Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bouwproductie eurozone fors lager door corona

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 s.lin 19 mei 2020 21:36

    'Helft bouwbedrijven heeft problemen met aanvoer materialen'
    19-5-2020
    AMSTERDAM - Veel bouwbedrijven kampen door de coronacrisis met problemen bij de aanvoer van materialen. Dat concluderen economen bij ABN AMRO in een analyse over de sector, waarin ze waarschuwen dat de bouw niet immuun is voor de crisis. Bij een op de vijf bedrijven leidt een tekort aan materialen tot vertraging in bouwprojecten, stellen de kenners vast.
    Doordat veel landen gedeeltelijk in lockdown zitten, is het voor ruim de helft van de bouwbedrijven moeilijk om bouwmaterialen tijdig op de bouwplaats te krijgen, aldus de economen. De problemen komen voor bij allerlei leveranciers zoals producenten van hout, bouwmaterialen en metaal. Andere problemen vanwege de pandemie zijn haperende vergunningsprocedures die niet volledig digitaal kunnen worden afgehandeld, en het op de bouwplaats zien te krijgen van voldoende personeel.

    De uitdagingen in de sector samen met een sterk gedaald producenten- en consumentenvertrouwen betekenen een somber vooruitzicht voor de bouw. De economen verwachten dat de woningbouw dit jaar met 5 procent afneemt. Ook voor volgend jaar wordt een kleine daling geraamd.

    De overheid heeft volgens de economen de sleutel in handen om de schade voor de bouw te beperken. Dit is onder meer mogelijk door het naar voren halen van overheidsprojecten. Ook woningcorporaties kunnen op dat vlak een steentje bijdragen.

    www.bouwformatie.nl/bouwnieuws/veel-b...
  2. forum rang 4 s.lin 9 juni 2020 20:07
    Bouw houdt de adem in: komen de Polen nog terug?
    4 juni
    Buitenlandse bouwvakkers zijn de dupe van de coronacrisis. De werkgelegenheid voor deze groep zal vanaf 2021 fors dalen, zo blijkt uit EIB-cijfers. Maar wat als ze Nederland verlaten en niet meer terugkomen? Waar halen we dan onze betonijzervlechters, steigerbouwers en stukadoors vandaan?

    www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/2020/0...
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links