Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Adembenemend

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. elpolloloco 3 juni 2020 08:49
    Mr. Market lijkt er vanuit te gaan dat de winsten snel weer zullen stijgen.

    In de Dotcom bubbel waren die verwachte winststijgingen luchtkastelen. Bedrijven van nu hebben al laten zien die winsten te kunnen behalen, totdat Corona roet in het eten gooide.

    Er zullen winnaars en verliezers zijn. Bottom line: als geheel begint de economie alweer aardig op gang te komen (met China voorop) en dat vaccin en medicijn komen er echt wel.

    Of course, in my opinion.

    Succes allen!
  2. forum rang 7 ffff 3 juni 2020 11:18
    Het Gaat Maar Door

    Arend Jan, Je hebt mijn gevoel niet beter kunnen omschrijven. Dagelijks uren met die verrotte beurzen bezig en op 18 maart , dus nog maar 7 weken geleden stond er toch echt AEX = 404,08 op het scherm.

    Nu 552 of daaromtrent. Er is toch geen hond die had kunnen voorspellen dat er weer zo'n spectaculair herstel zou komen. Ja, achteraf zijn er altijd van die lieden, maar daar geloof ik niet veel van.

    Gerekend vanaf 1 januari is de catastrofale pandemie met pakweg een tien procent verlies ingecalculeerd. Dat voelt toch als veel te weinig "ellende" aan.

    Niet dat ik het natuurlijk fantastisch vind, na de gruwelijke verliezen in de boeken op 18 maart jl. Maar zo'n beurs voorspellen....Forget it.

    Zoals de meesten wel weten heb ik stil gezeten terwijl ik gruwelijk geschoren werd. Maar ik kikker al weer aardig op. P.S. Toch, echt waar, toch nog een resem dividenden in de afgelopen maand mei ontvangen. Dat was natuurlijk bitter weinig vergeleken met vorig jaar, maar toch ook echt geen armoe...

    Peter
  3. Ali Babba 3 juni 2020 12:36
    Wellicht geeft de AEX index zelf een wat vertekend beeld, er zijn nog steeds aandelen met meer dan -50% daling, met de kennis van nu, is dat mogelijk net iets te negatief ingeschat.

    En ach we weten het allemaal. na een onverklaarbare flinke stijging komt er ook weer een daling, en dat verhaaltje herhaalt zich nogal "long" :-)
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links