Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 33,470 18 apr 2024 17:37
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 33,180 - 33,555
  • 6.212.668 Gem. (3M) 7,5M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2244 2245 2246 2247 2248 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Midweekhandelaar 31 mei 2020 21:35
    Olie zal wel snel richting de $40 gaan nu. Aangezien Rusland geen bezwaar heeft tegen een meeting betekent het dat er eigenlijk al een deal is gesloten. De productiebeperkingen worden dus verlengd terwijl de vraag ook weer langzaam aan het herstellen is. Shell en andere olie aandelen zullen wel erg groen kleuren komende week.
  2. forum rang 7 €URO-Trader 31 mei 2020 21:38
    Inzetten op €40 rendeert voor een ieder. Mocht er één niet mee doen en een eigen koers gaan varen dan wordt dat knap lastig voor diegene. Oftewel, er komt overeenstemming en uiteindelijk rust en overzicht. Vinden beleggers fijn en dat gaan we terug zien in de koers. Gaat een leuke week worden!
  3. Mojo 1 juni 2020 02:00
    quote:

    Oil Bear 130 schreef op 31 mei 2020 15:37:

    Voor wie nog steeds denkt dat Shell de major is die voorop loopt bij de energie-transitie: "With the notable exceptions of Equinor and GALP, the investments in renewables by the other oil giants will not even match the typical capex requirements of a single oil and gas field in their respective portfolios."

    oilprice.com/Alternative-Energy/Renew...
    Nietszeggend artikel en het valt me wel op dat jij sinds de corona crisis alleen maar negatieve posts plaatst.
  4. forum rang 4 Mr.J.bonds 1 juni 2020 04:11
    Jongens de soep en het eten.. Ik zal het jullie maar verklappen. We staan binnen 12 maanden weer door de 20
    En fors hoger ook. Hoe? In september of Max oktober komen de eerste vaccins op de markt. Binnen 3 maanden zijn die wereldwijd verspreid. Maar al eerder zijn is alle maatregelversoepelingen de economie dan al weer op stoom gekomen..
    Er zal een inhaalslag plaatsvinden op reisgebied en iedereen zal weer de Vlieg of Auto vakantie willen inhalen. Ergo een piek naar brandstoffen zal ontstaan. De OPEC gaat nu al(terecht, na debacle met Rusland) knijpen. Olie kan maar zo naar $ 80 of zelfs 100 per barrel gaan.. Al deze onrust zal het snel voorbij gaan. You can take that to the Bank!

    Jammer blijft dat CEO van Beurden licht gepanikeerd heeft. En zich gek heeft laten maken door de mediaverslaggeving en zich door angst heeft laten leiden. En het overzicht wat is kwijt geraakt en in lichte paniek aan het dividend is gaan morrelen.. ach wat kun je ook anders verwachten van zo’n lief oud type man. Heeft de leeftijd om grootvader te zijn. Misschien een beetje achter geraakt in de vaart der volkeren, wat moeite met de nieuwe media en de bijbehorende devices. Het zal inderdaad best een aardige oude vriendelijke man zijn. Maar moet zo’n type nu echt een spreekwoordelijke olietanker dat RDS toch is, uit de storm loodsen? Ik denk persoonlijk dat hij daar niet meer de aangewezen CEO meer voor is. Je wil nu een jonger, scherpere figuur aan het roer. Iemand die echt capabel is de juiste beslissingen te nemen voor Shell in uitdagende omstandigheden. Van Beurden staat al met 1-0 achter. Door zijn te overhaaste dividend verlaging. Zelfs een klein kind kan zien dat Corona van zeer voorbijgaande aard gaat zijn. En daar heeft BvB totaal de plank misgeslagen. Desalniettemin moet hij nu wel de aankomende kwartalen de hand op de knip houdingen aangaande niet- rendabele investeringen in “groene” projecten. Als was het alleen maar omdat het uiteraard geen pas geeft naar de aandeelhouders toe. Je kunt die niet straffeloos benadelen en dan vervolgens doodleuk miljarden corporate geld in allerlei nieuwe vage groene energie projectjes stoppen waarvan het zeer onduidelijk van is of je daar zelfs over 20 jaar ook nog maar ene centime van terugziet.. Maar zelfs ben van Beurden zou niet zo dom zijn om daar zijn vingers aan te branden.. toch...?
  5. [verwijderd] 1 juni 2020 04:18
    quote:

    Underdog schreef op 31 mei 2020 13:18:

    [...]

    Eens. Particuliere belleger ziet shell nog altijd zitten. Met de dividend verlaging zijn ze even betrouwbaar en meer rendabel als je geld minder waard te laten worden dan een bank. Boven 1k geeft een bank ook geen garanties op je geld. Shell heeft de laatste tijd ook al genoeg tegenslag gehad. Het keert een keer.

    Trouwens de saudis zitten in shell. Ze hebben samen joint ventures. Dus die gaan wel weten hoe de vork bij shell in de steel zit
    Eens ab
  6. [verwijderd] 1 juni 2020 04:21
    quote:

    Tenton schreef op 31 mei 2020 16:10:

    [...]

    Je hebt hier al enkele weken/maanden enkele namen waarvan je weet dat als ze iets posten, het een negatieve voorspelling zal zijn voor het aandeel Shell. Meestal inclusief een (weinig zeggend) nieuwsartikel dat ze ergens hebben kunnen opscharrelen dat een negatief sentiment heeft naar olie/Shell toe of de economie in zijn geheel. Positieve berichten worden door deze partijen nooit gepost en bij een opwaartse trend blijven ze meestal van het forum weg.

    Sommige van deze partijen spenderen hier meer tijd en moeite aan het aandeel "omlaag te praten" dan mensen die effectief in het aandeel belegd zitten. Daaruit kan je wel concluderen dat deze partijen zelf een belang hebben in de koers van Shell, maar dan eerder in negatieve zin (shorts, puts, aan het wachten op een tweede crash, ..) Anders zouden ze hier niet zoveel zitten of telkens naar dit forum hollen wanneer ze ergens een negatief berichtje vinden.

    Ik ben volledig voor het discussiëren omtrent een aandeel met oog voor zowel de sterktes als zwaktes om zo een goed beeld te scheppen van of het al dan niet een goeie belegging is. Hierbij zijn ook contra-punten belangrijk. Dat is echter een groot verschil met deze gebruikers (wiens namen we allemaal wel kennen) die gewoon een negatief sentiment trachten te bekrachtigen door hier voortdurend negatieve artikels te komen posten.

    Je zou ze morgen een artikel kunnen tonen dat Shell een ontdekking gedaan heeft waarmee ze olievaten aan 1 dollar per vat kunnen oppompen, dan nog blijven deze personen negatief tegenover het aandeel en zullen ze met redenen afkomen waarom je toch maar beter verkoopt.

    Natuurlijk kan je argumenteren dat dit forum te klein is om een wezenlijke impact te hebben op het koersverloop, maar ook al is het een druppel in een emmer water vinden ze het blijkbaar toch de moeite om zich hier langdurig mee bezig te houden.

    Er zijn vele bedrijven die in trek zijn bij andere beleggers maar die mij persoonlijk niet interesseren of waar ik de waarde niet van in zie. Dat zijn dan ook gewoon delen van het forum die ik niet bezoek wegens geen belang in. Wat zou ik er dan tijd en moeite in gaan steken om bijna dagelijks/wekelijks negatief nieuws te gaan posten.

    Dat zou ik enkel doen als ik er persoonlijk belang bij had dat de koersen omlaag gaan. Anders zou het verloren moeite zijn, en wie houdt zich daar mee bezig. Ze zitten hier niet uit de goedheid van hun hart om ons te behoeden van het kwaad hoor.

    AB
  7. [verwijderd] 1 juni 2020 04:26
    quote:

    Jan70 de kleine belegger schreef op 31 mei 2020 18:03:

    De wereld kan (voorlopig) niet zonder olie en gas.
    Er zijn genoeg ideeën maar niets kan olie nu op grote schaal vervangen.
    Daarbij de opkomende regio's waar de inwoners ook welvaart willen. Auto's airco's elektriciteit en stromend water. Daar is de groei na ast vraag zo groot, dat kunnen alternatieven nog niet aan.
    RDS zal hen nog lang bedienen, maar is ook voorzichtig aan het schakelen naar alternatieven.
    Zodra hier duidelijkheid is slaan de oliemaatschappijen de handen ineen en bepalen wat de standaard gaat worden ( is mijn persoonlijke opvatting). En of dat electrificatie zal worden ( ik denk persoonlijk van niet).
    Met Shell zit je voorlopig goed.
    Goed verwoord ab, het is voorlopig nog wat het is endat blijft nog ff zo.
  8. Equilibrium01 1 juni 2020 07:44
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 1 juni 2020 04:11:

    Jongens de soep en het eten.. Ik zal het jullie maar verklappen. We staan binnen 12 maanden weer door de 20
    En fors hoger ook. Hoe? In september of Max oktober komen de eerste vaccins op de markt. Binnen 3 maanden zijn die wereldwijd verspreid. Maar al eerder zijn is alle maatregelversoepelingen de economie dan al weer op stoom gekomen..
    Er zal een inhaalslag plaatsvinden op reisgebied en iedereen zal weer de Vlieg of Auto vakantie willen inhalen. Ergo een piek naar brandstoffen zal ontstaan. De OPEC gaat nu al(terecht, na debacle met Rusland) knijpen. Olie kan maar zo naar $ 80 of zelfs 100 per barrel gaan.. Al deze onrust zal het snel voorbij gaan. You can take that to the Bank!

    Jammer blijft dat CEO van Beurden licht gepanikeerd heeft. En zich gek heeft laten maken door de mediaverslaggeving en zich door angst heeft laten leiden. ... Maar zelfs ben van Beurden zou niet zo dom zijn om daar zijn vingers aan te branden.. toch...?
    Over 12 maanden zal de productie en de vraag inderdaad terug in balans zijn en zo ook de prijs met dus een hogere koers.
    Maar $80? Rekening houdend dat het verbruik van olie wel degelijk een lange tijd lager zal zijn dan voor corona. Vliegtuigmaatschappijen hebben vele lijnen geschrapt en zullen zeker niet in een twee drie die heropstarten. Iedere winkel of horecazaak die definitief sluit is ook een verbruiker minder. Zonder nog te denken aan grote veranderingen in gedrag van mensen en bedrijven, die waarschijnlijk nog zullen meevallen, maar best voelbaar in het eerste jaar.
    Er is natuurlijk ook definitieve schade aan de productiezijde, maar dus ook aan de vraag.
    Daarbij wil iedereen nu al terug meer oppompen en de klanten willen zich maximaal voorzien aan deze lage prijzen.
    Daarmee rekening houdend zal Rusland( en de rest) waarschijnlijk alvast meer oppompen.
    Met hogere prijzen zullen de shalieboeren terug massaal aan de slag gaan, wat de prijs lager zal brengen.

    En die kritiek op van Beurden begrijp ik niet,want hij reageert op de realiteit, er zijn minder inkomsten. De banksector had zelfs nuldividend gewild. Hij heeft dus een middenweg gekozen hopend dat de banken goedkoop geld geven en dat de dividend-belegger zijn aandelen niet massaal dumpt.
    Ik zou net denken dat een jongere CEO nog meer zou meelopen in hernieuwbare energie, met nog meer investeringen die meer belofte inhouden dan reële rendabiliteit.
    Waarom denk ik nu aan de Prelude? :)
    Ik denk dat van Beurden de ROE wel in de gaten houdt.


  9. [verwijderd] 1 juni 2020 08:39
    quote:

    Thorgall schreef op 1 juni 2020 08:27:

    [...]Ik zie de noodzaak niet dat steeds te melden hier. Het hele idee achter de AB knop is het vermijden van dit soort berichten.
    Ik vind dat het op zich wel enig nut heeft. Het komt immers neer op de mededeling: 'Ik deel je mening'.
    En ik vind het als lezer interessant om weten dat iemand zijn mening niet geïsoleerd staat.

    (Ik volg je dus wel dat de meerwaarde eerder beperkt is, maar helemaal nutteloos is ze niet).
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2244 2245 2246 2247 2248 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links