Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat is de waarde van uniQure?

7.806 Posts
Pagina: «« 1 ... 362 363 364 365 366 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 25 juni 2020 16:59
    Uniqure sluit deal van potentieel €1,8 mrd

    Het Amsterdamse biotechbedrijf Uniqure heeft een miljardendeal gesloten met CSL Behring, een farmaconcern uit Australië. De Australiërs betalen Uniqure een voorschot van $450 mln (€400 mln). Het biotechbedrijf kan nog eens $1,6 mrd (€1,4 mrd) tegemoet zien als blijkt dat de samenwerking succesvol verloopt.

    In ruil krijgt CSL Behring de eigendomsrechten op Uniqures experimentele medicijn tegen hemofilie-B, het belangrijkste middel dat Uniqure in ontwikkeling heeft. CSL Behring gaat de marketing doen, indien het medicijn wordt goedgekeurd. Het Australische bedrijf betaalt ook de kosten voor de verdere ontwikkeling van het medicijn.

    Een-na-grootste
    In beurswaarde gemeten (€2,5 mrd) is Uniqure het een-na-grootste biotechbedrijf van Nederland, achter Galapagos. De onderneming heeft een notering aan de Amerikaanse Nasdaq-beurs. Veel van de activiteiten van Uniqure zijn ook verplaatst naar de Verenigde Staten. De samenwerking met CSL Behring is dinsdagavond laat bekendgemaakt.

    Beleggers reageerden woensdag teleurgesteld. Het aandeel verloor woensdag kort na opening van de Nasdaq bijna 20% op $50,84. Beleggers zijn kennelijk teleurgesteld dat Uniqure QURE$50,31-20,03% niet volledig wordt overgenomen door een groot farmaconcern, zoals eerder wel gebeurde met enkele concurrenten.

    Ceo Matt Kapusta van Uniqure noemt CSL Behring 'een ideale partner', omdat het farmabedrijf veel ervaring heeft met de verkoop van medicijnen tegen hemofilie-B en over een wereldwijd netwerk beschikt. Hemofilie-B is een zeldzame bloedziekte.

    Zeer dure medicijnen
    Het voorschot van $450 mln stelt Uniqure volgens Kapusta in staat zijn programma voor de ontwikkeling van nieuwe gentherapieën aanzienlijk te versnellen. Het bedrijf werkt ook aan een middel tegen de ziekte van Huntington, een ernstige hersenaandoening waarvoor nog geen behandeling is.

    Uniqure geldt al jaren als een grote belofte doordat het bedrijf een van de koplopers is in de ontwikkeling van gentherapie. Bij deze geavanceerde technologie moet een eenmalige behandeling in principe voldoen. Het gaat ook om uitzonderlijk dure medicijnen, die soms meer dan €1 mln per behandeling kosten.

    fd.nl/beurs/1349094/uniqure-sluit-dea...
  2. Vitavita 25 juni 2020 17:10
    quote:

    Vitavita schreef op 21 februari 2020 17:15:

    Opmerkelijk (en teleurstellend) zijn de vele verkopen van aandelen door het management....
    Zo heeft Matt Kapusta zijn belang met circa 40% naar beneden gebracht in 12 maanden tijd..
    Gelet op de enorme serie sells door het management heb ik gemeend mijn positie in uniQure fors te verminderen.
    ..en daarna zijn nog regelmatig flinke aantallen aandelen aan het management uitgedeeld.......die deze aandelen vervolgens tegen mooie prijzen verkochten.....vergeet ook niet de verkoop gisteren van Robert Gut voor een bedrag van €. 1,8 mln. (voorkennis??).

    Als insiders zo vaak en flink cashen.....tjaa.... daarom ben ik indertijd uitgestapt.
  3. Frontrunner 25 juni 2020 19:04
    Nog een paar stop-losses te gaan en we kunnen weer omhoog. Ben met een plukje uitgestapt op $52 en sta weer op het punt om terug te kopen. Moet wel eerlijk bekennen dat ik ook wel teleurgesteld ben. Had echt mijn hoop gevestigd op een overname met een flinke premie. En ik ben blijkbaar niet de enige ??. Het mag helaas niet zo zijn....maar wie weet wat er nog komt. Als de data van AMT-061 goed is komt er weer $300 mln in het laadje en dan is een koers van $50 erg laag. Ze hebben dan >1 mld in kas!
  4. forum rang 4 nb 25 juni 2020 21:29
    quote:

    Izette schreef op 25 juni 2020 16:15:

    Pffff...Voor mij zijn de druiven zuur, ik stond dinsdag op een winst van 240/k en nu op een verlies van 500/k !!!
    Gaat hard omhoog maar veel harder omlaag met 50/k stukjes.
    Ik blijf zitten, want stel je voor als dé verrassing komt...
    Ja, dat is wat anders dan mijn 1200 stukkies...
  5. forum rang 4 harvester 25 juni 2020 23:26
    quote:

    de breyde schreef op 25 juni 2020 22:28:

    Wonden likken, en voorlopig afwachten, nu de grote klap is geweest.
    Dat de koers zo gezakt is verbaast mij nog steeds.

    Het verbaast mij ook dat gezegd wordt dat de deal potentieel Max USD 2 miljard waard is.
    Dat betreft alleen de aanvangs betaling en de milestones.

    Aan de toekomstige royalties wordt kennelijk geen belang gehecht, terwijl daar geen kosten tegenover staan.
    Daarbij vergoedt csl ook de verdere ontwikkelingskosten.

    qua koers zit er dus nu hoe dan ook volgens mij geen enkele waarde in voor de rest van de pijplijn.
  6. T. Montana 26 juni 2020 00:41
    quote:

    harvester schreef op 25 juni 2020 23:26:

    [...]

    Dat de koers zo gezakt is verbaast mij nog steeds.

    Het verbaast mij ook dat gezegd wordt dat de deal potentieel Max USD 2 miljard waard is.
    Dat betreft alleen de aanvangs betaling en de milestones.

    Aan de toekomstige royalties wordt kennelijk geen belang gehecht, terwijl daar geen kosten tegenover staan.
    Daarbij vergoedt csl ook de verdere ontwikkelingskosten.

    qua koers zit er dus nu hoe dan ook volgens mij geen enkele waarde in voor de rest van de pijplijn.
    iemand op twitter is het met je eens (ik ook maar zou het niet zo bondig kunnen zeggen):
    • $QURE had a licensing deal with $CSL
      $QURE fell 21%
      The licensing deal is worth $2B and Uniqure got $450M upfront
      $QURE has a market cap of $2.18B
      That means that the licensing deal is 91.7% Uniqure’s market cap!
      This is bullish, not bearish
  7. forum rang 4 harvester 26 juni 2020 11:57
    quote:

    Frontrunner schreef op 26 juni 2020 11:34:

    Stel dat Qure nu toch nog wordt overgenomen gaat dan de huidige deal mee naar de nieuwe eigenaar?
    Als de deal gefinaliseerd is dan wel.
    Er zijn meen ik nog goedkeuringen nodig van autoriteiten in 3 landen.

    uniqure krijgt de milestones en de royalties.
    De nieuwe eigenaar van Uniqure gaat daar dan van genieten en niet wij als huidige aandeelhouders.

    De waarde waar een koper mee moet rekenen is de waarde inclusief toekomstige milestone en verwachte royalties in de komende patentperiode (meestal 10 jaar). Met de huidige rentevoet gaat daar weinig van af voor het contant maken van die cashflow.

    Wie eigenlijk niet zelf dat product in de markt wilde zetten kan nu redelijk makkelijk berekenen wat er naast de andere assets aan waarde kan worden toegerekend aan de licentie.
  8. mvandek 26 juni 2020 12:08
    quote:

    harvester schreef op 26 juni 2020 11:57:

    [...]
    uniqure krijgt de milestones en de royalties.
    De nieuwe eigenaar van Uniqure gaat daar dan van genieten en niet wij als huidige aandeelhouders.
    Tuurlijk wel, deze hypothetische overname wordt dan typisch in contanten en/of aandelen betaald, in het eerste geval zullen toekomstige opbrengsten een premie op de huidige koers betekenen, in het tweede geval krijg je (deels) aandelen in de overnemende partij.
  9. pim f 27 juni 2020 15:59
    Uniqure verwerft vrijheid, dankzij riant voorschot

    De opmars van het Amsterdamse biotechbedrijf Uniqure loopt niet erg in de kijker. Een van de redenen is dat het bedrijf alleen een beursnotering in de Verenigde Staten heeft en niet in Nederland.

    Onder zijn vorige naam Amsterdam Moleculair Therapeutics (AMT) had de onderneming tot 2012 nog een beursnotering in Amsterdam. Helaas waren er toen weinig successen te vieren. De revolutionaire gentherapie die het bedrijf ontwikkelt, kon nog niet overtuigen en de koers daalde van €10 in 2007 tot €0,50 in 2012.

    Hoe anders is dat nu. Gentherapie beleeft zijn doorbraak. Dat is terug te zien in de beurskoers van Uniqure. Sinds zijn debuut op de Amerikaanse Nasdaq-beurs in 2014 is de koers van Uniqure gestegen van $17 tot boven de $70 eerder dit jaar.

    Deze week volgde de langverwachte deal waarmee Uniqure een groot deel van zijn opgebouwde kennis te gelde maakt. De Amsterdamse onderneming verkocht de eigendomsrechten op zijn belangrijkste kandidaat-medicijn, een gentherapie tegen hemofilie-B. Het Australische farmabedrijf CSL Behring betaalt een voorschot van $450 mln. Daar kan in een later stadium nog eens $1,6 mrd bijkomen.

    Dit is een bijzondere deal. Het is pas de tweede keer dat een Nederlands biotechbedrijf zo'n groot voorschot in de wacht sleept.

    De enige onderneming die het beter deed, is Galapagos. Dit Leidse biotechbedrijf heeft het eigendomsrecht op veel van zijn medicijnen vorig jaar deels verkocht aan het Amerikaanse farmaconcern Gilead en ontving daarvoor een voorschot van maar liefst €3,5 mrd .

    Met een voorschot maakt een biotechbedrijf in feite de waarde te gelde van een of meer van zijn medicijnen-in-ontwikkeling. Het alternatief is een volledige overname, zoals in het verleden is gebeurd met Crucell, Prosensa, Acerta en recenter met het Belgische Ablynx. Aandeelhouders geven vaak de voorkeur aan die laatste optie, omdat ze met een volledige overname in één keer de hoofdprijs vangen.

    Maar voor het biotechbedrijf zelf is zo'n overname vaak geen onverdeeld genoegen. De overnemende partij is meestal alleen geïnteresseerd in de medicijnen die meteen geld opleveren en niet in de prille onderzoeksprogramma's. Voor de biomedische wetenschappers in Amsterdam is de deal met CSL Behring dus goed nieuws. De zelfstandigheid is behouden en de riante kaspositie maakt ambitieuze onderzoeksprogramma's mogelijk.

    Uniqure zat al niet slecht bij kas. De onderneming had eind vorig jaar een kaspositie van $377,8 mln. Die zal inmiddels zijn geslonken tot iets meer dan $300 mln, maar daar komt nu wel in één klap $450 mln bij. Met $750 mln in kas kan Uniqure nog jaren vooruit.

    Reageren? Mail naar bartjens@fd.nl
    fd.nl/ondernemen/1349105/uniqure-verw...
7.806 Posts
Pagina: «« 1 ... 362 363 364 365 366 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0656 +0,12%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.733,90 -0,58%
Gold spot 2.397,89 +0,78%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links