Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

First things first: Tesla

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Longshortercc 4 juni 2020 09:41
    "en een heel bos kappen in Duitsland voor zijn nieuwe fabriek"

    Even voor de goede orde, dat bos was een aangelegd bos wat daadwerkelijk bedoeld was als kaphout. Daarnaast zijn er voor iedere boom die is weggehaald, minstens drie nieuwe geplant. Dus het is natuurlijk een beetje achterhaald om dit aan te halen.

    electrek.co/2019/11/14/tesla-cut-down...
  2. löngterm 4 juni 2020 09:45
    Het stuk land in brandburg Duitsland bestond uit een aangeplant bos bedoeld voor papier en pulp productie. Tesla plant 3x zoveel bomen terug om zo ontbossing tegen te gaan. Beetje stemmingsmakerij dus om dat soort dingen te plaatsen.

    De bonus ligt misschien iets gevoeliger, maar sinds het moment dat het bonus pakket voor musk werd voorgedragen en goedgekeurd is de koers zo'n 200% gestegen. Het pakket van musk is volledig gericht op prestatie en daar kan menig bedrijf nog wat van leren. De bedragen zijn bizar groot (dit is nog maar het eerste deel, en uit mijn hoofd bestaan er 12) maar deze ontvangt hij enkel wanneer er wordt voldaan aan mijlpalen. Deze zijn verspreid over Marketcap, winst en revenues en zijn daarmee compleet gericht op lange termijn succes.

    Tesla is een bedrijf dat laat zien wat echt ondernemen is. Musk schud meerdere klassieke segmenten van de economie volledig los. Van X.com tot Paypal, SpaceX, Neuralink en natuurlijk Tesla. Naar mijn idee is het dan niet vreemd dat deze man daar voor beloond wordt. Hij heeft meerdere keren zijn gehele vermogen op het spel gezet voor een volgende avontuur. In plaats van iemand als Herna Verhagen of Pieter Elbers die enkel bonussen opstrijken terwijl de bedrijven langzaam verpieteren.

    Ja Musk is een apart mannetje en doet vele dingen waar ik het niet mee eens ben of die ronduit belachelijk zijn. Maar het is en blijft een genie met een enorme positieve impact op de mensheid die de geschiedenis boeken in zal gaan.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links