Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

  • 1,231 16 apr 2024 17:35
  • -0,029 (-2,30%) Dagrange 1,231 - 1,250
  • 1.572.298 Gem. (3M) 2,2M

PostNL - juni 2020

1.518 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 76 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Jeliazkov 16 juni 2020 18:25
    quote:

    gpjf schreef op 16 juni 2020 17:49:

    Tsja heb ik me weer behoorlijk laten “ naaien” . De geweldige stijging naar 1,49 is teniet gedaan en nu staat er nog maar iets op 1,44 en nog wat. Stom , stom , stom van mezelf want je weet dat hij dat op een dag niet houdt . Lessen worden iedere dag weer opnieuw ervaren . Ook al heb ik die dingen voor de langere termijn, een daghandeltje had ik op deze koers zeker kunnen doen en dan nog terug kunnen kopen onder mijn huidig gemiddelde. Enfin zo gaat die goed maar het kan nog veel beter !
    Eind volgende week op 1.67. Effe geduld nog. :-)
  2. Koindraak 16 juni 2020 18:38
    quote:

    Yes we can schreef op 16 juni 2020 18:00:

    [...]
    Je kan best winterslaap gaan houden, kom binnen een paar maand eens terug. We zijn aan het stijgen en dat is moeilijk voor jou. Vanwege een bezorgd forumlid
    Q2 wordt weer een -5/-10 % en dan hoor je me WEER roepen dat ik het voorspelt had. Zo gaat het al jaren en zo zal het ook jaren blijven gaan maar niet willen luisteren.
  3. forum rang 4 Yes we can 16 juni 2020 19:04
    quote:

    Koindraak schreef op 16 juni 2020 18:38:

    [...]

    Q2 wordt weer een -5/-10 % en dan hoor je me WEER roepen dat ik het voorspelt had. Zo gaat het al jaren en zo zal het ook jaren blijven gaan maar niet willen luisteren.

    Oei draakje toch, dat is toch geen probleem ? Dan kopen we weer wat bij en bij de stijging daarna verkopen we weer wat. Terwijl jij roeptoetert verdienen een aantal forumleden, waaronder ikzelf, mooie winst.
  4. Stockbrood 16 juni 2020 19:06
    quote:

    Koindraak schreef op 16 juni 2020 18:38:

    [...]

    Q2 wordt weer een -5/-10 % en dan hoor je me WEER roepen dat ik het voorspelt had. Zo gaat het al jaren en zo zal het ook jaren blijven gaan maar niet willen luisteren.

    En toch blijf je maar roepen... Mss eens proberen stil te zijn? Eens proberen? Kan lukken...
  5. forum rang 10 voda 17 juni 2020 07:22
    Online shoppende consument doet PostNL goed

    Gepubliceerd op 17 juni 2020 07:19 | Views: 0

    PostNL 16 jun
    1,45 0,00 (0,00%)

    DEN HAAG (AFN) - Postbedrijf PostNL is veel positiever geworden over het lopende financiële jaar. Vanwege de coronamaatregelen zitten veel mensen thuis en bestellen ze ook meer online, wat de pakketbezorging goed deed. Tegelijkertijd viel veel brievenbuspost weg en moest PostNL extra maatregelen nemen om aan de corona-eisen te voldoen. Deondanks denkt het bedrijf nu dat het bedrijfsresultaat (ebit) "sterk hoger" uitvalt dan de eerdere verwachting.

    In maart lag de hoeveelheid pakketjes die PostNL bezorgde al 14 procent hoger dan een jaar eerder. In de maanden april en mei werd dat zelfs ruim een kwart meer dan in dezelfde maanden van 2019. De postbezorger moest daarom extra mensen inzetten en opereert al enige tijd op een hoge capaciteit waarbij het bedrijf efficiënter werkt en de winstgevendheid van het onderdeel hoog is.

    Bij brievenbuspost is het een ander verhaal. Er werd juist nog minder van die post verstuurd in april en mei dan PostNL eerder verwachtte. Veel bedrijven besloten mailings uit te stellen. Wel stuurden consumenten meer losse post.

    PostNL verwacht in het huidige kwartaal een genormaliseerd bedrijfsresultaat (ebit) in de boeken te zetten dat aanzienlijk boven de 39 miljoen euro van vorig jaar ligt. Voor heel het jaar gaat het bedrijf nu uit van een bedrijfsresultaat sterk boven de 110 miljoen tot 130 miljoen euro die het eerder voorspelde.
  6. Stephanovic. 17 juni 2020 07:23

    Bron: postnl.nl

    Update PostNL over ontwikkelingen in Q2 en verwachting voor 2020
    Sterke verbetering Q2 resultaat verwacht met positieve impact op genormaliseerd EBIT-resultaat en vrije kasstroom in 2020
    17 juni 2020 07:00

    PostNL publiceert vandaag een update over de huidige trends en ontwikkelingen rond de Covid-19 pandemie, die in de loop van maart zichtbaar werden en die in april en mei zijn versneld. PostNL verwacht op dit moment een genormaliseerd EBIT-resultaat voor het tweede kwartaal van 2020 dat sterk boven dat van vorig jaar ligt (Q2 2019: € 39 miljoen) door betere resultaten bij Pakketten. Op basis van de verwachte resultaten over het eerste halfjaar en huidige ontwikkelingen past PostNL het vooruitzicht voor 2020 aan naar sterk boven de eerder aangegeven bandbreedte van tussen de € 110 miljoen en € 130 miljoen. Deze toename van de genormaliseerde EBIT leidt naar verwachting ook tot een verbetering van de vrije kasstroom.

    Delen

    Beperkte zichtbaarheid door ontwikkelingen rondom corona
    Het is nog niet duidelijk hoe de pandemie zich in de loop van 2020 en op de langere termijn zal ontwikkelen en wat het effect daarvan is op de economische omstandigheden. De zichtbaarheid op de langere termijn blijft beperkt door onzekerheid over de duur en de ernst van de pandemie. De vandaag gepubliceerde verwachting voor 2020 kan door dergelijke onzekerheden worden beïnvloed.

    Ontwikkelingen in april en mei na de uitbraak van de coronapandemie
    Begin maart hebben overheden in Nederland en België maatregelen genomen om de verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan. Vanaf dat moment nam de e-commercegroei sterk toe in vrijwel alle segmenten en producten. Hetzelfde gold voor de e-commercepenetratie. Deze groei werd voor een deel veroorzaakt door specifieke consumentenbestedingen als gevolg van de coronacrisis. De maatregelen voor het houden van voldoende afstand hebben geleid tot hogere kosten.

    Bij Pakketten is de volumegroei versneld van bijna 14% eind maart, tot meer dan 25% in april en mei. Om deze groei te verwerken heeft PostNL zijn netwerk aanzienlijk opgeschaald. Op dit moment wordt de capaciteit vrijwel optimaal benut, leidend tot een hoger efficiëntieniveau. De gunstige prijs/mix ontwikkeling zoals gerapporteerd in het eerste kwartaal zet door, net als de positieve trend bij Spring.

    De volumedaling bij Mail in Nederland werd ook in april en mei versterkt door een grotere daling in partijenpost doordat ondernemingen hun advertentiecampagnes uitstellen. Dit werd slechts deels gecompenseerd door een iets betere ontwikkeling in losse consumentenpost.

    Gezondheid en veiligheid onverminderd op de eerste plaats
    PostNL past alle RIVM-richtlijnen toe ten aanzien van het houden van voldoende afstand en gezond werken om medewerkers, partners en consumenten zoveel mogelijk te beschermen. In onze bedrijfsactiviteiten en op onze locaties zijn maatregelen getroffen om voldoende afstand te kunnen houden en om een veilig en gezond werkklimaat te kunnen handhaven.

    De resultaten over het tweede kwartaal en eerste halfjaar van 2020 worden volgens schema gepubliceerd op 3 augustus 2020.

  7. forum rang 10 voda 17 juni 2020 07:34
    PostNL ziet resultaten flink aantrekken

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    PostNL
    1,448 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) PostNL verwacht dat de winstontwikkeling in het tweede kwartaal flink sterker zal zijn dan vorig jaar, hetgeen ook tot een verbetering van de vrije kasstroom zal leiden. Dit maakte het postbedrijf woensdag voorbeurs bekend.

    Vorig jaar behaalde PostNL in het tweede kwartaal nog een genormaliseerd EBIT-resultaat van 39 miljoen euro. Voor het lopende tweede kwartaal verwacht het postbedrijf dat het resultaat "sterk" daarboven ligt, als gevolg van de huidige trends en ontwikkelingen rond de coronacrisis. Vooral de betere resultaten bij de tak Pakketten zorgen voor de aantrekkende winstgevendheid. Bij deze divisie trokken de volumes eind maart met bijna 14 procent aan en zelfs met meer dan 25 procent in april en mei.

    De volumedaling bij Mail in Nederland werd daarentegen in april en mei versterkt door een grotere daling in partijenpost doordat ondernemingen hun advertentiecampagnes uitstellen. Dit werd slechts deels gecompenseerd door een iets betere ontwikkeling in losse consumentenpost.

    Om de pakketgroei aan te kunnen, heeft PostNL zijn netwerk aanzienlijk opgeschaald. Op dit moment wordt de capaciteit vrijwel optimaal benut, wat leidt tot een hoger efficiëntieniveau. De gunstige prijs/mix ontwikkeling zoals gerapporteerd in het eerste kwartaal zet door, net als de positieve trend bij Spring, aldus PostNL.

    Op basis van de verwachte resultaten over het eerste halfjaar en huidige ontwikkelingen paste PostNL de outlook voor 2020 aan. Het postbedrijf rekent erop sterk boven de eerder aangegeven bandbreedte van 110 miljoen tot 130 miljoen euro uit te zullen komen. Deze toename van de genormaliseerde EBIT leidt naar verwachting ook tot een verbetering van de vrije kasstroom, zo voorziet PostNL.

    PostNL merkte wel op dat nog niet duidelijk is hoe de pandemie zich in de loop van 2020 en op de langere termijn zal ontwikkelen en wat het effect daarvan is op de economie. PostNL voegde wel toe dat de maatregelen voor het houden van voldoende afstand hebben geleid tot hogere kosten.

    PostNL komt op 3 augustus met de volledige resultaten over het tweede kwartaal.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  8. forum rang 4 Yes we can 17 juni 2020 07:47
    quote:

    DeepSpaceHorizon schreef op 17 juni 2020 07:38:

    Deze flitsupdate had niemand verwacht. Koindraak is meteen knock out... Herna geeft een linkse directe...
    Ach ik had Koindraak nog aangeraden een winterslaapje te gaan doen uit bezorgdheid voor zijn gezondheid. Dat is nu te laat, och arme de man
1.518 Posts
Pagina: «« 1 ... 36 37 38 39 40 ... 76 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links