Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Basic-Fit AEX:BFIT.NL, NL0011872650

  • 20,820 18 apr 2024 13:32
  • +0,220 (+1,07%) Dagrange 20,600 - 20,820
  • 37.537 Gem. (3M) 247,8K

Basic-FIT 2020: richting 1.000 clubs en e45 beurskoers?

6.839 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 342 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 wiegveld 25 mei 2020 17:18
    1 juli heeft als voordeel dat de boel opengaat in de vakantie. (of 15 juli) dan is het rustiger.

    is denk ik veiliger dan 1 augustus of 1 september.
    Hoe staat het met de abonnementen bij BF? Veel opzeggingen? Ik lees er weinig over op de website. alleen dat 75% van de leden betaald heeft in maart en april maar mei? Dat is tricky andere zijde van de BF case
  2. forum rang 4 Wittman 25 mei 2020 18:02
    quote:

    Terpstreet schreef op 25 mei 2020 12:30:

    [...]

    Ik kan mij niet herinneren dat hij op 20,30 heeft gestaan in de afgelopen tijd.
    Op 30 april was dit zo, meer precies op enkele minuten na de wilde opening van de beurs die dag. Vanaf 09u05 ging de koers eigenlijk 2 weken naar beneden, met ongeveer 25% in totaal. Op technisch vlak is 21 euro een realistisch koersdoel voor komende dagen (los van nieuws over een eventuele vroegere heropening in Nederland).
  3. [verwijderd] 25 mei 2020 18:25
    quote:

    Jasper08 schreef op 25 mei 2020 12:58:

    [...]

    Je uitspraak over de mensen die staan te wachten om te sporten, zou ik toch ook even over nadenken. Sportwinkels zijn leeggekocht door mensen die thuis beginnen sporten zijn. Kijk ook even naar de koers van Peloton. Dat is een Amerikaans bedrijf die in hoofdzaak online fitnesstoestellen verkoopt. Hun koers is explosief gestegen sinds Corona. Hun winsten zijn door Corona de lucht in geschoten. Lees tussen de regels dat mensen thuis beginnen sporten zijn en hierin geïnvesteerd hebben... Kan wel eens nadelig zijn voor het aantal abonnees voor sportscholen.
    Niet iedereen staat te springen om terug in afgesloten ruimtes met anderen te gaan sporten.
    Ik volg jullie enthousiasme omtrent dit aandeel wel, dat het nu laag gewaardeerd staat en potentieel heeft om flink te gaan stijgen.
    Maar hoe sommigen onder jullie blind zijn voor alle risico's en onrealistische koersdoelen in jullie hoofd hebben, dat begrijp ik dan weer niet.

    Jasper

    In principe klopt het allemaal wat je zegt, maar ik zie het zelf wel positief in voor Basic Fit.
    - Heel veel mensen hebben thuis geen ruimte om te sporten. De mensen die dit wel hebben zitten vaak bij grotere sportscholen.
    - Ook al heeft men enkele toestellen thuis gekocht, je hebt nooit alles thuis voor je krachtoefeningen cardio etc. Velen willen en roeien, bankdrukken, cable fly's, etc. één van deze aanschaffen is prima, maar alles aanschaffen in huis kunnen al helemaal weinig mensen
    - Veel mensen zullen van luxere sportscholen naar Basic Fit gaan, omdat er met corona toch geen luxe gebruikt kan worden (sauna's etc).
    - Mensen komen naar de sportschool als sociale activiteit. Dit zal binnenkort niet kunnen, want ik verwacht dat je in je eentje moet komen sporten, ook al woon je samen. Maar op langer termijn zorgt dit er wel voor dat mensen weer naar de sportschool gaan.

    Voor mij is de vraag eigenlijk of er nog sportscholen bestaan na corona. Als het antwoord ja is, dan bestaat Basic Fit ook nog na corona. Zij zijn de grootste, volgens mij ook meest liquide in Nederland en hebben toegang tot leningen. Daarom zie ik het voor longterm (zeg 5 jaar) zeker wel positief.

    Zelf reken ik op openen op 1 juli en sluiten in oktober vanwege 2e golf corona, dan weer openen in januari. Daarom ben ik van plan om een deel van mijn positie te verkopen in de zomer.

    We gaan het allemaal meemaken, maar dit zijn mijn verwachtingen. Ben benieuwd wat jullie ervan denken!
  4. forum rang 4 Wittman 25 mei 2020 18:36
    quote:

    Dinna King schreef op 25 mei 2020 18:25:

    [...]
    We gaan het allemaal meemaken, maar dit zijn mijn verwachtingen. Ben benieuwd wat jullie ervan denken!
    Ik sluit mij aan bij jouw mening. Persoonlijk vermoed ik ook dat er een tweede Corona-golf zal komen, al is het mij niet duidelijk hoe de overheden hiermee zullen omgaan. Daarover wordt momenteel helaas niet gesproken door hen, al zou een (nieuwe) complete lockdown wat overkill zijn naar mijn bescheiden mening. Met de huidige kennis over Corona kan men overwegen om risico-groepen (ouderen, zieken) in lockdown te plaatsen, en/of mondmaskers globaal te verplichten i.p.v. enige lockdown toe te passen. En ik ben optimistisch dat er een vaccin op de markt zal verschijnen, al kan dit gerust nog tot volgend jaar duren. Wat Basic-Fit betreft; mensen zullen blijven kiezen voor sociaal contact, dat merk ik goed genoeg op de golfbaan.
  5. [verwijderd] 25 mei 2020 18:39
    Sportscholen verliezen veel leden, 'hoop dat we op 1 juni toch open mogen'

    Met het huidige vooruitzicht dat sportscholen niet eerder dan 1 september weer open mogen, hebben veel abonnementhouders hun lidmaatschap bij een sportschool opgezegd. Veel sportscholen komen daardoor in zwaar weer. Deze week horen ze of de deuren toch al eerder mogen openen.

    "De eerste maanden bleven redelijk stabiel, maar nu is de horizon te ver en haken ze af", zegt Ronald Wouters over de vertrekkende leden. Hij is directeur van NL Actief, een branchevereniging met duizend fitness- en yogascholen met in totaal zo'n drie miljoen aangesloten leden. "Als sportscholen niet eerder dan 1 september open mogen, verwacht ik dat de helft van de sportscholen zal omvallen."

    Volgens Wouters hebben sommige sportscholen al zo'n 30 procent van de leden zien vertrekken. De mensen die nog wel aangesloten zijn hebben veelal een compensatieregeling gekregen, omdat er tijdelijk niet gesport kon worden. De branchevereniging verwacht dat het aantal faillissementen bij heropening in september gelijk zal stijgen.

    Reserves opbouwen
    De loonkosten zijn nu nog vanuit de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid (NOW-regeling) gedekt. De energiekosten zijn ook nog laag, maar zodra sportscholen weer open gaan schieten de kosten omhoog. "Schuldeisers melden zich, je zit met minder abonnementhouders en hoge huurkosten. Dat vreet weer aan je budget."

    Ook Sportschooleigenaar Cees Arendse in het Noord-Brabantse Oosterhout maakt zich zorgen. "Ik vraag mij af of mensen tegen die tijd ook weer binnen dúrven sporten. Als we in het najaar een tweede golf krijgen, dan is het klaar voor de hele branche. Als we nu in juni open gaan, kunnen we nog wat reserves opbouwen."

    '1 september open betekent dat de politiek ons de nek omdraait'
    "In Duitsland mogen sportscholen wel open, daar hebben ze de airco's uitgezet en geven ze geen high-intensity-trainingen zoals spinning. Wij zitten hier ook juist bovenop de gezondheid, we monitoren onze leden goed, passen ook onze lessen aan. Het is juist belangrijk voor volksgezondheid dat we geen obesitas krijgen en weerstand opbouwen."

    Rechtszaak
    Fitnessketen BigGym wil de opening van sportscholen afdwingen via de rechter door een kort geding tegen de Staat, dat afgelopen woensdag diende. De landsadvocaat betoogde toen dat het opengooien van sportscholen en fitnesscentra brengt te veel risico's met zich meebrengt. Er zou onvoldoende wetenschappelijk inzicht zijn over hoe besmettelijk hijgende en zwetende sporters in een afgesloten ruimte zijn door de aerosolen, minuscule druppels en deeltjes die in de lucht zweven.

    De rechter heeft besloten nog geen besluit te nemen en de ontwikkelingen van deze week af te wachten.

    Voorwaarden
    Premier Rutte zei eerder dat hij wil bekijken of een heropening van sportscholen op kortere termijn mogelijk is dan 1 september. De afgelopen twee weken voerde minister Martin van Rijn voor Medische Zorg gesprekken met sportscholen over de voorwaarden waarop dat kan, en welke aanvullende maatregelen moeten worden getroffen.

    Wouters: "Van Rijn wilde van ons weten hoe wij het aantal sporters binnen de muren van de sportschool kunnen reguleren. Vrijwel alle scholen werken met toegangspoortjes, waarop precies te zien is wie wanneer binnen is, dus dat kunnen we heel goed in de gaten houden."

    De minister vroeg ook naar luchtverversingssystemen in de sportscholen in verband met mogelijke besmettingen via aerosolen. Hierop hebben de sportscholen het protocol verantwoord sporten op een aantal onderdelen verduidelijkt. "Een bepaald aantal type trainingen zal wellicht de komende tijd niet mogelijk zijn in een fitnessclub, maar individuele krachttraining, cardio en groepslessen als yoga hoeven volgens ons geen probleem te zijn."

    Het Outbreak Management Team heeft zich over het protocol gebogen. Het kabinet wordt de komende dagen geadviseerd over een mogelijk vervroegde opening.

    Bron: NOS nos.nl/artikel/2335061-sportscholen-v...
  6. baloub1 25 mei 2020 21:13
    Was eerst de bedoeling dat er morgen iets over gezegd zou worden, maar ik zag nu dat pas woensdag de sportscholen en sauna’s besproken worden in de ministerraad en het OMT gaat zich de komende dagen nog beraden over het advies. Dat zou dan betekenen dat men het kort geding afwacht en daarvoor niets bekend maakt.
  7. forum rang 5 Daexter 25 mei 2020 21:58
    Ik zie iedereen zich druk maken om het Nederlandse beleid. Interessant, maar veel relevanter is het Franse beleid. Iemand daar een idee van, want in de regel waren de Fransen strenger dan Nederland.

    Vandaag ook in het nieuws dat als de lock down langer duurt dat dan veel zaken failliet gaan, lijkt me voor de lange termijn een voordeel voor basic Fit
  8. forum rang 7 Dividend Collector 25 mei 2020 22:09
    Net op NOS journaal: circa 50% van de sportscholen overleeft niet als ze pas 1 september open kunnen. Basic-Fit houdt het zolang wel uit dus zou in dat geval in het najaar veel overstappende leden van andere sportscholen tegemoet kunnen zien. Dat zou een boost kunnen geven aan de groei. Interessante gedachte, puur zakelijk gezien. De een zijn dood.... natuurlijk wel verschrikkelijk voor die ondernemers die omvallen.
  9. forum rang 4 Onder de regenboog 25 mei 2020 22:10
    Frankrijk is ook nog onduidelijk, wij sporten hier allemaal buiten. Waarschijnlijk volgt Frankrijk de overige landen en gaan sportscholen gewoon open in Juli. Nederland staat met dat September gedoe echt alleen.

    Gewoon afwachten, Woensdag weten we meer voor Nederland. En kunnen we morgen ook nog een dagje tegen de 19,70 aanschuren.
  10. Belegger3108 25 mei 2020 22:13
    Klopt Daexter Frankrijk is veel belangrijker maar volgens mij komt daar deze week geen nieuws vandaan. Vandaar dat NL voor komende dagen belangrijk is voor eventuele positieve koers beweging.

    Voor lange termijn is het veel belangrijker dat Frankrijk snel weer open gaat.

    Ben benieuwd of we morgen nog naar de 20 euro stijgen op hoop. Of dat er toch wat winstnemingen komen tot het nieuws.
  11. forum rang 4 Onder de regenboog 25 mei 2020 22:22
    quote:

    Dividend Collector schreef op 25 mei 2020 22:09:

    Net op NOS journaal: circa 50% van de sportscholen overleeft niet als ze pas 1 september open kunnen. Basic-Fit houdt het zolang wel uit dus zou in dat geval in het najaar veel overstappende leden van andere sportscholen tegemoet kunnen zien. Dat zou een boost kunnen geven aan de groei. Interessante gedachte, puur zakelijk gezien. De een zijn dood.... natuurlijk wel verschrikkelijk voor die ondernemers die omvallen.
    Ook al zou het 1 September worden, de berekening van Basic fit is gemaakt voor november. En mensen moesten paar weken geleden aangeven of ze hun abonnement stopzetten of lieten doorlopen. Dus meer dan 25 % opzeggingen zal het niet worden. Je kan namelijk niet meer terug komen op je besluit, stond duidelijk aangegeven.

    En je hebt gelijk wat betreft het omvallen van alle kleinere sportscholen, gaf het paar weken geleden ook al aan. Die kleintjes vallen komende weken allemaal om, ook als ze in Juli of Augustus opengaan, het is voor de kleine sportscholen niet meer vol te houden. Te veel kosten en te weinig geld in kas. De rek is er al voor vele sportscholen al lang uit. Hier in Frankrijk ken ik rond mijn stad al een paar scholen die de stekker eruit hebben getrokken. Basic Fit is er nog ..........dus ja

  12. forum rang 5 Daexter 25 mei 2020 23:21
    quote:

    Belegger3108 schreef op 25 mei 2020 22:13:

    Klopt Daexter Frankrijk is veel belangrijker maar volgens mij komt daar deze week geen nieuws vandaan. Vandaar dat NL voor komende dagen belangrijk is voor eventuele positieve koers beweging.

    Voor lange termijn is het veel belangrijker dat Frankrijk snel weer open gaat.

    Ben benieuwd of we morgen nog naar de 20 euro stijgen op hoop. Of dat er toch wat winstnemingen komen tot het nieuws.
    Als er winstnemingen komen is dat alleen maar mooi, dan kun je nog goedkoop inslaan. Nadat 1 september bekend werd, zeiden de grootbanken dat dat een meevaller was ten aanzien van hun inschattingen. Als het nu 1 augustus wordt, wordt het een grote meevaller en staan we -mits corona niet weer gaat pieken- volgend jaar minimaal op 25-30 euro, maar ik zou ook niet gek opkijken bij >35

    Ik had rond de 35 een minipositie ingenomen en gedurende de cornaval plukjes gekocht. Helaas niet op 10 euro, zat toen wel met vinger op de koopknop... maar wel op 14 euro een pluk gekocht. Nu een aardige positie op gemiddeld 22 euro. En dat zie ik als prikkie. Komen mooie tijden aan!
  13. forum rang 4 Onder de regenboog 26 mei 2020 01:14
    quote:

    Belegger3108 schreef op 25 mei 2020 23:05:

    Onder de regenboog jij als Frankrijk specialist. Weet jij wanneer er uit Frankrijk weer nieuws komt over versoepelingen? Staat daar een datum voor?
    Ik loop om de dag met mijn persoonlijk trainer ( van Basic Fit ) en zij weten totaal niets. Wel hebben zij het idee dat ze juli opengaan. Er gaat meer en meer open, ook is de Franse overheid erop terug gekomen geen toeristen toe te laten. Nederlanders kunnen waarschijnlijk gewoon weer op bezoek. Jullie zijn de eerste hier als ik weer mag sporten in mijn sportschool. Na volgende week ben ik in Nederland voor 2 maanden , dan moet ik het ook van het Franse nieuws hebben in Nederland. gr. A
6.839 Posts
Pagina: «« 1 ... 70 71 72 73 74 ... 342 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt reageert wel erg cru op cijfers en outlook Basic-Fit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links