Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SHELL PLC AEX:SHELL.NL, GB00BP6MXD84

  • 34,140 24 apr 2024 10:19
  • +0,260 (+0,77%) Dagrange 34,005 - 34,200
  • 1.003.283 Gem. (3M) 7,6M

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2199 2200 2201 2202 2203 ... 10002 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 tjongejonge 17 mei 2020 10:01
    MELBOURNE (Reuters) - Australia urged China on Sunday to respond to its requests to discuss easing tensions between the two trading partners after Canberra called for an international enquiry into the origins of the novel coronavirus.

    Wat is dat toch met China om zo halsstarrig een nader onderzoek naar de oorsprong van het virus te blijven weigeren? Wat heeft China precies te verbergen zou men dan kunnen gaan denken ....?
  2. forum rang 4 tjongejonge 17 mei 2020 10:15
    quote:

    tjongejonge schreef op 17 mei 2020 10:01:

    MELBOURNE (Reuters) - Australia urged China on Sunday to respond to its requests to discuss easing tensions between the two trading partners after Canberra called for an international enquiry into the origins of the novel coronavirus.

    Wat is dat toch met China om zo halsstarrig een nader onderzoek naar de oorsprong van het virus te blijven weigeren? Wat heeft China precies te verbergen zou men dan kunnen gaan denken ....?

    Vraag me overigens af in hoeverre China door andere landen aansprakelijk kan worden gesteld wanneer blijkt dat China niet alleen te laat heeft ingegrepen (met alle gevolgen voor andere landen van dien) maar tevens onomstotelijk zou komen vast te staan dat de oorsprong van het virus toch in een Chinees laboratorium ligt....?
  3. forum rang 8 Wilbar 17 mei 2020 10:33
    quote:

    Cavello schreef op 17 mei 2020 10:01:

    Wordt er tijdens de ava al besproken voor het volgende dividend dan??
    NEEN. We zijn pas halverwege het kwartaal voor het volgende dividend.
    Als u wilt weten waar dan wél over wordt gesproken dan kunt u zich oriënteren en inlezen op: www.shell.com/investors/retail-shareh...
  4. forum rang 8 Wilbar 17 mei 2020 10:35
    quote:

    tjongejonge schreef op 17 mei 2020 10:15:

    [...]

    Vraag me overigens af in hoeverre China door andere landen aansprakelijk kan worden gesteld wanneer blijkt dat China niet alleen te laat heeft ingegrepen (met alle gevolgen voor andere landen van dien) maar tevens onomstotelijk zou komen vast te staan dat de oorsprong van het virus toch in een Chinees laboratorium ligt....?
    Het antwoord op de voor u zo prangende vraag kunt u vinden op het Corona en/of China draadje.
  5. De Pakketbezorger 17 mei 2020 10:56
    Goedemorgen allemaal,

    Ooit wel eens naar een comedieshow geweest? Indien niet, lees even een paar pagina's terug. Sommige bijdrages passen in een (slechte) comedieshow qua inhoud.

    Dat gezegd hebbende komen we bij Shell. In mijn vorige bijdrages heb ik altijd aangegeven negatief te staan tegenover Shell (toen ze die opleving hadden naar 17 a 18 euro, 'stabiel' bleven liggen rond 16 en nu inderdaad afgezakt zijn richting 13 (gedurende de dag). Uitgangspunt post: Shell 14 euro.

    Q2 wordt rampzalig voor Shell. April wordt de slechtste maand ooit gemeten, mei wellicht de 2e slechtste en juni ligt eraan hoe de versoepeling van lockdowns gaan qua snelheid. Als de lockdowns opgeheven worden, en we mogen weer in eigen land (en andere landen mogen dit ook) op vakantie, dan kan juni wellicht nog wel een 'goede' maand worden: klein verlies en wellicht een licht plusje. Q2 overall wordt een slecht kwartaal maar mijn inziens is dit al in de prijs te zien. 14 euro voor Shell is een bijzondere prijs en met het huidige dividend ongeveer 4.6%. Ik denk dat elke belegger hier tekent voor een rendement van 4.6% nietwaar? Hiermee maak je een rendement van 150% in 20 jaar (hypothetisch gezien, koersschommelingen niet meegenomen, aanname dividend blijft).

    Grootste bottleneck zit hem denk ik in de opslag. Als de opslag vol gaat zitten dan keldert de prijs van olie natuurlijk. Gevolg: nog meer verlies voor Shell. De vraag is: hoeveel opslag heeft Shell en hoeveel opslag is er nog over?

    Als bovenstaande 'vakantieplannen' doorgaat, dan verwacht ik niet dat de opslag van olie vol komt, maar wel tegen de randen aan klotst. Dit duurt nog wel even voordat er (veel) meer vraag is dan aanbod (van olie) en dit heeft zn werking in de winst van Shell.

    Áls er geen 2e golf komt verwacht ik in q4 2020/q1 2021 een herstel in de vraag/aanbod balans.

    Het 'positieve' aan corona, de lage olieprijs en weinig vraag is het omvallen van de Amerikaanse boeren. Op de langere termijn kan Shell hier dus sterker uitkomen omdat er minder producenten van (schalie)olie zijn. Wellicht dat ze op overnames aan het loeren zijn (zoals Hal Trust doet).

    Tot slot, mijn verwachting met het dividend van Shell (en ij dit dividend stukje maak ik meer gebruik van aannames en speculatie). De verlaging naar 0.16 cent is niet uit de lucht komen vallen. Hier is flink over gerekend en 'toevalligerwijs' staat het rendement hiermee op 4.6% (met 14 euro gerekend zoals bovengenoemd). Dit komt in de buurt van het rendement uit het verleden (6% obv koers 27, 5.4% obv koers 30). Hiermee willen ze een signaal afgeven dat ze rond de 5% dividend willen blijven uitkeren. Uiteraard zijn het andere bedragen maar ook zij verwachten weer 'normale koersniveau's. Zelf denk ik dat ze het dividend gaan aanpassen aan de hand van de koers, met als doel richting de 41 cent te gaan. Hiermee bedoelende dat als de koers van aandeel Shell stijgt (reden stijging is betere resultaten /toekomstverwachtingen), ze gaan kijken naar verhoging van dividend (om zo richting die 5% te gaan).

    Eigen posities:
    Long Shell (lange termijn) dmv call opties en geschreven puts
    Short Shell (korte termijn) dmv put opties

    Totaal portefeuille 75% belegd. Ik verwacht met de aandelen / beleggingsfondsen die ik heb dat de huidige aankoopkoersen een goede prijs is voor de komende 10 tot 20 jaar. Zoals gezegd, 4.6% rendement geeft 150% rendement over 20 jaar (Als dit en dat etc.. )

    Ciao.
  6. De Pakketbezorger 17 mei 2020 11:19
    quote:

    DannyS schreef op 15 mei 2020 16:05:

    [...]

    Ik heb ondertussen ook Arcelor Mittal dec2022 6.0 en Air France 17Dec 2021 3.0 aan mijn lijstje toegevoegd. Beide voor mij voldoende upward potentieel.

    Ik zat ook aan HAL te denken. Mocht die richting 100 gaan dan wil ik er daar wel wat van hebben. Is solide "aandeel" naar mijn mening. Op moment durf ik het nog niet aan.
    Mocht de tweede klap komen dan zal ik ook AEX gaan innemen voor lange termijn 2-3 jaar spreiding set, had ik eigenlijk in maart willen doen maar was te schijterig omdat ik grotere daling dan 400 had verwacht. Na een week al weer herstel richting 480 en die boot compleet gemist, dus wacht geduldig op volgende klap naar beneden.

    Mocht RDS nog zakken onder 13 dan neem ik nog extra positie in op 11 euro.

    Ja is een mooi plan om een potje voor je kind te maken en niet meer naar om te kijken, denk dat tegen de tijd dat je spruit groot is dit een mooie pot is om de eerste zelfstandige stappen te financieren. Mijn ouders hebben mij met zachte hand gedwongen om vroeg te beginnen met spaarbankboekjes, van ieder kwartje dat ik er in stopte deden zij er een kwartje bovenop. (45 jaar geleden) Daar kon ik toen hele leuke dingen van doen toen ik 18 was.

    Goed weekend iedereen.
    Groeten, Danny
    Leuk idee van je ouders ;) wellicht dat wij dat ook gaan doen hier.

    URW heb ik niet gedaan ivm opties die al in 2021 aflopen. Iets te veel risico vind ik. Vanaf eind 22 durf ik het aan voor URW.

    AF & AM slim. Wat je eerder aangaf, puur gokgeld aangezien er voor beide bedrijven veel onduidelijk is. Zie die twee een beetje als rood of zwart op de tafel..

    HAL heeft best goede bedrijven in portefeuille. Verwacht dat Grandvision verkocht gaat worden. Ze maken hier naar verwachting 50% rendement op (20 euro introductie, rond de 29 verkoop). Met dat geld kunnen ze in deze crisis investeringen doen en op zoek gaan naar 'koopjesaandelen'. Ze hebben ongetwijfeld een lijstje met bedrijven die ze willen kopen. Met dat geld van grandvision plus het huidige geld kan dat perfect.
  7. forum rang 4 tjongejonge 17 mei 2020 11:51
    quote:

    Wilbar schreef op 17 mei 2020 10:35:

    [...]
    Het antwoord op de voor u zo prangende vraag kunt u vinden op het Corona en/of China draadje.
    Het topic behelst de vraag onder welke omstandigheden het beter zou zijn om het aandeel Shell van de hand te doen.

    De oplopende handelsconflicten tussen US en China en tussen China en andere landen (zoals Australië) is slecht voor de wereldeconomie en slecht voor Shell. Kan een reden zijn of gaan geven om het aandeel van de hand te doen hetzij om thans (nog) geen aandelen Shell te kopen.
  8. HenkJoh 17 mei 2020 13:00
    quote:

    matad schreef op 16 mei 2020 17:23:

    [...]

    Indien men gaat spreiden kan men beter een indexvolger kopen.
    Ik ben er 40 jaar geleden al snel achtergekomen dat het afdekken van de portefeuille dmv het kopen van puts je klauwen geld kost en je hele mogelijke winst gewoon wegvreet.
    TA is geen ene moer waard.
    Groet
    Beste Matad, beleg(de) ook al lang maar de laatste jaren niets gedaan. Beetje aangetrokken door de prijsvorming van financials, olie en olieaandelen. Ik ga o.a. RDS kopen, en overgewogen in mijn portefeuille. Wellicht is de argumentatie onjuist, misschien wegens goede ervaringen in het verleden, maar het trackrecord is aansprekend. Ik ga niet speculeren, maar kopen en dan op de plank leggen. Dan maakt het aankoopmoment achteraf minder uit. Maar uiteindelijk is de start van de aankoop wel maatgevend voor het eindresultaat. Het is toch geld. Je schreef dat je geen puts als verzekering koopt, maar heb je een visie op een dieptepunt van de koers? Groeten, Henk.
  9. [verwijderd] 17 mei 2020 14:29
    quote:

    De Pakketbezorger schreef op 17 mei 2020 10:56:

    ...14 euro voor Shell is een bijzondere prijs en met het huidige dividend ongeveer 4.6%. Ik denk dat elke belegger hier tekent voor een rendement van 4.6% nietwaar? Hiermee maak je een rendement van 150% in 20 jaar (hypothetisch gezien, koersschommelingen niet meegenomen, aanname dividend blijft).

    ...De verlaging naar 0.16 cent is niet uit de lucht komen vallen. Hier is flink over gerekend en 'toevalligerwijs' staat het rendement hiermee op 4.6% (met 14 euro gerekend zoals bovengenoemd).

    Een opmerking: Bij de huidige koers van 14 euro is het dividend geen 4,6% maar 4,2%. De koers is in euro's. Het dividend is in US dollars, om precies te zijn 0,16 US $ per kwartaal.
  10. forum rang 6 matad 17 mei 2020 16:16
    quote:

    HenkJoh schreef op 17 mei 2020 13:00:

    [...]

    Beste Matad, beleg(de) ook al lang maar de laatste jaren niets gedaan. Beetje aangetrokken door de prijsvorming van financials, olie en olieaandelen. Ik ga o.a. RDS kopen, en overgewogen in mijn portefeuille. Wellicht is de argumentatie onjuist, misschien wegens goede ervaringen in het verleden, maar het trackrecord is aansprekend. Ik ga niet speculeren, maar kopen en dan op de plank leggen. Dan maakt het aankoopmoment achteraf minder uit. Maar uiteindelijk is de start van de aankoop wel maatgevend voor het eindresultaat. Het is toch geld. Je schreef dat je geen puts als verzekering koopt, maar heb je een visie op een dieptepunt van de koers? Groeten, Henk.

    Beste Henk,

    Indien men ervan uitgaat om te kopen en op de plank te leggen dient men ter bescherming uit te gaan van een langlopende put.
    Ik neem dan bijv. de put 15 dec23 op 10 euro. Daarvoor betaal ik 2 euro. Mocht de koers van Shell onder de 10 euro komen dan ben ik kwijt 14 euro plus 2 euro is 16 euro minus 10 euro is totaal 6 euro verlies. Dat is een verlies van 40% op Shell aandelen. Is voor mij in ieder geval zoveel dat ik er niet aan begin. Dek ik me op voor nog kortere termijnen in dan wordt het enkel nog duurder.

    Groet
  11. [verwijderd] 17 mei 2020 16:58
    quote:

    matad schreef op 17 mei 2020 16:16:

    [...]

    Beste Henk,

    Indien men ervan uitgaat om te kopen en op de plank te leggen dient men ter bescherming uit te gaan van een langlopende put.
    Ik neem dan bijv. de put 15 dec23 op 10 euro. Daarvoor betaal ik 2 euro. Mocht de koers van Shell onder de 10 euro komen dan ben ik kwijt 14 euro plus 2 euro is 16 euro minus 10 euro is totaal 6 euro verlies. Dat is een verlies van 40% op Shell aandelen. Is voor mij in ieder geval zoveel dat ik er niet aan begin. Dek ik me op voor nog kortere termijnen in dan wordt het enkel nog duurder.

    Groet
    Het kopen van langlopende RDS puts heeft een extra speculatieve dimensie gekregen door het verlagen van het dividend. Tot recent was de pricing van de langlopende puts redelijk voorspelbaar, ieder jaar $ 1,88 dividend een wisselkoers ertegenaan en hopla.
    Stel dat de optieprijs nu uitgaat van $ 0,64 per jaar voor de komende jaren en eind van dit jaar verhoogt RDS het dividend naar $ 1, dan zou de put in waarde moeten stijgen indien de RDS koers niet reageert op de dividendverhoging. Stijgt de koers wel op de dividendverhoging dan zou de put best stabiel kunnen blijven.
    En zo is er van alles mogelijk nu Shell geen stabiele dividend factor meer is.
  12. forum rang 6 matad 17 mei 2020 19:08
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 17 mei 2020 17:12:

    Naast Goldman Sachs en Naguib Sawiris is nu ook Geert Schaaij overtuigd van de unieke koopkansen op de olie/kon.olie markt.
    Dat biedt perspectief ;-)
    @Matad, om op dit niveau nog puts op olie te kopen lijkt mij wat overdreven pessimistisch. Maar goed, ieder zijn strategie
  13. Eduard de Wit 17 mei 2020 20:24
    quote:

    De Pakketbezorger schreef op 17 mei 2020 10:56:

    Goedemorgen allemaal,

    Ooit wel eens naar een comedieshow geweest? Indien niet, lees even een paar pagina's terug. Sommige bijdrages passen in een (slechte) comedieshow qua inhoud.

    Dat gezegd hebbende komen we bij Shell. In mijn vorige bijdrages heb ik altijd aangegeven negatief te staan tegenover Shell (toen ze die opleving hadden naar 17 a 18 euro, 'stabiel' bleven liggen rond 16 en nu inderdaad afgezakt zijn richting 13 (gedurende de dag). Uitgangspunt post: Shell 14 euro.

    Q2 wordt rampzalig voor Shell. April wordt de slechtste maand ooit gemeten, mei wellicht de 2e slechtste en juni ligt eraan hoe de versoepeling van lockdowns gaan qua snelheid. Als de lockdowns opgeheven worden, en we mogen weer in eigen land (en andere landen mogen dit ook) op vakantie, dan kan juni wellicht nog wel een 'goede' maand worden: klein verlies en wellicht een licht plusje. Q2 overall wordt een slecht kwartaal maar mijn inziens is dit al in de prijs te zien. 14 euro voor Shell is een bijzondere prijs en met het huidige dividend ongeveer 4.6%. Ik denk dat elke belegger hier tekent voor een rendement van 4.6% nietwaar? Hiermee maak je een rendement van 150% in 20 jaar (hypothetisch gezien, koersschommelingen niet meegenomen, aanname dividend blijft).

    Grootste bottleneck zit hem denk ik in de opslag. Als de opslag vol gaat zitten dan keldert de prijs van olie natuurlijk. Gevolg: nog meer verlies voor Shell. De vraag is: hoeveel opslag heeft Shell en hoeveel opslag is er nog over?

    Als bovenstaande 'vakantieplannen' doorgaat, dan verwacht ik niet dat de opslag van olie vol komt, maar wel tegen de randen aan klotst. Dit duurt nog wel even voordat er (veel) meer vraag is dan aanbod (van olie) en dit heeft zn werking in de winst van Shell.

    Áls er geen 2e golf komt verwacht ik in q4 2020/q1 2021 een herstel in de vraag/aanbod balans.

    Het 'positieve' aan corona, de lage olieprijs en weinig vraag is het omvallen van de Amerikaanse boeren. Op de langere termijn kan Shell hier dus sterker uitkomen omdat er minder producenten van (schalie)olie zijn. Wellicht dat ze op overnames aan het loeren zijn (zoals Hal Trust doet).

    Tot slot, mijn verwachting met het dividend van Shell (en ij dit dividend stukje maak ik meer gebruik van aannames en speculatie). De verlaging naar 0.16 cent is niet uit de lucht komen vallen. Hier is flink over gerekend en 'toevalligerwijs' staat het rendement hiermee op 4.6% (met 14 euro gerekend zoals bovengenoemd). Dit komt in de buurt van het rendement uit het verleden (6% obv koers 27, 5.4% obv koers 30). Hiermee willen ze een signaal afgeven dat ze rond de 5% dividend willen blijven uitkeren. Uiteraard zijn het andere bedragen maar ook zij verwachten weer 'normale koersniveau's. Zelf denk ik dat ze het dividend gaan aanpassen aan de hand van de koers, met als doel richting de 41 cent te gaan. Hiermee bedoelende dat als de koers van aandeel Shell stijgt (reden stijging is betere resultaten /toekomstverwachtingen), ze gaan kijken naar verhoging van dividend (om zo richting die 5% te gaan).

    Eigen posities:
    Long Shell (lange termijn) dmv call opties en geschreven puts
    Short Shell (korte termijn) dmv put opties

    Totaal portefeuille 75% belegd. Ik verwacht met de aandelen / beleggingsfondsen die ik heb dat de huidige aankoopkoersen een goede prijs is voor de komende 10 tot 20 jaar. Zoals gezegd, 4.6% rendement geeft 150% rendement over 20 jaar (Als dit en dat etc.. )

    Ciao.
200.031 Posts
Pagina: «« 1 ... 2199 2200 2201 2202 2203 ... 10002 »» | Laatste |Omhoog ↑

Direct naar Forum

Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links