Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel SBM Offshore AEX:SBMO.NL, NL0000360618

  • 14,210 16 apr 2024 14:06
  • -0,650 (-4,37%) Dagrange 13,840 - 14,220
  • 473.705 Gem. (3M) 521,4K

SBM Offshore - on topic - jaardraadje 2020 (alles over SBM Offshore)

800 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 40 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Dutchtenor 14 mei 2020 07:11
    Prima resultaten; enige bijstelling is de jaarprognose van boven 2,3 naar ongeveer 2,3
    Altijd leuk om te zien hoe de. markt reageert. Gaat de koers stijl omhoog, dan zakt hij weer in, zakt hij in dan stijgt hij weer.
    Let op en kijk hoe je eenvoudig kunt verdienen op dit soort momenten., herhaalt zich een aantal keer per jaar.

    Highlights

    Responding to COVID-19 challenges to safeguard health and safety of staff and protect our assets
    Ensuring continuous operation of projects and fleet (uptime of 99.3%) in the current environment
    Cost reduction to mitigate COVID-19 impacts and adapt to market circumstances
    Year-to-date Directional1 ­­­­­revenue of US$607 million, in line with expectation
    2020 Directional revenue guidance adjusted from “above” to “around” US$2.3 billion
    2020 Directional EBITDA guidance maintained at around US$900 million
    Final modules for the Johan Castberg Turret Mooring System shipped
    US$150 million dividend paid and EUR150 million 2020 share repurchase program completed
  2. [verwijderd] 14 mei 2020 07:21
    ik zit misschien iets te zwaar in sbm dus om het flink uit te vergroten is niet zo aantrekkelijk, maar verkopen vind ik zonde op deze prijs. Het is prachtig bedrijf en het is jammer dat ze zo laag staan.

    denk dat ik wel nog wat aandelen er bij neem en gewoon wacht tot ze op de 20 staan. hopelijk krijgen we volgend jaar het zelfde dividend en misschien beginnen ze weer een aandelen inkoop progamma.
  3. T.overdose 14 mei 2020 07:38
    De cijfers zijn veel beter dan q1 2019 dat kunnen niet veel bedrijven zeggen. In de outlook geven ze aan wel geraakt te kunnen worden door covid 19, ietswat iedere belegger begrijpt. Hull 4 is in aanbouw en 5 nog niet, beide zijn nog niet verkocht. Dat kan wel een dingetje worden als de majors niet keer willen investeren in de toekomst. Ben benieuwd naar de koersreactie. Het is en blijft een bedrijf waar bv NL trots op mag zijn!
  4. forum rang 6 Plein777 14 mei 2020 08:39
    14-5-2020 07:40:54

    SBM Offshore handhaaft winstverwachting

    (ABM FN-Dow Jones) SBM Offshore ziet ondanks de corona-crisis geen aanleiding om zijn in februari afgegeven outlook voor de winstgevendheid te verlagen. De omzetverwachting voor 2020 werd wel licht neerwaarts bijgesteld. Dit kwam donderdag naar voren uit de kwartaalupdate van de oliedienstverlener.

    Bij de presentatie van de jaarcijfers half februari gaf de onderneming een verwachting voor de EBITDA in 2020 van ongeveer 900 miljoen dollar af. Deze outlook werd donderdag gehandhaafd. Wel stelde SBM Offshore zijn omzetverwachting voor het lopende jaar neerwaarts bij, van ‘meer dan’ naar ‘ongeveer’ 2,3 miljard dollar.

    Topman Bruna Chabas sprak in een toelichting van “een goede set resultaten” in het eerste kwartaal van 2020. “Tegelijkertijd wordt SBM Offshore ook beïnvloed door de gecombineerde crisis van vraag- en aanbod op de olie- en gasmarkt en neemt het maatregelen om zich aan te passen aan de onzekere dynamische marktomstandigheden”, aldus Chabas.

    De oliedienstverlener voert onder meer kostenbesparingen door om de impact van Covid-19 te pareren.

    Olie-en gasbedrijven schroeven momenteel hun investeringen terug vanwege de lage prijzen. SBM merkt dan ook dat het aantal potentiële opdrachten afneemt. Eind 2019 had de onderneming evenwel een goed gevuld orderboek van 20,7 miljard dollar.

    Analist Quirijn Mulder van ING voorziet om die reden dat de crisis uiteindelijk slechts een beperkte impact zal hebben op de resultaten van SBM Offshore, tenzij de olieprijs nog jaren laag blijft.

    De omzet kwam het afgelopen kwartaal uit op 607 miljoen dollar, waarbij volgens de boekhoudkundige methode wordt gekozen voor het spreiden van omzet vanwege de lease van zijn schepen. Dit cijfer was volgens SBM conform verwachting. Analist Quirijn Mulder van ING voorzag een omzet van 576 miljoen dollar, in vergelijking met 456 miljoen dollar een jaar eerder.

    De onderneming keerde het afgelopen kwartaal voor 150 miljoen dollar aan dividend uit en kocht ook voor 150 miljoen dollar aan aandelen, in verband met het lopende aandeleninkoopprogramma.

    De nettoschuld kwam afgelopen kwartaal uit op 3,7 miljard dollar tegen 3,5 miljard dollar eind 2019.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

  5. [verwijderd] 14 mei 2020 09:01
    quote:

    drulletje drie schreef op 14 mei 2020 08:57:

    Schitterende cijfers weer hoor !!

    Dat de koers zo laag staat snap ik echt helemaal niets van.
    Maar goed maakt niet uit geeft me nog wat kans op wellicht wat bij te kopen op deze bonusprijs!
    zolang de koers onder de 15 staat zijn ze bizar goedkoop voor zo n mooi bedrijf. zeker met de lange termijn contracten kan je nu goedkoop een defensief aandeel inkopen. hal heeft haar positie eerder al flink aangesterkt
  6. drulletje drie 14 mei 2020 10:16
    Beursblik: positieve kwartaalupdate SBM

    (ABM FN-Dow Jones) Hoewel SBM Offshore dit jaar iets minder omzet voorziet, is de kwartaalupdate van de oliedienstverlener positief. Dit stelde analist Quirijn Mulder van ING donderdag.
    SBM Offshore stelde zijn omzetverwachting voor het lopende jaar neerwaarts bij, van ‘meer dan’ naar ‘ongeveer’ 2,3 miljard dollar. De verwachting voor de EBITDA dit jaar werd evenwel gehandhaafd op circa 900 miljoen dollar.
    Volgens ING heeft SBM de impact van de coronacrisis wel gemerkt, maar kunnen veel kosten worden doorberekend aan klanten.
    SBM verwacht dat er op korte en middellange termijn minder projecten op de markt komen, zo merkte ING op, al is het onduidelijk of Mero-3 en Payara hieronder vallen. ING denkt van niet.
    “Hoewel bestaande projecten worden voortgezet, moet SBM omgaan met de nodige uitdagingen, omdat projecten afhangen van mondiale leveringen en die worden geraakt door coronacrisis", aldus Mulder.
    ING is van mening dat het handhaven van de EBITDA-outlook "overduidelijk positief" is, zeker na de recente update van sectorgenoot MODEC.
    De focus van de CEO op de kosten, is passend in deze crisis, vindt de marktvorser. Als de crisis langer aanhoudt, tot 2022, dan kan de omzet in turnkey afnemen, maar de vrije kasstroom zal tegelijkertijd flink stijgen, zo voorziet ING.
    ING handhaafde het koopadvies op SBM Offshore met een koersdoel van 20,00 euro. Het aandeel koerste donderdagochtend 2,5 procent hoger op 11,50 euro.
  7. forum rang 9 objectief 14 mei 2020 10:35
    quote:

    real123 schreef op 14 mei 2020 09:55:

    vrij weinig handel vandaag. lijkt me dat gewoon niemand wilt verkopen of zijn positie wilt aansterken
    Zojuist mijn aandelen verkocht; cijfers zijn prima, maar het sentiment van die oliesector is zo negatief dat dit naar mijn verwachting op de koers blijft drukken. Dus voor de korte termijn zie ik er niks in; hoewel de koers heel laag staat.
  8. [verwijderd] 14 mei 2020 12:28
    quote:

    objectief schreef op 14 mei 2020 10:35:

    [...]

    Zojuist mijn aandelen verkocht; cijfers zijn prima, maar het sentiment van die oliesector is zo negatief dat dit naar mijn verwachting op de koers blijft drukken. Dus voor de korte termijn zie ik er niks in; hoewel de koers heel laag staat.
    ben zelf echt op zoek naar value in deze tijd. hier kun je veel krijgen voor bijna niks.
  9. elschenk 14 mei 2020 13:25
    Olieaandelen en oliegerelateerde aandelen, zoals Royal Dutch Shell, SBM Offshore, Vopak, Fugro en Boskalis hebben het zwaar. Maar ze bieden daardoor wel winstkansen.

    Voor beursexpert Geert Schaaij van Beursgenoten staat de winstpotentie voor olie- en oliegerelateerde aandelen als een paal boven water.

    "De olieprijs viel als een baksteen naar beneden en op een bepaald moment kreeg je zelfs geld toe als je maar vaten olie wilde afnemen", zegt Schaaij.

    In shock

    "Dat de gehele oliesector in zak en as zit, is daarmee een feit. Beleggers zijn in shock omdat niemand dit kon zien aankomen. Dan ontstaan er - zoals wij ze bij Beursgenoten altijd noemen – ‘pareltjes’." Hiermee doelt Schaaij op aandelen die ver zijn gedaald, maar voldoende vet op de botten hebben om te kopen.

    "Iedere belegger heeft Royal Dutch Shell, maar bijna niemand had verwacht dat een bedrijf als Shell zich voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog ziet gedwongen om het dividend fors te verlagen", vervolgt Schaaij.

    Enorme kansen

    Het antwoord op de vraag of de aandelenkoersen van de grote oliemaatschappijen al een bodem hebben bereikt, is volgens Schaaij afhankelijk van een aantal factoren. Maar dat er enorme winstkansen liggen is voor hem een ABC’tje. "Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben."

  10. [verwijderd] 14 mei 2020 14:21
    quote:

    elschenk schreef op 14 mei 2020 13:25:

    Olieaandelen en oliegerelateerde aandelen, zoals Royal Dutch Shell, SBM Offshore, Vopak, Fugro en Boskalis hebben het zwaar. Maar ze bieden daardoor wel winstkansen.

    Voor beursexpert Geert Schaaij van Beursgenoten staat de winstpotentie voor olie- en oliegerelateerde aandelen als een paal boven water.

    "De olieprijs viel als een baksteen naar beneden en op een bepaald moment kreeg je zelfs geld toe als je maar vaten olie wilde afnemen", zegt Schaaij.

    In shock

    "Dat de gehele oliesector in zak en as zit, is daarmee een feit. Beleggers zijn in shock omdat niemand dit kon zien aankomen. Dan ontstaan er - zoals wij ze bij Beursgenoten altijd noemen – ‘pareltjes’." Hiermee doelt Schaaij op aandelen die ver zijn gedaald, maar voldoende vet op de botten hebben om te kopen.

    "Iedere belegger heeft Royal Dutch Shell, maar bijna niemand had verwacht dat een bedrijf als Shell zich voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog ziet gedwongen om het dividend fors te verlagen", vervolgt Schaaij.

    Enorme kansen

    Het antwoord op de vraag of de aandelenkoersen van de grote oliemaatschappijen al een bodem hebben bereikt, is volgens Schaaij afhankelijk van een aantal factoren. Maar dat er enorme winstkansen liggen is voor hem een ABC’tje. "Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben."

    vopak zit redelijk veilig en gaat profiteren van de opslag crisis. er word 4x zoveel betaald voor olie opslag. zeer stabiel inkomen en zijn nog volop aan het investeren. dividend is wel mager.

    SBM offshore krijg je nu echt een mooi instap moment voor de lange termijn. de FPSO krijgen ze nog wel makkelijk contracten voor. zit veel value in en stabiele inkomsten bron voor een lage prijs en zijn vrij corona proof.

    shell heeft het ontzettend, maar doet het vergeleken met de concurrentie bizar goed, maar je moet het echt van herstel van de olie prijs hebben

    boskalis gaat echt een lastige periode tegemoet zou opzich leuk moment zijn om intestappen maar rendement is mager

    fugro zou ik uitblijven hoge schulden en aandelen verwateren. projecten worden afgelast en uitgesteld en ze stonden er al slecht voor.

    bovenste 3 zitten in mijn portefuille en gaan corona waarschijnlijk doorstaan. long term kun je er mooie rendementen op maken. ze gaan niet door zo n lastige tijd.
  11. Kostunrix 14 mei 2020 21:54
    quote:

    Chela schreef op 14 mei 2020 17:06:

    ‘We are a white swan in a pitch black sea’ zei Hepkema jaren geleden.
    Krijgt hij toch nog gelijk in zekere zin.
    In zekere zin ja. Hepkema vond SBM het meest ethische bedrijf in de bizniz. Een opvatting die niet door iedereen gedeeld werd.
    Denk dat hij met die pitch black sea wel een punt had, maar SBM was zo suf om tegen de lamp te lopen.
  12. Chela 15 mei 2020 00:28
    quote:

    Kostunrix schreef op 14 mei 2020 21:54:

    [...]

    In zekere zin ja. Hepkema vond SBM het meest ethische bedrijf in de bizniz. Een opvatting die niet door iedereen gedeeld werd.
    Denk dat hij met die pitch black sea wel een punt had, maar SBM was zo suf om tegen de lamp te lopen.
    Sorry, maar ik doelde eigenlijk op de rol van witte raaf die SBM gisteren op de beurs speelde. Beetje ongelukkig van me om dan die witte zwaan van Hepkema erbij te slepen.
    Ik deel overigens wel je mening over dat afgesloten hoofdstuk.
800 Posts
Pagina: «« 1 ... 26 27 28 29 30 ... 40 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Hoog dividendrendement SBM Offshore oogt aanlokkelijk

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links