Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

  • 0,908 23 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,905 - 0,923
  • 4.300.077 Gem. (3M) 6,9M

Pharming Mei 2020

8.465 Posts
Pagina: «« 1 ... 408 409 410 411 412 ... 424 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Eric_80 30 mei 2020 08:33
    quote:

    Eric de Rus schreef op 29 mei 2020 20:56:

    [...]

    Gaan we weer..........

    Ruconest is geen vaccin noch brengt het genezing. Pharming veronderstelt dat Ruconest helpt tegen de symptomen van het Corona-virus. De test die nu eventueel gedaan gaat worden zou daarover meer bekend moeten laten worden.

    Waar zijn nu toch al die mensen die zo dol zijn op "feiten"?
    Er wordt in mijn ogen toch ook niet geclaimd dat ruconest een vaccin is, enkel dat een groot deel is genezen.( met behulp van ruconest door het onder controle houden van de klachten waardoor ze sneller van de ic konden en dus sneller konden herstellen )

    Sorry zie nu na mijn post pas dat je zelf ook al had gereageerd.
  2. forum rang 6 Marxsa 30 mei 2020 09:08
    quote:

    Long Term schreef op 30 mei 2020 08:10:

    Je hebt je ook uit de tent laten lokken door ericje? Kan dat wel begrijpen, want ericje schrijft een hoop onzin, zie post gisteravond 22.35u. Zeer irritant hoe ericje reageert.

    Goedemorgen,

    Eric had niets te maken met mijn schorsing, dit was iemand die recent zijn account heeft verwijderd.
    Goedemorgen en welkom terug.

    "Die" is nog niet terug op het forum, houdt de nieuwe namen maar scherp in de gaten ;-)
  3. [verwijderd] 30 mei 2020 09:31
    Nieuw artikel van het Radboud ziekenhuis:

    Breed onderzoek naar ontstekingsstoffen in het bloed van COVID-19 patiënten ondersteunt de hypothese dat kinines een rol kunnen spelen bij de ernstige ademhalingsproblemen. Naast de massale infectie van longcellen en de beperkte aanmaak van witte bloedcellen is dit een derde mechanisme dat kenmerkend is voor ernstig zieke COVID-19 patiënten op de IC, schrijven onderzoekers van het Radboudumc in een artikel in MedRxiv. Dit biedt aanknopingspunten voor nieuwe behandelingen.

    Een SARS-CoV-2 infectie geeft bij de meeste mensen milde luchtwegklachten. Bij 10 tot 15 procent van de geïnfecteerden leidt het echter tot longontsteking en ARDS (acute respiratory distress syndrome). Bij ARDS verstoort de ontsteking de gebruikelijke afweerreactie, waardoor een bijna onstuitbare ‘hyperontsteking’ ontstaat. Tot dusver ontbreekt een omvattende verklaring die aangeeft hoe dit levensbedreigende ontstekingsproces precies verloopt.

    Beeld van biomarkers
    Om meer inzicht in dat proces te krijgen, hebben onderzoekers van het Radboudumc met Nederlandse collega’s in het bloed van COVID-19 patiënten naar stoffen gekeken die een essentiële rol spelen in immunologische en ontstekingsprocessen. De aan- of afwezigheid van dergelijke stoffen (biomarkers) geeft een goed beeld van wat er in het lichaam aan de hand is. Ze analyseerden daarvoor biomarkers van 119 patiënten, van wie er 38 op de IC en 89 op de reguliere afdelingen lagen.

    Coronapatiënten op de IC
    “Daarbij keken we bijvoorbeeld naar diverse interleukines, waarvan we weten dat ze een belangrijke rol spelen in die processen”, zegt internist Frank van de Veerdonk. “Maar als je onbekende processen wilt opsporen, moet je juist ook onbevooroordeeld naar andere stoffen zoeken die misschien belangrijk zijn. Daarom hebben we heel breed gezocht met een techniek die ‘targeted proteomics’ heet en de al die gegevens op een systeembiologische manier geanalyseerd. Zo krijg je echt een goed overzicht van de immunologische en ontstekingsprocessen die zich in de patiënten afspelen. De belangrijke vraag is dan: zien we verschillen in biomarkers tussen de patiënten die op de reguliere afdelingen liggen en de heel ernstig zieke patiënten op de IC?”

    Ziekmakend mechanisme
    Het antwoord is ‘ja’. Bij IC-patiënten werden bijvoorbeeld verhoogde concentraties gevonden van interleukine 6 (IL-6), diverse chemokines, hepatocyt groeifactor en diverse onderdelen van het complement systeem. Daarentegen waren de concentraties van stamcelfactor, DPP4 en protein C inhibitor bij IC-patiënten duidelijk lager. Deze gegevens wijzen op een overkoepelend, ziekmakend mechanisme dat in vrijwel alle ernstig zieke COVID-19 komt bovendrijven.

    Drie infectielijnen
    De onderzoekers zien in elk geval drie duidelijke lijnen bij de ontwikkeling van de ziekte (zie illustratie). De infectielijn, waarbij het SARS-CoV-19 virus steeds meer cellen infecteert, is al eerder in beeld gebracht. Minder bekend zijn de andere twee lijnen. De gevonden afname van stemcelfactor (SCF) is direct in verband te brengen met een beperkte aanmaak van witte bloedcellen. Het is bekend dat een gebrek aan witte bloedcellen verhoogt de kans op overlijden.

    Illustratie: www.radboudumc.nl/getmedia/633c13c1-6...

    Lekgeslagen bloedvaten
    De derde lijn heeft direct te maken met het verschijnsel dat veel COVID-19 patiënten beschrijven als acute ademhalingsproblemen door het plotseling ‘vollopen van de longen’. Al eerder dachten onderzoekers van het Radboudumc als mogelijke verklaring, dat het lokaal verdwijnen van de ACE2 op longcellen door de massale virusinfectie de bloedvaten lek maakt. Ze publiceerden die hypothese in het artikel Kallikrein-kinin blockade in patients with COVID-19 to prevent acute respiratory distress syndrome in het wetenschapsblad eLife

    Kinines
    Het idee is, dat ACE2 (angiotensine-coverterend enzym 2) niet alleen een rol speelt bij het reguleren van de bloeddruk in het hele lichaam, maar ook de hoeveelheid kinines onder controle houdt. Zonder die controle krijgen kinines vrij spel en slaat het lokaal de kleine bloedvaten in de longen lek. “De afname van biomarkers zoals DPP4 en protein C inhibitor die we nu hebben gevonden, ondersteunt onze hypothese”, zegt internist Mihai Netea. “Beide stoffen spelen een rol in het kallikrein-kinine systeem (KKS) en maken aannemelijk dat deze route ook een belangrijke rol in het ziekteproces vormt. Op basis van onze bevindingen zijn mogelijk snel nieuwe behandelingen te ontwikkelen voor deze groep COVID-19 patiënten.”

    Bron: www.radboudumc.nl/nieuws/2020/biomark...
  4. Gio57 30 mei 2020 09:53
    quote:

    Long Term schreef op 30 mei 2020 08:10:

    Je hebt je ook uit de tent laten lokken door ericje? Kan dat wel begrijpen, want ericje schrijft een hoop onzin, zie post gisteravond 22.35u. Zeer irritant hoe ericje reageert.

    Goedemorgen,

    Eric had niets te maken met mijn schorsing, dit was iemand die recent zijn account heeft verwijderd.
    Welkom terug

    Degene die zijn account verwijderd heeft. Die was later geschorst als jij en eerder terug volgens mij onder andere alias, dus laat je niet weer uit de tent lokken.

  5. [verwijderd] 30 mei 2020 09:53
    Hier nog een brief uit 2015 van zorginstituut Nederland aan de Minister van Volksgezondheid waarin een vergelijking wordt gemaakt tussen Icatibant (Firazyr) en Conestat Alfa (Ruconest).

    Hierin wordt uiteengezet dat Firazyr als vervanging kan dienen voor Ruconest. Wel met daarbij de volgende bevinding omtrent nadelige neveneffecten:

    “-de meest voorkomende bijwerkingen van icatibant zijn huidreacties op de plaats
    van injectie. De toepassing van C1-INH concentraat leidt in beperkte mate tot huidreacties op de plaats van injectie en koorts. Zoals bij ieder bloedproduct kunnen zich incidenteel allergische of anafylactische reacties ontwikkelen.
    -De ongunstige effecten van conestat alfa zijn beperkt in ernst en incidentie en vergelijkbaar met andere C1-INH-preparaten.”

    Hieruit maak ik op dat Ruconest nauwelijks bijwerkingen kent en Firazyr op dat vlak achter staat. Ook blijkt uit een vergelijking tussen beide fase 3 studies dat Ruconest sneller werkt en een hogere effectiviteit kent. Desondanks worden beiden middelen gezien als vervanging voor elkaar.

    www.zorginstituutnederland.nl/binarie...
  6. forum rang 4 Bram de Stratenmaker 30 mei 2020 10:10
    quote:

    Cor S schreef op 30 mei 2020 08:48:

    [...]

    21 september volgt nieuws!!!
    Nou Cor, die onderzoeken met Ruconest, als behandeling tegen longaandoeningen en nierfalen. Zou best eens lang kunnen duren. We zullen óók minstens 3mnd geduld moeten hebben. Mocht men resultaat boeken, door de bijwerkingen, na Corona te verhelpen. Is dit een aandeel, wat veel op gaat brengen. Wereldwijd interesse, om deze naweeën te behandelen. Ik verkoop de 1e 2 jaar niks. Hou ze op de plank liggen. Komt goed Corretje!!!
  7. forum rang 4 HobbyBeurs 30 mei 2020 10:15
    quote:

    Long Term schreef op 30 mei 2020 07:07:

    lucas D 2,24
    Rodger Rodger 2.10
    Theo3 1,86
    Tull 1,70
    BassieNL 1,60
    Marxsa 1,43
    Braber 1,36
    Bulbuli 1.35
    Onbezind 1,47
    Linco 1.40
    Cor1,70
    Crossmit € 5,40
    Jan Dekkers 1,58
    JvH 3.78
    Long Term 6 euro, bij goed resultaat COVID-19 onderzoek
    Long Term 0.90 cent bij tegenvallend COVID-19 onderzoek, dan koop ik bij.
    Hobbybeurs 1,415

  8. [verwijderd] 30 mei 2020 11:06
    quote:

    four69 schreef op 30 mei 2020 10:39:

    Het covid- onderzoek met die 150 patienten van Dr. Osthoff staat niet eens aangekondigd op de website. Typisch Pharming een obsolete website.
    Wellicht omdat Pharming zelf 't onderzoek niet doet? Heb je veel aandelen Pharming? Gaat het je daarom allemaal veel te langzaam?
8.465 Posts
Pagina: «« 1 ... 408 409 410 411 412 ... 424 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links