Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 14,670 24 apr 2024 17:36
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 14,622 - 14,986
  • 11.778.789 Gem. (3M) 11,3M

ING - Juni 2020

1.763 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Machiavelli 13 juni 2020 10:45
    7) Besparingen
    Ook was niet iedereen overtuigd van de businesscase. 'Dit zijn zulke zware organisaties met heel eigen culturen. Een bank is geen Amazon die je even in een ander land zet. Zo'n digitaal model laat zich niet kopiëren op een bank. ING is een waterhoofd van hier tot Tokio. Ik heb het altijd een geforceerde case gevonden', zegt een oud-medewerker.

    Het project wordt op het moment gedragen door duurbetaalde freelance softwareontwikkelaars. 'Do more with less was kort samengevat wat ING hoopte te bereiken. Hier in België hebben we het gevoel dat het intussen ‘do less with more’ is geworden', zegt een externe consultant. Veel van de IT-ontwikkeling gebeurt in Polen en India. 'Dat is niks goedkoper en we zijn veel tijd kwijt aan het herstellen van fouten.'

    €550 mln per jaar hoopte ING te besparen met Unite. Nu die doelstelling onhaalbaar lijkt, moet het geld ergens anders vandaan komen. Bij de FNV en op het Amsterdamse kantoor van ING voelen ze de bui al hangen. 'Zolang je besparingen niet op landenniveau hoeft uit te splitsen, kun je de Belgische underperformance maskeren', vertelt een betrokkene. Er zal gesaneerd moeten worden, ook in Nederland. 'Het feit dat de Belgen niet leveren, begint nu pijn te doen in Nederland.'

    Hamers
    Voor de salarisrel en het witwasschandaal werd Ralph Hamers gezien als de grote vernieuwer binnen het traditionele bankwezen. Unite was zijn lakmoesproef. 'Onder de motorkap hebben we nog grotendeels dezelfde bank', meent een insider bij de bank. 'Hamers heeft ING heel goed naar de app gebracht, maar van een Europees techplatform is nog geen sprake. Er zit veel meer struggle in dat proces dan hij gehoopt had.'

    Toch kan niet worden gezegd dat Hamers' hoge ambitieniveau ING niets heeft opgeleverd. Het tempo van de veranderingen en de veranderbereidheid in het achterlopende België en de rest van de bank is er ongetwijfeld door opgevoerd. Zoals ING het zelf zegt: soms moet je een stip op de horizon zetten om ergens te komen.

    De toekomst zal voor een belangrijk deel afhangen van de recent aangesteld Pinar Abay als ceo Benelux en Nick van Boven, opgegroeid bij ING en nu verantwoordelijk voor de beleggentak. Zij moeten Unite weer vlot kunnen trekken. 'Pinar Abay is echt niet zomaar naar België gestuurd. Aan haar de taak om de boel bij te sturen', aldus een ingewijde. 'Het zijn mensen die de doelen moeten kunnen verwezenlijken.'

    Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Pieter Suy van De Tijd. Een twintigtal betrokkenen werkte mee onder voorwaarde van anonimiteit.
  2. [verwijderd] 13 juni 2020 13:05
    Inderdaad! die twee artikelen op de frontpage van FD.nl gaan de koers van het aandeel maandag niet ondersteunen.

    ING belgie is al moeilijk, levert amper winst op, als het dan toch "zelftstandig" blijft, verkoop het dan.

    Waar mensen samenwerken ontstaan rotzooi en toestanden als het eigenbelang in het geding komt.

    Wat zal Hamers blij zijn dat hij Nederland kan achterlaten en in een vooruitstrevend land als Zwitserland compleet schoon kan beginnen, de Swiss frank is toch echt iets anders dan een breekbare euro die op springen staat.

    Vacature: top positie bij bekende bank, verklaring omtrent gedrag(VOG) gevraagd, beginnend met klein salaris, doorgroei mogelijkheden, 13e maand(indien mogelijk), 8% vakantie geld + ruime reiskosten vergoeding, bij gebleken geschiktheid vast dienstverband mogelijk.

    Brief onder nr. 1072020 vacature HK-NL.
  3. forum rang 9 Ron-tron system 14 juni 2020 09:21
    Wat te verwachten voor de komende week?
    IMF heeft al informatie gegeven(13/6)dat het de verwachtingen voor 2020 (op 24juni) waarschijnlijk verder gaat downgraden(was -3% voor 2020).
    Ze zeggen het niet in detail maar voor Europa gaat Italië vooral ons de laatste cent uit onze broekzak kosten.(persoonlijk wordt ik misselijk van het feit dat dit land veel goudreserves heeft en deze niet opgeëist worden als garantie ,afnemen hoeft niet maar gebruik het dan als garantie moesten ze het opgestelde afbetalingsplan niet volgen wat ze nooit gaan doen).
    De ecb gaat het zuiden helpen met geld van de banken van hier hopelijk niet teveel met dat van ing.

  4. [verwijderd] 14 juni 2020 09:37
    "'Er bestaat zeker angst om iets te missen. Daarom jagen mensen op de markt ”, zei Nick Maroutsos, co-hoofd van wereldwijde obligaties bij Janus Henderson Investors, in een interview met MarketWatch.

    In een Bloomberg-podcast van eind mei verwees Levkovich naar dat sentiment als geen angst om iets te missen, of FOMO, maar angst voor zinvol ondermaats presteren, of FOMU.

    Zitten retailbeleggers hieraan ten grondslag?

    Sommigen hebben beweerd dat een tijdperk van zero-commission discount brokerage trades , ingeluid door Charles Schwab SCHW, + 1,10%, en platforms zoals Robinhood die zich richten op jongere investeerders, gecombineerd met een gebrek aan omleidingen vanwege COVID-19-lockdowns en werkloosheid, hebben een perfecte omgeving gecreëerd voor nieuw geslagen daghandelaren.

    "Het werd te gemakkelijk, en nu moeten we allemaal lijden omdat de rijken snel rijk worden", zegt Jim Cramer van CNBC op zijn show "Mad Money" op vrijdag , en beschreef de huidige omgeving als een van "ongebreidelde speculatie" . "

    Altijd leuke stukjes op Marketwatch.com

    FOMU voor institutten, die worden er op aangekeken en afgerekend.

    De TASE is -2% geopend, China laait weer op, aangekondigde openingen in de VS worden terug gedraaid.

    Als het verre oosten op -5% gaat openen (Hang Seng, Nikkei)...het westen gaat dan volgen tot ver achterin de VS.

    Ook de komende week gaat ING gebruikt worden als financiele turbo, het aandeel is daar ideaal voor, het oogt lekker goedkoop, voldoende omzet, volatiel en instrument van de ECB...

    *Bij Robin Hood is maar een favoriet: Hertz.
    Jongeren gebruiken massaal de app, alles richt zich op het auto verhuur bedrijf(wat een vreselijke business eigenlijk)
    Het is meer online gaming met echte centjes!
  5. forum rang 9 Ron-tron system 14 juni 2020 10:41
    Ook zijn er wel meer en meer positieve testresultaten op covid 19 vaccin er worden al vaccins opgekocht(vastgelegd)zelfs door Europese landen.
    Als hier een vaccin door fase 3 gaat met groen licht en een datum op werkelijk vaccin dan zal de markt jumpen.
    Het is een mooie tijd voor short/long maar je kan zomaar je inzet verliezen aan beide kanten in een flits.
    Ing wordt wel gebruikt als speelbal voor mij geen probleem op lange termijn komt alles terug op normale handel en staat ing stuk hoger.
    Beetje short zitten als je met positieve aandeelportefeille zit volgens mij toch beste tactiek op de korte termijn.
    Moest er een 2de golf komen zelfs zonder lockdown wat niet haalbaar is gaan de markten toch zwaar negatief reageren en zo mijn aandeelwinst verspelen zou zonde zijn.
  6. forum rang 9 Ron-tron system 15 juni 2020 07:30
    We starten dus rood.
    2 extra us30 shorts van vrijdag vlak voor sluitingstijd doen hun werk nu.
    Krijgen we een herhaling van donderdag het zou kunnen iets voor 05u is er gecashed en de Dow is nu door breekpunt van 25000 gegaan kan dus zomaar naar 24400 gaan.
    Ik wacht even af en als er niet nog eens gecashed wordt koop ik cfd c goud okt om dan iets voor 14.30 terug te verkopen.
    Ing zal spelen met de 6eur grens ik ben koper in ieder geval wel even aanzien.
  7. [verwijderd] 15 juni 2020 09:22
    Bedrijven misbruiken coronasubsidie: ‘Steungeld nog zelfde dag vergokt’

    Bij de overheid zijn meer dan tweehonderd meldingen binnengekomen over mogelijke fraude met coronasteun. Een deel van het subsidiegeld voor noodlijdende ondernemers verdwijnt op buitenlandse rekeningen, wordt contant opgenomen of zelfs vergokt.
    Peter Winterman 15-06-20, 03:00 Laatste update: 07:37

    Dit kon een kind zien aankomen........
  8. Felix07 15 juni 2020 09:33
    quote:

    EIF schreef op 15 juni 2020 09:26:

    [...]

    Nou inderdaad, zei ik ook direct tegen mijn vrouw toen het destijds was aangekondigd.
    Ach, dat is toch niet anders bij andere overheidssteun? Zie de Bulgarenfraude, de bijstandsuitkeringen aan allochtone Nederlanders die vastgoed hebben in het land van herkomst en de ww voor Oost-europese seizoenswerkers..
1.763 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links