Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Aegon AEX:AGN.NL, BMG0112X1056

  • 5,798 23 apr 2024 17:35
  • +0,096 (+1,68%) Dagrange 5,736 - 5,806
  • 5.024.819 Gem. (3M) 6,7M

AEGON MEI 2020

630 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 32 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 mei 2020 17:31
    Volgens Cees Smit, handelaar bij Today’s, staan de aandelenbeurzen aan de vooravond van een stevige terugval. „De grote vraag is vooral of de consument het weer gaat oppakken bij een versoepeling van de coronamaatregelen ondanks de enorme stimulering van de centrale bankiers. Daarnaast zullen de grote Amerikaanse techfondsen die in de voorbije weken de kar trokken, in het lopende kwartaal steeds meer de impact gaan voelen van de coronacrisis. De lockdown in de VS is pas eind maart ingesteld. Amerika loopt in dat opzicht achter bij Europa.”

    Verder houdt hij er rekening mee dat de handelsdeal tussen China en de VS die begin januari werd afgesloten onder druk zal komen. „Er begint in China steeds meer irritatie te ontstaan dat zij door veel westerse landen als zondebok worden gezien voor de coronacrisis.”
  2. forum rang 8 Wilbar 14 mei 2020 09:23
    'Verzekeraars staan voor crisisverlies van 203 miljard dollar'
    Gepubliceerd op 14 mei 2020 09:20

    LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Lloyds of London, 's werelds grootste handelsplaats voor verzekeringen, verwacht dat de sector dit jaar 203 miljard dollar aan verliezen zal moeten slikken als gevolg van de coronacrisis. Dat komt deels door claims en deels door verliezen op beleggingen.
    Lloyds rekende uit dat verzekeraars dit jaar tot 107 miljard euro aan verzekeringstechnische claims op hun bord krijgen. Dit bedrag staat gelijk aan de claims die werden ingediend na de meest catastrofale orkanen in de voorbije jaren. Als de uitbraak van het virus niet snel wordt ingedamd, zal dit bedrag verder oplopen.
    Volgens Lloyds zullen de kosten nog hoger worden als de omvang en complexiteit van de maatschappelijke en economische impact van Covid-19 volledig duidelijk is.

    Stortvloed aan claims
    Wereldwijd zijn minstens 4,2 miljoen mensen besmet met het virus en bijna 300.000 mensen zijn om het leven gekomen. Alles bij elkaar plaatst het coronavirus de verzekeringssector voor de grootste uitdaging ooit. De uitbraak heeft al een stortvloed aan claims veroorzaakt door evenementen die werden geannuleerd, bedrijven die stil kwamen te liggen en andere kosten.
    De wereldwijde recessie zit daarnaast de betalingen van premies mogelijk in de weg omdat huishoudens of bedrijven die kosten niet meer kunnen opbrengen. Veel Europese verzekeraars hebben onlangs dividenden opgeschort en winstverwachtingen geschrapt voor dit jaar.
  3. DannyD. 14 mei 2020 09:43
    Snap alleen niet waarom het dividend is geschrapt, ik bedoel.. dit was toch alleen als voorwaarde als er overheidssteun nodig was. Dat heeft Aegon toch niet nodig? Daarom verwacht ik binnen korte tijd weer positieve berichten over hervatting van het dividend (eventueel met terugwerkende kracht) en een dikke koersstijging van 20% - 40%.
  4. [verwijderd] 14 mei 2020 09:46
    quote:

    DannyD. schreef op 14 mei 2020 09:43:

    Snap alleen niet waarom het dividend is geschrapt, ik bedoel.. dit was toch alleen als voorwaarde als er overheidssteun nodig was. Dat heeft Aegon toch niet nodig? Daarom verwacht ik binnen korte tijd weer positieve berichten over hervatting van het dividend (eventueel met terugwerkende kracht) en een dikke koersstijging van 20% - 40%.
    Nee DannyD, dat was op BEVEL ECB/DNB..... en ieder bedrijf pakt dat aan natuurlijk, je zou ook wel gek zijn van NIET...
  5. marcel13 14 mei 2020 09:47
    Solvabiliteitsprobleem Aegon Nederland helemaal verdwenen
    Lieuwe Koopmans - 12 mei 2020

    Nog niet zo lang geleden gold de Nederlandse tak van Aegon als zorgenkindje op het vlak van solvabiliteit. Dat is nu helemaal verdwenen.

    De solvabiliteit kwam per eind maart in Nederland uit op maar liefst 249%. Dat is fors hoger dan eind december (171%) en vorig jaar juni (152%). Nog verder terug kwam de vermogenspositie in de buurt van een kritische ondergrens. Maar daar is nu niks meer van te merken. De Nederlandse tak was afgelopen kwartaal zelfs in staat om 100 mln euro aan dividend uit te betalen aan de wereldwijde holding, waar een paar jaar geleden vanuit de holding nog een kapitaalinjectie moest worden gegeven.

    Voor een deel komt dit door de herverzekering van de levenportefeuille. Daarnaast profiteert de Nederlandse tak van waarde-aanpassingen vanuit Europese verzekeringsregelgeving. Verder is Aegon Nederland bevrijd van de last van de dure pensioenregeling voor eigen medewerkers, wat en positieve impact heeft op de solvabiliteit.

    Voor wat betreft de corona-schade had Aegon in Nederland naar eigen zeggen 9 mln aan extra claims bij reis- en inkomensverzekeringen. De verzekeraar heeft daardoor de verzekeringsvoorwaarden aangepast. Zo is het bij AOV-polissen (tijdelijk) niet mogelijk om een eigen risico van 14 dagen te kiezen, hebben alle nieuwe verzuimverzekeringen een eigen risicotermijn van tenminste dertig dagen en worden (tijdelijk) geen stoploss verzekeringen meer aangeboden.

    Op het vlak van nieuwe productie werd bij de ppi van Aegon voor 25 mln euro aan nieuwe contracten binnengehaald. Een negatief effect kwam van de afnemende verkoop van individuele levenpolissen; Aegon heeft dit onderdeel afgestoten. De nieuwe hypotheekproductie bedroeg in het eerste kwartaal 2,5 mrd euro. Aegon noemt dit een ‘sterke’ prestatie.

    www.findinet.nl/persbericht/solvabili...

630 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 32 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Aegon ligt uitstekend op koers om doelen 2025 te behalen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links