Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Eurocommercial Properties AEX:ECMPA.NL, NL0015000K93

  • 20,800 18 apr 2024 10:49
  • +0,150 (+0,73%) Dagrange 20,750 - 20,850
  • 4.892 Gem. (3M) 44K

ECP 2020

6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 76 77 78 79 80 ... 347 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Chessplayer1992 24 mei 2020 16:00
    quote:

    junkyard schreef op 24 mei 2020 12:28:

    Aardig aan het inlezen CP!

    Vergelijk de koersontwikkelingen (ECP en Euroshop) over de afgelopen 5 jaar:

    www.deutsche-euroshop.de/Investor-Rel...

    Beide fondsen bewegen ongeveer dezelfde kant uit, Euroshop voegt iets toe aan regio spreiding, maar deze fondsen kennen afhankelijkheid van dezelfde (type) huurders / markt (EU retail vastgoed). Spreiding binnen vastgoed (weging kantoren / woningen / logistiek) zie ik als meer belangrijke keuze dan keuze ECP en/of Euroshop weging. Meer spreiding is binnen een sector altijd beter, tenzij je denkt dat één fonds over superieure kwaliteiten (bijvoorbeeld management/vastgoed) beschikt (wat de markt niet herkend, en dus nog niet in de koers is verwerkt).
    Haha helder. Ik ben het met je eens, maar tegelijkertijd hangt het voor mij ook van de koers af (die is alleen relevant bij in en uitstappen, toch? Haha). Logistiek vastgoed is de afgelopen jaren flink gegroeid, maar ook daar vind ik de yields wel erg laag terwijl het voor mij nog niet heel duidelijk is hoe deze markt zich gaat ontwikkelen. En bij lage yields wil je toch wel erg veel zekerheid. Kantoren zie ik eventueel ook nog dalen, afhankelijk van de omvang van de crisis. Ik blijf wel in NSI zitten, omdat het een sterk fonds is dat ook wel weer zal herstellen. Me wel aan het oriënteren, maar voorzichtig met instappen. Zorg vind ik ook interessant, hoewel de yields ook laag zijn. Aedifica vind ik wel erg mooi. Data centers zijn qua REIT denk ik wel echt de toekomst, maar ook die momenteel erg hoog gewaardeerd en dus maar beperkte posities. Iron mountain is een relatieve uitzondering, maar dat moet een turnaround worden (van krimpende hardcopy archivering naar groeiende data center reit). Dus die waardering blijft vooralsnog achter op de sector (daar wel een kleine positie ingenomen). REITs hebben wel voor voorkeur vanwege stabiele dividenden.
  2. forum rang 7 Dividend Collector 24 mei 2020 16:33
    Mijn positie in ECP, inclusief ongerealiseerde verliezen, is 6% van mijn portefeuille. Mijn GAK is 20 euro. Ik wil eigenlijk nog gaan verdubbelen op deze koers, zodat ik bij herstel sneller break even ben. Voor de langere termijn ben ik er nog niet uit met het winkelvastgoed.
  3. JoopVisser1 24 mei 2020 19:01
    Ik heb heel veel mazzel gehad, omdat ik na de call van Fidelity met de kerst mijn Klepierre aandelen heb verkocht, en in november heb ik voor de dividenduitkering 1/5 deel van mijn ECP aandelen verkocht om mijn belang in Hunter Douglas uit te breiden. Na het uitbreken van de Corona-crisis in Europa heb ik eind maart weer ECP aandelen bijgekocht, en heb ik ook weer Klepierre aandelen gekocht. Bij elkaar is mijn belang in onroerend-goed nu 14% van de portefeuille. Dit mag niet hoger worden dan 20%. Voor de geinteresseerde : Mijn grootste belang is Diageo(de drankengigant).

    Denk bij aan- en verkoopbeslissingen aan verzonken kosten, die moeten niet uitmaken voor je beslissing om te verkopen of te kopen, het gaat om jouw verwachte winsten. Dus die GAK is onbelangrijke info voor het beleggingsbeleid.
  4. forum rang 5 Porscheknakker 24 mei 2020 21:12
    Update | 16 maart 2020: Eurocommercial Properties past zijn dividendbeleid aan vanwege de uitbraak van het coronavirus. In juni 2019 besloot het bedrijf om de uitkering van het dividend in twee stappen te laten plaatsvinden, met één betaling in april en één in november. Het vastgoedfonds zou daardoor in april dit jaar voor het eerst een interim-dividend uitkeren. Eurocommercial wil nu het nieuwe dividendbeleid pas het volgende boekjaar laten ingaan, om zo verschillende huurders de mogelijkheid te bieden om een deel van de huur of de volledige huur later te betalen. Net als voorgaande jaren wil Eurocommercial in november dit jaar het dividend uitkeren. De aankondiging van het dividend is in augustus.

    Hieruit begrijp ik dat ECP het dividend dit jaar, te weten in november 2020, ineens zal uitbetalen, dus jaardividend. Misschien wel 2,18 per aandeel?? In augustus 2020 hoop ik dit bevestigd te krijgen.
  5. forum rang 7 Dividend Collector 24 mei 2020 21:56
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 24 mei 2020 20:31:

    Blijkbaar vindt het forum de toename van het percentage shorters niet belangrijk. Ik krijg namelijk op de vermelding hiervan geen reactie. Misschien is het inderdaad niet zo een probleem.
    In ECP zit 3,63% short. In sectorgenoot URW 3,36%. Om over Wereldhave maar te zwijgen. Niet schrikbarend wat mij betreft.
    Er is gewoon zeer veel onzekerheid over de levensvatbaarheid van winkelvastgoed na de coronacrisis.
    In dat licht vind ik het percentage short nog meevallen.
    Zie ook dit artikel, dat ook geprojecteerd kan worden op Europese winkelcentra.

    www.straitstimes.com/business/economy...

    Daar komt nog bij dat er in sommige beleggingsproducten long wordt gegaan op e-commerce en tegelijkertijd short op fysieke winkelcentra. Dit las ik laatst in een analyse van Nico Inberg. Dit versnelt de koersdalingen.
  6. Harm Wijk 25 mei 2020 09:46
    We volgen het short register elke dag, en dit is zeker van belang. Je weet alleen niet zeker of het positief of negatief is voor de koers. Het lijkt zo te zijn dat er de afgelopen weken een of meer grotere kopers in de markt zijn, die vrijdag opnieuw de koers boven de 10 euro hebben gehouden, ondanks een duidelijke aanval van shorters. Dus dat is een potje armpje drukken tussen de shorters en strategische kopers. Je weet niet van te voren wie er wint. Wel is de ecp koers ondertussen heel ver gedaald, het is een sterk bedrijf, alle winkels zijn weer open, voor alle afgestrafte sectoren zijn weer wat kopers, dus je zou denken dat we een keer weer wat hoger kunnen.

    Het wordt pas echt interessant als we serieus hoger gaan, en de shorts uit gaan stappen. Met een beetje geluk was de beweging op vrijdag een mislukte poging van WorldQuant om de koers te drukken. Daar zitten we dus al een tijdje op te wachten...
  7. forum rang 7 Dividend Collector 25 mei 2020 13:56
    quote:

    MFCons schreef op 22 mei 2020 11:35:

    Ik ben er wel happy mee. Gaan we nog op vakantie? Nou schat, wat dacht je van een paar aandelen ECP?
    Ondanks de donkere wolken die hangen boven de winkelcentra vandaag mijn positie verdubbeld. Over een paar jaar maar zien of dat verstandig was. Het vakantiegeld moet toch ergens heen nu een kampeervakantie in Frankrijk er dit jaar niet lijkt in te zitten. En tech staat alweer nabij oude toppen. Mocht die tweede lockdown komen lijkt het neerwaarts risico bij ECP beperkt.

    En de vrouw? Die vindt het prima, die heeft geen mening over de beleggingen. Als zij meer gaat shoppen, komt het vanzelf goed!
  8. forum rang 4 Chessplayer1992 25 mei 2020 14:10
    quote:

    MFCons schreef op 25 mei 2020 11:44:

    €12 einde week. Ik doe eens een voorspelling.
    Tegenwoordig doe ik alleen nog maandafsluitingen in mijn excel spreadsheet, dus daar zeg ik geen nee tegen ;) Erg goede april maand gehad, slechte meimaand tot nu toe gehad maar met een goede afsluiting als deze week zo doorzet, en dat zijn de cijfers die in de boeken komen ;)
  9. [verwijderd] 25 mei 2020 16:22
    Wat is de moeite om vaker wat zaken vast te leggen? Gewoon paar data bestanden linken (of webpagina..) , macro-tje erbij en klaar is kees? Als ik de verhalen door Europa een beetje aanhoor dan verwacht ik enkel positief winkel-nieuws de komende week en anders begin juni. Hoe dan ook zal dan een sterke stijging (10-20%) op zijn plaats zijn.
  10. forum rang 5 Porscheknakker 25 mei 2020 17:38
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 22 mei 2020 17:40:

    [...]

    Het zit niet mee. Toch al weer 12 ct eraf. Mijn verlies is nu 36 ct per aandeel in totaal. In nog niet erg, maar toch...ik hou niet van verlies. Maandag moet het beter, dan doet tenminste New York niet mee en moeten we op eigen kracht iets van de beurs maken. Ik hoop op een dikke, vette +
    Hahahaha, uitgekomen. Vandaag een dikke, vette +.
    70 ct erbij t.o.v. de slotstand van afgelopen vrijdag.
    Eindelijk op winst. 33ct per aandeel.
  11. forum rang 8 Branco P 25 mei 2020 21:56
    Het allermooiste zou natuurlijk zijn als er op korte termijn ook een vaccin is of een succesvolle behandelmethode. Die tweede golf is tot nu toe nog nergens ingetreden. Het duurt echter nog zeker twee maanden voordat de eerste golf de hele wereld overgegaan is dus Q4 zou in theorie weer het eerste kwartaal kunnen zijn met min of meer genormaliseerde resultaten dus >20 zien we denk ik op z’n vroegst in Q1 2021, maar dat zou ook al wel heel mooi zijn!
  12. forum rang 4 Chessplayer1992 26 mei 2020 09:24
    Eens. Ben wel benieuwd wat de reden is. .. Vrees dat we er niet achterkomen. Het bericht van Klepierre is hoopgevend, dat 80% open is en binnen tien dagen 90% van de winkels. Maar bovenal zie ik ook dat URW al een stuk langer niet meer in lijn van de sector beweegt, maar versneld (zowel omlaag als omhoog).
6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 76 77 78 79 80 ... 347 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Afwaardering bij Eurocommercial Properties

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links