Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street gaat hogere opening tegemoet'

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 bp5ah 20 mei 2020 16:07
    quote:

    stockjoy schreef op 20 mei 2020 16:00:

    Beetje hard gestegen allemaal. Ik durf nu echt niet in te stappen. Kijk bijvoorbeeld naar een Adyen. Dat kan toch maar een kant op? En datr is naar beneden. Dat geldt voor andere fondsen ook. Met name techfondsen zijn erg hard gestegen. Beetje erg bubble gevoel
    Dat buble gevoel heb ik al langer, neemt niet weg dat AEX hard op weg is om weerstand rond 528 uit te nemen, een min is wel de omzet, die is (nog) niet hoog.
  2. Pieter Vandewalle 20 mei 2020 16:09
    quote:

    stockjoy schreef op 20 mei 2020 16:00:

    Beetje hard gestegen allemaal. Ik durf nu echt niet in te stappen. Kijk bijvoorbeeld naar een Adyen. Dat kan toch maar een kant op? En datr is naar beneden. Dat geldt voor andere fondsen ook. Met name techfondsen zijn erg hard gestegen. Beetje erg bubble gevoel
    Dat denk ik niet:

    Voor de coronacrisis was er reeds een ATH van zowat alle indexen. Er werd toen ook al wat geld gecreëerd en dat hielp. Toen kwam er de 'crash' van de corona, gans de wereld op zijn gat, massaal werd er ontslagen, begrotingen ontsporen, bedrijven gaan failliet, depressie en wat was het resultaat? Ocharme 20% verlies. Ondertussen nog veel meer geld bijgedrukt en zie we naderen alweer de ATH's. Het minste dipje zal een reden zijn om het systeem verder op te blazen. Ik zie het nog veel hoger gaan op korte termijn. Pas wanneer de FED zijn beleid dreigt te wijzigen, dan zal het naar beneden gaan, maar wees gerust, dat is nog niet voor morgen.
  3. Pieter Vandewalle 20 mei 2020 22:36
    quote:

    Internet sjakie schreef op 20 mei 2020 16:10:

    Volgens mij is dit het signaal. Beurzen gaan extra hard omhoog op negatief nieuws, AEX nadert de weerstand. Ik denk dat je op de weerstand best een dobbeltje met een short kan doen!
    Doe maar. Heb ik ook al veel geprobeerd in het verleden, maar kijk eens naar de grafiek van de indexen. Zelfs de coronacrisis, met alle doden, zieken, begrotingsbudgetten in het rood, faillisementen, werklozen etc etc etc kunnen amper 20% van de ATH afpellen. Voor de rest zijn de beurzen sinds 2008 enkel maar gestegen. Op nog geen 6 weken tijd is die ATH bijna opnieuw bereikt. "Er komt geen V-shaped recovery" wordt langs alle kanten geschreeuwd, wel... kijk alvast eens naar de Nasdaq100 die altijd wat voorop loopt, ziet er een perfecte 'V' uit hoor. Dus, vergeet het maar. Vroeger was beleggen inderdaad moeilijk: bedrijven volgen, macro-economisch nieuws, ... Nu hoef je enkel te kijken naar de moves van de FED (en evt nog een drietal andere centrale banken, alhoewel...). Als de FED zegt 'kopen', dan moet je simpelweg kopen. Als de FED het even genoeg vindt, dan moet je verkopen. Simpel as that.
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links