Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING terug naar de 4 EURO !!!

53 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kaiser 6 mei 2020 14:32
    Banks that have lent heavily to the aviation industry, like Natixis in France, or to the oil and gas industry, like ING in the Netherlands, could be particularly exposed, according to analysts at Berenberg Bank. A spokesman for ING said that only about 4 billion euros, or $4.3 billion, of the 38 billion euros the bank has lent to oil and gas companies is at risk because of recent declines in energy prices. Natixis declined to comment. www.nytimes.com/2020/04/06/business/e...
  2. [verwijderd] 20 mei 2020 12:00
    "Independent Research" is het een bank ofzo? nog nooit van gehoord!
    Het advies van "De Berenberg Bank" komt dan waarschijnlijk van Artis dat gelukkig vandaag weer open is.

    Zo goed als ING-Duitsland het doet zo zwak doet ING-Belgie het.

    De Duitsers hebben nog steeds een trauma over een monetair verleden waar ze niet graag aan worden herinnerd.
    Vandaag de dag alles cash en het meeste met eigen(gespaard) geld, gezonde huizenmarkt, sterk MKB, billig und grundlich.

    Er komt een ander CEO ING Belgie.
  3. VERWIJDERD 5 november 2020 17:05
    de naschokken moeten nog komen... lekker afwachten

    ING schrapt duizend banen vanwege slecht economisch klimaat: gevolgen voor België nog niet duidelijk

    De Nederlandse bank ING schrapt tegen eind 2021 ongeveer duizend banen. Volgens het financiële concern is de ingreep onder meer nodig vanwege het tegenvallende economische klimaat. Kantoren in Azië en Zuid-Amerika sluiten en ook in Spanje, Italië en Tsjechië verdwijnen er banen. Over eventueel banenverlies in België is er nog geen duidelijkheid.
    05-11-20 Bron: Belga

    De coronacrisis drukt flink op de resultaten van de bank. In het derde kwartaal kwam de winst van ING opnieuw stukken lager uit dan een jaar geleden. Onder de streep bleef 788 miljoen euro over. In dezelfde periode vorig jaar werd nog 1,3 miljard euro winst geboekt.

    "De pandemie blijft overal een aanzienlijke impact hebben, met de tweede golf in Europa en de VS die consumenten en bedrijven verder onder druk zetten", laat topman Steven van Rijswijk weten. Toch vindt hij dat de bank ook veerkracht toont. Hij benadrukt dat ING vanwege zijn buffers nog in staat is om voor "een hele lange tijd" coronahulp te bieden aan klanten.
    Afdeling ‘Wholesale Banking’ getroffen

    De resultaten waren afgelopen maanden ook beduidend beter dan in het tweede kwartaal. In die periode moest ING nog meer dan 1,3 miljard euro opzij zetten voor leningen die mogelijk nooit terugbetaald worden. Deze keer ging er maar 469 miljoen euro naar de bankreserve.

    Om zich beter aan te passen aan de omstandigheden heeft ING besloten zich bij de zakenbank meer op zijn belangrijkste klanten te richten. Voor het bedienen van de resterende klanten denkt de bank over de gehele linie minder personeel nodig te hebben. In Azië en Zuid-Amerika zullen ook kleine kantoren worden gesloten. De consumentenactiviteiten waar banen verloren gaan, bevinden zich in landen als Spanje, Italië en Tsjechië. De operatie is gericht op de afdeling ‘Wholesale Banking’.
    “Verschillend van land tot land”

    ING sluit niet uit dat er ook banen in Nederland verloren gaan, maar daarover moet eerst nog met de vakbonden worden overlegd. Van de duizend banen die het financiële concern wereldwijd tot eind 2021 schrapt, hebben er circa 600 betrekking op de zakenbank. Het personeel van dat onderdeel zit voor het grootste deel in Amsterdam. De vakbonden vrezen alvast dat 200 tot 300 banen bedreigd zijn.

    Of er een impact is voor ING in België is nog niet duidelijk. "De invulling van de maatregelen die de groep aankondigt, verschilt van land tot land", zegt woordvoerster Safia Yachou. "De gesprekken met de groep zijn gestart en we hopen zo snel mogelijk duidelijkheid te krijgen over de situatie in België." De bank staat daarover ook in contact met de sociale partners.

    Bij ING werken wereldwijd meer dan 55.000 mensen. De bank is actief in meer dan veertig landen.
53 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,13 +0,13%
EUR/USD 1,0725 +0,26%
FTSE 100 8.087,49 +0,59%
Germany40^ 17.967,50 -0,67%
Gold spot 2.326,13 +0,43%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

UNILEV...
+5,60%
Flow T...
+5,48%
NX FIL...
+3,86%
Fugro
+2,97%
JUST E...
+1,81%

Dalers

ADYEN NV
-11,97%
WDP
-4,54%
Alfen ...
-1,92%
BAM
-1,69%
VIVORY...
-1,68%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links