Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX doet stap vooruit

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 77
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Reacties

721 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 37 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. profdrir 26 mei 2020 23:09
    quote:

    Fundbuster schreef op 26 mei 2020 22:49:

    [...]
    Je hebt op een sprinter twee soorten kosten. De best en de standaard hebben de financieringskosten gemeen, in dit geval 2,47% op jaarbasis. Die rente wordt verwerkt in je strike, dat is de reden dat die tegen je in beweegt.
    De BEST (barrier equals strike) komt neer op een gegarandeerd stop-level, je kunt niet meer verliezen dan wat je betaald hebt en de bank draagt de eventuele slippage. Denk aan gap openings. In normale omstandigheden moet je denken aan een opslag van tien cent (1 indexpunt dus) die ze in de koers verwerken. Nu, met nog altijd behoorlijke vola, is die opslag lelijk veel hoger. En het ergerlijke is dat het slippage-risico eruit loopt naarmate je sprinter meer waard wordt, gouwe business voor de bank dus.
    Voor mijn trade van zojuist: 1,69 betaald voor een strike 541,5. Koers is 529,5. Verschil is twaalf punten, ofwel 1,20 voor de sprinter (factor 10). Zou dus een prijs van 1,30 rechtvaardigen in een ‘normale’ markt, die vier duppies teveel liggen aan de vola.
    Dat heeft de standaard sprinter niet, als je stop geraakt wordt, wordt het een bestens order. Daarom is de standaard ‘duurder’, verliezen boven de stop uit moeten eraf kunnen. Anders gezegd: jij draagt de slippage zelf. In theorie kun je uitgestopt worden en een betalingsverplichting overhouden. In de regel krijg je batig saldo teruggeboekt.

    Helder zo?

    Enorm bedankt voor de moeite. Krijg je die 4 duppies weer terug als je de BEST turbo verkoopt zonder dat hij wordt uitgestopt door stoploss, of kunnen die nog verwateren?
  2. forum rang 4 Guuster 26 mei 2020 23:16
    quote:

    Shortlong schreef op 26 mei 2020 23:14:

    [...]
    Voor een kleine bijdrage geef ik je inzicht in de door mij gedane trades op moment van uitvoeren. Handel je daar contrair aan dan is succes gegarandeerd
    Komt goed Shortlong, komt goed. Voorlopig gaat deze jongen nog met een plukje turbos long op de AEX de nacht in...oei oei, dat gaat pijn doen
  3. Fundbuster 26 mei 2020 23:17
    quote:

    ir. Engineer88 schreef op 26 mei 2020 23:09:

    [...]

    Enorm bedankt voor de moeite. Krijg je die 4 duppies weer terug als je de BEST turbo verkoopt zonder dat hij wordt uitgestopt door stoploss, of kunnen die nog verwateren?
    Hangt af van je verkoopkoers. Stel, aex loopt naar 520. Strike op dat moment nog 540. Echte waarde 2 Euro, 2,10 ‘normaal’. Ik ga ervan uit dat ik nog 2,30-40 zou beuren, dus van mijn vier dubbeltjes opslag zijn er twee verwaterd. Stel AEX loopt op en ik wil ze kwijt met verlies dan is die opslag niet weg: ze stellen in de regel met twee punten, dus de bid zit die opslag ook in.
  4. [verwijderd] 26 mei 2020 23:18
    quote:

    Warner Bros schreef op 26 mei 2020 22:58:

    [...]Ik hoop dat je met Aegon weer wat goed mag maken. Ik blijf van mening dat de index en veel aandelen momenteel een veel te hoge notering hebben. Maar zolang mensen maar wat graag hun centjes naar de beurs willen brengen blijven de koersen stijgen.

    De komende dagen wordt er in Amerika opnieuw feest gevierd vanwege de grens van 100.000 corona doden die wordt doorbroken. Niet alleen de Dow Jones en S&P 500 doen het fantastisch, ook in het aantal doden door Corona is Amerika de beste.
    Dank je, ik hoop dat ik met aegon nu een goede trade heb gedaan. En voor het Amerikaanse volk hoop ik dat trump zich nu eens op het menselijke aspect richt en de burger gepast toe zal spreken ivm deze verschrikkelijke mijlpaal op menselijk vlak ipv de standen van de beurzen te benadrukken en hoe geweldig het allemaal is.
  5. forum rang 4 Guuster 26 mei 2020 23:20
    quote:

    Shortlong schreef op 26 mei 2020 23:18:

    [...]
    Dank je, ik hoop dat ik met aegon nu een goede trade heb gedaan. En voor het Amerikaanse volk hoop ik dat trump zich nu eens op het menselijke aspect richt en de burger gepast toe zal spreken ivm deze verschrikkelijke mijlpaal op menselijk vlak ipv de standen van de beurzen te benadrukken en hoe geweldig het allemaal is.
    Wel ff een felicitatiekaartje sturen naar je oud-werkgever als de opzet slaagt :)
  6. BHSL 26 mei 2020 23:23
    quote:

    Shortlong schreef op 26 mei 2020 21:49:

    Hoop dat de dow even lekker onder de 25000 zakt. Kijken of trump dan nog een Twitter bericht eraan waagt.
    Nee, je hoort alleen iets van hem als het stijgt.

    "Advies voor Unibail Rodamco: naar houden van kopen en koersdoel naar €47 van €137 - Independent Research"
    Kijk eens aan. Nieuwe koersdoel dezelfde dag nog bereikt.

    Op Wall Street zijn dinsdag alle negen AEX-genoteerde fondsen ten opzichte van het slot in Amsterdam lager gesloten. De euro steeg ondertussen sterk ten opzichte van de dollar.

    Aegon (-0,08%)
    ArcelorMittal (-0,60%)
    ASML (-0,87%)
    Galapagos (-0,93%)
    ING Groep (-0,62%)
    Philips (-0,67%)
    RELX (-0,40%)
    Royal Dutch Shell (-0,19%)
    Unilever (-0,96%)

    Futures AEX: 528.

    Vandaag wederom een valse uitbraak uit de range 490-530 dus.
  7. [verwijderd] 26 mei 2020 23:25
    quote:

    Guuster schreef op 26 mei 2020 23:16:

    [...]
    Komt goed Shortlong, komt goed. Voorlopig gaat deze jongen nog met een plukje turbos long op de AEX de nacht in...oei oei, dat gaat pijn doen
    Nou wie weet ben je morgen wel spekkoper.... ze worden info Amerika niet zo snel zenuwachtig hebben we gemerkt... dus misschien ook niet door het deels inleveren van de winst in het laatste uur. Morgen om 9.30 spreekt lagarde weer, wellicht een stimulans voor de Europese beurzen... benieuwd waar de nikkei morgenochtend op staat
  8. forum rang 4 Housepartyy 26 mei 2020 23:29
    quote:

    Shortlong schreef op 26 mei 2020 22:49:

    [...]
    Bij deze mijn eerste ta analyse voor morgen:

    Na een teleurstellende aex dag van 26 mei waarbij de winst werd prijsgegeven zal er een hevig gevecht plaatsvinden op het 528 niveau. Waarbij de moving average fibonacci retracement een belangrijke rol gaat spelen. Zakt de aex met 2% en gaan de Amerikanen ook meer verkopen dan kopen dan zal waarschijnlijk de nieuwe top een feit zijn en staat de weg naar beneden open. Is dit niet het geval dan ligt de weg omhoog vrij. Waarbij goed moet worden gelet op het niveau 540 waar een hoge druk gebied ligt. Stijgt men boven deze wolk dan schijnt daar de zon. Vooralsnog verwacht ik hogere dan wel lagere koersen waarbij ik een kanttekening plaats dat het dit niet geldt voor alle aandelen in de index. De verschillen kunnen groot zijn. Succes morgen allemaal
    Hahah prachtig en nu al 10x sneller dan Royce. Grote kans dat 1 scenario uitkomt.

    Morgen rond deze tijd een nieuwe?

  9. [verwijderd] 26 mei 2020 23:31
    quote:

    Guuster schreef op 26 mei 2020 23:20:

    [...]
    Wel ff een felicitatiekaartje sturen naar je oud-werkgever als de opzet slaagt :)
    Zal ik je eens wat zeggen Guus... Ik heb ten tijde van de krediet crisis toen ik bij aegon werkte de koers dik onder 2 zien staan. ING ook onder 2. Had toen veel spaargeld, was freelance met een goed tarief. Durfde toen niet vol in te stappen omdat Fortis verhaal. Uiteraard hele vette spijt van gehad. Toen ik in maart weer werd getriggerd om te gaan beleggen, weet je wat mijn eerste aankoop was? Aegon op 1,65 euro.... ben niet slim geweest.... Hoop dat ze het niveau van onder de 2 weer gaan opzoeken. Ik weet niet of ik deze shorts heel lang vasthou. Want mocht er een daling komen vanaf morgen dan ben ik blij als ik mijn verlies weet terug te dringen...
  10. [verwijderd] 26 mei 2020 23:37
    Er mist iets in dit artikel... trump was er vergeten bij te zeggen dat hij de mededeling pas doet nadat de koersen nog even verder zijn gestegen ;-)

    Trump: US to respond to China's HK law this week
    mei 26, 2020 11:17p.m. CEST
    United Stat4es President Donald Trump said on Tuesday that he will be making an announcement regarding China's proposed Hong Kong national security law later this week.

    Asked whether Washington's response will include sanctions, Trump just stated "you'll be hearing about it" before the end of the week.

    The US condemned China's plans to introduce the new law, which seeks to ban protests and prevent foreign interference in the special autonomous region, and Trump threatened with a "very strong response" to it, while Chinese officials insisted the legislation will bring stability to the city.
  11. forum rang 4 Guuster 26 mei 2020 23:48
    quote:

    Shortlong schreef op 26 mei 2020 23:31:

    [...]
    Zal ik je eens wat zeggen Guus... Ik heb ten tijde van de krediet crisis toen ik bij aegon werkte de koers dik onder 2 zien staan. ING ook onder 2. Had toen veel spaargeld, was freelance met een goed tarief. Durfde toen niet vol in te stappen omdat Fortis verhaal. Uiteraard hele vette spijt van gehad. Toen ik in maart weer werd getriggerd om te gaan beleggen, weet je wat mijn eerste aankoop was? Aegon op 1,65 euro.... ben niet slim geweest.... Hoop dat ze het niveau van onder de 2 weer gaan opzoeken. Ik weet niet of ik deze shorts heel lang vasthou. Want mocht er een daling komen vanaf morgen dan ben ik blij als ik mijn verlies weet terug te dringen...
    Tsja zo rommelen we allemaal maar een eind raak. Iedereen?
    Ja, iedereen.
    Dat we er uiteindelijk allemaal maar een mooie cent aan over mogen houden
  12. profdrir 27 mei 2020 00:28
    quote:

    Fundbuster schreef op 26 mei 2020 23:17:

    [...]
    Hangt af van je verkoopkoers. Stel, aex loopt naar 520. Strike op dat moment nog 540. Echte waarde 2 Euro, 2,10 ‘normaal’. Ik ga ervan uit dat ik nog 2,30-40 zou beuren, dus van mijn vier dubbeltjes opslag zijn er twee verwaterd. Stel AEX loopt op en ik wil ze kwijt met verlies dan is die opslag niet weg: ze stellen in de regel met twee punten, dus de bid zit die opslag ook in.
    Heel erg bedankt. Worden die twee dubbeltjes die dan verwateren bij stijgende prijs, verwerkt in de aan- verkoopprijs? Dus je bent ze kwijt?
721 Posts
Pagina: «« 1 ... 31 32 33 34 35 ... 37 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links