Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Basic-Fit AEX:BFIT.NL, NL0011872650

  • 20,700 19 apr 2024 17:35
  • -0,100 (-0,48%) Dagrange 20,400 - 20,880
  • 121.212 Gem. (3M) 246K

Basic-FIT 2020: richting 1.000 clubs en e45 beurskoers?

6.839 Posts
Pagina: «« 1 ... 66 67 68 69 70 ... 342 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Felix07 24 mei 2020 10:49
    Bij mij in het dorp is de eerste sportschool failliet gegaan, ondanks oproep toch teveel mensen hun abonnement opgezegd waardoor er acute liquiditeitsproblemen waren. Ik verwacht dat nog wel meer kleine ketens of indivuele sportscholen failliet gaan: de kosten zijn namelijk niet het personeel maar vooral vaste lasten voor het pand en alle inventaris. Steunmaatregelen van de overheid zoals de now helpen daarbij niet. Ik denk dat BF meer reserves heeft (Of die makkelijker kan aantrekken) en dus kan profiteren van het wegvallen van deze concurrentie. Bovendien is BF goedkoper dan veel andere sportscholen, nu er een recessie aankomt, is dat natuurlijk een betere markt om in te zitten. Kortom, ik zit long, 300 stukken op ongeveer 16€ gekocht. Misschien dat ik vanaf een koers van 25 ga verkopen. Succes allemaal!
  2. forum rang 4 Onder de regenboog 24 mei 2020 12:50
    quote:

    Dweez schreef op 23 mei 2020 14:26:

    Ik had een vraagje..

    Ik zit momenteel op een GAK van 16,14 wel maar 500 stuks.
    Zouden jullie nu nog bijkopen of gewoon afwachten??

    Grtz
    Zolang je het met geld doet wat je niet nodig hebt, dan kom je er op de lange termijn wel goed mee weg.

    Het is een zeer scherp bedrijf als je hebt hebt over kosten beheersing en uitrol, maar elk aandeel blijft een risico, zeker in deze tijd.

    Zorg dat je voor nu geld op de kant hebt staan, duikt hij naar beneden vanwege externe factoren dan kan je alsnog bijkopen.
    Soms is het beter ook iets bij een andere starter, die juist "door de Corona" omhoogschiet te investeren. Een fonds zoals Hellofresh hebben wij erg veel vertrouwen in.
  3. Felix07 24 mei 2020 14:27
    Ik laat hellofresh ook links liggen, ze hebben het tijdens de lockdown goed gedaan, maar zelf boodschappen doen of online bestellen bij picknick blijft toch veel goedkoper, als er crisis komt, hebben mensen geen geld voor zulke luxe, daarom vind ik BF ook zo goed: die zijn ongeveer de goedkoopste sportschool, zonder dat het mega schraal is.
  4. [verwijderd] 24 mei 2020 16:07
    quote:

    Adios schreef op 23 mei 2020 14:53:

    [...]

    Zit met zelfde dilemma. Bij opening de helft er uitdoen en daarmee op de zijlijn staan?
    Ik heb het gevoel dat dit aandeel op weekbasis alleen maar gaat stijgen(kan verkeerd zijn). Er is zoveel sprake van toch vroeger open te gaan.. Het enige wat hier een probleem kan zijn is dat ze bij nieuwe problemen bij het virus als eerste weer toegaan. Dus ik bekijk het nog even en zien wat de komende weken brengt. Mss iets nieuw in mijn portefeuille nemen

  5. Vis1958 24 mei 2020 19:03
    Basic-Fit
    Basic-Fit is veruit het meest speculatieve aandeel in dit lijstje. Dit komt doordat het zeer onzeker is wanneer de sportscholen weer open mogen. In Frankrijk en België is nog geen openingsdatum bekend en ook in Nederland lijkt het erop dat sportscholen op korte termijn nog niet open mogen.

    Risico's

    Officieel horen we daar aanstaande dinsdag iets over. Uit meerdere wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de verspreiding vooral binnen plaatsvindt. Een gebouw waar mensen zich uit de naad trainen is dus een potentiële brandhaard.

    De sportscholen zeggen juist dat zij flink hebben geïnvesteerd in het regelen van de luchtstroom, waardoor het risico beperkt is. Ik ben geen viroloog dus ik zou niet weten wie er gelijk heeft. Voor Basic-Fit is het belangrijk dat het zo snel mogelijk weer open kan.

    Iedere maand dat er niet wordt gesport, verdwijnt er €15 miljoen uit de kas. In onze laatste analyse hebben we berekend dat Basic-Fit het zonder inkomsten uit houdt tot en met eind augustus. De sportschoolketen is echter in onderhandeling met de Nederlandse staat over een bankgarantie van €60 miljoen.

    Als Basic-fit deze bankgarantie krijgt dan kan het zonder inkomsten overleven tot en met het einde van het jaar. De IEX Beleggersdesk gaat er vanuit dat de sportschoolketen er met de Nederlandse overheid uitkomt, maar in een worst case scenario vindt er een emissie plaats.

    Koersdoel €42

    Tot zo ver de risico's, want hier staan ook grote kansen tegenover. Onder normale omstandigheden groeit Basic-Fit met tenminste 20% per jaar. Dat terwijl het nu al de grootste sportschoolketen van Europa is.

    Het verdienmodel zit dusdanig goed in elkaar dat de investering in een nieuwe sportschool na drie jaar is terugverdiend. Bij dit soort groeicijfers past onder normale omstandigheden geen waardering van 8 keer de kasstroom.

    Dat is een waardering die eerder bij krimpende ondernemingen zoals PostNL past. Als de coronacrisis voorbij is dan is een prijs van 20 keer de kasstroom passender. Dit resulteert in een koersdoel van €42. Kortom, de kansen wegen ruimschoots op tegen de risico's en dat maakt Basic-Fit een zeer interessante turnaroundkandidaat.
  6. [verwijderd] 24 mei 2020 19:14
    quote:

    Dividend Collector schreef op 24 mei 2020 18:53:

    [...]

    Met een Premium abonnement kun je het allemaal zelf lezen. Makkelijk terug te verdienen als de sportscholen weer open gaan!
    Mee eens. Echter, ik ga dan teveel artikelen lezen, ik ken mezelf. Daar heb ik helaas momenteel geen tijd voor.
6.839 Posts
Pagina: «« 1 ... 66 67 68 69 70 ... 342 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Markt reageert wel erg cru op cijfers en outlook Basic-Fit

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links