Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Overlijden met grote gevolgen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jos Koets

In 1994 werd Jos Koets meteen in het diepe gegooid bij een assurantiekantoor. In z’n eerste werkweek vond zijn baas het nodig met vakantie te gaan. Daarna heeft hij in de praktijk het assurantievak geleerd. Koets kocht het bedrijf van z’n werkgever. Nu is hij eigenaar van het eenmansbedrijf Assurantiekantoor Groenoord in ...

Meer over Jos Koets

Recente artikelen van Jos Koets

  1. 12 apr De gekte op de woningmarkt is terug 4
  2. 29 mrt Aflossingsvrije hypotheken op de helling 8
  3. 08 mrt Lager energielabel betekent lagere maximale hypotheek, maar er is een addertje 4

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Atari 29 mei 2020 18:32
    Klanten zijn krenterig, willem snel Orv eraf als t kan, veel nemen t niet meer omdat het geen verlichting is of omdat ze denken niet dood re gaan. Nu zie je veel adviseurs klanten de deur wijzen omdat het tijd kost en niet oplevert. Dus maw komt later wel en dan komt er niets meer van terecht
  2. Felix07 31 mei 2020 09:21
    quote:

    Roel de Boer schreef op 29 mei 2020 15:21:

    Vraagje,

    In 2016 ook een dergelijke verzekering afgesloten met een dekking van € 50.000. Inmiddels is mijn woning dit bedrag ruim in overwaarde gestegen. Kun je nu het risico eraf is deze verzekering opzeggen, of blijf je hier de rest van de looptijd aan vast zitten?
    Hallo Roel, waarschijnlijk niet. Huizenprijzen kunnen immers ook weer dalen en bovendien is het gedoe voor de bank als ze dit soort mogelijkheden moeten meenemen. Mogelijk kan het wel wanneer je rentevaste periode afloopt?
  3. Marty.mcFly 1 juni 2020 17:30
    Vaak moet je iets van 25 jaar die premie ophoesten. Alles bij elkaar betaal je dan 25 keer 12 keer 12 euro = 3600 euro premie over de looptijd

    en elk jaar daalt het bedrag wat je int als iemand overlijdt. Ik vind de premie behoorlijk hoog als je dat vergelijkt met de kans dat iemand overlijdt, en het jaarlijkse dalende uitkeringsbedrag.
  4. knax63 3 juni 2020 08:41
    Het verzekeren moet ook wat opleveren anders heeft totaal geen zin. Ken je beter dat bedrag extra aflossen op de hypotheek.

    De verzekeraar verdient aan risico's die er niet zijn het meeste en dat willen ze graag.
    Het blijft klant betaalt aan verzekeraar.
    Het inschatten van het risico is en blijft altijd het probleem. Klant ken dat veel slechter dan verzekeraar die daar dagelijks mee bezig is.
    En daardoor grote kennis voorsprong heeft.
  5. Hetkannog 7 juni 2020 14:57
    "Eigenlijk is een risicoverzekering weggegooid geld, want als de verzekerde personen na de verzekeringsduur nog in leven zijn, wordt de polis beëindigd zonder een uitkering."

    Wat een rare gedachtengang dat dit weggegooid geld zou zijn.

    Je bent wel de hele verzekeringsduur verzekerd geweest van de totale verzekerde som als je wél was komen te overlijden. Als je aan het einde van de verzekeringsduur nog leeft dan kun je achteraf dus makkelijk verzuchten dat de verzekering niet nodig was geweest omdat je toch niet bent dood gegaan. Als je dat van te voren ook wist dan zou het inderdaad weggegooid geld zijn geweest.

    Met het afsluiten van een risicoverzekering koop je een stuk financiële zekerheid voor je nabestaanden. In verhouding tot de eventueel uit te keren verzekerde som betaal je een hele lage premie.

    Als je wel komt te overlijden dan zijn je nabestaanden enorm blij dat je dat beetje premie hebt betaald voor de aan hun uit te keren verzekerde som.
  6. [verwijderd] 8 juni 2020 15:53
    Kan iemand de aflevering van 'Uitstel van executie' nog herinneren waarbij papa komt te overlijden en kids met een woning van €750k+ achterlaat met een restschuld waar je U tegen zegt? Beide kids stoppen met studeren om de hypotheeklast te dragen om na een paar jaar met t water aan de lippen te zitten.

    Een OVR is niet alleen een spelletje van euro's, het is een zekerheid voor je nabestaanden.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links