Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forum NIBC geopend

4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 193 194 195 196 197 ... 244 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 juni 2020 14:53
    quote:

    shaai schreef op 8 juni 2020 14:50:

    [...]

    huh?
    gezamenlijk pb, van NIBC en BX samen:

    his is a joint press release by NIBC Holding N.V. (“NIBC” or the "Company") and Flora Acquisition B.V. (the "Offeror"), an entity incorporated under Dutch law, owned by certain funds (the "Blackstone Funds")
    Prima, samen. Mijn zelfde punt blijft staan.
  2. [verwijderd] 8 juni 2020 14:54
    quote:

    JM27 schreef op 8 juni 2020 11:38:

    Wat nu als AFM en DNB akkoord gaan met het businessplan.

    Moet Blackstone zich dan juridisch gezien houden aan het oorspronkelijke bod?

    JA.

    Ik denk dat de grootaandeelhouders erop aansturen dat die toestemming er wel komt.
    Het persbericht is nietszeggend om zo aan de verplichting te voldoen van géén relevante kennis achter te houden. Wat er in dit bericht staat is uiteindelijk zeer beperkt:
    BS wíl 7,53 EUR bieden.
    De grootaandeelhouders zijn on speaking terms met BS, maar zijn vooralsnog niet akkoord met dit (voor hen belachelijk lage) bod.
    BS heeft zich intussentijd wél al bijkomend verbonden tot betaling van een schadevergoeding van 46 miljoen indien de toestemming er niet komt.

    Uit het persbericht blijkt dat het om een 'proposed agreement' gaat.

    Je kan het draaien en keren zoals je wil: Het gaat uiteindelijk over die toestemming van de DNB.
    Als de grootaandeelhouders info zouden ontvangen dat de toestemming er níet komt, dan zullen ze de 'proposed agreement' aanvaarden, en dan moet BS een schadevergoeding van 46 miljoen betalen aan NIBC, die dan in handen van de grootaandeelhouders blijft.

    Als de grootaandeelhouders info zouden ontvangen dat de toestemming er wel komt, zullen ze oorlogje spelen en BS doen verplichten om het bod gestand te doen. Dan zal BS wel plooien, hetzij vrijwillig, hetzij gerechtelijk.
  3. forum rang 4 Mr.J.bonds 8 juni 2020 15:04
    quote:

    quickfeet schreef op 8 juni 2020 14:42:

    Ik vind het eerlijk gezegd nogal naïef om te veronderstellen dat JCF en RB niet allang akkoord zijn met deze heronderhandeling. Dit persbericht vanochtend was van NIBC, niet van Blackstone. Dat zegt genoeg.

    Het lullige is vooral dat JCF er maar iets meer dan euro bij inschiet t.o.v. het originele bod, terwijl wij, de minderheidsaandeelhouders, het dubbele inleveren. Deze heronderhandeling komt vooral op onze nek terecht. Als JCF's korting ook was doorgevoerd in dit heronderhandelde bod (en dat was wel zo consequent geweest), had het heronderhandelde bod ruim boven de 8 euro, incl div, gelegen voor de rest. Maar om de één of andere reden vindt met dat COVID reden genoeg is om de grootaandeelhouder een free ride te geven ten opzichte van de rest.

    Ik kan wel een heel pleidooi houden dat we als minderheidsaandeelhouders allemaal in opstand moeten komen, maar ik weet inmiddels wel beter dan dat daar iets van terecht gaat komen.
    Hoezo akkoord? Stond alleen in het PB dat de grootaandeelhouders achter "gesprekken' stonden.
    Zegt nog niets over het feit of ze akkoord zijn. Lijkt me zeer sterk dat ze meteen met het eerste de beste bod akkoord gaan. Als ze al bereid zijn een lagere prijs te accepteren van BS. Dan zal dat nooit op het eerste initiële openingsbod van BS liggen..

    Moet eerst nog even verder onderhandeld worden. Eerlijk zeg hoop ik dat ze tegen Blackstone zeggen. Zout maar lekker op met je lagere bod. Tik maar lekker 46 miljoen boete af. Zeggen wij Bedankt! En donder op. Nbic kan dan makkelijk net als alle andere finacials herstellen aankomende maanden. Was ook al allang gebeurt als Blackstone niet was gaan lopen rellen. Waarschijnlijk zijn ze nu zelf de koers aan het manipuleren dat die niet boven de 7 uitkomt en dat particuliere aandeelhouders moedeloos worden en dumpen. Zulke viespeuken zijn het wel..

    Nbic had zelfs beter als de grootbanken kunnen herstellen, want die hebben veel meer MKB. Fuck Blackstone. Laat ze maar weer fijn oprotten naar Amerika. Vieze ratjes..

    En weet je wat het is: Zonder bod Blackstone hadden we ook op of boven de € 7 gestaan..
    Pre-Corona stond Nbic op € 9.74, kleine € 10. Nu kleine 7. Is 30% lager vanwege Corona. Waarom zelf als zittende aandeelhouder dan nu geen herstel meepakken? en toekomstig herstel en dividend weggeven aan de viespeuken van Blackstone? Hoezo? Dt bod voegt helemaal niets toe aan waarde. Houdt ik toch liever zelf in de zak!

    Ergo: Dit "bod" eerder nu een vijandige overname aan het worden.. Voegt niets toe voor ons als zittende aandeelhouders.. Nooit aanmelden. We herstellen binnen 3 tot 6 maanden op eigen kracht weer na € 8.0 á € 8.5 Plus dividenden..
  4. jobtopper 8 juni 2020 16:36
    quote:

    graham20 schreef op 8 juni 2020 16:15:

    VEB reageert met bericht dat geheel voorbij gaat aan feit dat NIBC en BX een voorwaardelijke, maar niettemin bindende overeenkomst hebben. Gaat ook voorbij aan eventuele acties t.z.t. om schadevergoeding te krijgen.

    www.veb.net/artikel/07620/drie-vragen...
    Wat een bizar slecht artikel zeg. Wat mij nog opviel;

    "Ook gaf NIBC eind april aan dat de plannen die pre-corona waren gemaakt niet meer haalbaar zouden zijn in de nieuwe wereld, waardoor de toezichthouder een stokje voor de deal kon steken. "
    Dit was enkel blackstone die dit stelde volgens mij?

    "De twee grootaandeelhouders hebben wel een toezegging van de Amerikanen afgedwongen dat zij 46 miljoen euro moeten betalen indien het bod toch niet doorgaat." Volgens mij was dit een eerste bod voor het aanpassen van het bestaande bod, en is er hellemaal nog niks afgedwongen...
  5. [verwijderd] 8 juni 2020 17:08
    quote:

    Adjan schreef op 8 juni 2020 16:21:

    Hoezo zou Reggeborgh dit bod accepteren? Onder inkoop prijs, hetzelfde geld voor JC Flowers
    Een rationele belegger kijkt natuurlijk niet naar inkoopprijs. Dat geldt voor jou en mij net zo hard als voor Reggeborgh en JC Flowers.

    Je aankoopprijs is niet meer relevant vanaf het moment dat je gekocht hebt; in een aandeel blijven zitten "omdat je geen verlies wil" is zo mogelijk de allerslechtste reden die je kan verzinnen om niet te verkopen.
  6. forum rang 7 A3aan 8 juni 2020 17:21
    Hoe lang gaat dat nu weer duren? Stel dat men toch akkoord gaat met het nieuwe bod. Dan krijg je ongeveer 60 centen meer en daar moet je misschien wel enkele maanden op gaan zitten wachten. Ik heb ze er zojuist uitgedaan en ga het geld in en ander aandeel stoppen. Met een beetje hoop dat het in die maanden meer op kan leveren dan af te gaan zitten wachten op afwikkeling van de overname.

    Van de opbrengst maar wat langlopende calls ASML aangeschaft.
  7. forum rang 4 Mr.J.bonds 8 juni 2020 17:28
    quote:

    Adjan schreef op 8 juni 2020 16:21:

    Hoezo zou Reggeborgh dit bod accepteren? Onder inkoop prijs, hetzelfde geld voor JC Flowers
    Heel juist opgemerkt. Slecht stuk van de VEB, ons een beetje bang maken dat de koers nog lager zou kunnen gaan als bod niet doorgaat.. Voor wie zitten jullie er nu eigenlijk? Waar staat de afkorting VEB voor? Zijn jullie dat soms vergeten? Of erger: Soms omgekocht door Blackstone? Zelfde geldt voor gebruiker quickfeet. Waarom al deze tegenwerpingen? Uit goodwill voor ons onwetende beleggertjes? Is gewoon een Ghostwriter voor Blackstone..

    Grootaandeelhouders: gewoon poot stijf houden. Blackstone gaat echt geen 46 mil. betalen en met lege handen verder naar huis.. Moet minimaal € 9.0 komen. Mogen ze het dividend van 0.53 houden voor 2 of 3 mindere kwartalen dankzij COVID19.

    J.C. Flowers & Co, Reggeborgh Invest B.V. Poot stijf houden en zeker niet verkopen. Over 6 maanden ligt de wereld er weer heel anders bij.. En kun je een euro's hoger bod tegemoet zien!
    Kun je op je vingers natellen!!
  8. [verwijderd] 8 juni 2020 17:33
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 8 juni 2020 17:28:

    [...]

    Heel juist opgemerkt. Slecht stuk van de VEB, ons een beetje bang maken dat de koers nog lager zou kunnen gaan als bod niet doorgaat.. Voor wie zitten jullie er nu eigenlijk? Waar staat de afkorting VEB voor? Zijn jullie dat soms vergeten? Of erger: Soms omgekocht door Blackstone? Zelfde geldt voor gebruiker quickfeet. Waarom al deze tegenwerpingen? Uit goodwill voor ons onwetende beleggertjes? Is gewoon een Ghostwriter voor Blackstone..

    Grootaandeelhouders: gewoon poot stijf houden. Blackstone gaat echt geen 46 mil. betalen en met lege handen verder naar huis.. Moet minimaal € 9.0 komen. Mogen ze het dividend houden voor 2 of 3 mindere kwartalen dankzij COVID19.
    Ja, je hebt me door, ik sta op de Blackstone payroll. Godallemachtig, is dat echt het niveau van dit forum?
  9. forum rang 4 Mr.J.bonds 8 juni 2020 17:50
    Dit is het belangrijkste zinnetje uit het persbericht v/d Nbic site
    BRON: www.nibc.com/about-nibc/newsroom/news...

    ..At this stage there is no certainty whether agreement among NIBC, the Offeror, JCF and Reggeborgh will be reached on an amendment of the Transaction.

    Vertaling: op dit moment is er geen zekerheid dat er overeenstemming bereikt zal worden tussen NIBC, Blackrock, JCF en Reggeborgh over de wijziging van de transactie

    Lees: over de wijziging=(verlaging) van de transactie=(het bod)

    Dus voor het zelfde geldt zeggen JFC en Reggeborh. De groeten Blackstone! En het lijkt mij zeer voor de hand liggend dat dit gebeurt. Laat die zwijnen maar maar mooi 46 Miljoen hoesten en met lege handen afdruipen.. Waarom zouden de grootaandeelhouders op het bod ingaan? Brengt niets anders dan een miljoenen verlies en een enorme pot met bad publicity van de rest van de aandeelhouders.. Ik denk dat ze nog niet helemaal gestoord zijn daar. En dan wel voor eieren voor hun geld kiezen met de optie afwachten.. En een aantal mindere kwartalen dooor Corona uitzingen. Levert buitenproportioneel veel miljoenen meer op! En plus 46 miljoen euro opstrijken. Is toch 0.33 eurocent per aandeel met dank aan BR..

    Die koers van € 6.90 Nbic is een naar beneden gemanipuleerde koers van de marketmaker van Blackrock. Geloof me. Heeft echt niets meer te maken met andere uitstappende particuliere beleggers. Ik durf te wedden dat er daar niet één van verkoopt in dit stadium. Zouden zichzelf alleen maar in de vingers snijden.. Hier hoopt BR uiteraard wel op. Dat slecht geïnformeerde beleggers bang worden en niet meer willen afwachten. Zwijnen zijn het die over lijken gaan!
    Laat ze niet winnen en houdt vast!
  10. Wiemaa 8 juni 2020 18:01
    quote:

    quickfeet schreef op 8 juni 2020 17:33:

    [...]

    Ja, je hebt me door, ik sta op de Blackstone payroll. Godallemachtig, is dat echt het niveau van dit forum?
    Nee, jouw lezing is realistisch zeker. Dat Reggeborgh 43 miljoen gaat weggooien, want het is haast sneu om NIBC te hebben. Dat is de strekking van jouw bericht. Helemaal koekkoek.
  11. [verwijderd] 8 juni 2020 18:02
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 8 juni 2020 17:50:

    Dit is het belangrijkste zinnetje uit het persbericht v/d Nbic site
    BRON: www.nibc.com/about-nibc/newsroom/news...

    ..At this stage there is no certainty whether agreement among NIBC, the Offeror, JCF and Reggeborgh will be reached on an amendment of the Transaction.

    Vertaling: op dit moment is er geen zekerheid dat er overeenstemming bereikt zal worden tussen NIBC, Blackrock, JCF en Reggeborgh over de wijziging van de transactie

    Lees: over de wijziging=(verlaging) van de transactie=(het bod)

    Dus voor het zelfde geldt zeggen JFC en Reggeborh. De groeten Blackstone! En het lijkt mij zeer voor de hand liggend dat dit gebeurt. Laat die zwijnen maar maar mooi 46 Miljoen hoesten en met lege handen afdruipen.. Waarom zouden de grootaandeelhouders op het bod ingaan? Brengt niets anders dan een miljoenen verlies en een enorme pot met bad publicity van de rest van de aandeelhouders.. Ik denk dat ze nog niet helemaal gestoord zijn daar. En dan wel voor eieren voor hun geld kiezen met de optie afwachten.. En een aantal mindere kwartalen dooor Corona uitzingen. Levert buitenproportioneel veel miljoenen meer op! En plus 46 miljoen euro opstrijken. Is toch 0.33 eurocent per aandeel met dank aan BR..

    Die koers van € 6.90 Nbic is een naar beneden gemanipuleerde koers van de marketmaker van Blackrock. Geloof me. Heeft echt niets meer te maken met andere uitstappende particuliere beleggers. Ik durf te wedden dat er daar niet één van verkoopt in dit stadium. Zouden zichzelf alleen maar in de vingers snijden.. Hier hoopt BR uiteraard wel op. Dat slecht geïnformeerde beleggers bang worden en niet meer willen afwachten. Zwijnen zijn het die over lijken gaan!
    Laat ze niet winnen en houdt vast!
    Maak jezelf wijs wat je wil, maar als JFC en Reggeborgh hadden gezegd "de groeten" (jouw woorden), was deze PR er natuurlijk nooit geweest.
  12. [verwijderd] 8 juni 2020 18:07
    quote:

    W-0803 schreef op 8 juni 2020 18:01:

    [...]
    Nee, jouw lezing is realistisch zeker. Dat Reggeborgh 43 miljoen gaat weggooien, want het is haast sneu om NIBC te hebben. Dat is de strekking van jouw bericht. Helemaal koekkoek.
    Ik weet niet of je het door hebt, maar de corona-crisis is niet zomaar over.

    Vandaag nog: www.nu.nl/economie/6056485/dnb-voorzi...

    Reggeborgh "gooit" geen 43 miljoen weg. De oude waardering was pre-corona, de nieuwe waardering is post-corona. We leven in een andere economische wereld dan toen, Reggeborgh ook. Dan kan je wel heel hard je vingers in je oren stoppen en gillen "Ik luister niet. Ik luister niet", maar die luxe (of dat amateurisme) hebben dit soort grote beleggers niet.

    Ik zit ook long, had ook gehoopt op een mirakel waarbij het oude bod door zou gaan, of in ieder geval meer dan wat er nu op tafel ligt, maar het heel hard schreeuwen van een aantal hier is gewoon wensdenken. Deze PR ligt er, en die gaat niet zomaar weg als je het maar heel hard ontkent.
  13. Wiemaa 8 juni 2020 18:15
    quote:

    quickfeet schreef op 8 juni 2020 18:07:

    [...]

    Ik weet niet of je het door hebt, maar de corona-crisis is niet zomaar over.

    Vandaag nog: www.nu.nl/economie/6056485/dnb-voorzi...

    Ik heb dat wel degelijk door, maar misschien de beurs zelf niet met een AEX van 566. Maar ondanks dat Flowers er graag vanaf wil is het echt niet zeker dat hij 't nu als WC-papier ziet (wat tegenwoordig ook veel waard is) en dat ze dus maar gauw de deal moeten rond maken voor dit jodenbod.

    In 2007 riep men namelijk al dat Flowers er vanaf wou. Leuk, maar zo'n haast hadden ze dus kennelijk niet, en we zijn nu 13 jaar verder.

    www.trouw.nl/nieuws/jc-flowers-wil-ni...
  14. [verwijderd] 8 juni 2020 18:28
    quote:

    W-0803 schreef op 8 juni 2020 18:15:

    [...]
    Ik heb dat wel degelijk door, maar misschien de beurs zelf niet met een AEX van 566. Maar ondanks dat Flowers er graag vanaf wil is het echt niet zeker dat hij 't nu als WC-papier ziet (wat tegenwoordig ook veel waard is) en dat ze dus maar gauw de deal moeten rond maken voor dit jodenbod.

    In 2007 riep men namelijk al dat Flowers er vanaf wou. Leuk, maar zo'n haast hadden ze dus kennelijk niet, en we zijn nu 13 jaar verder.

    www.trouw.nl/nieuws/jc-flowers-wil-ni...
    Kijk in plaats van naar de AEX maar eens naar de andere banken, in Nederland of Europees. Allemaal dikke, dikke koersverliezen t.o.v. voor Corona.
  15. RESEARCH 8 juni 2020 18:45
    Heb vandaag veel gelezen maar twee dingen begrijp ik niet. De MAC heeft een pandemie, zelfs ingrepen door God uitgesloten. Ook een daling van de resultaten is uitgesloten. Het is nog wachten op toestemming. Dan kan het bod toch niet verlaagd worden. Wel bijzonder dat de koers al weken rond de 7 schommelt.
4.865 Posts
Pagina: «« 1 ... 193 194 195 196 197 ... 244 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links