Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: AEX test steun

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Elektrische auto's hebben nog steeds panne 65
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Reacties

1.163 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 59 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 mei 2020 21:39
    @guuster

    Wat betreft goud en zilver, ik krijg dagelijks updates van beursman.nl. je kunt op de site je e-mail adres invullen en dan krijg je dagelijks een update. Ik heb de indruk dat hij wel aardig kennis heeft van goud en zilver. Hij verwacht dat de beurzen een correctie gaan maken en dat dit ook invloed heeft op goud en zilver maar minder heftig dan info maart. Zilver en goud zitten in een bull markt en zullen snel herstellen en hoger gaan verwacht hij. Lees zijn bericht maar eens, is interessant. Maar trek wel je eigen plan hè... groet
  2. Fundbuster 17 mei 2020 21:45
    quote:

    Omem schreef op 17 mei 2020 19:42:

    [...]

    Thanks, Piet. Ik ga daar eens klein op handelen om te backtesten. 15 uur long erin met een sl op 100 dow punten en laten gaan tot 22 uur. Kijken wat die doen komende week ;-)


    Edit: ik zit momenteel groot SHORT! bovenstaande is puur voor daghandel en mijn studie te backtesten met kleine mini-futures van $0.20/punt
    Je hebt er opnieuw fors werk in zitten, dankjewel! En duimpje, uiteraard.
  3. forum rang 4 Guuster 17 mei 2020 21:53
    quote:

    Shortlong schreef op 17 mei 2020 21:39:

    @guuster

    Wat betreft goud en zilver, ik krijg dagelijks updates van beursman.nl. je kunt op de site je e-mail adres invullen en dan krijg je dagelijks een update. Ik heb de indruk dat hij wel aardig kennis heeft van goud en zilver. Hij verwacht dat de beurzen een correctie gaan maken en dat dit ook invloed heeft op goud en zilver maar minder heftig dan info maart. Zilver en goud zitten in een bull markt en zullen snel herstellen en hoger gaan verwacht hij. Lees zijn bericht maar eens, is interessant. Maar trek wel je eigen plan hè... groet
    Dankje Shortlong! Ja, de beursman ken ik en volg ik ook. Hij kan het begrijpelijk uitleggen.
    Ja ik trek altijd mijn plan. Moet ook wel. Want de één zegt dit en de ander weer dat en zo is het altijd wat (vrij naar Frans Bauer, een bekend macro econoom)
  4. MrBullwhip 17 mei 2020 21:54
    Hier plaatje van de VAEX 30 en 5 dagen. In dat plaatje zie ik zelf voor het eerst grafisch de onderbouwing voor mijn eerdere betoog dat de handel doelbewust af en toe de VAEX ff flink opschudt om de optieprijzen te boosten om vervolgens vega en theta eruit te laten lopen. Als dit klopt dan is vola 35 historisch gezien misschien hoog, maar op dit moment nog aan de lage kant. Vola 40 is voor de handel lekkerder en voor de premiesloop van de weekopties is het denk ik het fijnst als de vola vroeg in de week hoog staat. Ik verwacht voor maandag daarom nog een flinke beweging, waarbij het (voor de handel) dus in principe niet uitmaakt of die beweging omhoog of omlaag is. Doel is vola > 40.
  5. MrBullwhip 17 mei 2020 21:55
    quote:

    beer56 schreef op 17 mei 2020 21:06:

    [...]kom er morgen we ff op terug
    Thnx alvast!

    Het bovenstaande overwegende, zou ik zelf nu denk ik wachten totdat de vola weer onder 30 komt om naar een put 450 te hengelen voor rond de 2 (i.i.g. lager dan de 2,5 van 12 mei ivm verlopen theta). Dat kan als AEX een paar dagen horizontaal op 500 blijft liggen of misschien zelfs als AEX langzaam stijgt (want stijgen we te hard, dan neemt de vola weer toe).
    Doel is dan om bij een latere daling een p 400 > 2 euro te schrijven: Voila: gratis putspread of er zelfs al een duppie ofzo extra aan overgehouden.

    Is dit zo een beetje in juiste de richting, Beer? Lees het morgen wel.
  6. MrBullwhip 17 mei 2020 22:16
    quote:

    Henk Snaph schreef op 17 mei 2020 22:06:

    Interessante uitspraak:
    Ik vond deze uitspraak van Mr P. wel interessant: "Assuming there is not a second wave of the coronavirus, I think you will see the economy recover steadily through the second half of this year...". Zo zie ik het namelijk ook: langzaam herstel. Het economische na-ijl effect wordt verzacht door verlenging/versteviging van de bestaande steunpakketten van de overheid en de Europese markten zullen naar mijn verwachting nog tot zeker eind 2020 ondersteund worden door de ECB. De rekening wordt naar de toekomst doorgeschoven en zal over de komende 10-15 jaar worden uitgesmeerd.
  7. gam gam 17 mei 2020 22:30
    quote:

    beer56 schreef op 17 mei 2020 20:06:

    [...]wat Fred doet weet hij het beste ik handel nooit turbo s alleeen cfd of fti geen verstand van ,Fred wel hij koopt met hoge hefboom ,knallen er snel uit goed als je bijv calls short zit puts long naar beneden hup delta long weg en lager weer kopen
    wat mij overkomt met de methode van fred optie is dat er een spike komt en de turbo's gaan door de stoploss en ik kan niet lager nieuwe turbo's kopen want de koers is terug voor ik kan reageren. Maar zo heeft ieder systeem zijn nadeel, verder is het wel leerzaam. Puts met longs werken makkelijker dan calls met shorts, in mijn ervaring. Calls willen soms niet goed meestijgen bij up.
  8. FairValue 17 mei 2020 23:01
    De laatste 2 dagen de markt omhoog op nep nieuws. Bankenfusie en persconf met 0 inhoud. In totaal wel lager gesloten de hele week. Het kan best nog wat omhoog maar daarna is het over en sluiten voor de beleggers met long positie! Te veel en te slecht nieuws. Kijken of deze week beleggers wakker gaan worden.
  9. One_Million_Euro_Man 17 mei 2020 23:51
    quote:

    Robin82 schreef op 17 mei 2020 22:09:

    omem denk je op basis van de plaatjes dat het gaat stijgen of dat door het doorbreken van het groene lijntje we (verder) omlaag gaan?
    Alle signalen staan bij mij op ROOD, zie plaatje.

    BB staat op uitbreken down. Pogingen om de onderste BB-lijn naar beneden toe te duwen afgelopen woensdag en donderdag zijn helaas mislukt. Nu een poging om de MA20 lijn te testen en terug een nieuwe poging ondernemen. Afwachten wat dat wordt.

    Verder loopt het Volume weer op. RSI gaat door 50 naar benden toe. MACD heeft al een crossing gemaakt, is verkoop signaal. Lagere toppen en bodems sinds laatste 3 weken. De enige hogere bodem die nog staat en niet getest is dateert van 2 april op 20.735,02.

    TA-Technisch gaan we richting het zuiden. Enkel onze vrienden, je kent ze wel, kunnen nog roet in het eten van de shorters gooien ;-) Succes komende week!

1.163 Posts
Pagina: «« 1 ... 54 55 56 57 58 59 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links