Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Draagvlak wordt sterker

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Geldstroom Nederlandse beurs stagneert 8
  2. 24 apr Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 50
  3. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79

Reacties

586 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Sander1234 11 mei 2020 20:30
    Wat kan jou dat schelen Ohm, is toch niet jouw geld. En waarom zouden ze hun visie waarom ze short gaan niet mogen geven? En in de meeste gevallen hebben ze gelijk, FED, ECB, Tina zorgt ervoor dat de beurs stijgt en stijging staat niet meer in verhouding tot economie. Daarom gaan ze ook gelijk krijgen en dat gun ik ze ook, het duurt misschien alleen iets langer dan verwacht.
  2. [verwijderd] 11 mei 2020 20:30
    quote:

    Arbitrageur schreef op 11 mei 2020 20:23:

    Men moet altijd op het ergste voorbereid zijn en een backup plan hebben. Vorige week had ik hier al vermeld dat op korter termijn, de US (S&P, NASDAQ) haar ATH van februari wel eens zou kunnen raken. Is dat logisch?

    Gekeken naar de reële Economie = NEE
    Gekeken naar het huidige koersverloop = JA

    Maar nu komt de belangrijkste vraag: Is het huidige koersverloop duurzaam? e.g. kunnen huidige standen voor de middelange termijn behouden worden? = Denk het zelf niet.

    Iedereen is zo gefocused op de huidige corona crisis, dat ment geopolitiek spanningen, brexit, handelsoorlog over het hoofd ziet.

    Dus er bestaat een kans dat we de komende tijd verder stijgen, echter is de kans groter dat we op middelang termijn nog echt dik gaan crashen. Hoe meer het sijgt, hoe groter de crash.

    Heldere visie. Ik deel hem maar dat wist je al :-) ps ik vind zelf middellange termijn best ver weg. Wat betreft politieke spanningen kan dat aardig kloppen. Maar nu de versoepeling er deels is zal naar mijn verwachting het consumentengedrag teleur stellen. Ik weet niet wanneer daar een cijfer over komt maar als de beurs vooruit kijkt wachten ze denk ik niet totdat dit teleurstellende cijfer op papier staat. Daarnaast zal naar mijn inschatting de besmettingen sterker oplopen ivm de versoepelingen. Ook lees ik net een bericht dat het werkelijke sterftecijfer corona in New York 5000 hoger is dan aangenomen. Dit alles bij elkaar opgeteld zou het ook op korte termijn kunnen gaan dalen. Maar dat is koffie dik kijken...
  3. Goudstier 11 mei 2020 20:34
    quote:

    Ohm schreef op 11 mei 2020 19:08:

    Voor de shorters hier

    Neem jullie verlies en ga even zijlijn.
    De beurs wilt omhoog: continue tegen weerstanden drukken, dips worden opgekocht, TA trend is up en elk nieuws, goed of slecht, wordt bullish behandeld.
    Stop met die bearishe tunnelvisie om alleen negatieve berichten te lezen van analist x of bank y om u beter bij te voelen.

    Ja het is allemaal niet logisch, maar dat is de situatie momenteel op de beurs. Pas u aan of get out...simpel.
    The markt kan lange irrationeel blijven dan jij solvent bent zegt het gezegde.

    Daarom. Neem verlies en ga effe cash. De stress is weg, je voelt je beter en laat de beurs maar doen. De beurs gaat niet lopen.

    Dat is precies wat deze markt wil. Shorts uitroken en afstorten. Deze week expiratie, volatiliteit nog een stukje lager en volgende week afstorten. Ik sla deze week nog wat puts juni/juli in.
    Die bodem van maart wordt nog een keer opgezocht.

  4. [verwijderd] 11 mei 2020 20:35
    quote:

    PietKeizer schreef op 11 mei 2020 20:28:

    [...]ik ben t wel met je eens, maar paradoxaal genoeg maak je dezelfde fout. met overtuigingskracht red je t niet.
    nee zinloos ,want echte beren zijn zo overtuigd van hun gelijk ,dat het geld onbelangrijk wordt,zie het maar als een soort anarchisme . alleen de echte beren hé
  5. [verwijderd] 11 mei 2020 20:36
    Sorry jongens, ik weet niet hoe ik linkjes moet doen vandaar het hele bericht. Maar ik dacht dit vinden jullie vast interessant.

    Fed's Evans, Bostic say negative rates in US unlikely

    mei 11, 2020 08:15p.m. CEST

    Chicago Federal Reserve Bank (Fed) President Charles Evans (pictured) said on Monday he does not expect the United States to use negative interest rates as a monetary policy tool to support the economy amid COVID-19.

    The interest rates are going to stay close to zero for some time and the inflation will stay low for several years, Evans said in a speech to the Lansing Chamber of Commerce.

    Fed Atlanta President Raphael Bostic also said he was not in favor of negative interest rates, confirming that the US is not likely to resort to negative rates to alleviate the economic fallout amid pandemic. Negative interest rates are "among the weaker tools in the toolkit," Bostic noted.

  6. End of days 11 mei 2020 20:46
    quote:

    Call me Put schreef op 11 mei 2020 19:53:

    @d,aandelen. Om nog even terug te komen op het vaccin probleem, dat er volgens mij voorlopig nog niet is!
    Ik ben niet de enige die er zo over denkt, hieronder de reactie van een bevriende longarts. Na enig aandringen heeft hij toch zijn visie op YT gezet, snel bekijken voor dat het weer verwijderd wordt.

    Er worden hele vreemde spelletjes met ons gespeeld, net zoals op de beurzen

    Deel dit met zoveel mogelijk mensen!

    www.youtube.com/watch?v=7-WXIpPRAD8
    Goeie video. Helemaal mee eens. Hij brengt het relaxed en neutraal. Er worden inderdaad vreemden spelletjes gespeeld door mensen / organisaties met belangen die niet onafhankelijk zijn. Ik vind het het scary. De meesten lijken het allemaal maar best te vinden en stellen geen vragen.. Vaccineren. Oh ja hoor doe maar een spuitje, 5 G handig toch etc.
    Mensen blijf zelf kritisch nadenken en stel vragen. Geloof niet blindelings de overheid of welke instantie dan ook.
    Roken was in begin ook nooit slecht voor de gezondheid totdat overduidelijk bewijzen anders lieten zien. Toch mooi honderden miljoenen verslaafd gemaakt en lekker cashen die tabaksindustrie.

    Duidelijk wie komende jaren lekker gaan cashen, juist de farmaceutische industrie. Gezonde mensen verdienen ze niks aan dus een prikkel om mensen gezond te maken en houden is er niet.

    Stay safe
  7. [verwijderd] 11 mei 2020 20:50
    quote:

    ren-je-dement schreef op 11 mei 2020 20:37:

    [...]

    Vind zijn haar net iets te netjes zitten voor een arts. Broer van Thierry B?
    sta er ook war sceptisch tegenover ,het probleem van dit virus is niet alleen de doden ,maar de overlevenden met blijvende restverschijnselen ,dat gaat geld kosten
  8. forum rang 7 PietKeizer 11 mei 2020 20:50
    quote:

    beer56 schreef op 11 mei 2020 20:35:

    [...]nee zinloos ,want echte beren zijn zo overtuigd van hun gelijk ,dat het geld onbelangrijk wordt,zie het maar als een soort anarchisme . alleen de echte beren hé
    haha, ja. heel herkenbaar. bij mij is t denk ik nog niet eens 'mn gelijk'. Ik heb een intuitieve afkeer van die onzin-rally's. Uitwassen vh kapitalisme. Caligula. Heliogabalus. De nadagen vh Romeinse Rijk. Ziekelijke decadentie.
  9. [verwijderd] 11 mei 2020 20:56
    quote:

    beer56 schreef op 11 mei 2020 20:50:

    [...]sta er ook war sceptisch tegenover ,het probleem van dit virus is niet alleen de doden ,maar de overlevenden met blijvende restverschijnselen ,dat gaat geld kosten
    Heb hem even gechecked, klopt allemaal wel, hij werkt bij een astmacentrum in Davos. Kon hem niet vinden op Zorgkaart Nederland. Maar hij haalt wat veel omhoog in die video en blijft vaag over wat we nu echt moeten doen. Dus vooruit maar.
  10. [verwijderd] 11 mei 2020 20:57
    quote:

    Sander1234 schreef op 11 mei 2020 20:30:

    Wat kan jou dat schelen Ohm, is toch niet jouw geld. En waarom zouden ze hun visie waarom ze short gaan niet mogen geven? En in de meeste gevallen hebben ze gelijk, FED, ECB, Tina zorgt ervoor dat de beurs stijgt en stijging staat niet meer in verhouding tot economie. Daarom gaan ze ook gelijk krijgen en dat gun ik ze ook, het duurt misschien alleen iets langer dan verwacht.
    Ze hebben idd gelijk wat betreft de beurs van vandaag.
    Ook ik heb mijn vingers verbrand aan shorts. Zat al short sinds het eerste werkloosheidsrapport op een AEX van 46x. Die dag deed de S&P +5%...onbegrijpelijk en niet te vatten. En dat gevoel heb ik nu nog trouwens.

    Ja het zou een logische zet moeten zijn en ja het zou moeten dalen, etc, maar dat doet het gewoon niet.

    Ik zie liever alle IEX leden geld verdienen dan tegen die stroom in te zwemmen en maar blijven vasthouden aan hun grote gelijk dat ze het wel dalen zal.
    Daarom ook dat ik opriep om eventjes zijlijn te staan. Blijven short gaan kost u, momenteel, veel geld en energie. Ook dat weegt op de mentale gemoedsrust en dat merk je wel bij sommige. Emoties zijn een slechte raadgever.

    Maarja goed.

  11. profdrir 11 mei 2020 21:00
    quote:

    Ohm schreef op 11 mei 2020 20:57:

    [...]

    Ze hebben idd gelijk wat betreft de beurs van vandaag.
    Ook ik heb mijn vingers verbrand aan shorts. Zat al short sinds het eerste werkloosheidsrapport op een AEX van 46x. Die dag deed de S&P +5%...onbegrijpelijk en niet te vatten. En dat gevoel heb ik nu nog trouwens.

    Ja het zou een logische zet moeten zijn en ja het zou moeten dalen, etc, maar dat doet het gewoon niet.

    Ik zie liever alle IEX leden geld verdienen dan tegen die stroom in te zwemmen en maar blijven vasthouden aan hun grote gelijk dat ze het wel dalen zal.
    Daarom ook dat ik opriep om eventjes zijlijn te staan. Blijven short gaan kost u, momenteel, veel geld en energie. Ook dat weegt op de mentale gemoedsrust en dat merk je wel bij sommige. Emoties zijn een slechte raadgever.

    Maarja goed.

    Dan zat je zelf veeeeel te vroeg short
  12. [verwijderd] 11 mei 2020 21:01
    quote:

    Goudstier schreef op 11 mei 2020 20:34:

    [...]

    Dat is precies wat deze markt wil. Shorts uitroken en afstorten. Deze week expiratie, volatiliteit nog een stukje lager en volgende week afstorten. Ik sla deze week nog wat puts juni/juli in.
    Die bodem van maart wordt nog een keer opgezocht.

    Ja klopt. Maar dat doen "ze" ook met de longs. Gaat 2 kanten op ;)
  13. [verwijderd] 11 mei 2020 21:01
    quote:

    Ohm schreef op 11 mei 2020 20:57:

    [...]

    Ze hebben idd gelijk wat betreft de beurs van vandaag.
    Ook ik heb mijn vingers verbrand aan shorts. Zat al short sinds het eerste werkloosheidsrapport op een AEX van 46x. Die dag deed de S&P +5%...onbegrijpelijk en niet te vatten. En dat gevoel heb ik nu nog trouwens.

    Ja het zou een logische zet moeten zijn en ja het zou moeten dalen, etc, maar dat doet het gewoon niet.

    Ik zie liever alle IEX leden geld verdienen dan tegen die stroom in te zwemmen en maar blijven vasthouden aan hun grote gelijk dat ze het wel dalen zal.
    Daarom ook dat ik opriep om eventjes zijlijn te staan. Blijven short gaan kost u, momenteel, veel geld en energie. Ook dat weegt op de mentale gemoedsrust en dat merk je wel bij sommige. Emoties zijn een slechte raadgever.

    Maarja goed.


    mooi goed bedoeld,ben het met je eens moet niet op jepsyche werken ,daarom hou het klein ook al is hetmaar Eem put van een tientje ,maar geef nooit op
586 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links