Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ING Groep AEX:INGA.NL, NL0011821202

  • 15,228 19 apr 2024 16:34
  • +0,060 (+0,40%) Dagrange 14,916 - 15,258
  • 7.400.664 Gem. (3M) 11,2M

ING - Juni 2020

1.763 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 89 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 juni 2020 11:40
    Een understatement...... vandaag verliezen de banken zo ongeveer aan beurswaarde wat ze aan dividend zouden uitkeren.....kortom compleet onverantwoord beleid van de ECB...wederom....en wederom om hun falende toezicht in Zuid Europe te maskeren.

    Dit wordt een gebed zonder einde...... dat ING 1 van de grootste dalers is, is eigenlijk positief, dat betekend dat de verwachting in de markt dus was dat dat dividend gewoon zou worden betaald.

    Ik heb er echt geen woorden voor......de financiele sector begon net uit het dal op te krabbelen (let wel alleen Unibail presteert slechter op de beurs YTD) en dan komen ze weer met zo'n verhaal.
  2. [verwijderd] 9 juni 2020 11:47
    quote:

    Xavdet schreef op 9 juni 2020 11:46:

    het lijkt nochtans of de koers echt wel omhoog wíl het laatste uur, wie weet eindigen we de dag nog wel met beperkte verliezen.
    Tot als er vanmiddag en vanavond weer enkele grote spelers de koers omlaag duwen natuurlijk..

    Ook alleen omdat indexen wat beter gaan,,.....
  3. [verwijderd] 9 juni 2020 12:20
    Dit was gisteren:
    nos.nl/artikel/2336634-dnb-pas-bij-pe...

    Toen de ECB het advies geen dividend uit te betalen verkondigde was dat zodat de banken dit geld konden gebruiken om de economie maximaal te ondersteunen met leningen.

    Dit valt toch niet te rijmen??? Welke bank in Zuid Europa staat er op omvallen is het eerste wat bij mij opkomt nu ze er weer 3 maanden aan vast plakken
  4. [verwijderd] 9 juni 2020 12:47
    "In maart verzocht de ECB om tot oktober geen dividenden uit te keren in de financiële sector. 'Maar de diepte en de duur van de crisis is in de afgelopen twee maanden pas duidelijk geworden', zegt de ESRB nu. 'Daarom zijn langere beperkingen wenselijk.' Als blijkt dat de tol van de crisis nog groter wordt dienen de banken nog langer af te zien van dividenden, bonussen en aandeleninkoop, voegde het orgaan er aan toe"(FD.nl)

    Ze hebben er een open eind aan geplakt, ze kunnen de komende jaren doen wat ze willen, als het aandeel ING een soort van RDS wordt zou dat jammer zijn en de AEX nog verder kunnen aanvreten.

  5. Kwoque 9 juni 2020 13:39
    quote:

    Ansjovis schreef op 9 juni 2020 13:12:

    Zou er eind van de middag weer zo’n daling komen ? Want hoezo kwam dat gister eigenlijk is toch niet gebruikelijk dat het zo hard daalt of kwam dat gewoon echt doordat heel veel mensen hun winst pakten ?
    Vanuitgaande dat het nieuws van tijd.be en fd.nl waar is, dan is dit ongeveer ook de correctie op een niet uit te keren dividend. Lastig, vooral omdat ING bij Q1 vergadering had aangegeven dat het enkel om een uitstel zou gaan. Dus dan is het de vraag of de uitstel afstel wordt. maar dat is koffiedik kijken. en daar reageren de mensen denk ik ook op. Het mislopen van gehoopte dividend plus verlies van interesse (want geen dividend) maakt het aandeel minder goed. Mensen gaan wat anders verzinnen voor hun geld. andere aandelen of zelfs anders investeren. Komt vast wel weer goed.

    ik heb in elk geval gebruik van de situatie kunnen maken dat het zo laag stond. Dus ik heb alles behalve te klagen....
  6. StockPaardje 9 juni 2020 14:05
    Ik moet bekennen dat ik gisteren ook ben uitgestapt en mijn winst heb genomen. De stijging lag m.i. niet in lijn met de gang van zaken en de huidige economie. Ik verwacht een serieuzere dip (i.e. een indexering) en koop me in dat geval binnenkort weer in. Ik hoop voor jullie uiteraard dat dit uitblijft.
  7. [verwijderd] 9 juni 2020 14:10
    quote:

    Ocean Seven schreef op 9 juni 2020 14:05:

    Ik moet bekennen dat ik gisteren ook ben uitgestapt en mijn winst heb genomen. De stijging lag m.i. niet in lijn met de gang van zaken en de huidige economie. Ik verwacht een serieuzere dip (i.e. een indexering) en koop me in dat geval binnenkort weer in. Ik hoop voor jullie uiteraard dat dit uitblijft.
    Deed ik ook: het zekere voor het onzekere.
  8. Kwoque 9 juni 2020 14:28
    quote:

    Kevin306 schreef op 9 juni 2020 14:18:

    Op zich kan het niet uitkeren van dividend er alleen maar voor zorgen (bij winst) dat het bedrijf meer waard is aangezien het geld in kas blijft toch? Dus meer waarde = hogere aandeel prijs? Of zie ik dit verkeerd.
    Een van de meerwaarde van dit aandeel is uiteraard de winst uitkering in de vorm van dividend. een bedrijf kan heel veel winst hebben, maar als dit bedrijf geen intentie heeft om zichzelf te verkopen (zoals momenteel ING) en ook geen intentie heeft om dividend uit te keren dan is die winst gewoon kapitaal voor het bedrijf. Zolang je geen andere binding hebt met het bedrijf dan aandeelhouder, heb je niets aan hebt.

    Het is net als met je eigen aandelen. je kan nog zoveel geld in pompen en de aandelen kunnen torenhoog stijgen. Maar zolang je het niet verzilverd is het enkel statistiek op je beleggersrekening en heb je er niks aan, want je kunt er niets anders mee.
  9. wingman 9 juni 2020 14:38
    quote:

    Kevin306 schreef op 9 juni 2020 14:18:

    Op zich kan het niet uitkeren van dividend er alleen maar voor zorgen (bij winst) dat het bedrijf meer waard is aangezien het geld in kas blijft toch? Dus meer waarde = hogere aandeel prijs? Of zie ik dit verkeerd.
    precies , in de corona tijd is de vermindering of geen dividend uitkering voor mij om de aandelen te dumpen , zo de huidige koers weerspiegelt niet de werkelijkheid , maar meer een psychisch spel en emotie , alleen ik als klein , particulier , amateur belegger moet wel passief reageren op de verandering , ik zie dit moment als een unieke kans om veel winst te maken met minder risico in korte tijd .
1.763 Posts
Pagina: «« 1 ... 25 26 27 28 29 ... 89 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Misplaatste reactie op cijfers ING Groep

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links