Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 3,986 23 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,790 - 3,988
  • 1.515.663 Gem. (3M) 1,4M

BAM juni 2020

1.172 Posts
Pagina: «« 1 ... 42 43 44 45 46 ... 59 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 innicksname 22 juni 2020 09:22
    quote:

    €d_Modus Vivendi schreef op 22 juni 2020 09:20:

    [...]ze demonstreren beetje vaak tegenwoordig, met niet helpend mondkapje dat dan weer wel.
    Van Duitsers zou je wat meer ingebakken discipline verwachten. Maar goed, verder in de Eu wordt er ook wat afgeschreeuwd. In Amerika n/z weten ze ook van wanten inclusief hun 'lijders' die moreel de grootste klootzakken zijn.
    Van die 'lijders' zien we het, van de minder zichtbaren kunnen we het alleen vermoeden.
  2. Centenkwestie 22 juni 2020 10:04
    quote:

    HenkdeV schreef op 22 juni 2020 09:13:

    Bij de beoordeling waarom de beurs (vanmorgen) naar beneden gaat dit ook even meenemen:

    KEULEN - Het coronavirus lijkt te versnellen in Duitsland. Volgens het Robert Koch Instituut, het Duitse RIVM, steeg de reproductiewaarde zondagavond naar 2.88. Een dag eerder was dat nog 1.79. Vrijdag lag het vierdaagse gemiddelde nog op 1.06.
    Dat komt vooral door de besmettingen in één slachtfabriek (1000+). Een (nogal fors) incident, geen trend.
  3. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 22 juni 2020 10:28
    Nieuwe geluidsregels zetten streep door bouw 380.000 huizen

    Haarlem - Als er nieuwe strengere geluidsregels rond Schiphol gaan gelden, kunnen honderdduizenden woningzoekenden in Noord- en Zuid-Holland fluiten naar een nieuwe woning.
    Dit woningcomplex in Amsterdam Zuidoost wordt gewoon afgebouwd, maar door nieuwe voorgestelde geluidsregels dreigt er straks een algehele bouwstop in een enorme kring rond Schiphol te komen.

    Dit woningcomplex in Amsterdam Zuidoost wordt gewoon afgebouwd, maar door nieuwe voorgestelde geluidsregels dreigt er straks een algehele bouwstop in een enorme kring rond Schiphol te komen.

    ? Ronald Bakker
    www.telegraaf.nl/nieuws/1925439544/ni...
    In totaal moeten plannen voor 380.000 nieuwe huizen dan worden geschrapt. „Dit heeft desastreuze gevolgen. In feite gaat dit gebied op slot,” schrijft de Noord-Hollandse gedeputeerde Jeroen Olthof mede namens 56 gemeenten in een brandbrief aan minister Kajsa Ollongren.

    Na PFAS en stikstof is dit de nieuwste bedreiging voor nieuwbouw, zo schrijft het NHD.

    Volgens nieuwe regels wordt luchtvaartlawaai veel zwaarder geteld dan voorheen. Bovendien worden alle geluidsbronnen bij elkaar opgeteld.

    Het gebied waar niet meer mag worden gebouwd, loopt van Almere tot en met Leiden. Ook bij de luchthavens Rotterdam en Eindhoven betekenen de nieuwe (nog niet ingevoerde) geluidsregels een bouwstop.
  4. forum rang 5 havik of duif 22 juni 2020 11:18
    Het is een waarschuwing "" als jullie deze geluidsregels gaan invoeren DAN kan het deze gevolgen hebben. Er is geen kabinet die zich kan permitteren nu de bouw van 380.000 huizen tegen te houden door nieuwe regelgeving. De bouw zal de komende jaren de motor moeten worden van het weer aanjagen van de economie. Laten we even genuanceerd naar de berichten kijken en niet direct in de kramp vliegen.
  5. forum rang 7 innicksname 22 juni 2020 12:24
    quote:

    HenkdeV schreef op 22 juni 2020 11:27:

    Het artikel begint met het woordje =als=. Het moet dus allemaal nog.
    Zal vast wel op[ een compromis uitlopen, zoals bijna alles in Nederland.
    Blij dat ik daar niet woon trouwens:-)).
    Op de ene plek trilt het boven de grond, op de andere plek onder de grond.
  6. forum rang 8 HenkdeV 22 juni 2020 16:44
    quote:

    Drs P. schreef op 22 juni 2020 13:39:

    Met dit "kartel-kabinet" heeft BAM en de andere bouwbedrijven geen vijanden nodig, we zijn het enige land met een "stikstofcrisis", mijn Belgische en Duitse collega's moeten er smakelijk om lachen..
    Misschien moeten jij en jouw collega's zich wat beter in de materie verdiepen, dan valt er niet zo veel te lachen wat dit betreft.
  7. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 22 juni 2020 21:48
    Maanden extra werk én geld na rekenfout sluizen Afsluitdijk
    Saskia van Westhreenen •

    Een rekenfout in het ontwerp voor de nieuwe spuisluizen in de Afsluitdijk kost vele maanden extra werk. Foto: Pixabay

    Een rekenfout in het ontwerp voor de nieuwe spuisluizen in de Afsluitdijk kost vele maanden extra werk. Inframinister Cora van Nieuwenhuizen heeft dit najaar de financiële gevolgen op een rijtje.

    De klus aan de spuisluizen zou aanvankelijk eind 2019 van start. Het is onduidelijk wanneer dit nu gebeurt. Het complete ontwerp moest overhoop.

    De kiem voor het probleem ligt bij verkeerd ingevoerde waterstanden en golfhoogtes. De fout kwam afgelopen zomer aan het licht. In november meldde de minister de Tweede Kamer dat er aanpassingen nodig waren die enkele maanden extra tijd kostten, maar in een brief van afgelopen week meldt ze dat de doorrekening grotere gevolgen heeft dan gedacht.

    De minister spreekt van ,,een constructief ingewikkeld’’ probleem. Het gaat om het spuisluizencomplex aan de Oeverse kant. Rijkswaterstaat wil desgevraagd niet reageren.
    Megastormen doorstaan

    In de Tweede Kamer hield Van Nieuwenhuizen zich maandag op de vlakte. Ze erkende dat de bouw ,,wat extra vertraging’’ oploopt en dat er sprake is van ,,budgetconsequenties’’. Namens D66 en de PvdA vroegen de Tweede Kamerleden Tjeerd de Groot en William Moorlag naar de problemen. ,,Ik constateer dat we een financiële scheur in de broek oplopen’’, zei Moorlag.

    De minister benadrukte dat het werk aan de versterking van de dijk, de gemalen en de weg onverminderd doorgaat. Het spuisluizencomplex moet net als de rest van de Afsluitdijk in de toekomst megastormen kunnen doorstaan.
    Heel vaag

    De dijk wordt voor in totaal 550 miljoen euro vertimmerd. Aannemer is het bouwconsortium Levvel (BAM, Van Oord, Rebel). Met het bedrijf zijn ,,afspraken gemaakt over de aanpak hoe te komen tot een heldere onderbouwing van de inhoudelijke aanpassingen en de gevolgen hiervan voor de planning en de kosten’’.

    ,,Het is heel vaag’’, vond Moorlag tijdens een algemeen overleg. ,,In Noord-Nederland maakt men zich hier zorgen over.’’ Hij vroeg de verzekering dat er geen afbreuk wordt gedaan aan de functionaliteit en de esthetiek van de megaklus. Dat zegde de minister toe.
    www.lc.nl/friesland/Maanden-extra-wer...
  8. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 22 juni 2020 22:17
    quote:

    Zwijnash schreef op 22 juni 2020 22:10:

    Bedankt €d - ben benieuwd wat effect dit heeft morgen op koers en vertrouw..,
    Namens D66 en de PvdA vroegen de Tweede Kamerleden Tjeerd de Groot en William Moorlag naar de problemen. ,,Ik constateer dat we een financiële scheur in de broek oplopen’’, zei Moorlag.

    Rijkswaterstaat dus kennelijk.
1.172 Posts
Pagina: «« 1 ... 42 43 44 45 46 ... 59 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links