Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel OCI AEX:OCI.NL, NL0010558797

  • 24,700 17 apr 2024 17:35
  • +0,290 (+1,19%) Dagrange 24,290 - 24,720
  • 254.980 Gem. (3M) 408,6K

OCI - 2020

5.859 Posts
Pagina: «« 1 ... 110 111 112 113 114 ... 293 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. ramp 2017 11 mei 2020 15:55
    Gezien de negatieve invloed van kunstmest op het millieu en de voor handen zijn de alternatieven zo als groen bemesters die ook nog eens NOx en CO2 uit de lucht halen , had ik als politiek eerlijk zou zijn een beperking van kunst mest in de land bouw verwachten , maar wat niet is kan nog komen ... of zijn extra vervuilende fabrieken en slechte produkten millieu technisch gezien dan belangrijker voor de politiek , als het maar geld opbrengt de miilieu schde is voor de volgende generaties !!
  2. [verwijderd] 11 mei 2020 16:39
    quote:

    ramp 2017 schreef op 11 mei 2020 15:55:

    Gezien de negatieve invloed van kunstmest op het millieu en de voor handen zijn de alternatieven zo als groen bemesters die ook nog eens NOx en CO2 uit de lucht halen , had ik als politiek eerlijk zou zijn een beperking van kunst mest in de land bouw verwachten , maar wat niet is kan nog komen ... of zijn extra vervuilende fabrieken en slechte produkten millieu technisch gezien dan belangrijker voor de politiek , als het maar geld opbrengt de miilieu schde is voor de volgende generaties !!
    groen bemesters, dan heb je veel meer oppervlakte nodig om het zelfde te produceren, sta je over een veel groter oppervlakte mest te gooien....

    OCI is al heel goed bezig met het verduurzamen van de processen.

    Er moet gewoon gekeken worden naar het probleem, hoe pak je het GLOBAAL het beste aan door vermindering van het probleem zelf maar ook toename van zaken die het probleem op natuurlijke wijze oplossen.

    Vooral globaal is belangrijk.

    Kijk, als het proces goedkoper kon EN het was dan net zo milieubewust dan was het allang gebeurt natuurlijk.
    Het probleem zal zijn dat als je vanuit de politiek te snel zaken moet aanpassen zonder de economie van zaken in acht te nemen alleen maar omdat de uitstoot plaats vind op Nederlands oppervlakte je de productie alleen maar gaat verplaatsen en dan kun je als Nederland op papier wel het braafste jongetje van de klas zijn zonder fabrieken in het hele land en zonder boeren en kill schiphol ook meteen en we gaan allemaal maximaal 30 rijden, maar als dit vervolgens economisch ruimte vrij maakt voor een extra fabriekje van net over de grens in Duitsland gestookt op bruinkool tot aan natuurlijk de zo goedkoop mogelijk producerende chineese fabrieken, je kent ze wel van die schitterende smog beelden etc...., ja dat tast toch echt ook de global warming bij ons aan.
    Het is niet dat de ijskappen minder gaan smelten van meer vervuilende fabrieken in China dan van de al aan strenge regels gebonden fabrieken in Nederland.

    Ik ben natuurlijk helemaal voor een beter milieu, maar de grootste vervuiler is de mens, daar komen er steeds meer van, die nemen steeds meer bewoonde plek in, steeds minder land voor landbouw en bos, heb je meer grond voor landbouw nodig dan gaat dit ten koste van bos, wil je ook niet neem ik aan.

    Dus dat is ook niet de oplossing.

    Pak de grootste vervuilers globaal aan en met al die intelligentie in Nederland, kom met nieuwe schonere oplossingen die economisch ook interessant zijn dan worden ze ook globaal gebruikt ipv dat je lokaal de kostprijs omhoog drijft en daarmee de industrie het land uit, nogmaals 'ita a global problem, pak het dan ook global aan'
  3. forum rang 4 inbetween 11 mei 2020 16:44
    quote:

    Profitmaker schreef op 11 mei 2020 12:08:

    [...]

    Inderdaad PM blijft staffelgewijs bijkopen zolang de koers daalt. PM neemt de stukken graag van verkopende bleekneuzen over op deze afbraakprijzen :-) Thx guys!
    PM heeft zijn eerste verlies van 7% al weer om zijn oren. Tel daarbij op 7% verlies vandaag met TKH en PM vult zijn zakken zoals hij altijd zelf zegt.
  4. forum rang 4 moneypocket 11 mei 2020 16:54
    quote:

    inbetween schreef op 11 mei 2020 16:44:

    [...]PM heeft zijn eerste verlies van 7% al weer om zijn oren. Tel daarbij op 7% verlies vandaag met TKH en PM vult zijn zakken zoals hij altijd zelf zegt.
    Waarom drukken ze nog niet even door? Die 12,70 euro is plots heilig lijkt het wel..
  5. Stockheaven 11 mei 2020 17:07
    quote:

    Globalthreat schreef op 11 mei 2020 16:55:

    Prima, volgend kwartaal stuk minder onderhoud, lagere gasprijzen (omdat) de hedge pas maart afliep), verder extra kostenbesparingen. En recordvraag nu al in april gaven ze aan..

    Methanol herstel zal waarsch pas H2 zijn, maar nog steeds relatief gezonde marges.
    Als ik de afgelopen tijd terugkijk valt het mij op dat het steeds hetzelfde liedje is. De verwachtingen voor de kwartaalcijfers zijn hooggespannen, helaas cijfers vallen toch niet goed Aandeel daalt, in plaats van de forse stijging die men had verwacht.
    En elke keer wordt er weer geroepen, "ja maar met het volgende kwartaal komt alles weer goed."
    Nou vergeet het maar. Dit aandeel presteert het om elke keer met een nare verrassing te komen. Ik heb het wel gezien met OCI.
  6. Globalthreat 11 mei 2020 17:19
    Mjam verschil met een partij als BAM vind ik dat OCI een partij in opbouw is. Volgens mij is pas nu net de volledige capaciteit operationeel. BAM is een gevestigde partij die zelfs in een supergoede vastgoedmarkt geen cent winst maakte. OCI heeft eerlijkgezegd ook gewoon erg veel ongeluk gehad met de Chinese handelsspanningen, de slechte weersomstandigheden en vervolgens nog een COVID crisis eroverheen. Dit alles in de opbouwfase van de onderneming. De methanol / kunstmest markt is daardoor nooit optimaal geweest (verre van zelfs).

    BAM daarentegen weet zelfs in de meest optimale marktomstandigheden nog geen cent te verdienen.
5.859 Posts
Pagina: «« 1 ... 110 111 112 113 114 ... 293 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

OCI sluist minstens €3 miljard richting aandeelhouder

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links