Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeelhouders geven Vastned motie van wantrouwen

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Vastned verkoopt Rokin Plaza
  2. 15 feb Vastned boekt nog weinig vorderingen met desinvesteringen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 am1993 25 juni 2020 19:09
    Als je op het Vastned - forum, kijkt, lees je daar, dat veel beleggers enorm gefrustreerd zijn/waren over de directie van Vastned, die blijkbaar nog nooit van aandeelhoudersbelangen hadden gehoord. Het stel incasseerde wel een miljoen Euri's (ja u leest het goed vvoor zo'n flutfonds) en deed verder niets productiefs. Ik was een vastnedbeliever van het 1e uur, maar heb noodgedwongen in februari mijn Vastned aandelen verkocht op een koers van circa € 22. Daarna is de koers van Vastned zelfs gedaald tot >€ 14. Bizar. Mijn voorstel: Weg met dat zootje koekebakkers en stel mensen aan die weten waar het over gaat. Van Herk had al veel eerder moeten ingrijpen met zijn grote belang.
  2. forum rang 4 junkyard 25 juni 2020 22:42
    Alleen directie en vreemd vermogen verstrekkers weten leuk te verdienen aan Vastned. CEO de Groot gaat graag shoppen in Le Marais op zoek naar nieuwe pareltje tegen extreem lage rendementen, en CFO Walta is actief met sexy private placements tegen veel te hoge rentelasten. Qua aankopen of verkopen wordt bijna geen actie ondernomen (2019 extreem rustig), want directie stelt 'Vastned’s portfolio transformation is complete'. Verhuringen verlopen via verhuurmakelaars, dus management kan lekker hobby'en.

    CEO en CFO schrijven samen zo'n € 1,5 miljoen bij voor hun (in)activteit. Daarbij weet CEO de Groot het helemaal gek te maken, in 2018 wordt gemeld:
    NB Voorts is in 2018 aan Taco de Groot een bedrag van € 79.616 uitbetaald inzake niet opgenomen vakantiedagen in vorige boekjaren.

    Tja, een directielid die vakantiedagen (en overuren?) laat uitbetalen, dat lijkt mij toch niet bij deze functie passen.

    Laatste goede strategische beslissing is de verkoop van het vastgoed in Turkije geweest, hierna heeft management geen waarde getoond. Er is waarde weggegooid bij het mislukte overnamebod Vastned Belgium (externe advieskosten € 1,6 miljoen, lekker advies ingekocht...) en bij de aandeleninkoop (tegen koersen flink boven huidig koersniveau). Management heeft ervoor gekozen om de aandeleninkoop in 2019 te financieren door verhoging van (te dure) schulden. Beter kon management (boek)waarde tonen door vastgoed dichtbij boekwaarde te verkopen, en hierna pas uit te delen aan aandeelhouders.

    Vastned stelt een van de meest transparante fondsen te zijn, een voorbeeld binnen de sector. Echter het volgende winkelvastgoed in Lelystad is zomaar uit de boeken verdwenen zonder enige vermelding:

    vastgoedjournaal.nl/news/935/vastned-...

    Vastned wilde deze verkoopprijs vast stil houden, en dit drama ritje onder het tapijt vegen.

    Daarnaast vreemd dat CFO Walta al sinds 2014 in dienst is, maar slechts 2.000 aandelen bezit, wat niet past bij zijn functie eisen en salaris. Ofwel, CFO Walta wil zijn eigen geld niet steken in Vastned aandelen, maar vindt het wel een goed idee om aandelen in te kopen met het geld van aandeelhouders omdat de koers 'te laag' zou zijn (bij 30+ koersen).
  3. forum rang 4 junkyard 25 juni 2020 22:45
    Alleen directie en vreemd vermogen verstrekkers weten afgelopen jaren leuk te verdienen aan Vastned. CEO de Groot gaat graag shoppen in Le Marais op zoek naar nieuwe pareltje tegen extreem lage rendementen, en CFO Walta is actief met sexy private placements tegen veel te hoge rentelasten. Qua aankopen of verkopen wordt bijna geen actie ondernomen (2019 extreem rustig), want directie stelt 'Vastned’s portfolio transformation is complete'. Verhuringen verlopen via verhuurmakelaars, dus management kan lekker hobby'en.

    CEO en CFO schrijven samen zo'n € 1,5 miljoen bij voor hun (in)activteit, wat vrolijk doorstijgt terwijl het resultaat en huuropbrengsten al jaren dalen. Een remuneratiecommissie heeft dure worden bedacht (en een scheve vergelijking met andere fondsen), ter verantwoording hiervan. Daarbij weet CEO de Groot het helemaal gek te maken, in 2018 wordt gemeld:
    NB Voorts is in 2018 aan Taco de Groot een bedrag van € 79.616 uitbetaald inzake niet opgenomen vakantiedagen in vorige boekjaren.

    Tja, een directielid die vakantiedagen (en overuren?) laat uitbetalen, dat lijkt mij toch niet bij deze functie passen.

    Laatste goede strategische management beslissing is de verkoop van het vastgoed in Turkije geweest, hierna heeft management geen waarde meer getoond. Er is waarde weggegooid bij het mislukte overnamebod Vastned Belgium (externe advieskosten € 1,6 miljoen, lekker advies ingekocht...) en bij de aandeleninkoop (tegen koersen flink boven huidig koersniveau). Management heeft ervoor gekozen om de aandeleninkoop in 2019 te financieren door verhoging van (te dure) schulden. Beter kon management (boek)waarde tonen door vastgoed dichtbij boekwaarde te verkopen, en hierna pas uit te delen aan aandeelhouders.

    Vastned stelt een van de meest transparante fondsen te zijn, een voorbeeld binnen de sector. Echter het volgende winkelvastgoed in Lelystad is zomaar uit de boeken verdwenen zonder enige vermelding:

    vastgoedjournaal.nl/news/935/vastned-...

    Vastned wilde deze verkoopprijs vast stil houden, en dit drama ritje onder het tapijt vegen.

    Daarnaast vreemd dat CFO Walta al sinds 2014 in dienst is, maar slechts 2.000 aandelen bezit, wat niet past bij zijn functie eisen en salaris. Ofwel, CFO Walta wil zijn eigen geld niet steken in Vastned aandelen, maar vindt het wel een goed idee om aandelen in te kopen met het geld van aandeelhouders omdat de koers naar zijn deskundige visie 'te laag' zou zijn (bij 30+ koersen).
  4. forum rang 4 Chessplayer1992 26 juni 2020 12:23
    Mooie uiteenzetting wederom. Was laatst een nieuwsbericht dat een bestuurder / CEO van een organisatie ook op staande voet is ontslagen nadat hij jarenlang reisjes in het weekend deed en vervolgens die dagen als negatieve vakantiedagen opboekte en liet uitbetalen ... Kan inderdaad echt niet.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Vastned

22,250 17:35
+0,150 +0,68%
Premium

Vastned boekt nog weinig vorderingen met desinvesteringen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links