Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

2020 : TOTAL ECONOMIC COLLAPSE / GLOBAL RESET

398 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. trebliw 16 juni 2020 08:51
    Robert Broncel in z'n nieuwst column: Andere tijden XXXI:

    Er bleek een “ordinair” virusje nodig om de wereld snoeisnel met “de grenzen aan de economische groei” te doen herinneren. Het 50 jaar geleden uitgebrachte Rapport van de Club van Rome onder dezelfde titel verdween als “slecht nieuws” destijds binnen de kortste keren in de bekende bureaula. Maar ook de ‘Great Financial Crisis’ 10 jaar geleden miste enige signaalfunctie.

    Homo Sapiens als de meest invasieve en destructieve “diersoort” op onze planeet heeft naast een gigantisch grote monetaire puinbak met een ongeëvenaard hoge schuld een enorme schade veroorzaakt op het terrein van de leefbaarheid – klimaat, biodiversiteit en voedselketen. Wat op economische groei leek, bleek veeleer op vernietiging te wijzen. De destructieve gevolgen hiervan werden te lang verzwegen en uiteraard in geen enkel groeicijfer meegenomen. We kunnen bijgevolg thans spreken van een dubbele handicap!

    Alle hens aan dek
    Bij nader inzien kunnen we corona maar beter als een blessing in disguise beschouwen, die ons ten laatste weer met beide benen op aarde doet belanden. Teneinde ons nageslacht nog voldoende levenskansen te kunnen bieden, zullen we middels een grootschalig deltaplan “aan de bak” moeten. Niet alleen op nationale maar op mondiale schaal! Daarvoor is een veel grotere en bredere inzet nodig dan waarvan thans sprake is. Dat gaat veel inzet kosten maar op termijn leidt dat ook weer tot grote en vooral blijvende besparingen!

    De focus zal vooral gericht dienen te zijn op een voortvarend algeheel herstel van onze “uitgewoonde” habitat. Tegelijkertijd zal ons volstrekt “uitgewoonde” monetaire systeem aangepakt dienen te worden, ook dit op straffe van een nog aanzienlijk hogere rekening

    Andere aanpak
    Blijven we fantasieloos doorhannesen dan wordt de rekening stelselmatig en in een versneld tempo steeds hoger! Hoe gaan we een dergelijk deltaplan realiseren? Wellicht niet binnen de huidige machtsstructuren! Voor “deze klus” zal wellicht een nieuwe generatie gemotiveerde no nonsense beleidsmakers zich moeten aandienen die niet alleen op overtuigende wijze deze boodschap weet uit te dragen maar ook zelf de handen uit de mouwen wil steken! Dit vanuit de kritische stelling dat ons huidige economische groeimodel geen enkele toekomst meer biedt. Toegegeven, dit wordt op voorhand inleveren en betreft een grote uitdaging maar één die het noodzakelijkerwijs ruimschoots waard is om voor te gaan!

    Verder lezen: www.edelmetaal-info.nl/2020/06/16/and...
  2. VERWIJDERD 16 juni 2020 19:57
    The Fed is not saving the economy, it’s zombifying it and in process of inserting itself ever deeper into markets the Fed itself is becoming too big to fail. The Fed losing control over the asset bubble is now the biggest risk factor to the economy. northmantrader.com/2020/06/16/circlin...
  3. [verwijderd] 21 juni 2020 06:37
    www.marketwatch.com/story/the-markets...

    "Degenen die wedden tegen deze "absurd overgewaardeerde" aandelenmarkt staan ??op het punt betaald te worden, als Kevin Smith, de chief investment officer van Crescat Capital, het bij zijn sombere oordeel goed heeft.

    "Speculatie is ongebreideld en wordt verdedigd door een gedurfd nieuw ras van duizendjarige daghandelaren," zei hij. “De manie is gebaseerd op een wijdverbreide hoop op het drukken van geld door de Fed. De katalysatoren voor de afrekening zijn talrijk aangezien een grote cyclische economische neergang nog maar net is begonnen. ”

    Natuurlijk zitten we in La La Land, het is het nieuwe systeem van beleggen.
    De Buffets van deze wereld, de gurus, de money-beheerders, de pensioenfonds spenders, is allemaal ouwe koek en "fossiel" zegt de huidige generatie.

    De NL-pensioenen gaan een op en gekoppeld worden aan de AEX, ik kijk er echt naar uit, de jongere generaties gaan de rijk gevulde boomer-potten leegtrekken met hun apps en 5G gadgets, en ik ga aansluiten.

    Het gemiddelde van "aandelen in bezit" wordt nu minder dan 7 uur, dit getal daalt al jaarlijks en blijft dalen, <3 uur gaat zeker snel in beeld komen.

    Het wordt mooi weer de komende week, La La Land gaat goede zaken doen...
  4. [verwijderd] 21 juni 2020 07:13
    "Waarom er rellen zijn in de Duitse stad, is nog onduidelijk. Ook het exacte aantal relschoppers is onbekend. De politie sprak over honderden mensen die in kleine groepen op pad waren. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht.

    De rellen zouden rond middernacht zijn begonnen. Zondagochtend werd gezegd dat de situatie was gekalmeerd. Afgelopen weekend waren er ook botsingen tussen veelal jongeren en de politie, maar niet in de mate waarin ze nu hebben plaatsgevonden"

    Zeer zware rellen in het Duitse, maar waarom eigenlijk? geen idee!

    Het geld is geen probleem, honger hebben ze ook niet waarschijnlijk! er is geen onderdrukking of dictatoriale toestanden.

    Bovenstaande toestanden gaan het financiele systeem zwaar ondermijnen, in meerdere EU landen ontstaan krachten die wat anders willen als ik het zo lees allemaal op de websites...
398 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0700 -0,02%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.316,34 +0,01%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links