Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De beurs gaat dalen

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 2 juni 2020 11:49
    CPB: economische teruggang kan uitmonden in nieuwe eurocrisis

    De coronacrisis kan uitlopen op een nieuwe eurocrisis. Het Centraal Planbureau (CPB) stelt dat in een analyse van de kwetsbaarheden van het financiële systeem. Ondanks de overheidssteun raken bedrijven en huishoudens in financiële problemen. Zij kunnen financiële instellingen meetrekken als de recessie lang aanhoudt en steeds meer schulden niet of moeilijk terugbetaald kunnen worden.

    Naast de overheid vangen vooral bedrijven de eerste klappen van de coronacrisis op. Uit een stresstest van het CPB blijkt dat een kwart van de mkb-bedrijven naast de steunmaatregelen extra geld nodig heeft, als de omzet gedurende een half jaar lager is dan vóór corona. Als deze bedrijven in betalingsproblemen komen, raakt dat de banken.

    Buffers die er niet zijn
    Een snelle afbouw van de steunmaatregelen kan leiden tot meer probleemleningen bij banken. Maar het CPB waarschuwt ook voor het te lang laten voortduren van de steun. Bedrijven zouden dan tegen hoge kosten overeind worden gehouden, terwijl ze uiteindelijk niet levensvatbaar zijn.

    Het CPB wijst op de verwevenheid in een aantal landen tussen banken en overheden, omdat banken staatsobligaties bezitten. Deze verwevenheid leverde grote problemen op in de jaren rond 2010, toen landen met een zwakke economie zoals Griekenland dreigden te bezwijken onder hun schuldenlast. De banken zijn nu wel sterker, door onder meer de verplichte hogere buffers en een bankenunie, waardoor risico's minder snel afgewenteld worden op overheden.

    Bij huishoudens zijn vooral zelfstandigen en flexwerkers kwetsbaar. Die moeten buffers aanspreken die ze niet altijd hebben. Een kwart van de zelfstandigen heeft minder dan 3000 euro vrij opneembaar spaargeld.
  2. Cézan 3 juni 2020 06:48
    quote:

    Beursplein 5 schreef op 3 juni 2020 02:05:

    Het is tijd om PUT-opties te kopen.
    Zelden was de kans op een daling zo groot.
    Tja iedereem tracht voor de flinke uptick een verklaring te vinden. Verbaast me eigenlijk ook wel.
    Denk voorlopig aan go with the flow.
    Tuurlijk gaat de beurs straks omlaag en flink ook met een rechte lijn down, vraag is alleen when?
    Daar zit je dan met je Putopties.

    De beurs gaat haar eigen gang.

  3. Midweekhandelaar 3 juni 2020 15:09
    Persoonlijk denk ik dat de kopers het verkeerd hebben. De gevolgen van de crisis moeten nog in de economie doorwerken, vooral in Europa. Hier is iedereen door de overheid gered en krijgen alle werknemers eigenlijk een uitkering. Maar komende maanden moet men toch echt weer op eigen benen gaan staan, en dat in een erg veranderde wereld waar heel veel mensen nog de kat uit de boom kijken. Ik verwacht zelf een forse daling nog naar aanleiding van de economische crisis.
  4. Midweekhandelaar 4 juni 2020 01:24
    Sinds jij die put hebt gekocht, is de koers nog meer opgelopen. Mijn theorie: hoe meer mensen short gaan, hoe hoger de koersen worden. Alle winst stoppen de verkopers van de short producten direct in het kopen van aandelen waardoor die nog meer stijgen. Zo maken ze dubbel winst: jij krijgt je geld niet terug en zij hebben aandelen die nog meer waard zijn.
  5. forum rang 4 bearishbull 4 juni 2020 08:31
    quote:

    Midweekhandelaar schreef op 4 juni 2020 01:24:

    Sinds jij die put hebt gekocht, is de koers nog meer opgelopen. Mijn theorie: hoe meer mensen short gaan, hoe hoger de koersen worden. Alle winst stoppen de verkopers van de short producten direct in het kopen van aandelen waardoor die nog meer stijgen. Zo maken ze dubbel winst: jij krijgt je geld niet terug en zij hebben aandelen die nog meer waard zijn.
    Dat is het standaard "ik weet het beter dan de markt" verhaaltje. Sommige mensen kunnen het niet voorstellen dat ze zelf ongelijk hebben.

    Wat ik ergens anders ook al heb gepost. Als je een paar weken geen omzet hebt en je overleeft het en daarna mag je weer dezelfde (of zelfs grotere!!!) omzetten draaien als de boel weer open is. Moet je markercap dan lager zijn?

    Dit bovenstaande scenario is natuurlijk, maar een van de vele, maar het is op het moment wel de meest plausibele als je het mij vraagt. 630 komt weer in zicht en.......Wat doet dat met waarderingen als aandelen zo sterk blijken.....700?
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links