Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Europa blijft achter

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 22
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

902 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 46 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 mei 2020 04:11
    KBC kelderde gisteren op de beurs omdat het dit jaar 1,1 miljard euro wanbetalingen op leningen verwacht. Dat deed de Bel20 dalen naar niveaus die een realitycheck al beter doorstaan dan het optimisme van de voorbije weken.
    Hebben investeerders op de beurs iets gemist? De Bel20 steeg de voorbije weken met een derde boven de bodem naar waar de index vlak na het uitbreken van de coronacrisis was gekelderd. In die tijd bleef er een stroom van slecht economisch nieuws op ons afkomen, van de zwaarste recessie in 300 jaar tot meer dan 1 miljoen tijdelijke werklozen.
    Ooit moesten die twee trends weer naar elkaar beginnen toe te groeien. De Bel20 is Wall Street niet, waar de kampioenen van de thuiseconomie, zoals Netflix, Amazon en Apple, de beurskoersen hoger duwen. Daarmee vergeleken reflecteert de Bel20 wel nog grotendeels de tastbare Belgische economie. Van de supermarkt (Colruyt) tot het vastgoed (WDP en Cofinimmo), van de industriële ruggengraat (Umicore, Bekaert en Solvay) tot de telecom (Proximus en Telenet) en de banken ING en KBC. Via die laatste bank kregen we donderdag een glimp over hoe de coronacrisis ook de honderden kmo's raakt, die vaak bij KBC geld hebben geleend.
    KBC slikte in de eerste drie maanden al 43 miljoen euro verliezen door leningen die wegens de coronaschok niet werden terugbetaald. Dat was dus tot eind maart, toen de echte economische klap pas werd gevoeld. Voor het hele jaar vreest KBC dat 1,1 miljard euro aan leningen niet wordt afgelost, een bedrag dat in het worstcasescenario oploopt tot 1,6 miljard euro. De banken vragen ook al een bijsturing van het garantieplan - de zogenaamde bazooka - die kredieten naar kmo's moet doen vloeien, maar te stroef werkt.
    Dag na dag drijven we verder af van het vooruitzicht op een snel herstel.
    Deel op Twitter
    Dat confronteert ons met de ongemakkelijke vraag of een bazooka wel het goede wapen is om deze crisis te bestrijden. Het is een instrument waarmee je al je munitie in één keer gebruikt om alle weerstand overhoop te schieten. Het is in de wapenwereld wat voor economen het V-herstel is. Een scherpe duik, waar je vervolgens met grote kracht en snelheid weer van herstelt.
    Dag na dag drijven we verder af van dat vooruitzicht, met het kwart miljoen Belgen dat wellicht dit jaar zijn job verliest als pijnlijkste vooruitzicht. Dat valt samen met een existentiële vraag voor veel bedrijven: kunnen ze rendabel blijven in een anderhalvemetereconomie? Kan een restaurant overleven met minder tafels? Krijgt de industrie alles gemaakt? Is er economisch leven zonder coronavaccin?
    En niet te vergeten: komt de klant terug? De meeste winkels sloten in maart niet de deuren omdat de regering dat vroeg. Ze sloten ze zelf, omdat hun klanten niet meer durfden te komen. Net zoals ze nu wel mogen komen, maar dat vaak niet doen. De winkelstraten zijn niet vol zoals vroeger. En de treinen zijn op de piekuren zo goed als leeg.
    De financiële markten, surfend op de medicijnen van de centrale banken, konden je doen geloven dat dit snel voorbijgaat. Maar zoals Fed-voorzitter Jerome Powell deze week zei: centrale banken 'can lend it, but not spend it'.
  2. [verwijderd] 15 mei 2020 07:02
    Zo,vs laat er geen gras over groeien. Lees diverse berichten, Taiwan gaat een chip fabriek bouwen in vs zodat dit in vs gemaakt kan worden. Vs wil een wet aannemen om pharma te verplichten bepaalde medicijnen info vs te maken.
    US Senate approves bill to sanction China over Uyghurs

    Zal China niet heel blij mee zijn...
  3. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 15 mei 2020 07:17
    Alweer een gap opening. Ze geven Eric ook nooit de Rust. Prettig weekend voor hem alvast.

    Conclusie daaruit: volgens Fred moet je in de expiratieweek dus juist strangles kópen anticiperend op heftige bewegingen de laatste dagen voor expi. Volgende maand maar eens proberen. Vooral die van 10 cent.
  4. [verwijderd] 15 mei 2020 07:19
    Ik hoop dat dit bericht nog tot daling zal leiden. Zal wel niet

    logo
    logo
    MARKETS
    WATCHLIST
    CNBC TV

    MENU
    WORLD POLITICS
    Growing tensions over China’s handling of coronavirus could lead to a ‘much worse’ trade war, investor says
    PUBLISHED THU, MAY 14 202010:37 PM EDT
    Abigail Ng
    @ABIGAILNGWY
    KEY POINTS
    From the U.S. to Europe to Australia, more and more world leaders are calling for China to be investigated over the origins of the outbreak, which was first reported in the Chinese city of Wuhan in late December.
    Escalating tensions over China’s handling of the global pandemic pose a “major risk” to economic recovery and could lead to a trade war worse than the one between Beijing and Washington, David Sokulsky of Concentrated Leaders Fund said.
    Sokulsky said the situation may worsen further: “We could see a very quick rehashing of the trade wars that we had, but potentially on a much worse scale than what we had last year.”
  5. forum rang 4 Smurf In het Smurfenbos 15 mei 2020 07:20
    Goedemorgen,

    Net stukje van Bas gelezen op ingsprinters.
    Ik kan me daar helemaal in vinden.
    Aan de bovenkant 528 [531] met als doorbraak het 61% niveau
    Aan de onderkant 489 en bevestiging bij 482

    Vandaag weer een nieuwe poging ri de 528 om wederom te falen

    Gr
  6. [verwijderd] 15 mei 2020 07:29
    Gezien de cocktail aan slecht nieuws lijkt 528 te ver weg. Kan me niet voorstellen dat deze weg gekozen gaat worden. Vooral gezien oplopende spanningen vs China waarbij vs nu al concrete stappen zet . Apple gaat fabriek laten bouwen in vs voor chips, productie medicijnen naar vs. Nikkei nu nog maar een kleine plus.... ik zal het ongetwijfeld weer fout hebben, ook door de expiratie dag.... we zullen zien. Oh ja, ook die beerput die open getrokken is ivm wanbeleid trump regering gisteren....
  7. [verwijderd] 15 mei 2020 07:35
    quote:

    Shortlong schreef op 15 mei 2020 07:02:

    Zo,vs laat er geen gras over groeien. Lees diverse berichten, Taiwan gaat een chip fabriek bouwen in vs zodat dit in vs gemaakt kan worden. Vs wil een wet aannemen om pharma te verplichten bepaalde medicijnen info vs te maken.
    US Senate approves bill to sanction China over Uyghurs

    Zal China niet heel blij mee zijn...
    Meer produktie naar amerika en europa,dat gaat spullen duurder maken.

    inflatie.
902 Posts
Pagina: «« 1 ... 41 42 43 44 45 46 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links