Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,465 19 apr 2024 17:37
  • -0,005 (-0,01%) Dagrange 32,920 - 33,550
  • 9.995.595 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2286 2287 2288 2289 2290 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 juni 2020 22:41
    quote:

    Daan 008 schreef op 9 juni 2020 22:13:

    @ Alex Future

    Jij schrijft ik rijdt elektrisch,
    - Heb jij enig idee hoeveel KW je per 100km bij gemiddeld 70km/uur verbruikt?

    Ik heb me namelijk laten wijs maken dat hiervoor minimaal 50KW nodig is.

    Klopt, electrisch rijden heeft een waardeloos rendement, maakt niet uit lekker belastingvoordeel. Accupacks ook niet echt milieuvriendelijk... Maar dat wordt niet gezien want er komt geen rook uit dus is 't goed... Haha, simpleminds
  2. MisterPapa 9 juni 2020 23:01
    quote:

    Daan 008 schreef op 9 juni 2020 22:13:

    @ Alex Future

    Jij schrijft ik rijdt elektrisch,
    - Heb jij enig idee hoeveel KW je per 100km bij gemiddeld 70km/uur verbruikt?

    Ik heb me namelijk laten wijs maken dat hiervoor minimaal 50KW nodig is.

    Het is wel iets minder, mijn eigen ervaring is gemiddeld 220watt per KM.
  3. [verwijderd] 10 juni 2020 00:14
    quote:

    nieuw en onervaren schreef op 9 juni 2020 21:29:

    [...]

    ik denk dat we met velen hier zijn die als een stekker balen.

    Ik zit wel LT in de meeste fondsen, maar zoals velen baal ik ontzettend dat ik bv ABN, URW en RDS niet gisteren even verkocht om dan vandaag terug te kopen. Dat scheelt echt heel veel geld.

    Maar zoals altijd, dat is achteraf gelul, dat overkomt de besten, toch ? Dus ook een beginner als ik.
    De koers kan alle kanten op en niemand weet wanneer er meer verkocht wordt dan gekocht of meer gekocht dan verkocht. Anders is hij of zij rijk geworden en heeft wat beters te doen.

    Ik keek gisteren naar mijn RDS B met een GAK van 13.9 euro en zag dat het erg snel omhoog ging, ik kon 20% winst nemen op 16.7 euro. Velen hadden hetzelfde gedachte en ze begonnen te verkopen, dat is goed voor de koop orders die het aandeel tegen lagere prijzen willen kopen en vanochtend werden de stop losses getriggerd of paniekverkoop.

    Anderzijds kan er ook te vroeg winst genomen worden. Ik heb ING verkocht wegens vakbonden die begonnen te klagen en rellen in de VS. De volgende dag werd alles rood, dus ook winst nemen op Autogrill. Een week later is de potentiële winst verdubbeld. De rellen in de VS waren genegeerd wegens het feit dat het nauwelijks langer dan een week vol te houden is en de verwachting was dat de rust in de straten snel terugkeert.

    Het is zoals kop of munt. Winst nemen is zekerheid, maar verdere groei missen en wachten op meer groei kan naar een dip en groter verlies leiden.

    16.7 euro is voor RDS B het maximum dat we hebben gezien sinds midden maart. Als het nog een keer in de buurt van 17 euro komt, dan verkoop ik het wegens de OPEC+ landen kunnen het inperken niet zo lang volhouden (hebben olie-inkomsten nodig om hun land draaiend te houden en de schalieboeren willen weer opstarten).

    Gooi nog Q2 cijfers erover en hoeverre dat de rellen de Amerikaanse samenleving kan vertragen of platleggen. Deze keer is het anders dan de vorige presidenten die het advies om het land samen te brengen, de-escalatie,... volgde. Trump houdt van het land verder te verdelen, zijn voeten aan the Constitution te vegen, iedereen en alles in het binnenland en het buitenland beledigen,... en is bereid om race war als verkiezingsstrategie in te zetten. Steeds meer kritische geluiden uit eigen partij en het leger dat bewust wordt van het feit dat zij ingezet worden tegen hun eigen bevolking. Alleen Rusland en China worden er blij van.

    Ik vermijd risico's omdat ik in 1 of 2 jaar met mijn geld een huis wil kopen. Als de pessimisten gelijk krijgen, dan is een stevige correctie/korting in de huizenmarkt mogelijk. De prijsstijging in de laatste 10 jaar komt door lage rente, meer kunnen lenen en meer kunnen bieden. Wanneer de lage rente ophoudt, dan kan de situatie compleet omslaan. Net zoals de prijs van een aandeel. Want de Babyboomers die snel uit de huizenmarkt willen stappen, cash out, omdat zij snel en zorgeloos op pensioen willen gaan, moeten neerleggen aan wat de kopers kunnen bieden.

    Ik heb niet de tijd om 5 jaren of langer te wachten, dan is Corona voltooid verleden tijd, de luchtvaart is waarschijnlijk hersteld en ze bestellen massaal vliegtuigen bij Airbus. Boeing is meer geraakt, niet alleen door de schandalen, maar hun vliegtuigen zijn meestal een maatje te groot of te klein in elke categorie, terwijl Airbus in elke categorie een beter passend en meer efficiënt toestel kan aanbieden. Boeing kan nog altijd klanten wegkapen met dumpingprijzen.

    Niet meer dan een achtste van mijn geld in aandelen gestoken. Als een nieuwe handelaar is het voor mij de aandelen, de sentiment, welke nieuws heeft invloed en welk nieuws wordt genegeerd,... leren kennen.

    Ondanks het feit dat Airbus niet massaal nieuwe bestellingen gaat krijgen in de komende 2 à 3 jaren. Er zijn genoeg koop orders om het aandeel 50% hoger te zetten dan de koopmomenten dat ik gezien heb. Schrik voor het jarenlang wachten op echte herstel is blijkbaar ongegrond, want de koers stijgt wanneer de gek bereid is om veel te bieden voor het aandeel.

    Zoals ze zeggen dat de beurs vooruit kijkt, 3, 6, 9,... maanden verder. Terwijl de economische cijfers die gepubliceerd worden, op het voorbije kwartaal slaan. Voor de beurs kan slecht nieuws het verleden zijn en niet meer relevant nu.
  4. DubbeleHelix 10 juni 2020 00:20
    quote:

    Edwin1976 schreef op 9 juni 2020 17:38:

    [...]

    Ja zeker, die van mij als eerste. Maar het lijkt wel een kleuterklas hier. Het niveau is echt te triest voor woorden. En het interesseert helemaal niemand wat jij in portefeuille hebt en of je winst of verlies hebt en tegen welke koersen je hebt gekocht en verkocht. Hou dat lekker voor jezelf. En hou andere aandelen buiten dit forum evenals politiek en Corona.
    Ik snap je kritiek en deel deze grotendeels qua kleuterklas, maar van de andere kant is het voor mij juist best relevant hoeveel aandelen RD iemand heeft en hoe dat tot nu toe rendeert. Mede daardoor kan ik het "gewicht" van zo'n bijdrage dan inschatten.

    Ik volg dit forum sinds twee maanden, en met name de bijdragen van Pensioenpot zijn voor mij enorm nuttig geweest. Daarbovenop zijn zijn bijdragen altijd heel feitelijk zonder allerlei umzaza eromheen.

    Concreet: mede dankzij dit forum heb ik sinds begin april mijn GAP met net geen vijf euro omlaag kunnen brengen. En om te voorkomen dat dit een wedstrijd ver-pissen lijkt: ik sta nog steeds op verlies maar ben op de goede weg om binnenkort zonder verlies uit deze corona-ellende te komen.
  5. [verwijderd] 10 juni 2020 00:39
    quote:

    Koffie Verkeerd schreef op 9 juni 2020 22:27:

    [...]

    Ik vind het heel bijzonder om hier steeds te lezen dat mensen continu in- en uitstappen in Shell. Moet iedereen lekker zelf weten natuurlijk, maar alle data en onderzoeken tonen aan dat deze strategie qua rendement niet in de buurt komt van buy and hold.
    Een reden om continu in en uit te stappen in Shell is dat het dieptepunt na de hoogste top meer dan 500 dagen later kan zijn. Iedereen en alles probeert de markt te redden met stimulus, leningen, subsidies, giften,... Vandaar de uitstel van de val.

    Dan kan je handelen op dead cat bounces die onder andere gegenereerd kunnen worden door allerlei vormen van steun of geldcreatie die de weg naar de beurs gevonden heeft.

    Als het te laag zakt, bijkopen en als het veel te snel stijgt, winst nemen.

    Als je dit met kleine bedragen doet, dan hoef je niet veel schrik te hebben voor een diepe val.

    Als je aandelen geselecteerd hebt op lange termijn overlevingskansen, dan kan je in worst-case x jaren uitzitten/wachten totdat alles terug normaal is en je vermijdt verkopen met verlies.
  6. [verwijderd] 10 juni 2020 04:42
    kwam dit tegen op pagina 890 en werd er gewoon vrolijk van !

    bij een olieprijs van 39,66 een koers van 21,56

    kijk eens naar onderliggende winst

    gemiddelde koers afgelopen 10 jaar ca. 24 euro
    gemiddelde winst afgelopen 10 jaar ca. 3,55 USD
    gemiddeld WTI olieprijs afgelopen 10 jaar ca. 80 USD

    huidige koers 21,56
    huidige winst 1,67 USD
    huidige olieprijs 39,66

    huidige koers ca. 10% onder 10 jarig gemiddelde
    huidige winst ca. 50% onder 10 jarig gemiddelde
    huidige olieprijs ca. 50% onder 10 jarig gemiddelde

    Rara welke van de drie uit de pas loopt?

    Verwachte wpa 2016 is lager dan 2015
    verwachte olieprijs 2016 is 34 USD

    Dit jaar gaat de overwaardering van Shell dus nog grotere vormen aannemen.
  7. forum rang 5 Marco1962 10 juni 2020 06:33
    quote:

    Koffie Verkeerd schreef op 9 juni 2020 22:27:

    [...]

    Ik vind het heel bijzonder om hier steeds te lezen dat mensen continu in- en uitstappen in Shell. Moet iedereen lekker zelf weten natuurlijk, maar alle data en onderzoeken tonen aan dat deze strategie qua rendement niet in de buurt komt van buy and hold.
    Kan goed zijn maar ik ben er niet slechter van geworden. Gak van 26 naar 20 en leuk verdiend. Ik hou een vast aantal lt.
  8. forum rang 4 Yes we can 10 juni 2020 07:59
    quote:

    Koffie Verkeerd schreef op 9 juni 2020 22:27:

    [...]

    Ik vind het heel bijzonder om hier steeds te lezen dat mensen continu in- en uitstappen in Shell. Moet iedereen lekker zelf weten natuurlijk, maar alle data en onderzoeken tonen aan dat deze strategie qua rendement niet in de buurt komt van buy and hold.
    Als je gedisciplineerd gestaffeld aan- en ver- koopt klopt dit niet. Stel een koers doet continu jojo binnen een bandbreedte. De mensen die continu handelen zullen winst maken, de LT beleggers die kopen en op de plank leggen zullen afhankelijk van hun aankoopmoment een beetje winst maken of niet. Volgens mij is een combinatie van beide strategieën misschien de beste optie.
  9. [verwijderd] 10 juni 2020 08:37
    quote:

    Yes we can schreef op 10 juni 2020 07:59:

    [...]
    Als je gedisciplineerd gestaffeld aan- en ver- koopt klopt dit niet. Stel een koers doet continu jojo binnen een bandbreedte. De mensen die continu handelen zullen winst maken, de LT beleggers die kopen en op de plank leggen zullen afhankelijk van hun aankoopmoment een beetje winst maken of niet. Volgens mij is een combinatie van beide strategieën misschien de beste optie.
    Dat is natuurlijk wel makkelijker gezegd dan gedaan, want er komt natuurlijk een moment dat een aandeel buiten een bepaalde bandbreedte schiet!

    Ik was eigenlijk dezelfde mening toegedaan zoals jij. Vanuit de strategie die jij hierboven schetst, stelde ik vast dat ING constant binnen de bandbreedte van 4,70 en 5,30 begaf.
    Zodoende kocht ik ING aan 4,72 en verkocht ik twee weken later aan 5,49. Quasi de perfecte trade, want ik verkocht op day high en ING viel opnieuw terug.

    Met dien verstande dat ING de week erop plots als een raket omhoog tot 7...

    Wat je zegt is dus gewoon heel moeilijk toe te passen, aangezien je nooit zeker weet of die bandbreedte zal blijven gelden.

    Zo ben ik er nu bijvoorbeeld van overtuigd dat er een punt komt dat Shell uit haar huidige bandbreedte zal breken en daarom hou ik ze net bij.
  10. forum rang 7 Thorgall 10 juni 2020 08:37
    [quote alias=Koffie Verkeerd id=12484081 date=202006092227]
    [...]

    klopt, het werkt ook niet op lange termijn. Dit is zowel wetenschappelijk bewezen in diverse papers als in de praktijk; de rijkste belegger, Buffet, ter wereld past deze strategie van buy and hold toe op basis van deze wetenschap. Dan praten we wel over LT, dus langer dan 10 jaar. De werking van TA is nog nooit wetenschappelijk aangetoond.

    In de VS, waar mensen zelf voor hun pensioen moeten zorgen, wordt om deze reden ook deze techniek van buy and hold toegepast. Het is wel wat saaier, dat geef ik meteen toe. Verder mag een leuke hobby ook geld geld kosten, dus als wat minder rendement wordt gemaakt, wordt dat op de koop toegenomen. Mij geeft deze strategie rust. Aanvullende doe ik zelf wel wat met opties. Aandelen houd ik echter gewoon aan. Met als grote uitzondering begin dit jaar, waar ik voor het eerst in mijn 35 jarige carrière als belegger alles heb verkocht.
  11. [verwijderd] 10 juni 2020 08:55
    quote:

    Thorgall schreef op 10 juni 2020 08:37:

    [quote alias=Koffie Verkeerd id=12484081 date=202006092227]
    [...]

    klopt, het werkt ook niet op lange termijn. Dit is zowel wetenschappelijk bewezen in diverse papers als in de praktijk; de rijkste belegger, Buffet, ter wereld past deze strategie van buy and hold toe op basis van deze wetenschap. Dan praten we wel over LT, dus langer dan 10 jaar. De werking van TA is nog nooit wetenschappelijk aangetoond.

    In de VS, waar mensen zelf voor hun pensioen moeten zorgen, wordt om deze reden ook deze techniek van buy and hold toegepast. Het is wel wat saaier, dat geef ik meteen toe. Verder mag een leuke hobby ook geld geld kosten, dus als wat minder rendement wordt gemaakt, wordt dat op de koop toegenomen. Mij geeft deze strategie rust. Aanvullende doe ik zelf wel wat met opties. Aandelen houd ik echter gewoon aan. Met als grote uitzondering begin dit jaar, waar ik voor het eerst in mijn 35 jarige carrière als belegger alles heb verkocht.
    Ben het gedeeltelijk met je eens, het ligt er natuurlijk wel aan welk aandeel je hebt uitgekozen om 10j aan te houden! Had je heijmans 10j geleden gekocht voor de lt dan was je niet veel opgeschoten, zo zijn er wel meer aandelen. Een goede balans van LT en handelen (day/swingtraden) hebben voor mij de voorkeur.
  12. De RDS trein 10 juni 2020 09:07
    Vermoede gister al dat er maandag een nieuwe short partij was ingestapt nu heeft Viking Global Investors voor 0.76% zich ingekocht. (08-06-2020) Ben bang dat deze partij wel wat langer blijft en beter zit dan Oceanwood en D1 capital.

    Gister overigens weer een dip naar 64 /65 met vermoedelijk nog een shortende partij. Denk dat dit op de korte termijn wel wat druk gat geven op de koers. Mijn lange termijn verwachting is nog steeds omhoog.

    Overigens levert het wel weer mooie kansen op.

  13. Equilibrium01 10 juni 2020 09:15
    quote:

    De RDS trein schreef op 10 juni 2020 09:07:

    Vermoede gister al dat er maandag een nieuwe short partij was ingestapt nu heeft Viking Global Investors voor 0.76% zich ingekocht. (08-06-2020) Ben bang dat deze partij wel wat langer blijft en beter zit dan Oceanwood en D1 capital.

    Gister overigens weer een dip naar 64 /65 met vermoedelijk nog een shortende partij. Denk dat dit op de korte termijn wel wat druk gat geven op de koers. Mijn lange termijn verwachting is nog steeds omhoog.

    Overigens levert het wel weer mooie kansen op.

    Je bedoelt shorten bij Unibail-Rodamco-Westfield denk ik
  14. [verwijderd] 10 juni 2020 10:21
    Ik moet zeggen dat ik het nu lastig begin te vinden wat ik moet doen. Mijn GAK Shell staat nu op 15,796 wat opzich een hele mooie prijs is. Toch twijfel ik een beetje om nu te verkopen en winst te pakken om vervolgens (mocht het gebeuren) bij een daling van de koers opnieuw in te stappen.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2286 2287 2288 2289 2290 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links