Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flikker Unilever nu ook maar uit de AEX!

45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 jonas 14 juni 2020 19:43

    Unilever een bedrijf met oud Hollandse wortels. De katholieke Jurgens in de margarine gingen een fusie aan met de Joodse Van de Berg. Later kwamen die Levers uit Engeland erbij.

    Het werd een geweldig succesvolle multinational. En toen kwam ene Paul Polman die niet begreep waarom bedrijven er zijn en en dus de weg wat kwijt was.

    Voor een bedrijf in zeg bijvoorbeeld stoelen tracht je die te brengen naar wens van de klant. Betaald de klant en deal gedaan, zou je zeggen. Iedereen blij.

    Maar volgens meneer Polman (en zijn leerling ene Jeroen Smit) was dat niet genoeg. Van die dochter van Faber van de anti atoomraketten onzin moest elk product ook een politieke boodschap bevatten.
    Nogal gestoord want bij het afvegen van mijn kont doet de politiek er echt weinig toe.

    Enfin Polman heeft dit mooie Hollandse bedrijf zo weten te ontregelen dat de minder gestoorde Engelsen nu hun kans grijpen en niemand die piept meer in de Nederlandse politiek!

    Volgens Asscher, Marijnissen, Jetten etc komt het geld waarschijnlijk vanzelf uit de hemel vallen.

    Nu van Shell en Unilever hebben ze er al 1 verjaagd. Geweldig en ga zo voort!

    Groet, Jonas.

    PS Ben zelf voor alles op alles zetten om Unilever Nederlands te houden en desnoods met smerige tactieken. We zijn toch niet gek? Tenminste dat deel van de bevolking dat niet PvdA, GroenLinks of D'66 stemt

    En ja de linksen hebben hun zin: Unilever weg en maximale import van kansloze nieuwkomers. Dat is dus sociaal democratie of groenig gedoe tegenwoordig. En Rutte vindt dat lachend prima. Heeft die kerel wel ballen?
  2. forum rang 6 jonas 14 juni 2020 20:07

    Eerst was er heftige discussie over afschaffing dividendbelasting en PvdA en SP en GroenLinksgekir en uiteraard met nodige NPO begeleiding over die verschrikkelijke multinationals. Waar zijn ze nu? Ze hebben hun zin gekregen.

    Waar zijn hun plannen behalve vage klimaatpraatjes om werk hier te houden. Denk eens na over Unilever? Nou die heeft ook Universiteit van Wageningen en Leids onderzoek lopen. Over een paar jaar allemaal weg. Dank je wel links Nederland!

    Ik vind het echt hel erg. Van onze twee eenheid Unilever en Shell zijn we er nu al zomaar 1 kwijt.

    Groet, Jonas

    PS Hoe kan je het verklooien voor de volgende generatie. Eeuwig durende zwangerschapsverloven en verlof zus en zo tussen het werk door etc etc is allemaal best, maar gaat ons op afstand zetten.
    En ja voor het echte werk moeten dan de Polen enzo komen want de al eerder geimporteerde Somaliërs kunnen eenvoudig werk niet aan?
  3. forum rang 9 objectief 14 juni 2020 20:20
    quote:

    jonas schreef op 14 juni 2020 19:43:

    Unilever een bedrijf met oud Hollandse wortels. De katholieke Jurgens in de margarine gingen een fusie aan met de Joodse Van de Berg. Later kwamen die Levers uit Engeland erbij.

    Dei combinatie kan nu eenmaal niet meer vandaag de dag; de wereld draait door, je zult ook moeten veranderen anders wacht je nog een zeer moeilijke oude dag.
  4. Openneer 14 juni 2020 20:22
    Ach, Jonas, zoveel mensen werkten hier in NL al niet meer bij Unilever.
    Door automatisering en robotisering zijn veel banen verdwenen de afgelopen decennia. Wie er zijn gebleven zijn de veelteveel betaalde managers. Multinationals zijn sowieso niet meer de grote creeërders van werk, maar eerder grote belastingontduikers geworden, ten koste van de belastingbetaler. Het midden- en kleinbedrijf is veel belangrijker. Juist deze sector wordt door Rutte en co. totaal genegeerd en nu met de crisis praktisch kapotgemaakt. Zonder multinationals en met een goed ontwikkeld mkb ziet de economie van een land er meestal prima uit.

    Succes met je beleggingen.
  5. forum rang 6 jonas 14 juni 2020 20:22

    Het is wel opvallend met Unilever. Eerst die Ascher en zijn linkse maten dagelijks op de NPO over hoe verschrikkelijk Unilever wel was.

    En ja na die idiote Paul Polman met elk merk een politieke statement en dat soort kul grijpen de Britten hun kans.

    En waar is Asscher en zijn linkse maatjes nu?

    Nergens. Ze verstoppen zich, want het is zo gemakkelijk links zeuren zonder alternatief.

    Nou Jonas is dan al dan niet rechts maar zou graag zien dat we agressief Unilever Nederlands houden en dat dus desnoods met aandelen inkoop en allerlei blokkades via wetten.

    Als links Nederland niet meer staat voor de banen dan heb ik wel wat plannen.

    Het is toch godgeklaagd dat links nederland dit laat gebeuren!

    Groet, Jonas
  6. forum rang 6 jonas 14 juni 2020 20:49

    UIt welke partij ben ik ooit gegooid? Qua gedachte ben ik voor een goede combinatie van economie en het sociale. Binnen de PvdA zag ik in jaren Den Uyl ineens iedereen links gaan zonder enig idee te hebben waar het geld dan vandaan moest komen.

    Ook rare ideeën van Gebroken Geweertje. Ben toen overstapt naar D'70. Niet zo best voor politieke loopbaan want die hefte zich vervolgens op, Ach dat was dan maar zo voor mij hoefde dat niet zo en ik zoek een partij die mij past en niet andersom.

    Ben ook niet geschikt voor de politiek, maar voel me verwant met Leefbaar Rotterdam en hun denken en het Forum.

    Maar goed Objectief jij vindt het waarschijnlijk geweldig dat we Unilever kwijt zijn. Leg eens uit waarom!

    Groet, Jonas
  7. forum rang 9 objectief 14 juni 2020 21:08
    quote:

    jonas schreef op 14 juni 2020 20:49:

    Maar goed Objectief jij vindt het waarschijnlijk geweldig dat we Unilever kwijt zijn. Leg eens uit waarom!

    Ze hebben het niet aan mij gevraagd, dus is het niet relevant. (en ook niet aan de leiders van jou favoriete linkse politieke partijen).
  8. Sir Cryptalot 14 juni 2020 21:25
    Unilever kwijt, hadden ‘we’ die dan? We leven toch niet in een communistisch systeem? En wie zijn we dan kwijt, al die medewerkers die niet in NL werken?

    www.statista.com/statistics/269467/av...

    Ik vind je hele relaas over linkse anti bewegingen echt nergens op slaan. Het is niets anders dan een administratieve keuze en we gaan over tot de orde van de dag.
  9. forum rang 6 jonas 14 juni 2020 22:15

    Waar zijn Asscher en Jetten en Marijnissen nu!

    Ze hebben er alles aan gedaan om Unilever weg te jagen. Operatie met NPO steun geslaagd

    Waarom staan ze nu niet te juichen?

    Vreemd en geen ballen bij de heren. En ach miss Marijnissen altijd dezelfde praat dus die vergeet ik maar even. Leg eens uit wat we met jullie gezeik zijn opgeschoten? Unilever weg en wat zijn we daarmee opgeschoten?

    Leg het echt eindelijk eens uit.

    Groet, Jonas
  10. Sir Cryptalot 14 juni 2020 22:21
    Ja, maar je hebt het de hele tijd (ook in andere draadjes) over dat we Unilever verpatst hebben en dat de politiek er debet aan is. En aangezien er nog geen 3 van de 150+duizend medewerkers in NL werken van Unilever moet ik me druk maken om mijn arbeidsmarkt kansen? (Ik heb mijn bedrijf verkocht en hoef me daar niet meer druk om te maken overigens.)

    Ik vind dat je echt irrationeel reageert op een rationele keuze van een internationaal opererend bedrijf. En de politiek is niet de eigenaar daarvan maar kan slechts wat sturing geven. Zoals ook in de nieuwsberichten te lezen valt zal er weinig gebeuren qua bv massa ontslagen maar het is maar wat je wil geloven blijkbaar.

    Maandag gaan we weer verder over HEMA rookworsten en tompoucen kletsen, ik neem aan dat dat ook de fout is van Asscher en consorten.
  11. forum rang 6 jonas 14 juni 2020 23:10

    Sir je hebt geen hart en wees er maar trots op!

    Gaat nergens over? Gaat om uitverkoop Unilever onze grote multinational met Nederlandse roots

    Hup verkoop die handel maar en doe maar weg. Bravo, bravo Ascher, Jetten en consorten uiteraard gesteund door staatsomroep NPO die ook multinationals weg wilde jagen. Jammer nu die redacties met hun ZZP-contracten. Hebben ze eerst hun eigen werkmogelijkheden weggejaagd en nu kunnen ze met hun hoge vaste lasten eens merken hoe de markt werkt

    Heren hebben geen verstand van economie laat staan om banen te redden of te scheppen.

    Groet, Jonas
  12. Sir Cryptalot 14 juni 2020 23:42
    Asscher zit niet in de coalitie, idem Marijnissen. Dus als u mij de link uit kan leggen tussen het administratieve vertrek van Unilever en deze 2 mensen cq hun partij hoor ik dat graag.

    En waarom heb ik geen hart en moet ik daar trots op zijn? U bent erg emotioneel over een bedrijf waarvan nog geen 2% van de werknemers in NL gevestigd is, laat staan dat deze 2% de nederlandse nationaliteit heeft. Weinig oranjes aan vindt u niet?
45 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links