Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Gilead Sciences OTC:GILD.Q, US3755581036

  • 66,160 18 apr 2024 22:00
  • -0,770 (-1,15%) Dagrange 65,900 - 67,020
  • 6.442.224 Gem. (3M) 7,4M

Forum Gilead geopend

874 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 44 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Noob nr1 7 juni 2020 12:51
    (ABM FN-Dow Jones) AstraZeneca heeft GileadSciences benaderd voor een fusie. Dit meldde persbureau Bloomberg zondag op basis van ingewijden. Het Amerikaanse Gilead is de belangrijkste samenwerkingspartner van Galapagos en grootaandeelhouder in het Belgisch-Nederlandse bedrijf met een belang van ruim 25 procent.

    Het Britse AstraZeneca wordt gewaardeerd op 140 miljard dollar en Gilead op 96 miljard dollar. Een fusie zou de grootste deal binnen de sector ooit zijn, aldus Bloomberg.

    Gilead zou het voorstel van AstraZeneca, dat geen specifieke details bevat, hebben besproken met adviseurs maar een besluit is nog niet genomen en er vinden ook geen formele gesprekken plaats.

    Volgens de bronnen zou Gilead momenteel geen interesse hebben om te fuseren of overgenomen te worden door een andere grote farmareus en concentreert het bedrijf zich liever op kleinere overnames en samenwerkingen met sectorgenoten.

    In 2019 sloot Gilead een tienjarige samenwerkingsdeal met Galapagos waarmee het Amerikaanse bedrijf toegang kreeg Galapagos' portfolio van nieuwe kandidaatmedicijnen. Een belangrijk aspect van de deal is dat Gilead zijn belang in Galapagos heeft kunnen uitbreiden maar zonder de mogelijkheid van een overname want er geldt een standstill-periode van 10 jaar.

    Een woordvoerder van AstraZeneca verklaarde zondag tegen Bloomberg niet te reageren op marktgeruchten. Gilead was niet bereikbaar voor commentaar.

    Beide bedrijven zetten zich momenteel in in de strijd tegen het coronavirus. Gileads virusremmer remdesivir wordt onderzocht en in de VS ook al ingezet als noodbehandeling om de klachten te verminderen en AstraZeneca produceert een in ontwikkeling zijnd vaccin van de Universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk.
  2. forum rang 4 Bakkiekoffie 7 juni 2020 23:12
    Wat een heerlijk (iets te) rustig forum is dit t.o.v GLPGS. Een oase van (nieuws-)rust en -speculatie.
    We zullen wel horen en zien waartoe de nieuwsgaring van AZ/GLD morgen allemaal toe gaat leiden.
    Ik verwacht eerlijk gezegd niet zo veel, noch m.b.t. GLPS, noch GLD.
    Het gesprek is een maand terug geweest, is afgewezen. Of is dit te nuchter?
  3. Galajurk 7 juni 2020 23:57
    @ bakkiekoffie.
    Op t Glpg forum Idd iets teveel complottheorieën en speculaties.
    Het gesprek is Idd een maand geleden geweest en afgewezen door gilead maar toch interessant genoeg voor Bloomberg om dit te melden. Dus persoonlijk denk ik dat het verhaal nog niet klaar is.
    Ben zeer benieuwd of 1 van de partijen morgen nog reageert.

    En Makita , het is niet inlijven maar er zou sprake zijn van een fusie.
    Wezenlijk toch iets anders
  4. Noob nr1 9 juni 2020 15:00
    (ABM FN-Dow Jones) Het middel remdesivir van Gilead Sciences vertraagt de ontwikkeling van het coronavirus bij makaken. Dit blijkt dinsdag uit een studie van het medische tijdschrift Nature.

    De studie toont aan dat de geïnfecteerde apen die het middel kregen toegediend, geen tekenen vertoonden van een luchtwegaandoening en ook minder schade hadden aan de longen, aldus de auteurs van het artikel.

    Eerder deze maand werd bekend dat het coronamedicijn remdesivir in een grootschalige studie slechts in beperkte mate wist te overtuigen. De Fase 3 studie toonde bij coronapatiënten met gematigde klachten die het middel 5 dagen kregen toegediend verbetering ten opzichte van patiënten die op normale wijze werden behandeld. Deze patiënten hebben een kans van 65 procent dat ze op dag 11 meer verbetering laten zien dan regulier behandelde patiënten.

    Echter patiënten die 10 dagen remdesivir kregen toegediend, lieten geen significante statistische verbetering zien.
874 Posts
Pagina: «« 1 ... 30 31 32 33 34 ... 44 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aantrekkelijk gewaardeerd Gilead is niet issue-vrij

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links