Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PROSUS AEX:PRX.NL, NL0013654783

  • 30,810 25 apr 2024 17:35
  • -0,395 (-1,27%) Dagrange 30,605 - 31,255
  • 3.682.318 Gem. (3M) 3M

PROSUS in 2020

1.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 95 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 19 juni 2020 09:06
    quote:

    RSI schreef op 19 juni 2020 07:04:

    [...]thx, wat mij alleen zorgen baart is dat naspers haar belang in prosus steeds verder verkleind en dus pakketten aandelen van de hand doet. De druk die dat op de koers legt maakt het voor mij dat ik alleen korte ritjes maak in Prosus. Hoe zie jij dat?
    Ik denk dat het wel meevalt. Het gaat geleidelijk, en de laatste keer ging het plukje onderhands naar institutionelen, met ook nog een soort lock-up voorwaarde. Op 22 januari schreef ik in deze draad daarover:

    "De 'lock-up' betekent dat Naspers de komende 90 dagen niet opnieuw Prosus-aandelen zal verkopen. Het is bij mijn weten geen wettelijk voorschrift maar een afspraak tussen Naspers en de begeleidende banken (zie mijn vorige post).
    Het geeft die banken de gelegenheid die 22 miljoen Prosus-aandelen verder te slijten voor zover nog nodig, en het geeft de professionele beleggers die inschrijven de geruststelling dat er in die periode geen nieuwe 'koersdrukkende' plaatsing zal komen."

  2. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 19 juni 2020 09:08
    quote:

    Leonard schreef op 19 juni 2020 09:04:

    Beste forumleden , graag zou ik waardevolle posts willen belonen met het geven van een duimpje.
    Mijn vraag is echter als er nog leden zijn bij het niet lukt ondanks ingelogd te zijn.
    Bij mij lukt het sinds de 'uiterlijke' veranderingen bij iex ook niet.
  3. forum rang 4 Mijn Vriend 19 juni 2020 09:27
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 19 juni 2020 09:06:

    [...]Ik denk dat het wel meevalt. Het gaat geleidelijk, en de laatste keer ging het plukje onderhands naar institutionelen, met ook nog een soort lock-up voorwaarde. Op 22 januari schreef ik in deze draad daarover:

    "De 'lock-up' betekent dat Naspers de komende 90 dagen niet opnieuw Prosus-aandelen zal verkopen. Het is bij mijn weten geen wettelijk voorschrift maar een afspraak tussen Naspers en de begeleidende banken (zie mijn vorige post).
    Het geeft die banken de gelegenheid die 22 miljoen Prosus-aandelen verder te slijten voor zover nog nodig, en het geeft de professionele beleggers die inschrijven de geruststelling dat er in die periode geen nieuwe 'koersdrukkende' plaatsing zal komen."

    En slechts als aanvulling, bij Naspers zijn ze ook niet gek, ook wanneer ze Prosus aandelen van de hand doen doen ze dat op zo'n manier dat hun restant niet teveel in waarde zakt. Ik denk trouwens dat de activiteiten van Naspers zelf het dit jaar minder doen, de inkomsten van Multichoice-DSTV kunnen dit jaar alleen maar lager zijn.
  4. forum rang 10 voda 19 juni 2020 10:43
    Prosus investeert in Indonesisch logistiekplatform

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Prosus NV
    80,66 0,26 0,32 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Prosus heeft een investering gedaan in het Indonesische logistieke platform Shipper. Dit maakte het aan het Damrak genoteerde bedrijf vrijdag bekend.

    Prosus, dat merendeels in handen is van het Zuidafrikaanse Naspers, trad op als leidende partij in een investeringsronde waarmee het Indonesische bedrijf wil groeien in het thuisland. Andere investeerders in het platform zijn Lightspeed, Y Combinator, Insignia Ventures en AC Ventures.

    Financiële details werden niet vermeld.

    Shipper biedt alle logistieke diensten op één platform, met verzending via diverse koeriers en expressdiensten en een bevoorradingsnetwerk met meer dan 30 distributiepunten. Het bedrijf wil uitbreiden naar meer steden en regio's in het land om beter aan de vraag van klanten te voldoen.

    De logistieke markt van Indonesië zal volgend jaar een omvang hebben van 240 miljard dollar, vergelijkbaar met die van India, die dit jaar naar schatting 215 miljard dollar groot is.

    De markt is nog wel zeer inefficiënt, volgens Prosus: verzendkosten kunnen op veel achteraf gelegen plekken oplopen tot 40 procent van de aankoopkosten, wat een grote rem is op de groei van het online winkelen in het land.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 20 juni 2020 01:01
    quote:

    Leonard schreef op 19 juni 2020 09:04:

    Beste forumleden , graag zou ik waardevolle posts willen belonen met het geven van een duimpje.
    Mijn vraag is echter als er nog leden zijn bij het niet lukt ondanks ingelogd te zijn.
    Het kan aan je browser liggen.
    Toevallig ook klant bij simpc?
  6. RSI 22 juni 2020 07:56
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 19 juni 2020 09:08:

    [...]Bij mij lukt het sinds de 'uiterlijke' veranderingen bij iex ook niet.

    In Google Chrome werkt het gewoon. Net een duimpje bij jouw reactie geplaatst op mijn bericht. Wellicht als je in een andere browser werkt of met mobiel ofzo dat dit minder goed gaat.
  7. forum rang 4 Kuiken 22 juni 2020 10:34
    Bron FD:

    3 uur Richard Smit
    HORECA
    Ook na de coronacrisis gaan we minder vaak naar het bedrijfsrestaurant


    Bedrijfsrestaurants verloren in de eerste fase van de coronacrisis gemiddeld 80% van hun omzet.Nu de restaurants weer beperkt open zijn blijft het omzetverlies fors, omdat bijna iedereen thuiswerkt.[/b[b]]Ook na de coronacrisis verwachten cateraars structureel minder bezoekers in het bedrijfsrestaurant.
    Voor cateraars van bedrijfsrestaurant ziet de toekomst er somber uit. Door aanhoudende oproepen om thuis te werken is er nog nauwelijks klandizie. En zelf als een vaccin tegen het coronavirus wordt gevonden, verwacht de sector minder bezoekers.
    ‘Het aantal lunchgebruikers zal dalen’, zegt directeur Teun Verheij van Albron. De cateraar uit De Meern, die bijna de helft van zijn jaaromzet haalt uit de exploitatie van bedrijfsrestaurants, verwacht dat de markt na de coronacrisis structureel kleiner zal blijven. ‘Werknemers zullen vaker thuis blijven werken. Ook als er een vaccin komt houden we daar rekening mee.’
    Door de coronacrisis is het normaler geworden om iemand niet in levende lijve, maar virtueel te ontmoeten, constateert Bob Hutten, eigenaar van de Veghelse cateraar Hutten. ‘Eerder werd dan gedacht: je vindt me niet belangrijk genoeg. Nu is het algemeen geaccepteerd dat gesprekken online plaatsvinden.' Om die reden gaat hij er vanuit dat restaurants kleiner zullen worden, maar ook spannender. 'Attractiever en inspirerender. Met betere koffie.'
    Blijvende krimp
    Contractcateraars zijn zwaar gehavend door maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In de eerste fase van de crisis daalde de omzet met gemiddeld 80%, zegt Cécile Prakke van brancheorganisatie Veneca. Als de regels versoepeld worden zal dat omzetverlies teruglopen tot zo'n 40% tot 50%. 'We verwachten een blijvende krimp van circa 30% als gevolg van blijvend digitaal vergaderen en thuiswerken.'
    De restaurants die Albron exploiteert halen op dit moment 30% tot 35% van hun normale omzet en Verheij verwacht dat dit zo blijft tot 1 september. 'In de zomermaanden zullen grote bedrijven hun werknemers, in lijn met wat het kabinet adviseert, in principe thuis laten werken. Als daarna de regels voor het reizen met het openbaar vervoer worden versoepeld, zal dat percentage iets omhoog gaan, maar onder de 50% blijven.'
    Hij betwijfelt, nog afgezien van een mogelijke tweede corona-uitbraak en recessie, of bedrijfshoreca helemaal zullen herstellen. 'Thuiswerken is op sommige momenten ook wel efficiënt en iedereen heeft inmiddels de technologie daarvoor op orde.' Hij vermoedt dat er een andersoortige balans zal ontstaan, waarbij niet meer iedereen elke dag naar kantoor komt.
    En wie wel naar kantoor komt, doet dat meer voor het sociale contact. Dat betekent volgens Verheij dat geïnvesteerd moet worden in een goede vergaderlunch en in de restaurants, zodat het prettig is om daar te vertoeven. Dat betekent volgens hem niet per definitie dat de restaurants duurder worden. Hij ziet nog mogelijkheden om slimmer te werken.
    Teugels laten vieren
    Van de 250 restaurants die Hutten exploiteert zijn er weer veertig opgestart, waar in elk maximaal dertig mensen binnen mogen. 'De omzet schommelt rond de 20% en dat is natuurlijk dramatisch', zegt Hutten. Het zal wel iets uitmaken als er per 1 juli honderd mensen naar binnen mogen, maar ook nu probeert hij meer gasten te bedienen door met tijdsloten te werken.
    De ondernemer vindt het tijd dat het kabinet de teugels laat vieren. 'Het is jammer dat we een premier hebben die blijft zeggen dat mensen in principe thuis moeten werken. Daar zou hij mee moeten stoppen. Als je ergens goed kunt regelen dat mensen anderhalve meter afstand houden dan is het op het werk en in een bedrijfsrestaurant.'
    Hutten, die zo'n tweeduizend mensen heeft werken bij bedrijfsrestaurants, vreest dat pijnlijke ingrepen onvermijdelijk zijn. 'We zijn continu scenario’s aan het maken: wat zal de impact zijn van wat Rutte zegt? Waarschijnlijk zullen we er niet aan ontkomen om stevig te reorganiseren. Dat zal banen kosten.'
1.889 Posts
Pagina: «« 1 ... 17 18 19 20 21 ... 95 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links