Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Grand Old Lady

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 7
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

823 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 42 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. One_Million_Euro_Man 12 mei 2020 23:52
    quote:

    Fundbuster schreef op 12 mei 2020 22:15:

    [...]
    Wat is dat voor analyse Omem? Iets van half Elliott half Gann? Wil er graag ‘ns meer over lezen, maar hoe heet het?
    Dit zijn Harmonic Patterns met fibonacci getallen. Zie link en kijk op google, staan veel voorbeelden hoe je ermee moet werken. Ik ben nu bezig met een proefabonnement van een site die mooie analyses zelf maakt. Ik zal regelmatig een plaatje van hun posten als ik denk dat het wat wordt. Als het voor 70% uitkomt ben ik tevreden ;-)

    school.stockcharts.com/doku.php?id=tr...

    harmonicpattern.com/pattern

  2. [verwijderd] 12 mei 2020 23:52
    quote:

    shortie schreef op 12 mei 2020 23:45:

    [...]

    Die nepstijgingen die jij iedere keer toejuicht? Mee eens... naaierij.
    Inderdaad. Dit is gewoon niet meer dan terecht. Het geld wat de fed de beurzen op laat gaan kunnen ze beter gebruiken om de mensen eten te geven en de ziekenhuizen te helpen niet failliet te gaan... onder andere... zowel Biden als Cuomo waarschuwen ervoor dat het geld niet in de pockets van de CEO's terecht moet komen. Wat dat betreft hoop ik dat Biden wordt gekozen want die wil de onderste steen boven hebben en wil gaan laten onderzoeken waar elke dollar is heen gegaan...
  3. forum rang 7 PietKeizer 12 mei 2020 23:55
    quote:

    ren-je-dement schreef op 12 mei 2020 23:26:

    [...]

    Heb daar in professionele kring wat kritiek op geuit, die EMDR-behandeling. In Bilthoven vorig jaar, daar zit één van de grootste behandelcentra van Nederland zoals je wellicht weet. Wanneer het zelfs averechts kan werken.
    je moet nooit achter guru's aanlopen. Ik deed t op mijn manier. Legde de mensen ook meteen uit dat er wel n succesratio is maar behandeling niet gestoeld op wetenschap zoals gesuggereerd wordt. Je moet ook goed weten hoe je client in elkaar steekt. Mijn idee erover was dat je mensen die al te gemakkelijk vatbaar zijn voor suggestie juist niet aan zo'n behandelregime moet onderwerpen. Terwijl de goegemeente van EMDR behandelaars zou denken: ha da's mooi, die heb ik binnen. Ik heb liever dat mensen t gevoel hebben voldoende controle (regie) te kunnen houden en als ze dat kwijt denken te zijn er aan werken dat ze t weer terugvinden. Vooral omdat dat gevoel bij veel trauma's juist helemaal weg is. Als je daar op doelt ben ik t dus met je eens. De kunst is ook om mensen te leren steeds tijdig uit 'de film' te stappen. Dus steeds werken met lage angstniveau's. Daar oefende ik dus ook met nadruk en expliciet op. Ik ben dan ook niet geschikt voor EMDR acute trauma's want dat moet volgens t 'protocol' bij voorkeur snel gaan. Ik geloof niet in snel. Wel: vooruitgang. Zoals je wel zult weten is er in de gedragstherapie ook de zgn. 'flooding' techniek. Je moet daar heel spaarzaam mee omgaan en de client van tevoren duidelijk maken waar 'we' dan aan beginnen. Je moet ook ingrijpen en afkappen als de client volgzaam de opdracht opvolgt terwijl jij kan zien dat-ie de opdracht niet aan kan. Dit is geen theoretisch praatje. Met in vivo training ben ik vaak (in de stad/in de buurt/waar ook maar geoefend werd) voortijdig met clienten n kopje koffie of zo gaan drinken. En ze prijzen dat ze al n enorme stap genomen hadden (wat nooit gelogen was).
  4. [verwijderd] 12 mei 2020 23:57
    Nou mensen om 12 uur de pompen even aan zetten want kan wel een goedmakertje gebruiken. Lees dat iedereen de daling wel zag aankomen.... tja is achteraf altijd makkelijk zeggen. Kan mij niet voorstellen dat iedereen nu perfect short zat, er zullen zeker ook longers zijn die morgen de wonden moeten likken
  5. Fundbuster 13 mei 2020 00:05
    quote:

    Omem schreef op 12 mei 2020 23:52:

    [...]

    Dit zijn Harmonic Patterns met fibonacci getallen. Zie link en kijk op google, staan veel voorbeelden hoe je ermee moet werken. Ik ben nu bezig met een proefabonnement van een site die mooie analyses zelf maakt. Ik zal regelmatig een plaatje van hun posten als ik denk dat het wat wordt. Als het voor 70% uitkomt ben ik tevreden ;-)

    school.stockcharts.com/doku.php?id=tr...

    harmonicpattern.com/pattern

    Dankjewel! Had ook al zitten googelen, net de site van tradingstrategyguides in de leeslijst gezet. En stockcharts ken ik goed, fijn dat die er ook wat over hebben. Ze geven in de chart school echt goeie uitleg. Ga ze komende dagen wel raadplegen, nu bedjetoe.
    Bedankt, en congratz voor een hele mooie trade!
  6. [verwijderd] 13 mei 2020 00:08
    quote:

    StoplossBurner schreef op 13 mei 2020 00:02:

    Kan goed morgen weer 2900 S&P staan. Des te harder zal de klap zijn als er over paar weekjes strengere maatregelen nodig gaan zijn in een hoop staten. Die dumbies denken echt dat het virus daar anders is ofzo.
    Als er morgen 2900 staat ga ik zo'n beveilings V-tje halen en loop daar de rest van de maand mee rond. V-herstel is ondertussen van start..!
  7. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 13 mei 2020 00:09
    @PietKeizer

    PSYTREC is trouwens het enige behandelcentra dat door de GGZ officieel erkenning heeft gekregen en één op één aansluit bij de diagnose van de GGZ en de EMDR-behandeling doet.

    Mijn invalshoek is geheugenwerking. Als het trauma van de patient gecomprimeerd is tot één enkel beeld of één enkele belevenis (film), dan kan het werken. Het trauma neemt in het geheugen van de patient dan namelijk een kleine, specifieke plaats in (afgerond en klein netwerk van verbindingen in het geheugen). Die kan vervolgens bij de behandeling (gewoon regulier, dus via herbelevingen in sessies met de psychiater) aangepakt worden door het meest traumatische moment te kiezen en de traumatische/emotionele koppeling kan verbroken worden. Voorbeelden hiervan zijn geisoleerde gebeurtenissen als een overval of een ongeluk. Kan ook zijn dat het trauma over een langere periode heeft plaatsgevonden, maar bijvoorbeeld alleen in de werksfeer, waarbij patient daarnaast nog een eigen leefwereld heeft.

    Mijn stelling is dat wanneer een patient meervoudige trauma's heeft of één trauma dat alomtegenwoordig is geweest EMDR niet werkt en zelfs averechts kan werken. Bijvoorbeeld in oorlogsgebied zijn geweest of met geweld opgesloten of gevangen hebben gezeten. Bij meervoudige trauma's of bij alomtegenwoordigheid nemen de beelden en belevingen een grote plaats in in het geheugen van de patient. Veel netwerken zijn daarbij met elkaar verbonden. 

    Bij de behandelsessies, waarbij weer wordt geprobeerd het meest traumatische moment of de meest traumatische ervaring te achterhalen, treedt als complicatie op dat netwerken elkaar activeren en er een grote hoeveelheid traumatische beelden in het werkgeheugen van de patient komen. Het is naar mijn idee zelfs mogelijk dat andere trauma's, die de patient eerder in zijn leven had en die inmiddels verwerkt zijn, bijvoorbeeld de dood van naasten, opnieuw geactiveerd worden. Zo ontstaat een overload aan traumatische informatie die de patient tijdens de sessie overvalt en spontaan een zeer sterke primaire reactie kan veroorzaken in de vorm van agressiviteit in woord of gedrag. Dit laatste heb ik zelf gezien, het was zeer heftig. Door deze aanleiding zijn verdere behandelingen gestopt, nadat eerder circa tien sessies geen positief en wel een negatief effect op de patient hadden.   
  8. One_Million_Euro_Man 13 mei 2020 00:11
    quote:

    Calimero schreef op 12 mei 2020 23:51:

    [...]

    Goed gedaan Omem .... altijd Trailingstop gebruiken :)
    en hoe vond je mijn plaatje afgelopen weekend ???

    www.iex.nl/Forum/Upload/2020/12394394...

    Van 23 maart Low naar 11 mei is 49 dagen .... always count 7 and especially 7 x 7

    www.youtube.com/watch?v=gUUdQfnshJ4

    mvg
    Thanks, Cali. Ja die was goed ,Route 49, hahahah ik zat er 7 dagen naast maar oke het is goed gekomen ;-)

    Deze had ik nog speciaal voor jou bewaard ;-)

    ritholtz.com/2010/08/58265/

    www.youtube.com/watch?v=ETxmCCsMoD0
  9. forum rang 4 Call me Put 13 mei 2020 00:16
    quote:

    ¯\(°_°)/¯ schreef op 12 mei 2020 23:04:

    [...]

    enne.. mag ik 8 minuten van mijn leven terug
    kan ik ze weer in de beurs stoppen :)
    Oke, jij je 8 min terug, dus je hebt het wel helemaal bekeken, haha

    Nee joh, gewoon lekker je griepprikkie halen elk jaar, ging mij meer om de discussie niet zomaar alles geloven wat iedereen zegt (zowel overheid als alu hoedjes)
    Af en toe een beetje de boel opwapperen, anders is het echt een saaie bedoening hier.
  10. forum rang 6 shortie 13 mei 2020 00:21
    quote:

    StoplossBurner schreef op 13 mei 2020 00:02:

    Kan goed morgen weer 2900 S&P staan. Des te harder zal de klap zijn als er over paar weekjes strengere maatregelen nodig gaan zijn in een hoop staten. Die dumbies denken echt dat het virus daar anders is ofzo.
    Ik zie net op CNN dat in LA de boel ook nog gewoon 3 maanden “op slot” blijft....
    Allemaal in voorbereiding op het pijlsnelle economische herstel van Trump...
    Hoog tijd dat beleggers goed wakker geschut worden en de harde werkelijkheid onder ogen durven te zien...
    Deze hele shit situatie gaat wereldwijd nog wel even duren en zullen we met zijn allen gezamelijk moeten oplossen.

    De VS gaat zichzelf nog heel erg hard tegenkomen vanwege het feit dat ze daar op vele plekken simpelweg het geduld niet willen opbrengen om het virus onder controle te krijgen. Heel die test-propaganda van Trump is ook één grote hoax. In het tempo waarin ze nu testen zijn ze over 5 jaar nog niet klaar... allemaal gelul voor de bühne hoe fantastisch ze het niet allemaal doen.
    Groot risico dat ze daar snel tegen een volgende grote golf besmettingen aan gaan lopen.
    Prognose dodenaantal VS als weer naar boven bijgesteld naar 145.000.
    Het zal Trump worst wezen... als zijn economie maar weer draait.
  11. forum rang 5 De verhapstukkende bekokstover 13 mei 2020 00:21
    quote:

    PietKeizer schreef op 12 mei 2020 23:55:

    [...] Je moet ook goed weten hoe je client in elkaar steekt. Mijn idee erover was dat je mensen die al te gemakkelijk vatbaar zijn voor suggestie juist niet aan zo'n behandelregime moet onderwerpen. Ik heb liever dat mensen t gevoel hebben voldoende controle (regie) te kunnen houden en als ze dat kwijt denken te zijn er aan werken dat ze t weer terugvinden. Vooral omdat dat gevoel bij veel trauma's juist helemaal weg is.

    Ik geloof niet in snel. Wel: vooruitgang. Zoals je wel zult weten is er in de gedragstherapie ook de zgn. 'flooding' techniek. Je moet daar heel spaarzaam mee omgaan en de client van tevoren duidelijk maken waar 'we' dan aan beginnen. Je moet ook ingrijpen en afkappen als de client volgzaam de opdracht opvolgt terwijl jij kan zien dat-ie de opdracht niet aan kan.
    Mee eens, mensen die te vatbaar zijn en teveel gestuurd kunnen worden zouden te gemakkelijk in een soort droomwereld kunnen komen, zichzelf wijs gaan maken en jou vertellen dat het werkt en prima gaat en vervolgens compleet ontsporen. Die zouden eerst een attitudeverandering moeten ondergaan, maar door de acute noodzaak is daar vaak geen tijd voor.

    Wat de snelheid betreft: de druk staat er daar vol op, want er zijn klassen die parallel dezelfde snelle behandeling krijgen en er is weinig mogelijkheid voor een persoonlijke aanpak.

823 Posts
Pagina: «« 1 ... 37 38 39 40 41 42 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links