Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1375 1376 1377 1378 1379 ... 2686 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 rationeel 16 juni 2020 06:35
    Column Afshin Ellian

    Beeldenstorm 2020: een tragikomische opstand

    AMSTERDAM - De geschiedenis herhaalt zich twee keer: een keer tragisch en een keer komisch, aldus een oud gezegde.

    De beeldenstorm van 2020 is een absurdistische herhaling van de tragische beeldenstorm. Op 10 augustus 1566 hield Sebastiaan Matte een vurige anti-Paapse hagenpreek. Hij was een protestantse vluchteling. Daarna vielen ze het klooster in het dorp Steenvoorde aan. Alle Mariabeeldjes, Jezussen en engelen werden stukgeslagen. Hier en elders begon de beeldenstorm in Europa. Matte was een protestante prediker. Wellicht denkt u dat hij een soort rapper van zijn tijd was.

    Al voor de ophitserij van die predikant gebeurde een en ander in Europa. Op 5 april 1566 schreven tweehonderd edelen uit de Lage Landen een smeekschrift aan Margaretha van Parma in Brussel. Daarin keerden ze zich fel tegen de inquisitie en dus de vervolging van ketters. De ketters waren de gewone mensen en intellectuelen (of geestelijken) van die tijd, die anders dachten dan de heersende elite. De andersdenkenden werden op de brandstapel gezet.

    Bestaande tirannie
    Matte en anderen keerden zich dus tegen een reëel bestaande tirannie. De Europese godsdienstoorlogen leken op een hooibroei in het hele continent. De Tachtigjarige Oorlog, de reformatieoorlog, bracht een nieuwe wereld met Europese soevereine staten voort. De lege protestantse kerken werden gevuld met muziek van Bach. Toch staan nu protestanten in de rij om te bezichtigen wat zij ooit als symbolen van onderdrukking bestempelden. Ze vinden het mooi: Maria met Jezus, Jezus aan de borsten van Maria, Petrus, Paulus. Ongetwijfeld vinden nu de meeste protestanten de beeldenstorm een barbaarse daad. Ze willen daar niet echt aan herinnerd worden.

    De beeldenstormers verzetten zich tegen een reëel in hun eigen tijd bestaande tirannie. Het waren de intellectuelen en elite van die tijd die de opstand begeesterden. Het heeft toch iets goeds voortgebracht. En ongetwijfeld verlangt niemand naar een godsdienstoorlog, met een aanzienlijk aantal doden en verminkten. De tragische beeldenstorm begon ooit door geletterde mensen: Maarten Luther, Willem van Oranje en talloze anderen. Het waren geen rappers van hun tijd. En ze wilden juist een vrije wereld; daarom streden ze tegen de benauwde, dogmatische politiek-correcte sfeer van hun eigen tijd.

    De beeldenstorm van 2020 richt zich tegen de standbeelden van een bont gezelschap van mensen uit het verre verleden: van Christopher Columbus tot Winston Churchill. Vier eeuwen zit tussen deze twee heren. De een is een dappere wijze ontdekkingsreiziger en de ander is de Europese ridder die het racistische regiem van Hitler vernietigde.

    Mens zonder gebreken
    Een mens zonder gebreken is nog niet geboren. Ja, theologisch gezien wel: Jezus Christus. Wie wordt nu in Nederland of Groot-Brittannië door de nazaten van Churchill of Columbus onderdrukt? Niemand. Wij leven in democratieën en wij zijn gelijk voor de wet. Ook hebben we allemaal stemrecht en kunnen worden gekozen.

    Waartegen keert zich dus de beeldenstorm? Tegen de geschiedenis.

    De beeldenstormers willen een inquisitie inrichten tegen ketters van toen en nu. Met alle respect voor de demonstranten in Amsterdam – zij stonden daar niet voor vrijheid of tegen slavernij. Dat laatste is al lang afgeschaft. Zonder dit te beseffen verlangen ze naar een staat die iedereen monddood maakt in naam van het antiracisme. Bij de tragische beeldenstorm hitsten de predikanten of ketterse katholieke priesters de massa op naar een barbaars tafereel. Maar nu, in 2020, zijn het de rappers die het waanzinnige volk ophitsen.

    Taalbarbaren

    De laatmiddeleeuwse ophitsers (predikanten) konden nog mooie en doordachte teksten schrijven. De ophitsers van nu, de rappers van de beeldenstorm, symboliseren in tekst en geluid een infantiel aspect van de beschaving. De taalbarbaren leiden de beeldenstorm.

    Moeten we hierom huilen? Nee, niet echt. Deze opstand tegen de geschiedenis zal ooit in psychiatrieboeken over massahysterie eindigen.

    De beeldenstorm van 2020 is een tragikomische opstand tegen de beschaving.
  2. [verwijderd] 16 juni 2020 09:42
    Terug uit het hoge noorden van z'n busreisje langs heldenstandbeelden doet meneer Baudet een paar kernachtige uitspraken.

    In zijn wekelijkse talkshow op het Youtube-kanaal van de partij krijgt hij vragen voorgelegd waar zijn achterban mee zit. Zo wordt gevraagd wat Baudet van de gaswinning in Groningen vindt.

    'Het is niet zo heel erg wat er gebeurt met die aardbevingen, maar het is verdomd vervelend zo'n scheur in je huis, want je moet een weekend ergens anders logeren om je huis te laten repareren.
    Het is geen genocide of zo. Niet dat die mensen massaal doo...'

    Wat de laatste woorden van Baudet zijn, is niet bekend. De verbinding van de talkshow valt weg.

    www.rtvnoord.nl/nieuws/713789/Baudet-...
  3. colt 16 juni 2020 15:30
    Wat in Nederland bekend wordt gemaakt:
    Duitsland geeft economie impuls met lagere btw
    BERLIJN (ANP/BLOOMBERG) - De Duitse regeringscoalitie is een pakket maatregelen overeengekomen ter waarde van 130 miljard euro om de economie te stimuleren. Tot het einde van het jaar gaat onder meer de btw omlaag. Ook komt er geld voor families en krijgen bedrijven belastingverlichting. Gemeentes kunnen ook extra steun verwachten.
    Verder komt de regering met hogere subsidies voor de aankoop van elektrische auto's. CDU en SPD besloten geen aankoopsubsidie voor auto's die op benzine of diesel rijden in te stellen, zelfs als die zuinig zijn.
    Duitsland stelde eerder al voor meer dan 1,2 biljoen euro, dat is 1200 miljard euro, beschikbaar om de economie te steunen. Dat bedrag is het hoogste van alle landen in de Europese Unie. Desondanks liep de werkloosheid op naar het hoogste niveau sinds 2015.
    De onderhandelingen over het nieuwe steunpakket verliepen moeizaam. Waar de coalitiepartijen eerder nog eensgezind waren, hadden beide andere verlangens voor dit pakket nu de acute dreiging voor ondernemingen geweken lijkt. De sociaaldemoratische SPD wilde dat de regering meer geld uitgaf om met name werknemers en families te helpen, terwijl de christendemocraten van de CDU juist de hoeveelheid nieuwe schulden beperkt wilden houden. Zij wilden dat de steun vooral werd ingezet om bedrijven weer te laten investeren.

    Wat in onze buurtlanden bekend wordt gemaakt:
    De Duitse regering gaat de economie stimuleren met een steunpakket ter waarde van 130 miljard euro. De belangrijkste maatregel is de tijdelijke verlaging van de btw. Daarover bereikte de Duitse coalitie woensdagavond laat een akkoord.

    Lagere btw
    Van 1 juli tot en met 31 december 2020 gaat het belangrijkste tarief voor de BTW omlaag van 19% naar 16%. Het lage btw-tarief wordt 5%. (is nu 7%). Op deze manier profiteren alle bedrijven en consumenten van deze belastingkorting. Burgers en bedrijven krijgen bovendien korting op hun stroomrekening en gezinnen krijgen eenmalig een toelage van €300 per kind. Doel is de consumptieve uitgaven te stimuleren.

    200 mrd extra schuld
    In maart kwam de Duitse regering met een steunpakket dat nog aanzienlijk groter is, 750 miljard, maar toen ging het vooral om garanties en leningen. Om dat pakket te kunnen financieren, gaf de Bondsdag voor het eerst sinds jaren goedkeuring om €156 mrd nieuwe schulden aan te gaan. Inmiddels is duidelijk dat er meer nodig is, namelijk €200 mrd. De Duitse economie krimpt dit jaar naar verwachting met 6,3%. Dat zou betekenen dat Duitsland in de grootste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog terechtkomt.
  4. forum rang 10 rationeel 16 juni 2020 17:31
    The ECR Group displays its support for Hong Kong with an exchange of views with pro-democracy activists

    Ahead of this week's debate and votes on the European Parliament's Resolution on the People's Republic of China’s national security law for Hong Kong, the ECR has invited Wong Yik Mo, member of the pro-democracy political party Demosisto and Benedict Rogers, co-founder and Chair of Hong Kong Watch and human rights activist, to remotely take part in the Group Meeting on Wednesday and to exchange views with MEPs.

    Both initiators of the exchange of views, Swedish MEP Charlie Weimers, member of the Foreign Affairs Committee, and Polish MEP Anna Fotyga, ECR Foreign Affairs Coordinator, expressed the Group’s serious concerns about the unilateral introduction of national security legislation as representing a grave assault on Hong Kong’s autonomy, rule of law, and fundamental freedoms.

    Ahead of the meeting, MEP Charlie Weimers said:

    "The meeting will serve as a useful interaction and moment of engagement to shed light on the troubling developments from Hong Kong, and China’s continued and deliberate attempts to renege on its agreement of 'one country, two systems'.

    “China has reneged on its agreement of 'one country, two systems’. The EU must stand for the right of the Hong Kong people to self-determination and self-governance, and as long as the pressure exerted on Hong Kong’s institutions remain EU-China relations will suffer. Europe must never kow-tow to the Chinese Communist Party.”

    MEP Anna Fotyga added:

    "Hong Kong's success was built on its freedoms. The ECR is deeply concerned by Beijing’s plan to impose national security legislation on Hong Kong, which is in direct conflict with Article 23 of Hong Kong’s Basic Law and China’s international obligations under the Joint Declaration, a treaty agreed by the UK and China and registered with the United Nations. That's why we stood firmly behind the people of Hong Kong.

    “I welcome the joint text of the Parliament’s Resolution we were able to successfully negotiate on Friday. Its adoption will send a clear message as to what the EU should stand for – international law and the people of Hong Kong.”

  5. forum rang 6 jonas 16 juni 2020 18:13

    Heel juist en sociaal invoelend van FFFF (Peter)

    "Waar je poen ziet, moet je het afpakken"

    Laten we eens beginnen met Peter! Die 3400 belastingbesparing per dag kan ook productiever worden ingezet.

    Dat is 1 nieuwe auto per dag in het vervoersbedrijf van vriendin in Zuid Afrika die keihard werkt.

    Dus Peter kom maar over de brug en op naar de 100 auto's.

    Is toch leuk zoiets? Mislukt het; jammer maar anders toch geprobeerd veel mensen daar werk te geven. Beter onderwijs voor de kinderen en dat soort zaken.

    Groet, Jonas
  6. forum rang 7 JP Samosa 16 juni 2020 18:37
    quote:

    josti5 schreef op 16 juni 2020 17:57:

    Nou, hopelijk luistert onze socialistische premier deze keer óók naar Frau Merkel...
    Omlaag die belastingen, en snel!!!
    Wél prijscontroles gaan houden natuurlijk, want de Appies van deze wereld steken de verlaging natuurlijk graag in eigen zak...
    Nee, hier overweegt men om de btw juist te verhogen..........( wederom,de luie domme variant)
  7. forum rang 6 jonas 16 juni 2020 18:46

    Samosa en Josti.

    BTW is wel zekere belastinginkomsten en VpB en IB wat minder.

    In deze wereld is het zoeken naar een soort slim evenwicht qua belastingen. Belastingen die voor goed onderwijs en hulp voor de medemens kunnen zorgen Etc etc. Niets mis mee zeg ik als volgens sommige eng rechts mens.

    Groet, Jonas
  8. forum rang 7 JP Samosa 16 juni 2020 19:13
    Een ruime meerderheid van de Tweede Kamer wil ondanks bezwaren van het kabinet toch een extern onderzoek naar het kabinetsbeleid rond de aanpak van de coronacrisis.

    De dinsdag aangenomen Kamermotie van PvdA-leider Lodewijk Asscher en SP-leider Lilian Marijnissen roept het kabinet op om zich voor 1 september door onafhankelijke experts te laten adviseren over welke lessen uit het tot nog toe gevoerde beleid getrokken kunnen worden.

    De oppositie vraagt het kabinet al langer om te reflecteren op wat er goed en fout is gegaan. Volgens Asscher is het essentieel om ook andere experts mee te laten kijken om juist fouten te voorkomen, vooral met het oog om een eventuele tweede golf van coronabesmettingen.

    Het kabinet ziet echter niets in een extern onderzoek. Premier Mark Rutte zei eerder dat er "ongetwijfeld fouten zijn gemaakt" rond de verdeling van medische beschermingsmiddelen onder zorgpersoneel in verzorgingshuizen en de thuiszorg. Een evaluatie vindt hij niet nodig.

    Dat vindt ook minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid), die er niets in ziet om "de brandweer te vragen te evalueren tijdens het blussen van de brand".
  9. forum rang 7 JP Samosa 16 juni 2020 19:15
    quote:

    jonas schreef op 16 juni 2020 18:46:

    Samosa en Josti.

    BTW is wel zekere belastinginkomsten en VpB en IB wat minder.

    In deze wereld is het zoeken naar een soort slim evenwicht qua belastingen. Belastingen die voor goed onderwijs en hulp voor de medemens kunnen zorgen Etc etc. Niets mis mee zeg ik als volgens sommige eng rechts mens.

    Groet, Jonas
    Ik bedoel, kijk nou ns eerst waar je btw kan weghalen, en waar je het flink kan verhogen.
    Blind verhogen noem ik lui.
    ( en waarom Toch weer geld verspillen aan tesla subsidies?)
  10. forum rang 6 jonas 16 juni 2020 19:18
    Samosa,

    Natuurlijk willen ze geen onafhankelijk onderzoek!

    Door beleidsfalen zijn in verzorgingshuizen mensen onnodige gestorven en dat weten ze donders goed.

    Boudewijn de Groot had het een s over Meneer de President slaap zacht! Nou meneer Rutte heeft ook gefaald en echt zacht slapen met dit op je geweten?

    Groet, Jonas

    PS en zeggen mensen die man lacht zo vriendelijk en doet zijn best dan mijn weerwoord.
    Ik wil een competente premier en of hij al dan niet lacht doet er niet toe. Ik wil geen premier die verantwoordelijk is voor duizenden dode bejaarden vanwege wanbeleid! En die lach je niet weg!
  11. [verwijderd] 16 juni 2020 20:39
    Rutte zei niet dat hij verwachtte dat een groot deel van de Nederlanders met het coronavirus besmet zou raken. Hij begon de betreffende uitspraak zelfs met: "De realiteit is" etc.

    Wat zou de onafhankelijke commissie concluderen? Ik vermoed dat onze premier niet anders kon dan afgaan op de deskundigen die dit beweerden. Niet erop terugkomen levert wel een klein minpuntje op, maar is verschoond omdat het zo'n zware crisis was (is) en wat niet is zou ook nog kunnen komen, ooit.

    Slaap lekker, sowieso gegarandeerd voor wie nog niet wakker is.
  12. forum rang 7 JP Samosa 16 juni 2020 20:42
    quote:

    jonas schreef op 16 juni 2020 19:18:

    Samosa,

    Natuurlijk willen ze geen onafhankelijk onderzoek!

    Door beleidsfalen zijn in verzorgingshuizen mensen onnodige gestorven en dat weten ze donders goed.

    Boudewijn de Groot had het een s over Meneer de President slaap zacht! Nou meneer Rutte heeft ook gefaald en echt zacht slapen met dit op je geweten?

    Groet, Jonas

    PS en zeggen mensen die man lacht zo vriendelijk en doet zijn best dan mijn weerwoord.
    Ik wil een competente premier en of hij al dan niet lacht doet er niet toe. Ik wil geen premier die verantwoordelijk is voor duizenden dode bejaarden vanwege wanbeleid! En die lach je niet weg!
    Oneens.
    Zeg me , wie het beter zou hebben gedaan
  13. [verwijderd] 16 juni 2020 23:42
    vd Stolpe, Groen, Boekhoorn (ondanks HEMA), Zwart (Coolblue), mensen uit de families Brenninkmeijer, van Eerd, Swinkels en van der Valk.

    Nee, niet Ollongren. Hangt een motie van afkeuring boven haar hoofd, vanuit de Eerste Kamer nog wel. En daarover gaat pas volgende week gestemd worden naar het schijnt. En die zal worden aangenomen (afgezien van gedraai). Dat is toch weer een geheel nieuwe politieke figuur. Maar Rutte zal de spinfabriek wel in gang gaan zetten.
  14. forum rang 6 jonas 17 juni 2020

    Ach Ollongon was assistente Rutte

    Lesbo en homo en dat is allemaal op zich best.

    Echter mevrouw heeft doorbetaald thuis gezeten en meer dan een half jaar zonder wat te doen.

    En Rutte deed wel wat en dat was allemaal verkeerd .Idioot gedoe met van het gas af en bomen verbranden voor het milieu. Die kerel is duidelijkj uit liefde voor Jesse K op hol geslageN

    En ook meneer is gek op immigratie en die geweldige EU! Nederlands volk dus niet zo.

    Meneer gaat ook enorm verliezen ondanks die gemanipuleerde voorspellingen. Let maar op.

    Een en ander zoals de onnodige overlijden van duizenden ouderen in verzorgingshuizen moet nog even doordringen. Dat is dus verwijtbaar aan deze regering!

    Groet, Jonas

    PS Ware ik Rutte en ken ik de feiten dan zou ik de eer aan mezelf houden en opstappen
  15. forum rang 7 jowi 17 juni 2020 09:30
    Gisteren bij OP 1 twee onderzoekers die vaststellen dat onze economie groeit, groeit en groeit maar dat het besteedbaar inkomen van de werknemer achterblijft. We moeten niet focussen op groei maar de economie anders inrichten. Hoogleraar Boot (de man die vindt dat wij soepel met de EU bijdrage moeten omgaan) kwam met de conclusie dat de factor kapitaal het meest heeft geprofiteerd van deze groei en niet de factor arbeid. Dit is de halve waarheid.

    Deze economische groei waarvoor wij massaal arbeidsmigranten nodig hebben levert slechts een geringe bijdrage aan de schatkist. Over deze groei worden wij in de EU wel afgetikt voor de bijdrage. De belasting drukt vervolgens op consumerende Nederlandse werknemer. Hierdoor blijft het besteedbaar inkomen achter en moeten wij meer en langer werken voor dezelfde welvaart:
    * geen btw opbrengsten voor de Nederlandse export (0 tarief ), btw komt toe aan het land waar de
    consument woont. De import van de Nederlandse bloemetjes waarover de Italiaanse president
    sprak, levert btw opbrengsten voor Italië (wist de president zeker niet) !!!
    * arbeidsmigranten die als ondernemer hier werken (bijv oogsten aannemen zoals een Poolse vof
    met tig vennoten) > winstbelasting komt toe aan land van vestiging tenzij hier sprake (fictieve)
    vestiging
    * arbeidsmigranten die als werknemer hier komen (uitruil reiskosten naar woonland> minder
    loonheffing en meer onbelaste vergoedingen)
    * arbeidsmigranten die hier als werknemer korter dan 182 dagen werken ( teruggave
    inkomstenbelasting van de ingehouden loonheffing)
    * huisvesting voor arbeidsmigranten veelal BOX III vermogen (1,2% belastingopbrengsten)
    * arbeidsmigranten die sociale woningbouw bewonen (huurtoeslag)
    * arbeidsmigranten met BTL kenteken (geen MRB, geen BPM, geen assurantiebelasting in
    Nederland etc)
    * de ondernemer die deze arbeidsmigranten tegen lage tarieven inhuurt behaalt winst
    en kiest vervolgens voor buitenlandse constructies om minder belasting te betalen
    (laagbelastende route's)
    * verliesverrekening voor Nederlandse ondernemers, bij verliezen kunnen eerdere winsten met verliezen worden verrekend (marginale winstbijdrage aan de Nederlandse belastingen).

    Mijn stelling:
    * Minder export (= minder woningnood, minder CO2 uitstoot, minder criminaliteit,
    minder toezicht en veel minder EU bijdrage)
    * Aanpassing fiscale regels (verschuiving van belasting van arbeid naar winst en kapitaal)
53.714 Posts
Pagina: «« 1 ... 1375 1376 1377 1378 1379 ... 2686 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 865,36 +0,00%
EUR/USD 1,0644 -0,26%
FTSE 100 7.877,05 +0,37%
Germany40^ 17.751,90 -0,48%
Gold spot 2.381,42 +0,09%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

VIVORY...
+11,51%
JUST E...
+5,71%
Air Fr...
+4,18%
FASTNED
+3,00%
RANDST...
+2,65%

Dalers

Pharming
-9,63%
ASMI
-6,10%
Avantium
-6,01%
PostNL
-5,84%
TomTom
-3,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links