Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.

40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1921 1922 1923 1924 1925 ... 2018 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 NewKidInTown 10 mei 2020 17:26
    quote:

    NewKidInTown schreef op 9 mei 2020 18:42:

    Okay, dan nu maar een iets opbeurender stukje:

    "De economie stort in. Economen van Goldman Sachs hebben voor het tweede kwartaal van 2020 een daling van het bbp met 34 procent op jaarbasis voorspeld – een implosie zonder historisch precedent. Ter vergelijking: de ergste jaarlijkse daling van het bbp op jaarbasis tot nu toe is 13 procent, die zich in 1932 voordeed tijdens de Grote Depressie. "
    De correctie van de woningprijzen startte in augustus 2008 en duurde tot 2013 met -22%, precies 1 jaar nadat de economie terugviel en de aex corrigeerde in 2007 van 560 naar 204 in maart 2009. Een naijl-effect van 1 jaar voor de woningmarkt die tevens 5 jaar duurde bij de beurzen een correctie van 2 jaar.

    www.wegwijs.nl/inzicht/ontwikkeling-h...

    www.iex.nl/Index-Koers/12272/AEX.aspx...

    Dit is geen advies, slechts een beschrijving wat er ruim 10 jaar geleden is gebeurd.
    "This time is may be different".
  2. forum rang 6 NewKidInTown 10 mei 2020 17:50
    "Huizenbezitters vaak totaal niet voorbereid op een crisis: hoe kun je nu nog de schade beperken?

    Een meerderheid van de huizenbezitters kijkt pas naar de hypotheek en woningverzekeringen als er iets ingrijpend verandert, zoals nu voor veel mensen in de coronacrisis. Ook weet een groot deel van de consumenten niet dat hypotheekadviseurs volgens de wet verplicht zijn hun klanten over belangrijke zaken te informeren. Wat kunnen mensen die in de penarie dreigen te komen nu nog doen?

    Dat er weinig rekening wordt gehouden met mogelijk onheil, blijkt uit enquêtes van de website Advieskeuze.nl, die de afgelopen weken 1800 consumenten heeft gevraagd naar hun houding ten aanzien van hypotheekrisico’s.

    Als er zaken aangepast dienen te worden, dan geeft 70 procent er de voorkeur aan om zelf contact op te nemen met zijn of haar financieel adviseur. Terwijl financieel adviseurs, banken en verzekeraars juist al proactief hun klanten zouden moeten waarschuwen, zegt Christian Bouter, medeoprichter van Advieskeuze.nl: ,,Het is van cruciaal belang dat consumenten hun financiële zaken op orde hebben voordat er iets ergs gebeurt. Huizenbezitters zijn vaak te laat met voorsorteren op crises als deze.”

    Als voorbeeld noemt hij een verzekering voor het moment dat je werkloos raakt. ,,Er zijn verzekeringen die je maandlasten van je hypotheek afdekken als je werkloos raakt of inkomen uit je onderneming verliest. Daar zijn veel consumenten zich niet van bewust. Ook weten we van de groeiende groep zelfstandigen dat ze vaak geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben. Met het coronavirus zie je hoe gevaarlijk dat kan zijn, want herstel van een verblijf op de intensive care kan maanden duren. Wat ons betreft zou een gesprek met een adviseur zoiets moeten zijn als een bezoek aan de tandarts: iets dat regelmatig plaatsvindt.”

    Ook Carla Muters, bestuurder van Nationale Hypotheek Garantie (NHG), wijst erop dat alertheid belangrijk is bij het voorkomen van grote problemen met de hypotheek. ,,Ondernemers of flexwerkers met een eigen huis die hun inkomen deels of helemaal zien wegvallen, doen er goed aan om direct contact op te nemen met hun geldverstrekker. Die kunnen ook nu nog een hoop regelen.”

    Opschorten aflossing hypotheek

    Vragen die volgens NHG in samenspraak met de bank of andere hypotheekverstrekkers aan bod komen zijn: kun je eventueel terugvallen op een inkomen van een partner? Kun je snel een andere baan vinden in deze tijd? Heb je reserves om een periode met minder inkomen te overbruggen? Deze vragen zouden mensen zichzelf moeten stellen om hun situatie scherp te krijgen. Mocht het nodig zijn, dan is het momenteel mogelijk om voor drie maanden tot een half jaar zonder verdere toets de aflossing van de hypotheek op te schorten. Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken zijn er al zeker 16.000 klanten die van die regeling gebruik hebben gemaakt.

    De overheid maakte dat fiscaal mogelijk, al moeten deze mensen wel binnen de gestelde termijn hun lening afbetalen. Dat betekent dat ze op een zeker moment de schuld weer moeten inhalen. Banken proberen wel te voorkomen dat mensen in deze periode hun huis uit worden gezet, zo staat in een gezamenlijk statement met de overheid en NHG.

    Vangnet

    Ook op andere manieren schiet NHG te hulp. Huiseigenaren die hun hypotheeklasten niet langer kunnen dragen door de coronacrisis, krijgen de ruimte om maximaal 9 procent van het hypotheekbedrag aan achterstand op te lopen mét behoud van garantie. Die garantie zorgt er voor dat mensen in een later stadium niet met een eventuele restschuld blijven zitten, als hun huis voor een lager bedrag is verkocht dan de hypotheek.

    Ook maken ze nog steeds aanspraak op de haircut-regeling, om woningbehoud te bevorderen. Bij langdurig verlies van inkomen door bijvoorbeeld, werkloosheid, relatiebeëindiging en arbeidsongeschiktheid kan NHG besluiten om een deel van de hypotheek af te lossen, waardoor de maandlasten naar beneden gaan. Kanttekening: huizen die duurder zijn dan gemiddeld in het jaar waarin ze werden gekocht (dit jaar 310.000 euro) vallen niet onder NHG, dus voor deze huizenbezitters is er geen vangnet. Ook huizenbezitters die bewust geen NHG hebben afgesloten vallen er niet onder, maar in de regel doe je dat wel om een lager rentepercentage te bedingen.

    Carla Muters is over het geheel gezien tevreden met de maatregelen die nu voorhanden zijn voor huizenbezitters die in de problemen komen. ,,Het ziet er heel anders uit dan na de kredietcrisis. De banken zijn nu goed gekapitaliseerd, ook NHG en de overheid hebben buffers om bijvoorbeeld ondernemers te helpen. Tegen de consument zeggen wij daarom: houd vertrouwen, maar wees wel alert op je eigen financiën en trek op tijd aan de bel bij de hypotheekadviseur of geldverstrekker.” "

    www.ad.nl/wonen/huizenbezitters-vaak-...
  3. forum rang 6 NewKidInTown 10 mei 2020 17:54
    "De onzekere toekomst van onze woningmarkt"

    Wat is de impact van de coronacrisis op onze woningmarkt?

    De huidige crisis zal impact hebben op de gehele woningmarkt. Op welke manier en in welke orde van grootte is nog niet bekend. Makelaars zien nog geen terugloop in woningtransacties en de hypotheekaanvragen zijn ongekend hoog. Echter onderzoekers en economen zijn iets minder rooskleurig. De angst voor verlies van inkomen en de onzekerheid die hiermee gepaard gaat, leidt mogelijk tot massaal uitstelgedrag van kopers en verkopers. Welke effecten heeft het coronavirus op de woningmarkt? Zijn er maatregelen die we kunnen treffen om de nadelige effecten te verzachten? En wie is er nu aan zet?

    www.youtube.com/watch?v=CGJJN-7eXnM
  4. ooievaar49 10 mei 2020 17:59
    Eerst eens beginnen om geen hypotheek te verstrekken die op z'n max zit. Maar het is de heb van de kopers en dat je dan in een crisis daar voor moet bloeden snapt toch iedereen. Snap je dat niet ga dan eerst zorgen dat je wat achter de hand hebt voordat je financiele contracten gaat afsluiten.
    Ik weet dat deze tekst pijn doet maar denk voor dat je iets doet waar je later door in de problemen komt. En niet dat afschuiven op allerlei situaties waarvan velen nu zeggen "dat kon ik niet voorkomen".
  5. Barren Wuffet 10 mei 2020 18:34
    quote:

    Brievenbus schreef op 10 mei 2020 17:37:

    Iets minder dan 10 jaar geleden vertelde jij toen de daling gestopt was dat de prijzen nog zouden halveren en adviseerde je iedereen beslist geen onroerend goed te kopen.

    Ik zei dat de prijzen enorm zouden gaan stijgen en bleef kopen... :-)

    Ach ja....
    Dat komt door die EU Ponzie economie (Lees negatieve rente en torenhoge staatschulden)
    Als er straks 50% van de huizenprijzen afgaat, had NewKidInTown toch gelijk in 2010

    Maar dat is niet erg, dat is gezond.
    Zolang je maar niet "Onder water staat"
  6. [verwijderd] 10 mei 2020 18:43
    Veel mensen, bedrijven en ondernemers leven boven hun stand. Zij hebben een veel te hoog uitgavenpatroon. Moeten een auto onder hun reet hebben en altijd de nieuwste gadgets. Van verstandig met geld omgaan en buffers opbouwen conform het Nibud hebben ze (vaak zijn het ook nog universitair geschoolden) nog nooit gehoord. Tja en als dan in corona tijd voor een paar maanden hun inkomen wegvalt moeten ze met steunpakketten geholpen worden. Ik weiger om principiële redenen om daar ook maar één cent direct of indirect aan bij te dragen.

    On topic: Zolang de huizenprijzen ieder jaar met 10 of 20% stijgen wordt dat heel normaal gevonden, maar als de prijzen ook maar iets dalen dan schreeuwt iedereen gelijk moord en brand van oh mijn hypotheek staat onder water. Het wordt tijd dat de beurskoersen en huizenprijzen terug op aarde komen. Ook moet er een einde komen aan de exorbitante hypotheken en dikdoenerij.

    Wat mij betreft is het oorlog!
  7. forum rang 7 hirshi 10 mei 2020 19:16
    quote:

    Warner Bros schreef op 10 mei 2020 18:43:

    Veel mensen, bedrijven en ondernemers leven boven hun stand. Zij hebben een veel te hoog uitgavenpatroon. Moeten een auto onder hun reet hebben en altijd de nieuwste gadgets. Van verstandig met geld omgaan en buffers opbouwen conform het Nibud hebben ze (vaak zijn het ook nog universitair geschoolden) nog nooit gehoord. Tja en als dan in corona tijd voor een paar maanden hun inkomen wegvalt moeten ze met steunpakketten geholpen worden. Ik weiger om principiële redenen om daar ook maar één cent direct of indirect aan bij te dragen.

    On topic: Zolang de huizenprijzen ieder jaar met 10 of 20% stijgen wordt dat heel normaal gevonden, maar als de prijzen ook maar iets dalen dan schreeuwt iedereen gelijk moord en brand van oh mijn hypotheek staat onder water. Het wordt tijd dat de beurskoersen en huizenprijzen terug op aarde komen. Ook moet er een einde komen aan de exorbitante hypotheken en dikdoenerij.

    Wat mij betreft is het oorlog!
    Goed dat er een regeling is om de werkgelegenheid op peil te houden en ondernemers te ondersteunen als hun omzet drastisch terugvalt.

    Toch kan het niet zo zijn dat ondernemersrisico op de wat langere termijn afgewenteld wordt op de belastingbetaler.

  8. forum rang 6 NewKidInTown 11 mei 2020 09:38
    "About 2m Britons have paused payments in the coronavirus crisis. Readers share their concerns

    People’s experiences of applying for a mortgage holidays have been widely different, with some struggling to get one and others saying it was almost too easy.

    Almost one in five UK mortgage holders have now been granted a payment holiday, it was estimated this week – but people’s experiences of the process have been very different. Some struggled to get a holiday while others say it was almost too easy. And while for some it will add just a few pounds to their monthly mortgage bill, others say their outlay will rise by a lot more.

    The Guardian asked readers who had applied for a mortgage payment holiday, or help with other debts, how they got on. Almost 200 people contacted us to tell us their stories.

    Here we look at their main concerns and provide essential need-to-know information and expert advice for anyone considering a mortgage holiday.
    For most, a mortgage holiday will mean higher repayments

    The increases people face vary hugely. One reader, a Londoner who is currently out of work because of a brain tumour, said he called his bank to explain he was struggling, and that the tenant in his buy-to-let flat had stopped paying rent, and was instantly told he could take a three-month mortgage holiday.

    But he added: “I was shocked to be told that the ‘holiday’ is no such thing – merely a pause, after which my payments would increase by nearly £200 per month … When I pointed out that a true holiday would be to extend the life of the mortgage by three months and not increase payments, I got a very frosty response.”"

    www.theguardian.com/money/2020/may/09...
  9. forum rang 6 NewKidInTown 11 mei 2020 11:43
    quote:

    hirshi schreef op 10 mei 2020 19:16:

    Goed dat er een regeling is om de werkgelegenheid op peil te houden en ondernemers te ondersteunen als hun omzet drastisch terugvalt.

    Toch kan het niet zo zijn dat ondernemersrisico op de wat langere termijn afgewenteld wordt op de belastingbetaler.
    De FNV is bang dat veel mensen hun
    baan verliezen als bedrijven personeel
    kunnen ontslaan zonder dat ze een boete
    krijgen,al ontvangen ze staatssteun.Het
    kabinet wil de huidige ontslagboete
    schrappen in het nieuwe steunpakket dat
    in de maak is.

    "Als je mensen mag ontslaan zonder een
    boete te krijgen,verdwijnt de prikkel
    om tijdens de steunmaatregelen in
    werknemers te investeren",zegt de FNV.
    Volgens de vakbond is de staatssteun
    gericht op behoud van banen en inkomen.

    Veel flexwerkers zijn nu al ontslagen,
    zegt de FNV,hoewel werkgevers voor de
    loonkosten compensatie krijgen.
  10. forum rang 6 NewKidInTown 11 mei 2020 18:37
    "Banken bezorgder over wanbetaling op hypotheken"

    "Geldverstrekkers lijken meer beducht voor wanbetaling bij hypotheken. Met name de rente op hypotheken zonder Nationale Hypotheek Garantie blijft oplopen.

    Van Bruggen Adviesgroep constateert in zijn weekoverzicht van de hypotheekrentes dat de stijgingen bij NHG-hypotheken lijken te stabiliseren. Zo bleef de gemiddelde 10-jaarsrente bij NHG-hypotheken ongeveer gelijk op 1,3%. Dat was voor de coronacrisis op zijn laagst circa 1,1%. De stijging daarna werd vooral geweten aan de stijgende rente op de kapitaalmarkt, aangezien overheden nu enorme bedragen moeten lenen om hun begroting te dekken.

    De curve van de gemiddelde 10-jaarsrente rente op niet-NHG-hypotheken liep vorige week wel verder op. Die rente bedraagt nu 1,8%. „De risico’s van wanbetaling voor hypotheken zonder NHG nemen voor de geldverstrekkers sneller toe door de coronacrisis”, zo verklaart Van Bruggen die stijging."

    www.telegraaf.nl/financieel/655785030...
  11. forum rang 6 NewKidInTown 11 mei 2020 19:11
    "'Seeking Immediate Liquidity' - Overleveraged Airbnb Hosts Rush To Dump Homes, Warns Redfin CEO

    Our suspicions were correct in late March when we identified Airbnb overleveraged Superhosts as the next possible forced seller to hit real estate markets as their rental income collapsed due to coronavirus lockdowns."

    www.zerohedge.com/markets/redfin-ceo-...
  12. [verwijderd] 11 mei 2020 19:27
    Duizenden units in Amsterdam alleen al, 100% op Airbnb gericht, en alles ook nog topzwaar gefinancierd natuurlijk.
    De huiskamervraag: gaat het in 2020 nog aantrekken? Groen Links is met een oorlog bezig om de woonfunctie weer terug te krijgen.

    De woonboten doen ook niets meer, normaal kon je daar minimaal 275 euro per nacht voor vragen, compleet opgedroogd, ook alles op de hefboom he!
  13. forum rang 6 NewKidInTown 15 mei 2020 15:48
    "Homeowners And Buyers Are Fleeing The Housing Market

    We’re three months into the pandemic lockdown, and the real estate industry is frozen in place.

    It’s a strange and unprecedented crisis— the fundamentals are unchanged, but both supply and demand basically evaporated overnight, as sellers pulled their listings, and cash-strapped buyers hunkered down. The most important questions are: how long will this market freeze last, and will there be lasting effects after the pandemic lockdown is lifted?"

    www.zerohedge.com/news/2020-05-14/hom...
  14. DerksVisie 16 mei 2020 09:34
    Het gaat nu weer heel hard met het aantal te koop staande huizen in de randstad. +20% sinds de start van Corona. Zo begon het in 2008 ook. Nou hoeft dit niet te betekenen dat de huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar zoals de titel van dit draadje. Maar voor nu zal het in ieder geval niet meer zo hard stijgen.
  15. 02 november 2004 16 mei 2020 11:48
    quote:

    drooglegging schreef op 11 mei 2020 19:27:

    Duizenden units in Amsterdam alleen al, 100% op Airbnb gericht, en alles ook nog topzwaar gefinancierd natuurlijk.
    De huiskamervraag: gaat het in 2020 nog aantrekken? Groen Links is met een oorlog bezig om de woonfunctie weer terug te krijgen.
    In september staan er weer tienduizend studenten te trappelen die makkelijk E500 per maand voor een bezemkast betalen in Amsterdam. We hebben een werkelijk schreeuwend tekort aan fatsoenlijke woonruimte, in bijna alle marktsegmenten en voor alle doelgroepen. En voor zowel huur als koop.
    Kortom, ik voorzie voor de pandeigenaren geen problemen aangaande betalen van rente en aflossing.
  16. forum rang 6 NewKidInTown 16 mei 2020 14:02
    quote:

    DerksVisie schreef op 16 mei 2020 09:34:

    Het gaat nu weer heel hard met het aantal te koop staande huizen in de randstad. +20% sinds de start van Corona. Zo begon het in 2008 ook. .......
    "The 2020 Crisis Will Be Bigger Than The 2008 Recession and similar to the great depression of 1930"

    www.youtube.com/watch?v=AtYt8Z4tOCk
40.341 Posts
Pagina: «« 1 ... 1921 1922 1923 1924 1925 ... 2018 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links