Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.447 Posts
Pagina: «« 1 ... 245 246 247 248 249 ... 273 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 1 juni 2020 07:18
    'Oliekartel OPEC en bondgenoten komen al volgende week bijeen'

    Gepubliceerd op 31 mei 2020 16:39 | Views: 6.302 | Onderwerpen: OPEC

    Royal Dutch Shell A 29 mei
    14,18 0,00 (0,00%)

    WENEN (AFN/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC en bondgenoten zoals Rusland komen al mogelijk op 4 juni bijeen om te besluiten over nieuwe productiebeperkingen. Dat meldden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Momenteel staat een virtuele bijeenkomst op 9 en 10 juni op de agenda. Later op zondag wordt een definitief besluit verwacht.

    De 23 olieproducerende landen moeten beslissen over de productie vanaf juli. In april is namelijk afgesproken om in mei en juni zo'n 10 miljoen vaten per dag minder op te pompen. Dat is ongeveer gelijk aan 10 procent van de wereldwijde oliewinning. Vanaf juli zou de productiebeperking verzwakt moeten worden tot 8 miljoen vaten per dag tot het einde van het jaar. De vraag is of dat voldoende is om de olieprijs te blijven ondersteunen, gezien hoe hard de wereldwijde economie geraakt wordt door de coronacrisis.

    OPEC overweegt naar verluidt om de huidige productieverlaging van 10 miljoen vaten per dag vanaf juli met drie maanden te verlengen. Dat kan problematisch zijn voor sommige landen. Nigeria en het staatsoliebedrijf van de Verenigde Arabische Emiraten kondigden bijvoorbeeld al aan vanaf juli meer olie op te pompen.

    De huidige productiebeperkingen samen met de aantrekkende vraag naar olie uit China hebben er in de afgelopen weken voor gezorgd dat de olieprijs tot 35 dollar per vat opveerde.
  2. forum rang 10 voda 1 juni 2020 08:21
    De olieprijs steeg vrijdag verder na de relatief ingetogen reactie van Trump. Op een settlement van 35,49 dollar, werd een vat West Texas Intermediate 5,3 procent meer waard.

    Op maandbasis werd een vat WTI zelfs bijna 78 procent meer waard. Dit is een record, volgens Dow Jones Market Data. Marktanalist Flynn van The Price Futures Group merkte op dat de vraag naar olie sneller en sterker is hersteld dan veel beleggers hadden verwacht.

    Uit cijfers van persbureau Reuters bleek vrijdag bovendien dat de productie van oliekartel OPEC in mei is gedaald tot het laagste niveau in twee decennia, naar minder dan 25 miljoen vaten per dag.
    (ingekort)

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999
  3. forum rang 10 voda 2 juni 2020 08:04
    Olieprijs lager gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is maandag lager gesloten, ondanks berichten dat Rusland, één van de grootste olieproducenten, op het punt staat een compromis te sluiten wat zou kunnen resulteren in een mondiaal pact voor een productieverlaging na afloop van het huidige productieverlagingsakkoord.

    Persbureau Reuters meldde op basis van bronnen dat Rusland en leden van de Organisatie van Petroleum Exporterende landen en hun bondgenoten, ook wel OPEC+ genaamd, op het punt staan overeenstemming te bereiken over een verlaging van de productie na het aflopen van de huidige productieverlagingsovereenkomst eind juni.

    De gesprekken over het pact vinden plaats in aanloop naar een bijeenkomst van de OPEC en zijn bondgenoten, die mogelijk op 4 juni zou kunnen plaatsvinden, in plaats van de eerder geplande bijeenkomst op 9 en 10 juni.

    In april sloten de OPEC en zijn bondgenoten al een historische overeenkomst om de wereldwijde productie met 9,7 miljoen vaten per dag te verminderen, maar die bezuinigingen die in mei begonnen eindigen eind juni.

    "Het huidige voorstel is om de huidige productieovereenkomst met ten minste een maand en maximaal drie maanden te verlengen. Indien het tot een overeenstemming komt kan de olieprijs verder versterken", schreef marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

    Naast de hoop op een verlenging van de wereldwijde outputverlaging, ziet de markt zich gesteund door optimisme over de olievraag, nu de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te beteugelen wereldwijd worden versoepeld.

    De escalerende spanningen tussen de Verenigde Staten en China, na kritiek op de wijze waarop China het coronavirus heeft aangepakt en de inmenging van Beijing in HongKong, drukken echter op het sentiment.

    De juli-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,05 dollar lager, ofwel 0,1 procent, op 35,44 dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  4. forum rang 10 voda 2 juni 2020 17:03
    OPEC+ dichter bij akkoord over productieverlaging - media

    (ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC en diens bondgenoten, waaronder Rusland, zijn dichter bij een akkoord over een verlenging van de productieverlaging om de oliemarkt te ondersteunen. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van personen bekend met de situatie.

    Rusland en verschillende andere OPEC+ landen zijn voorstander van een verlenging van de huidige productieverlaging met één maand, meldden de bronnen aan het persbureau. Het is onduidelijk of dit voldoende is voor Saoedi-Arabië, de feitelijke leider van het oliekartel. Het voorstel zou wel binnen de eigen oproep liggen om het huidige akkoord te verlengen met 1 tot 3 maanden.

    In april sloot OPEC+ een historische overeenkomst om de wereldwijde productie met 9,7 miljoen vaten per dag te verminderen, maar die bezuinigingsronde die in mei begon, eindigt eind juni.

    Inmiddels zijn de olieprijzen weer een flink stuk hersteld. En de vraag naar olie zal stijgen, nu de coronamaatregelen worden versoepeld en de economie weer gelijkelijk van het slot gaat.

    De vrees voor een tweede coronagolf maakt het voorspellen van hoe de vraag naar olie zal herstellen evenwel lastig. En met een olieprijs van circa 40 dollar per vat ligt deze nog steeds onder wat de meeste producenten nodig hebben om hun kosten te dekken.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  5. forum rang 10 voda 3 juni 2020 08:25
    Olieprijs hoger gesloten

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag hoger gesloten, vanwege de hoop op een verlenging van het historische productieverlagingsakkoord.

    In april sloten de OPEC en zijn bondgenoten al een historische overeenkomst om de wereldwijde productie met 9,7 miljoen vaten per dag te verminderen, maar die bezuinigingen die in mei begonnen eindigen eind juni.

    Volgens persbureau Bloomberg zou OPEC+ inmiddels dicht bij een consensus zijn om het verlagingsakkoord met 1 maand te verlengen.

    Rusland en verschillende andere OPEC+ landen zijn voorstander van een verlenging van de huidige productieverlaging met één maand, meldden de bronnen aan het persbureau. Het is onduidelijk of dit voldoende is voor Saoedi-Arabië, de feitelijke leider van het oliekartel. Het voorstel zou wel binnen de eigen oproep liggen om het huidige akkoord te verlengen met 1 tot 3 maanden.

    Het is nog niet duidelijk wanneer de OPEC+ vergadering, waar het definitieve besluit zal worden genomen, zal plaatsvinden. Aanvankelijk stond de bijeenkomst voor 9 en 10 juni gepland. Recent wordt gesproken over 4 juni.

    "Het is duidelijk dat de productieverlaging van OPEC+ werken, met steun van het herstel van de vraag naar ruwe olie, in met name Azië", zei analist Bjornar Tonhaugen van Rystad Energy. "Niet alleen zal de markt verder in evenwicht komen, maar de voorraadopbouw van olie zal ook enige verlichting voelen", voegde hij toe.

    Een verlenging van de huidige productieniveau's zal volgens marktvolgers zeker een verdere stimulans voor de markt zijn. Met de voortzetting van de productieverlaging, die waarschijnlijk zullen bijdragen aan een herstel van het evenwicht van de oliemarkt, stijgen de prijzen momenteel op basis van dit vooruitzicht en ze worden op nog hogere niveau's gezet als het akkoord inderdaad wordt verlengd. "De naleving van de bezuinigingen is tot dusver fragmentarisch", zei ING. De Nederlandse bank refereerde daarmee naar een onderzoek van Bloomberg, waaruit bleek dat het nalevingspercentage in Irak en Nigeria, twee landen met politieke en economische problemen, minder dan 50 procent bedroeg.

    Een tweede punt van focus blijft de gespannen relatie tussen de Verenigde Staten en China, wat de ruwe olieprijzen opnieuw onder druk zou kunnen zetten.

    De juli-future voor een vat ruwe olie sloot dinsdag op de New York Mercantile Exchange 1,37 dollar hoger, ofwel 3,9 procent, op 36,81 dollar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  6. forum rang 10 voda 3 juni 2020 08:46
    Brentolie stijgt tot boven 40 dollar per vat

    Gepubliceerd op 3 juni 2020 08:44 | Views: 0

    EUR/USD 08:44
    1,12 +0,00 (+0,34%)

    Royal Dutch Shell A 02 jun
    15,19 0,00 (0,00%)

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De prijs van een vat Brentolie is woensdag tot meer dan 40 dollar per vat gestegen, wat voor het eerst in bijna drie maanden is. De prijs zit in de lift door de verwachting dat oliekartel OPEC en bondgenoten zoals Rusland de huidige productiebeperking gaan verlengen.

    De olieproducerende landen moeten binnenkort beslissen over de productie vanaf juli. In april is namelijk afgesproken om in mei en juni zo'n 10 miljoen vaten per dag minder op te pompen. Er wordt nu overlegd over hoe lang die productiebeperking verlengd gaat worden. Rusland en andere olielanden zouden pleiten voor een maand, terwijl bijvoorbeeld Saudi-Arabië kijkt naar een verlenging met één tot drie maanden.

    Brentolie noteerde woensdagochtend op de Londense termijnmarkt een plus van 1,9 procent op 40,32 dollar per vat. Een vat Amerikaanse olie klom 2,8 procent tot 37,85 dollar.
  7. forum rang 10 voda 3 juni 2020 14:01
    'Saudi's en Russen eens over verlenging productiebeperking'

    Gepubliceerd op 3 juni 2020 13:39 | Views: 637

    Royal Dutch Shell A 13:44
    15,50 +0,32 (+2,08%)

    WENEN (AFN) - Saudi-Arabië en Rusland hebben voorlopige overeenstemming bereikt over een verlenging van de productiebeperking van olie met een maand. Dat meldden bronnen aan persbureau Reuters.

    De olieproducerende landen van oliekartel OPEC, geleid door Saudi-Arabië, en bondgenoten als Rusland moeten beslissen over de productie vanaf juli. In april is namelijk afgesproken om in mei en juni zo'n 10 miljoen vaten per dag minder op te pompen. De Saudi's en Russen zouden nu druk gaan uitoefenen op andere landen die zich niet volledig houden aan die beperking om verder in de productie te gaan snijden.

    Brentolie noteerde woensdag begin van de middag op de Londense termijnmarkt een min van 1,4 procent op 36,29 dollar per vat. Eerder op de dag kwam de prijs van Brent nog boven de 40 dollar uit. Een vat Amerikaanse olie zakte 1,7 procent tot 36,16 dollar.
  8. forum rang 10 voda 3 juni 2020 16:53
    Amerikaanse olievoorraden omlaag

    (ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn afgelopen week gedaald. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

    In de week eindigend op 29 mei daalden de voorraden ruwe olie met 2,1 miljoen vaten tot 532,3 miljoen vaten.

    De benzinevoorraden stegen met 2,8 miljoen vaten tot 257,8 miljoen vaten.

    De voorraden stookolie en diesel stegen met 9,9 miljoen vaten tot 174,3 miljoen stuks.

    De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 71,3 naar 71,8 procent.

    Door: ABM Financial News.
    pers@abmfn.be
    Redactie: +32(0)78 486 481

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  9. forum rang 10 voda 4 juni 2020 07:26
    Olieprijs stijgt

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag gestegen, na berichten dat Saoedi-Arabië en Rusland het eens zijn geworden over een verlenging van de productiebeperking die bedoeld is om te voorkomen dat de olieprijs instort door de coronacrisis.

    De julifuture voor een vat ruwe olie sloot woensdag 1,3 procent hoger op 37,29 dollar.

    Volgens anonieme bronnen bij OPEC moeten er nog details worden uitgewerkt.

    Het nieuws hielp om de olieprijs in een opwaartse trend te houden. De olieprijs is in de afgelopen vijf handelsdagen vier keer gestegen.

    Dankzij het OPEC-bericht konden beleggers gemakkelijker een minder optimistisch rapport over de Amerikaanse olievoorraden naast zich neerleggen. Daaruit bleek dat de vraag naar brandstof in de Verenigde Staten zeer laag blijft, ondanks dat sommige beperkende maatregelen om het coronavirus staande te houden zijn opgeheven.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  10. forum rang 10 voda 5 juni 2020 07:31
    Olieprijs volatiel

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs bewoog donderdag volatiel en sloot op een settlement van 37,41 dollar uiteindelijk 0,3 procent hoger.

    Het sentiment draaide om een aanstaande OPEC+ vergadering met als thema het al dan niet verlengen van de bestaande productie-afspraken. De hoop was eerder dat de vergadering, die gepland staat voor volgende week, zou worden verschoven naar donderdag.

    Verder bleek uit data van Kpler dat de OPEC en zijn bondgenoten hun output in mei met 8,6 miljoen vaten per dag verlaagden, ongeveer 90 procent van de 9,7 miljoen vaten per dag die zijn afgesproken tot en met eind juni.

    Marktanalist Phil Flynn van The Price Futures Group denkt dat een verlenging van de bestaande afspraken met één maand in kannen en kruiken is, maar dat de OPEC nu een nog langere verlenging wil afdwingen bij zijn bondgenoten.

    Een struikelblok is volgens hem Irak, dat de afspraken niet goed naleeft. Als dit verbetert, dan zouden de bestaande productie-afspraken verlengd kunnen worden tot het eind van het jaar, aldus Flynn.

    Ondertussen is onduidelijk of op 9 en 10 juni ook daadwerkelijk een virtuele OPEC-bijeenkomst plaats vindt. Toch verwachten kenners dat de OPEC en zijn bondgenoten op velig zullen spelen om het proces om de oliemarkten te herbalanceren niet te laten ontsporen. Zeker niet tot de mondiale vraag naar olie is hersteld, aldus vermogensbeheerder Michael Ponikiewicz van Acadian Asset Management.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  11. forum rang 10 voda 6 juni 2020 12:43
    Flinke stijging olieprijs in afwachting OPEC+ vergadering

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag flink gestegen. Op een settlement van 39,55 dollar werd een vat West Texas Intermediate 5,7 procent duurder.

    Naast een onverwacht sterk Amerikaans banenrapport, dat ook oliebeleggers optimistisch stemt over de economie en dus de toenemende vraag naar olie, was de markt vrijdag in afwachting van een OPEC+ vergadering.

    Deze virtuele bijeenkomst, die gepland stond voor volgende week, is naar voren gehaald, en vindt nu zaterdag plaats. Vanaf 14:00 uur Nederlandse tijd overleggen de kartellanden en vanaf 16:00 uur doen ook bondgenoten als Rusland mee.

    Het naar voren halen van de bijeenkomst wordt gezien als een signaal dat OPEC+ bereid is om aanzienlijke korte termijnmaatregelen te nemen om de markt verder in balans te brengen.

    "Alles draait om de OPEC+ bijeenkomst", aldus analist Bjornar Tonhaugen van Rystad Energy. "Men wilde de vergadering eigenlijk donderdag al houden en toen dat niet gebeurde, daalden de olieprijzen omdat beleggers een gebrek aan overeenstemming bespeurden tussen de producerende landen", aldus de marktvorser.

    "Vrijdag is de stemming weer omgeslagen en stegen de prijzen op het nieuws dat er mogelijk een consensus is bereikt."

    Volgens The Wall Street Journal zouden Irak en Nigeria, landen die zich tot nog toe niet volledig hielden aan de productie-afspraak, toekomstige deals beter willen naleven.

    OPEC+ sprak eerder af om vanaf mei 9,7 miljoen vaten per dag minder op te pompen en dat tot zeker eind deze maand. Irak sneed tot nog toe slechts voor de helft in zijn productie en Nigeria schroefde de output met 52 procent terug ten opzichte van hetgeen is afgesproken, aldus de zakenkrant.

    De OPEC en met name Saoedi-Arabië hoopt af te dwingen dat de afspraak voor een langere periode wordt verlengd.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  12. Scoupy- 7 juni 2020 11:54
    quote:

    voda schreef op 6 juni 2020 12:43:

    Flinke stijging olieprijs in afwachting OPEC+ vergadering

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag flink gestegen. Op een settlement van 39,55 dollar werd een vat West Texas Intermediate 5,7 procent duurder.

    Naast een onverwacht sterk Amerikaans banenrapport, dat ook oliebeleggers optimistisch stemt over de economie en dus de toenemende vraag naar olie, was de markt vrijdag in afwachting van een OPEC+ vergadering.

    Deze virtuele bijeenkomst, die gepland stond voor volgende week, is naar voren gehaald, en vindt nu zaterdag plaats. Vanaf 14:00 uur Nederlandse tijd overleggen de kartellanden en vanaf 16:00 uur doen ook bondgenoten als Rusland mee.

    Het naar voren halen van de bijeenkomst wordt gezien als een signaal dat OPEC+ bereid is om aanzienlijke korte termijnmaatregelen te nemen om de markt verder in balans te brengen.

    "Alles draait om de OPEC+ bijeenkomst", aldus analist Bjornar Tonhaugen van Rystad Energy. "Men wilde de vergadering eigenlijk donderdag al houden en toen dat niet gebeurde, daalden de olieprijzen omdat beleggers een gebrek aan overeenstemming bespeurden tussen de producerende landen", aldus de marktvorser.

    "Vrijdag is de stemming weer omgeslagen en stegen de prijzen op het nieuws dat er mogelijk een consensus is bereikt."

    Volgens The Wall Street Journal zouden Irak en Nigeria, landen die zich tot nog toe niet volledig hielden aan de productie-afspraak, toekomstige deals beter willen naleven.

    OPEC+ sprak eerder af om vanaf mei 9,7 miljoen vaten per dag minder op te pompen en dat tot zeker eind deze maand. Irak sneed tot nog toe slechts voor de helft in zijn productie en Nigeria schroefde de output met 52 procent terug ten opzichte van hetgeen is afgesproken, aldus de zakenkrant.

    De OPEC en met name Saoedi-Arabië hoopt af te dwingen dat de afspraak voor een langere periode wordt verlengd.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
    Ben net uit de olie gestapt.
    Maar de vergadering heeft good nieuws opgeleverd.
    Probeer maandagvrieg toch weer in te stappen.
    Stijging 10%? Wat denken jullie?
  13. forum rang 10 voda 7 juni 2020 12:18
    Update: OPEC+ akkoord met korte verlenging productiedeal

    (ABM FN-Dow Jones) De OPEC+ heeft een akkoord bereikt over een verlenging van de huidige productie-afspraken tot eind juli. Dit werd zaterdag bekend.

    Sinds mei pompen het kartel en een aantal bondgenoten daarbuiten in principe 9,7 miljoen vaten minder op per dag, hoewel OPEC-landen Nigeria en Irak zich tot nog toe niet volledig aan de voor hun gestelde quota hielden. De landen hebben nu beloofd dit wel te doen.

    Landen zich niet aan de afspraken houden of hebben gehouden in mei en juli, moeten dit tussen juli en september compenseren.

    De deal liep oorspronkelijk eind deze maand af, waarna de gezamenlijke inperking zou worden versoepeld naar 7,7 miljoen vaten per dag vanaf juli.

    De korte verlenging heeft een kleine aanpassing, namelijk dat Mexico zijn inperking van 100.000 vaten per dag stopzet. Daarom zal de OPEC+ in juli 9,6 miljoen vaten per dag minder oppompen.

    Het kartel vergaderde zaterdag over het akkoord. "Ondanks de vooruitgang die tot nu toe is geboekt, kunnen we niet op onze lauweren rusten", zei de Algerijnse energieminister Mohamed Arkab, die de OPEC momenteel voorzit, bij de opening van de virtuele bijeenkomst.

    Update: met aanvullende informatie

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  14. forum rang 10 voda 8 juni 2020 13:12
    Beursblik: rek olieprijs er wel uit

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs stijgt momenteel voornamelijk doordat de markt vooruitloopt op de feiten. Dit stelde energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO maandag in een analyse.

    Afgelopen weekend kwam de OPEC+ tot een akkoord om de afgesproken productieverlaging van 9,7 miljoen vaten per dag te verlengen tot eind juli. Zonder deze verlenging zou het akkoord eind juni zijn gestopt.

    Daarna zal OPEC+ de productie tot eind december nog dagelijks met 7,7 miljoen vaten drukken, en met 5,8 miljoen vaten tot eind april 2022.

    "Door de sterkere productieverlaging met een maand te verlengen tot eind juli zal de markt eerder in balans zijn en kunnen voorraden verder normaliseren", aldus Van Cleef.

    Later deze maand zal worden bekeken of het productieniveau met nog eens met een maand moet worden verlengd. De volgende OPEC-vergadering staat nu gepland voor 30 november en 1 december. Op die tweede dag schuiven ook de partnerlanden aan.

    Het normaliseren van de voorraden is volgens Van Cleef hard nodig. Zeker als het nog tot een tweede coronagolf komt en landen weer moeten besluiten de economie deels of zelfs volledig op slot te doen, waardoor de vraag naar olie direct weer zal dalen.

    Herstel

    In de afgelopen weken is de olieprijs zeer sterk hersteld. "Het prijsherstel werd gedreven door de combinatie van meer vraag naar olie als gevolg van de versoepeling van de lockdowns, de productieverlaging in de VS én de gecoördineerde productieverlaging van OPEC+", aldus de econoom van ABN AMRO.

    Een verdere stijging van de olieprijs noemt Van Cleef "ongegrond", met uitzondering van wellicht een technisch signaal voor beleggers dat de olieprijs nog kan doorstijgen naar 50 tot 55 dollar per vat. Dit technische beeld ontbeert echter een fundamentele onderbouwing, waarschuwt de kenner.

    De markt is al redelijk vooruitgelopen op het herstel van de balans tussen vraag en aanbod, vindt hij. Sterker, er zijn ook neerwaartse risico's.

    "Vooralsnog houden wij dan ook rekening met een mogelijke neerwaartse correctie op korte termijn. In de tweede helft van het jaar kan de prijs dan weer herstellen en stijgen tot prijsniveaus die zelfs nog iets hoger liggen dan die van vandaag", schreef Van Cleef in zijn Energiemonitor.

    Een vat WTI-olie werd maandag 0,8 procent duurder op 39,86 dollar. Brent steeg naar bijna 43 dollar per vat.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  15. forum rang 10 voda 8 juni 2020 15:00
    BP wil groot aantal banen schrappen - media

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    BP PLC
    4,2125 0,1125 2,74 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
    BP PLC
    £ 3,721 0,0985 2,72 % London Stock Exchange

    (ABM FN-Dow Jones) De Britse oliereus BP is van plan om 15 procent van zijn werknemers, ofwel 10.000 banen, te ontslaan vanwege de coronacrisis. Dit schreef persbureau Reuters maandag op basis van bronnen.

    Volgens Reuters maakt de banenreductie deel uit van het plan van CEO Bernard Looney om van het oliebedrijf een specialist in hernieuwbaar energie te maken.

    Er werken momenteel iets meer dan 70.000 mensen bij BP.

    BP wilde de plannen tegenover Reuters niet bevestigen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  16. forum rang 10 voda 8 juni 2020 15:02
    Noorwegen morrelt niet aan olieproductie

    Gepubliceerd op 8 juni 2020 14:19 | Views: 962

    Royal Dutch Shell A 14:45
    17,41 +0,60 (+3,54%)

    OSLO (AFN/RTR) - Noorwegen is niet van plan te morrelen aan het eerdere plan om de olieproductie terug te schroeven. De grootste producent van Noordwest-Europa beloofde eerder tot eind juni 250.000 vaten per dag minder op te pompen en in de tweede helft van het jaar het met 134.000 vaten per dag minder te doen. De verleningen van de afspraken door oliekartel OPEC doen niets aan die afspraken af, aldus Oslo.

    De landen van de OPEC en bondgenoten zijn overeen gekomen om de productie tot en met eind juli dagelijks met bijna 10 miljoen vaten te verminderen. Daarmee worden bestaande afspraken met zeker een maand verlengd.

    Volgens de Noren hebben de OPEC-landen en diens bondgenoten als Rusland een sleutelrol gespeeld bij de stabilisatie van de oliemarkt. Het laatste besluit onderstreept volgens Oslo de inspanningen die zijn geleverd in ongekende tijden. Volgens Noorwegen is er geen plan om aan de Noorse regulering te sleutelen.
  17. forum rang 10 voda 8 juni 2020 15:23
    Update: rek olieprijs er wel uit

    (ABM FN-Dow Jones) De olieprijs stijgt momenteel voornamelijk doordat de markt vooruitloopt op de feiten. Dit stelde energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO maandag in een analyse.

    Afgelopen weekend kwam de OPEC+ tot een akkoord om de afgesproken productieverlaging van 9,7 miljoen vaten per dag te verlengen tot eind juli. Zonder deze verlenging zou het akkoord eind juni zijn gestopt.

    Daarna zal OPEC+ de productie tot eind december nog dagelijks met 7,7 miljoen vaten drukken, en met 5,8 miljoen vaten tot eind april 2022.

    "Door de sterkere productieverlaging met een maand te verlengen tot eind juli zal de markt eerder in balans zijn en kunnen voorraden verder normaliseren", aldus Van Cleef.

    Later deze maand zal worden bekeken of het productieniveau met nog eens met een maand moet worden verlengd. De volgende OPEC-vergadering staat nu gepland voor 30 november en 1 december. Op die tweede dag schuiven ook de partnerlanden aan.

    Het normaliseren van de voorraden is volgens Van Cleef hard nodig. Zeker als het nog tot een tweede coronagolf komt en landen weer moeten besluiten de economie deels of zelfs volledig op slot te doen, waardoor de vraag naar olie direct weer zal dalen.

    Herstel

    In de afgelopen weken is de olieprijs zeer sterk hersteld. "Het prijsherstel werd gedreven door de combinatie van meer vraag naar olie als gevolg van de versoepeling van de lockdowns, de productieverlaging in de VS én de gecoördineerde productieverlaging van OPEC+", aldus de econoom van ABN AMRO.

    Een verdere stijging van de olieprijs noemt Van Cleef "ongegrond", met uitzondering van wellicht een technisch signaal voor beleggers dat de olieprijs nog kan doorstijgen naar 50 tot 55 dollar per vat. Dit technische beeld ontbeert echter een fundamentele onderbouwing, waarschuwt de kenner.

    De markt is al redelijk vooruitgelopen op het herstel van de balans tussen vraag en aanbod, vindt hij. Sterker, er zijn ook neerwaartse risico's.

    "Vooralsnog houden wij dan ook rekening met een mogelijke neerwaartse correctie op korte termijn. In de tweede helft van het jaar kan de prijs dan weer herstellen en stijgen tot prijsniveaus die zelfs nog iets hoger liggen dan die van vandaag", schreef Van Cleef in zijn Energiemonitor.

    www.youtube.com/watch?v=xSkrRuURqi4

    Een vat WTI-olie werd maandag 2,2 procent goedkoper op 38,69 dollar. Brent daalde 1,7 procent naar minder dan 42 dollar per vat.

    Update: om video toe te voegen.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  18. forum rang 4 s.lin 8 juni 2020 23:25
    Oil Hope Diminished on Impending End of Extra Saudi Supply Cuts
    8-6-2020
    (Bloomberg) -- Oil fell after moving past this weekend’s producer deal to extend supply cuts, with prices sliding on Saudi Arabia’s decision to end extra reductions.

    Futures in New York trimmed 3.4% Monday, even after Saudi Arabia and Russia led OPEC and its allies in a one-month extension of record production cuts over the weekend. Meanwhile, Libyan oil is making its way to the market for the first time since January, as the country’s conflict-ravaged output limps toward a revival.

    What’s more, the outlook for demand is still gloomy. Goldman Sachs Group Inc. turned bearish in the short-term on oil due to poor returns from refining. The OPEC+ alliance’s pact is already more than priced in, and consumption forecasts are “running ahead of a more gradual and still highly uncertain recovery,” according to the bank.

    “The nature of the OPEC+ deal is not the golden bullet solution that it is advertised to be,” said Robert Yawger, director of the futures division at Mizuho Securities USA, in a note to clients Monday afternoon.

    Th OPEC+ agreement calls for cheaters to cut by levels above and beyond their agreed production number to compensate for earlier levels of cheating. “That will never happen,” Yawger said, adding that Iraq would have to cut 80% above their quota agreement to compensate.

    U.S. West Texas Intermediate oil for July delivery fell $1.36 to settle at $38.19 a barrel in New York, after earlier rising as much as 2.3%. Global benchmark Brent crude for August slumped $1.50 to $40.80 a barrel in London.

    “With OPEC’s latest cut already more than priced in, we now forecast a pull-back in prices in coming weeks,” Damien Courvalin, an analyst at Goldman Sachs, said in a note to clients. Brent could slump to $35 a barrel in the short-term, according to the report.

    While production cuts have helped pull oil prices out of a crash below zero in April, they have also raised the prospect of crude’s advance encouraging higher American shale output.

    Read More: Small Shale Stocks Lead Energy Rally After OPEC Extension

    OPEC+’s extension of its existing global output cuts by one month is a victory for Saudi Arabia and Russia, which were deadlocked in a brutal price war just two months ago. The alliance’s de-facto leaders showed their commitment to shoring up oil markets globally, and cajoled Iraq, Nigeria and other laggards to say they’ll fulfill their promises to reduce production.

    Read More: Saudi Arabia and Russia Unite to Tackle OPEC’s Pinocchio Problem
    In the U.S., about a third of Gulf of Mexico production remains offline even as Tropical Storm Cristobal has moved onshore. BP Plc. began resuming normal operations on four deepwater platforms.

    finance.yahoo.com/news/oil-advances-t...
5.447 Posts
Pagina: «« 1 ... 245 246 247 248 249 ... 273 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0656 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.734,30 -0,58%
Gold spot 2.398,48 +0,80%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links