Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wirecard liefhebbers

1.954 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 98 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. ShelLuser 23 juni 2020 10:36
    quote:

    Anton78 schreef op 23 juni 2020 10:28:

    Mooi perspectief? Waar heb je het over? Licht even toe welk perspectief en op basis waarvan jij denk dat de koers kan herstellen.
    Dat heb ik hierboven in een eerder bericht al gedaan.

    Kort gezegd: zolang het aandeel op de beurs blijft zullen er genoeg beleggers zijn die hier kansen zien. En alhoewel het een grote chaos is denk ik dat je ook voorzichtig mag stellen dat men een dergelijk bedrijf niet zo snel om zal laten vallen.

    Inmiddels is de voormalige CEO opgepakt, misschien dat dat ook rust in de tent kan brengen.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 juni 2020 10:39
    quote:

    Anton78 schreef op 23 juni 2020 10:35:

    Wat een sukkel die Braun, die had dit toch al lang moeten voorzien en een exit plan moet hebben en inmiddels aan het zwembad moeten zitten van zijn decadente villa in 1 of andere tropische bananen republiek.
    Net zo als Madoff is Braun ergens in terechtgekomen, waar geen uitweg te vinden was.
  3. Anton78 23 juni 2020 10:43
    quote:

    ShelLuser schreef op 23 juni 2020 10:36:

    [...]
    Dat heb ik hierboven in een eerder bericht al gedaan.

    Kort gezegd: zolang het aandeel op de beurs blijft zullen er genoeg beleggers zijn die hier kansen zien. En alhoewel het een grote chaos is denk ik dat je ook voorzichtig mag stellen dat men een dergelijk bedrijf niet zo snel om zal laten vallen.

    Inmiddels is de voormalige CEO opgepakt, misschien dat dat ook rust in de tent kan brengen.
    Als dat het is dan wens ik je veel succes, je bent dus gewoon aan het gokken. Dat is prima, kan heel spannend en leuk zijn..... maar om hier over een grote kans op een mooi perspectief te praten....

    Die koers kan alle kanten op, is een speelbal op de beurs.. daar kan je mee daytraden of gokken. Vooruitzichten zijn vooralsnog pikzwart, dus zou snel je winst nemen als je van dag tot dag een keer geluk hebt.
  4. Anton78 23 juni 2020 10:46
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 23 juni 2020 10:39:

    [...]
    Net zo als Madoff is Braun ergens in terechtgekomen, waar geen uitweg te vinden was.

    Tja het zal hem wel boven het hoofd gegroeid zijn. Uiteraard geen medelijden, hij heeft een hoop mensen zwaar gedupeerd. Inclusief naieve stupide beleggers alsmijzelf.

    Van mij mag ie de rest van zijn leven in een cel wegrotten.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 juni 2020 11:46
    quote:

    €URO-Trader schreef op 23 juni 2020 11:19:

    En het erge is, de investeerders wisten het al geruime tijd.
    Welke investeerders.....???

    17 van de 20 analisten die dit aandeel volgden waren positief over dit oplichtersaandeel.

    En iedereen die de FT leest, kon ook weten wat er aan de hand was.
  6. mvandek 23 juni 2020 12:37
    quote:

    Anton78 schreef op 23 juni 2020 10:28:

    Ik zie veel hoop en gokwerk hier, maar heb nog geen fundamentele onderbouwing gezien op basis waarvan men kan spreken van perspectief of laat staan mooi perspectief.
    Geheel mee eens, juist die onderbouwing brengt ons verder; anders zijn het maar loze kreten (en vaak whisful thinking).
  7. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 juni 2020 13:21
    Oud-topman Wirecard opgepakt voor miljardenfraude
    2 uur geleden in FINANCIEEL

    BERLIJN (AFN) - Markus Braun, die vorige week abrupt opstapte als topman van het door een omvangrijk boekhoudschandaal getroffen Wirecard, is gearresteerd.

    Het Duitse Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan dat hij samen met anderen de omzetcijfers van de betalingsdienstverlener heeft opgeblazen. Braun gaf zichzelf aan bij de autoriteiten, nadat er een arrestatiebevel was uitgegaan.

    Bekijk ook:
    ABN en ING mogelijk dupe van drama bij Wirecard

    Wirecard maakte maandag bekend dat bijna 2 miljard euro aan banktegoeden die vermist zijn geraakt bij het bedrijf mogelijk nooit hebben bestaan. De onderneming trok zijn financiële publicaties van de afgelopen jaren in vanwege het fraudeschandaal. Op de beurs van Frankfurt gaat het aandeel Wirecard keihard onderuit door de affaire.
    ’Gigantische oplichting’

    De Duitse autoriteiten, waaronder beurstoezichthouder BaFin, zijn al langer bezig met onderzoek naar Wirecard, waarbij recent ook invallen werden gedaan bij het bedrijf op zoek naar informatie. Wirecard zei eerder aangifte te doen van de fraude en verklaarde dat het bedrijf mogelijk slachtoffer is van „gigantische oplichting.”

    De Britse zakenkrant Financial Times zette vorig jaar documenten van het bedrijf online waaruit volgens de krant blijkt dat Wirecard cijfers over winst en omzet op frauduleuze wijze heeft opgekrikt. De verdenkingen van gesjoemel draaien om een partnerbedrijf van Wirecard uit Dubai.
    Boekhoudfraude

    Wirecard ontkende de boekhoudfraude stellig en huurde accountant KPMG in om onafhankelijk onderzoek te doen. KPMG verklaarde in april nog geen misstanden te zien, maar zei wel dat niet alle informatie beschikbaar was.
  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 juni 2020 16:28
    Markus Braun, de vorige week wegens boekhoudkundige onregelmatigheden opgestapte topman van het Duitse Wirecard , is dinsdag gearresteerd. Het Openbaar Ministerie (OM) in München vermoedt dat Braun de omzetcijfers heeft opgeblazen om beleggers en klanten te paaien.

    Later op de dag zal de Oostenrijker voorgeleid worden bij de districtsrechtbank van München. Een rechter zal beslissen of hij in voorarrest moet blijven omwille van het zuiver kunnen laten verlopen van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke boekhoudfraude dat is gestart.

    Het Duitse betaalbedrijf uit Ascheim bij München heeft zondagnacht na eerdere ontkenningen toegegeven dat de aan beleggers gepresenteerde bedrijfscijfers over 2019 en het eerste kwartaal van 2020 niet juist zijn. Op een actie van justitie werd al gerekend na het bekend worden van het boekhoudkundig gerommel van het bedrijf. Braun heeft zich maandagavond zelf bij justitie gemeld, liet het OM weten.
    Luchtkasteel

    Het succes van de Duitse betalingsverwerker, een van de dertig hoofdfondsen op de beurs van Frankfurt, blijkt deels op lucht gebaseerd. Dat is een harde klap voor Finanzplatz Frankfurt en de reputatie van het Duitse bedrijfsleven. Het aandeel verloor in een paar dagen tijd 85% van zijn waarde. Met een stijging tot 20% wordt de schade dinsdag weer een beetje goedgemaakt.

    Huisaccountant EY heeft geen bewijs kunnen vinden voor het bestaan van €1,9 mrd aan contanten bij twee Filippijnse banken. Zondagnacht maakte Wirecard bekend dat de banksaldi 'zeer waarschijnlijk niet bestaan'.

    De twee Oostenrijkers uit de raad van bestuur van Wirecard, ceo en grootaandeelhouder Braun en coo Jan Marsalek, zijn opgestapt. Marsalek is de voormalige rechterhand van Braun die verantwoordelijke was voor de dagelijkse gang van zaken. Hij is maandag ontslagen door de raad van commissarissen. Cfo Alexander von Knoop is nog wel in functie.
    Koersgevoelige informatie

    Braun zei eerder dat de controlerend accountant geen problemen zou hebben met de goedkeuring van de jaarrekening. Daarmee liep hij met koersgevoelig en naar nu blijkt onjuist nieuws op de zaken vooruit. Vorige week zette Wirecard zichzelf nog neer als slachtoffer van fraude. Dat heeft het betaalbedrijf inmiddels gecorrigeerd.

    De Amerikaan James Freis heeft de taken als bestuursvoorzitter overgenomen. Hij geldt als een witwasexpert. Hij was eerder jurist bij de Reserve Bank of New York en directeur van de fraudeafdeling bij het Amerikaanse ministerie van financiën in Washington.

    Er is nog veel onopgehelderd in de affaire. Onduidelijk is hoe het kan dat het bedrijf €1,9 mrd minder aan cash heeft dan eerder gerapporteerd en wie daarvan op de hoogte is geweest.

    Later meer
    www.fd.nl
  9. forum rang 10 DeZwarteRidder 23 juni 2020 16:30
    quote:

    €URO-Trader schreef op 23 juni 2020 11:19:

    En het erge is, de investeerders wisten het al geruime tijd.
    Dus jij denkt dat Markus tegen 'de investeerders' heeft gezegd dat hij een fraudeur en een oplichter was....???

    Vlak nadat hij 150 miljoen geleend heeft om op de beurs aandelen Wirecard bij te kopen...???
1.954 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 98 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,36 -1,21%
EUR/USD 1,0614 -0,11%
FTSE 100 7.868,68 -1,22%
Germany40^ 17.778,30 -1,38%
Gold spot 2.371,05 -0,51%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

VIVORY...
+4,06%
B&S Gr...
+2,79%
Avantium
+2,05%
Air Fr...
+0,28%
AZERION
+0,12%

Dalers

Aperam
-5,64%
Arcelo...
-5,60%
SBM Of...
-5,18%
BESI
-3,05%
ADYEN NV
-2,61%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links