Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Beursweek in teken van politieke onrust VS en steun ECB'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pieter Vandewalle 31 mei 2020 17:54
    Zalig, beurzen gegarandeerd weer hoger. Onrusten, virus, geopolitiek, werkloosheidscijfers, ... dat is de laatste weken nog geen enkele keer een issue geweest om de beurzen fundamenteel lager te zetten en dan komt er weer een grote centrale bank met nieuwe opkoopprogramma's. Het gaat wel erg gemakkelijk de laatste tijd.
  2. Trecolore 31 mei 2020 20:22
    Ja, mee eens. Alles valt mee door de juiste bril gezien. Doden bij de rellen valt erg mee, 1 maar er was gerekend op meer, dus beurs omhoog.
    Het enige jammere is dat ikzelf er niet van profiteer omdat het verhaal in mijn hoofd niet klopt met het vertoonde verhaal.
    Maar ja, we zullen het wel zien.
  3. FairValue 31 mei 2020 22:21
    Hoog verkopen en laag kopen! Iedereen die verstand heeft van economie weet dat de koersen hoog staan in vergelijk met de winsten. De winsten zullen over het algemeen nog verder onder druk komen te staan. Het enige positieve is de geldcreatie maar er zijn ook genoeg economen die vinden dat geldcreatie op dit moment weinig bij draagt aan de oplossing van het probleem. Door geldcreatie gaan consumenten en bedrijven niet direct meer besteden en dat is het enige dat voor een duurzaam herstel zal zorgen. Geldcreatie kan de beurzen naar grotere hoogten stuwen maar duurzaam zal het niet zijn. De volatiliteit zal toenemen omdat onderliggende winsten lager worden en minder beleggers geneigd zijn risico's te nemen voor een schijntje aan dividend. Als de beurzen gaan zakken, zal het harder zakken als nooit tevoren.

    Overigens heb ik nauwelijks belang bij een stijgende of dalende AEX. Zit long in wat aandelen en heb wat puts op de index. En wat wij hier allemaal schrijven heeft toch nagenoeg geen invloed op de koersen. Het is Amerika wat de richting bepaald, hier hobbelen we er jammer genoeg maar wat achteraan! Zonde want de AEX is in vergelijk met de VS goedkoper.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links