aan een ‘neger van verstand’ die de boel eens flink komt relativeren.

    En daarvoor ben jij de aangewezen man.

    Jij stamt namelijk af van mensen die letterlijk in slaven hebben gehandeld.

    Hoe zei je het ook alweer in dat filmpje?

    “Mijn voorouders verkochten Ghanezen uit het noorden, maar wisten niet dat die verhandeld zouden worden als goederen, als slaven.”

    En op de vraag of ze daarmee ook daders waren (een nogal dómme vraag, na zo’n bekentenis) antwoordde je: “Ergens wel, maar ergens ook weer niet.”

    Waarom dan niet?

    “Je kan de vinger niet op de zere plek leggen.”

    LOL.

    Dus jóuw voorouders verkochten mensen aan andere mensen.

    De mijne niet.

    Die van 99 procent van de Nederlanders niet.

    Ik hoef zelf bijvoorbeeld maar twee generaties terug te gaan, naar mijn opa’s, om te weten dat de Dijkgraafjes en de Beukersjes hun zakken niet hebben gevuld met mensenhandel. Opa Dijkgraaf was, voor hij zich een beetje opwerkte tot ober/kelner, stoker in de Rotterdamse haven. En opa Beukers, die al dood was voor ik geboren ben, landarbeider.

    Daarom moet jij het podium weer op.

    Voor het gezonde tegengeluid.

    Jij bent immers én genetisch belast met slavenhandelarenbloed én jij bent van mening dat dat voor jou persoonlijk geen gevolgen hoeft te hebben. Jou valt niets te verwijten.

    Zo zei je drie jaar geleden al in een interview in de Volkskrant dat Surinamers het lef niet zouden moeten hebben om jou aan te spreken op de wandaden van jouw voorvaderen. “Het zou gek zijn als mijn beste vriend me kwalijk gaan nemen wat er in verleden is gebeurd.”

    Wil je deze woorden dan ook even herhalen als je weer bij Margriet van der Linden zit?

    Want echt, bro, dit land is gek geworden.

    Knettergek!

    Weet je wat minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren heeft gedaan?

    Die heeft een clubje in het leven geroepen, een adviescollege, die allerlei adviezen moet gaan uitbrengen over het slavernijverleden.

    En weet je wie daarin zit?

    Edgar Davids.

    Een man met een track record.

    Nou zal ik niet meteen zeggen dat Davids zijn eigen vriendin als slaaf behandelde, maar herinner jij je die affaire met zijn ex Sarah H. (tevens moeder van zijn kind) nog? Een citaat uit het boek ‘Seks, drugs en voetbal’ van de gerenommeerde sportschrijver Maarten Bax: “Sarah doet, samen met haar advocaat Bram Moszkowicz, aangifte wegens zware mishandeling en bedreiging. Volgens de aangifte is ze door de voetballer de voorbije jaren meerdere keren in elkaar geslagen. Het letsel was soms zo ernstig, dat ze wekenlang niet kon werken. Volgens eigen zeggen zou Sarah door Davids een keer vol in haar gezicht zijn geschopt. Een andere keer zou hij haar keel zo hard hebben dichtgeknepen dat ze dacht dat Davids haar zou vermoorden.”

    Ik moest trouwens wel even lachen bij dat ‘vol in haar gezicht geschopt’.

    Is de behoefte om mensen in hun gezicht te schoppen een genetisch dingetje bij ‘mensen van kleur’?

    Enfin.

    Sale/Zomerdeals 2020
    Davids werd weliswaar wegens gebrek aan bewijs niet veroordeeld, maar het is niet de éérste persoon waar je aan denkt bij het samenstellen van een adviescollege.

    Sowieso mag je je afvragen of minister Ollongren ons niet gewoon -net als bij het slopen van de democratie en het schofferen van de Eerste Kamer- aan het provoceren is met dat adviescollege.

    Dezelfde Edgar Davids is namelijk ook één van de heel weinige Nederlanders ((Patrick Kluivert was die andere) die nog maar drie jaar geleden vrolijk stond te poseren met Robert Mugabe.

    Voor het geval je geen Google hebt: Robert Mugabe stuurde in Zimbabwe de zogenaamde Vijfde Brigade aan, een door Noord-Koreanen getrainde beweging die in Matabeland een later als ‘genocide’ erkende slachting aanrichtte waarbij zeker 20.000 mensen het leven lieten.

    In goed Ghanees: een massamoordenaar.

    En daar gaat de speciaal adviseur van D66-minister Kajsa Ollongren vrolijk naast staan poseren, alsof het Nelson Mandela is.

    Dus kom terug, Akwasi.

    Zeg sorry voor die domme Zwarte Piet-grap met dat kopschoppen en breng het redelijke geluid in het debat.

    Misschien kun je meteen even laten weten of je in die twee weken radiostilte hebt kunnen uitzoeken of de agent die de dood van George Floyd veroorzaakte gewoon in the heat of the moment zijn professionaliteit even liet varen of dat hij een racist was.

    ‘Iedereen’ gaat maar voetstoots uit van het laatste, maar ik hoop eigenlijk dat jij de vinger op de zere plek kunt leggen.

    Groet,

    JanD
  15. forum rang 7 hirshi 2 juli 2020 11:10
    quote:

    ffff schreef op 2 juli 2020 10:52:

    Hirshi,

    Even voor de helderheid. Is Jan D...Jan Derksen of een andere schrijver?
    Jan D. is Jan Dijkgraaf (Rotterdam, 9 augustus 1962).

    Dijkgraaf begon zijn journalistieke carrière in 1982 als verslaggever/redactiechef van het Rotterdams Nieuwsblad en de Haagsche Courant. Vanaf 1992 was hij in diverse functies werkzaam bij het weekblad Panorama. Daarna was hij onder meer hoofdredacteur van het gratis dagblad Metro (2002-2006) en het vakblad Management Team (2006-2008) en tv-recensent bij de gratis krant Sp!ts. Op 5 januari 2009 werd Dijkgraaf hoofdredacteur van opinieweekblad HP/De Tijd. Op 1 augustus 2010 ging Dijkgraaf als hoofdredacteur en radiopresentator aan de slag bij de nieuwe publieke omroep PowNed. Binnen twee maanden legde hij de functie van hoofdredacteur weer neer. Het radioprogramma Echte Jannen bleef hij tot september 2011 als freelancer presenteren.

    Op 3 december 2016 werd bekend dat Dijkgraaf lijsttrekker is geworden van de nieuwe politieke partij GeenPeil en mee zou doen aan de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Hierbij won GeenPeil geen zetels.

    Bron: wikipedia
  16. forum rang 10 voda 2 juli 2020 16:55
    Seksverslaafde eist 25 miljoen dollar schadevergoeding van streamingplatform Twitch

    Erik Estavillo klaagt streamingplatform Twitch aan en wil 25 miljoen dollar schadevergoeding zien. De man uit San Francisco claimt dat er te veel schaars geklede dames op de website te zien zijn die hem dusdanig opwonden dat hij door masturbatie zijn geslachtsdeel heeft verwond.

    Techredactie 02-07-20, 16:33

    De claim komt voort uit de klachten die Estavillo heeft overgehouden aan het kijken naar vrouwelijks streamers op Twitch. Hij beweert last te hebben van meerdere aandoeningen, waaronder een obsessief compulsieve stoornis (OCS) die zijn seksverslaving aanwakkert. In de aanklacht staat dat ‘Twitch zijn verslaving heeft verergerd door veelvuldig suggestief geklede vrouwelijke streamers bij hem aan te bevelen’ en het voor hem ‘bijna onmogelijk te maken om deze content te vermijden’. Estavillo klaagt bijvoorbeeld dat er geen mogelijkheid is om op het platform te filteren op geslacht. Volgens hem zou dit kunnen helpen om een trigger van zijn seksverslaving te voorkomen.

    Kortsluiting
    In de aanklacht staat ook omschreven hoe Estavillo uiteindelijk een seksspeeltje aanschafte om dagelijks te masturberen terwijl hij naar Twitch-streamers keek. Hij verwondde hiermee zijn geslachtsdeel, aangezien het gekochte speeltje onder andere ook vibreerde. Daarnaast claimt hij dat hij last heeft van bloeddoorlopen ogen omdat hij urenlang naar het scherm bleef staren en geeft hij Twitch de schuld van de kortsluiting in zijn appartement die ontstond toen hij over zijn beeldscherm ejaculeerde.

    Of Estavillo kans maakt op (een deel van) het bedrag dat hij claimt is nog maar de vraag. De man staat bekend om zijn rechtszaken, waar hij al eerder Nintendo, Microsoft en Sony mee aanviel. Geen van de aanklachten vielen tot nog toe in zijn voordeel uit.

    www.ad.nl/tech/seksverslaafde-eist-25...
3.402 Posts
Pagina: «« 1 ... 82 83 84 85 86 ... 171 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 863,91 -0,17%
EUR/USD 1,0656 -0,14%
FTSE 100 7.875,33 +0,35%
Germany40^ 17.843,60 +0,41%
Gold spot 2.380,46 +0,82%
NY-Nasdaq Composite 15.683,37 -1,15%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,74%
Air Fr...
+3,77%
Flow T...
+2,51%
Alfen ...
+2,51%

Dalers

Pharming
-8,12%
PostNL
-6,45%
ASMI
-5,48%
Avantium
-5,43%
BESI
-2,56%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links