Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

  • 4,020 24 apr 2024 17:35
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 3,978 - 4,046
  • 825.674 Gem. (3M) 1,4M

BAM Mei 2020

1.201 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 61 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 €d_Modus Vivendi 21 mei 2020 10:02
    BAM voltooit de werf in South Georgia
    De bouw van een nieuwe £ 11m-werf is voltooid om het King Edward Point Research Station van British Antarctic Survey in Zuid-Georgië te bedienen.

    De nieuwe werf en de afmeerdolfijn bieden de extra capaciteit die nodig is om het nieuwe Britse poolonderzoeksschip, de RRS Sir David Attenborough, af te meren. Ook de MV Pharos SG, visserijpatrouille en logistiek ondersteuningsvaartuig, zal gebruik maken van de nieuwe werf.

    Als technisch adviseur van British Antarctic Survey (BAS) zorgde Ramboll voor het eerste conceptontwerp en was hij ter plaatse om de bouw te begeleiden. BAM ontwikkelde de gedetailleerde ontwerpen en realiseerde de nieuwe faciliteit. Turner & Townsend verzorgde het kostenbeheer voor het project.

    Meer dan twee jaar planning betekende dat de werf van King Edward Point (KEP) in slechts 108 dagen voltooid was - drie weken voor op schema. Bij de bouw op het sub-Antarctische eiland moest elk onderdeel in één keer vanuit het VK worden verzonden - de dichtstbijzijnde handelaar in bouwwerken is duizenden kilometers verwijderd.

    De nieuwe werf is gemaakt in opdracht van de Natural Environment Research Council (NERC), het Foreign & Commonwealth Office (FCO) en de regering van South Georgia & the South Sandwich Islands (GSGSSI). Het sub-Antarctische onderzoeksstation is eigendom van de GSGSSI en wordt namens hen beheerd door British Antarctic Survey (BAS). Het project werd gezamenlijk gefinancierd door de partners: NERC £ 4 miljoen, FCO £ 4 miljoen (via het CSSF-fonds van de Britse regering), GSGSSI £ 2,2 miljoen en BAS £ 0,8 miljoen.

    Het werk was op tijd voltooid voor Shackleton Day, gemarkeerd in South Georgia op 20 mei om de aankomst van ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton bij de walvisvangst te herdenken.

    Milieubescherming was een belangrijke overweging in elke fase van het planning- en bouwproces. Om de voetafdruk op de zeebodem tot een minimum te beperken, is de nieuwe kade ontworpen als uitbreiding op de reeds bestaande kade. Een nieuwe keermuur wikkelt zich rond de voormalige structuur. Het nieuwe meerplatform maakt het mogelijk dat veel grotere schepen kunnen aanmeren en veerkracht biedt tegen plotselinge weersveranderingen. De lay-out zorgt voor veilige aanmeer- en afmeeractiviteiten voor schepen tot 130 meter lengte. Slipway-upgrades vergemakkelijken de lancering van kleine boten in verschillende getijdenomstandigheden.

    Om de weervertraging te beperken, ontwikkelde het team innovatieve oplossingen, zoals een op maat gemaakte transportband om het nieuwe meerplatform vanaf de kust op te vullen. De bouw vereiste ook de nauwe samenwerking van specialisten, waaronder een duikteam van Marine Civil Solutions.

    Joe Corner, projectmanager van BAS, zei: “Ik ben erg trots dat ik betrokken ben bij het leiden van dit project en van iedereen in het team die zo hard heeft gewerkt om deze faciliteit te creëren. Met slechts één zomerseizoen om de volledige werken onder uitdagende omgevingsomstandigheden te voltooien, was een nauwgezette planning en uitvoering vereist; de kweekcyclus van inheems wild beperkte de startdatum tot januari. Met steun van het VK, Nederland en de Falklandeilanden ontwikkelde het team gedetailleerde plannen voor milieubeheer en paste het innovatieve oplossingen toe op de uitdagingen. "

    Alan Roper, supervisor van de Ramboll-locatie, zei: “Zoals de meeste projecten op afstand, brengt deze unieke omgeving extremen met zich mee op het gebied van technische uitdagingen. Door samen te werken met de regering van South Georgia, het projectteam en de wetenschappelijke en operationele staf van het onderzoeksstation, hebben we het project met succes kunnen uitvoeren, waarbij de overlast voor de lokale fauna en de dagelijkse activiteiten op het station tot een minimum zijn beperkt.

    BAM-projectmanager Daan Aldenberg: “Het KEP-project is een echte samenwerking tussen de werkgever, GSGSSI, wetenschappers, ontwerpers en het bouwteam. Ik wil alle betrokkenen bedanken voor de steun en inzet die ze hebben gegeven om samen te werken aan de succesvolle bouw van deze infrastructuur. Iedereen zou met grote tevredenheid deze werken veilig moeten uitvoeren, vóór het programma en binnen het budget, en ervoor zorgen dat deze unieke afgelegen locatie geen gevolgen had voor het milieu. ”

    Helen Havercroft, CEO van de regering van Zuid-Georgië en de Zuidelijke Sandwicheilanden, zei: “Hoewel ik volledig vertrouwen had in het bouwteam ter plaatse, maakte ik me grote zorgen over het onvoorspelbare weer en de windvlagen die plotseling kunnen binnendringen. De veiligheid van het personeel ter plaatse was een constante zorg. Het is een eerbetoon aan de vaardigheden en vastberadenheid van het projectmanagement en de bouwteams dat we de voltooiing van de werf eerder dan gepland kunnen aankondigen. ”

    Zuid-Georgië was ooit de nul van de walvisindustrie, maar voert nu onderzoek uit bij King Edward Point om het preventieve en duurzame beheer van het mariene milieu te ondersteunen.

    Het project maakt deel uit van het £ 140m Antarctic Infrastructure Modernization (AIM) -programma, dat deel uitmaakt van overheidsinvesteringen om de Britse Antarctische infrastructuur te transformeren om ervoor te zorgen dat haar faciliteiten grensverleggend onderzoek mogelijk blijven maken.
1.201 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 61 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

BAM: sterk slotkwartaal opsteker voor nieuwe strategie

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links