Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Is het ergste achter de rug ?

209 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Kaiser 7 mei 2020 15:54
    Natixis IM: Tweede correctie dreigt

    Markten zullen zich traag en geleidelijk herstellen van de impact door de coronacrisis. In de komende maanden verwacht Esty Dwek, Head of Global Market Strategy bij vermogensbeheerder Natixis IM, een tweede correctie op financiële markten. Het herstel van de coronacrisis verloopt dan ook allerminst in een rechte lijn en het herstel dient zich evenmin aan in een V-vorm, stelt Dwek in haar marktcommentaar‘Positioning for Recovery.

    “De geschiedenis laat zien dat een V-vormig marktherstel niet vaak voorkomt. Slechts één bearmarkt (1932/33) zag de markten binnen een jaar herstellen naar eerdere pieken. Historisch gezien heeft de MSCI AC World Index 15 maanden gekost om te herstellen naar eerdere pieken na de bodem, en ongeveer 20 maanden voor de S&P 500, de MSCI Europe en de TOPIX-indexen om te herstellen naar eerdere pieken. Na de wereldwijde financiële crisis duurde het vier jaar voordat de markten terugkeerden naar het niveau van vóór de crisis."

    De Natixis-strateeg ziet dat aandelenmarkten recente verliezen enigszins goedmaakten, maar benadrukt dat markten de ernst van de situatie niet hebben ingeprijsd. “Een toename van de economische activiteit zal veel langzamer zijn dan verwacht. Het duurt dan ook eerder kwartalen dan maanden voordat herstel van de productieverliezen zichtbaar zal zijn.”

  2. Alex W 8 mei 2020 13:30
    Puts lekker vasthouden.

    Toen Kim Boatswain uit Austin, Texas, afgelopen maand haar hypotheek wilde betalen, kwam ze voor een verrassing te staan. Boatswain, die haar geld verdient als chauffeur via apps, werkte al een paar weken niet vanwege de corona-uitbraak, en wilde haar spaarrekening aanspreken. Ze dacht zeker $5000 op haar rekening te hebben, maar bleek in het rood te staan. Een schuldeiser had beslag laten leggen op haar rekening.

    Het ging om een oude schuld aan kredietverstrekker Wells Fargo, kreeg Boatswain te horen. De vordering bleek doorverkocht en de nieuwe schuldeiser bleek net op tijd een claim te hebben ingediend.

    Vorige maand vaardigde de hoogste rechtbank een tijdelijk verbod op beslaglegging uit, een maatregel bedoeld om burgers de coronatijd door te helpen. Boatswains geval dateerde van vlak voor het verbod inging. ‘Ik kreeg te horen dat geen nieuwe betalingsafspraken konden worden gemaakt. Ze hadden mijn geld toch al binnen’, zei ze tegen de Texas Tribune, de krant die haar verhaal optekende.

    Boatswains situatie staat niet op zichzelf. Vanuit allerlei hoeken in Amerika komen signalen dat er acute financiële nood dreigt voor veel Amerikaanse gezinnen. Een daarvan is de run op wat er nog van de kip te plukken valt voordat ze kaal is. In rechtbanken hebben zich honderden zaken opgestapeld van schuldeisers die hun claim hebben gelegd net voordat consumenten in bescherming werden genomen.

    Tijdelijke verlichting

    In verschillende staten geldt een tijdelijke verlichting van schuldplicht. De staat New York inde de afgelopen maand geen medische schuld en studieschuld. Ook de federale overheid heeft een pauze voor studieschuldafbetaling ingelast als onderdeel van de noodmaatregelen om de coronacrisis te bestrijden. Maar private schuldeisers willen in veel gevallen nog steeds geld zien. De Association of Credit and Collection Professionals, de lobbygroep van de kredietindustrie, stuurt brieven naar de landelijke en statelijke overheden om te protesteren tegen de inperking op schuldvordering.

    Opdrachten zullen schuldafhandelaars genoeg krijgen. De werkloosheid in de VS is opgelopen tot een haast onvoorstelbare 33 miljoen. Eén op de vijf Amerikanen heeft een uitkering aangevraagd. En hoewel de duivelse afweging tussen een gezonde bevolking en een open economie steeds meer uitvalt in het voordeel van de laatste, zal de coronacrisis hoe dan ook een diep spoor trekken.

    ‘Veel huishoudens overleven door nu meer schulden te maken’, zegt Lucia Dunn, hoogleraar economie aan Ohio State University gespecialiseerd in creditcardschuld. ‘De afbetalingen die nu op pauze staan, komen straks weer terug. Ik verwacht een golf aan probleemschulden’.

    Steeds meer rechtszaken

    Ook al voordat de covid-19-uitbraak miljoenen Amerikanen het levensonderhoud kostte, steeg het aantal rechtszaken over achterstallige creditcardbetalingen en andere leningen. Onderzoeksbureau Pew publiceerde afgelopen week een rapport waaruit blijkt dat in negen van de twaalf staten die hierover gegevens bijhouden een schuldenkwestie de meest voorkomende civiele zaak was. Landelijk verdubbelde het aantal schuldzaken de afgelopen twintig jaar. ‘Nu de economie tot stilstand komt en de schulden van huishoudens zich opstapelen, verwachten we een toename van het aantal rechtszaken’, zei Erika Rickard, onderzoeker bij Pew tegen de Philadelphia Inquirer.

    De coronacrisis hakt daarmee in op een economie die op de pof leefde. Hoe fragiel de situatie van vele Amerikaanse gezinnen is, bleek afgelopen week toen de Federal Reserve in New York rapporteerde dat het totaal aan schulden van huishoudens gestegen was tot een recordhoogte van $14.300 mrd. Dat is $1600 mrd meer dan op het hoogtepunt van de Grote Recessie van 2008. De cijfers liepen tot en met maart, en pakken daarmee enkel het begin van de coronacrisis mee.

    Mei belooft daarmee grimmig te worden: het tweede moment op rij dat hypotheken en huren moeten worden voldaan terwijl velen zonder inkomen zitten. In April miste 1 op de 3 Amerikaanse huurder geheel of gedeeltelijk de betaling. Uit cijfers van Black Knight, een databedrijf voor de hypotheekmarkt, blijkt dat bijna 4 miljoen Amerikanen een nieuwe betalingsregeling voor hun hypotheek hebben aangevraagd.

    Hypotheken en commercieel vastgoed

    De huidige situatie roept daarmee herinnering op aan het vorige decennium. Toen zette het uitblijven van hypotheekbetalingen een crisis in gang die het hele financiële systeem ontregelde. Bij twee gemiste betalingen wordt een hypotheek officieel aangemerkt als in gebreke, dus de gevolgen van de coronacrisis op de hypotheekmarkt laten zich niet volledig zien volgens Lucia Dunn. ‘Maar gelet op de huidige werkloosheid kun je ervan uitgaan dat er zeker dubbel zoveel huishoudens straks in problemen komen’.

    Met hotels, winkelcentra en kantoren buiten bedrijf, loopt dit keer ook de markt voor commercieel vastgoed vast. Ratingbureau Fitch berichtte dat vanwege misgelopen betalingen de basis voor $150 mrd aan commercieel vastgoed-derivaten dreigt weg te vallen, ongeveer een kwart van het totaal aan commercial mortgage backed securities. Persbureau Bloomberg voorspelde ‘de grootste vastgoedcrash in jaren’.

    Ook de vierwielers die al wekenlang ongebruikt op de oprit staan, zijn een tijdbom onder de Amerikaanse economie. Het totale Amerikaanse wagenpark is goed voor $1350 mrd aan autoleningen. In het eerste kwartaal werd 7,5% daarvan niet terugbetaald. Ook dat cijfer zal naar verwachting stijgen deze maanden.

    Soepele opstelling

    De omvang van de dreigende schuldencrisis is zo groot dat Amerikaanse kredietverstrekkers het voorbeeld van de overheid volgen en zich steeds vaker soepeler opstellen bij financieel geplaagde klanten. Creditcardmaatschappijen waaronder American Express en Capitol One accepteren gemiste betalingen zonder extra rente te vragen. De financiële tak van autobedrijven als GM en Fiat heeft terugbetalingsvoorwaarden versoepeld.

    Maar als de pandemie verdwijnt, wacht een onverbiddelijke schuldenberg, waarvan het topje nog weer hoger reikt. En dat baart experts als Lucia Dunn zorgen. ‘Amerika schuift de problemen voor zich uit’.
  3. Kaiser 10 mei 2020 22:53
    Ook Frankrijk meldt laagste aantal doden in weken

    In Frankrijk zijn de laatste 24 uur slechts 70 overlijdens door het coronavirus gemeld in de ziekenhuizen en rusthuizen, zegt het ministerie van Volksgezondheid. Het totale dodentol komt nu op 26.380 te staan. Een dag eerder steeg het dodentol met 80 en dat was toen al het laagste aantal in weken.

    Het aantal patiënten in het ziekenhuis is gedaald tot 22.569 en er liggen nog 2.776 mensen op de afdelingen intensieve zorg. Het aantal besmettingen staat op 139.063, dat zijn er 209 meer dan gisteren. Delen van Frankrijk versoepelen vanaf morgen de strenge maatregelen in het land. Zo mogen mensen weer op meer plekken sporten en mogen ze de deur uit zonder daar een goede reden voor te hebben.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 14 mei 2020 16:38
    quote:

    Kaiser schreef op 14 mei 2020 16:06:

    Over a third of patients treated for COVID-19 in a large New York medical system developed acute kidney injury and nearly 15% required dialysis, U.S. researchers reported reut.rs/3fN0YM2
    Nierproblemen worden waarschijnlijk veroorzaakt door de gebruikte medicijnen zoals chloroquine.
  5. Kaiser 15 mei 2020 10:33
    Slovenië verklaart epidemie voorbij en opent grenzen

    Slovenië heeft de corona-epidemie voor beëindigd verklaard en doet vanaf 31 mei de grenzen voor mensen uit andere EU-landen open.

    De sterke daling van het aantal nieuwe coronapatiënten is volgens de regering in Ljubljana voldoende reden om het land weer open te stellen. Alleen mensen die ziekteverschijnselen vertonen en geen woon- of verblijfplaats in het land hebben, kunnen worden teruggestuurd. De quarantaineplicht wordt afgeschaft, behalve voor mensen die van buiten de EU komen. De regel van 1,5 meter afstand blijft gelden en ook mondmaskers blijven verplicht, zoals in kantoren, cafés en het openbaar vervoer.

    Slovenië riep op 12 maart de noodtoestand uit vanwege het coronavirus. De afgelopen twee weken is bij slechts 35 mensen het virus vastgesteld. Het kleine land van twee miljoen inwoners heeft minder dan 1.500 coronabesmettingen in totaal geconstateerd, ruim honderd patiënten zijn aan de gevolgen bezweken. Nog zeven coronapatiënten zouden ernstig ziek in het ziekenhuis liggen.
  6. Kaiser 16 mei 2020 18:59
    Oostenrijk wil ook de grenzen met Tsjechië, Slowakije en Hongarije openen

    Oostenrijk wil ook de grenzen met Tsjechië, Slowakije en Hongarije volledig heropenen op 15 juni. Het land maakte eerder al afspraken met andere buurlanden over het beëindigen van grensmaatregelen die waren ingesteld vanwege de coronacrisis.

    Zo moeten op 15 juni ook de beperkingen aan de grenzen met buurlanden Duitsland en Zwitserland helemaal zijn opgeheven. Dat gaat stapsgewijs. De strenge maatregelen aan de grens met het zwaar getroffen Italië blijven voorlopig wel van kracht.

    "Wij zetten in op zoveel vrijheid als mogelijk en zo min mogelijk restricties", melden Oostenrijkse ministers in een gezamenlijke verklaring. Ze schrijven dat het versoepelen van de maatregelen het leven makkelijker moet maken voor mensen in de grensgebieden en forenzen die over de grens werken.
  7. Kaiser 18 mei 2020 08:58
    Italië, Polen en aantal Duitse deelstaten heropenen restaurants en cafés

    Italië was het eerste land ter wereld dat zijn volledige bevolking in lockdown plaatste in de strijd tegen het coronavirus. Vanaf 4 mei werden de teugels al wat losgelaten en vandaag gaat het land de tweede fase van de versoepelingen in. Niet alleen de horeca mag de deuren opnieuw openen, maar ook de Sint-Pietersbasiliek in Rome kan weer bezoekers ontvangen.

    In Polen openen niet alleen restaurants en cafés, maar ook schoonheidssalons en sportzalen. Alle zaken moeten rekening houden met strenge veiligheidsmaatregelen. Zo mag er slechts een persoon per vier vierkante meter binnen. Kapsalons mogen enkel op afspraak werken.

    Afgelopen weekend werd het aantal mensen dat een religieuze dienst mag bijwonen opgetrokken.

    In Duitsland worden de maatregelen in bepaalde deelstaten versoepeld, waardoor de horeca op verschillende plaatsen weer de deuren kan openen.

    Vanuit de sector klinkt er kritiek omdat de regels verschillen tussen de verschillende deelstaten en zelfs binnen de deelstaten zelf.
  8. Kaiser 20 mei 2020 17:22
    SECOND WAVE IS HERE. The Philippine health chief claims that the country is now on the second wave of coronavirus outbreak, warning that a third wave is possible as restrictions started to ease.

    Here's a rundown of what you need to know today about the pandemic. (May 20, 2020)
    twitter.com/ABSCBNNews/status/1263126...
  9. Kaiser 20 mei 2020 20:28

    WHO waarschuwt: “Grootste aantal nieuwe besmettingen op 24 uur tijd”

    ADN 20 mei 2020 19u52 Bron: Belga, ANP

    De afgelopen 24 uur zijn ruim 106.000 nieuwe gevallen van COVID-19 gemeld aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het gaat om het grootste aantal nieuwe gevallen op één dag tijd sinds het begin van de coronapandemie. Wereldwijd zijn nu bijna 4,9 miljoen mensen geïnfecteerd, binnen afzienbare tijd zal het aantal van 5 miljoen besmettingen wereldwijd bereikt worden.

    “We hebben nog een lange weg af te leggen”, aldus WHO-topman Tedros Adhanom Ghebreyesus. “Bijna twee op de drie gevallen wordt in vier landen opgetekend”, zo deelde hij ook mee. Tedros zei niet welke landen dat zijn, maar uit het laatste rapport van de WHO blijkt het te gaan om de Verenigde Staten, Rusland, Brazilië en Saudi-Arabië.

    “Bijzonder zorgwekkend”: aantal besmettingen met coronavirus stijgt exponentieel in grote Afrikaanse landen

    Meer dan 1.500 doden op 24 uur in de VS

    Het aantal inwoners in de VS dat is besmet met het longvirus is nu boven de 1,5 miljoen gestegen. President Donald Trump benadrukte woensdag dat het hoge aantal besmettingen in de VS een gevolg is van het Amerikaanse beleid om zo veel mogelijk te testen. “Ik zie het als een onderscheiding, echt waar”, zei hij.

    Na twee dagen met ongeveer 800 doden liep het dodental in de VS het afgelopen etmaal ook weer sterk op, met meer dan 1.500 (1.536 overlijdens, red.). In totaal stierven al 91.845 Amerikanen aan het longvirus, het hoogste dodental wereldwijd.
    Dodelijkste dag in Rusland sinds begin corona-uitbraak

    Rusland maakte woensdag melding van de grootste stijging van het dodental sinds het begin van de coronacrisis. Er overleden nog eens 135 coronapatiënten in het land, waar tot nu toe in totaal ‘slechts’ 2.972 sterfgevallen zijn gemeld. Het officiële Russische dodental ligt relatief laag. Sommige landen met minder besmettingen hebben melding gemaakt van de dood van tienduizenden patiënten.

    De Russische autoriteiten lieten ook weten dat het afgelopen etmaal is vastgesteld dat nog eens 8.764 mensen het virus hebben opgelopen. In totaal zijn al 308.705 coronagevallen aan het licht gekomen in het land. Dat is het hoogste aantal buiten de Verenigde Staten.
209 Posts
Pagina: «« 1 ... 6 7 8 9 10 11 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 875,22 +1,01%
EUR/USD 1,0698 +0,43%
FTSE 100 8.041,73 +0,22%
Germany40^ 18.128,40 +1,50%
Gold spot 2.319,33 -0,34%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+24,74%
BAM
+4,41%
PROSUS
+3,92%
JUST E...
+3,03%
ASML
+2,69%

Dalers

Akzo N...
-6,69%
RANDST...
-6,66%
NSI
-4,00%
FASTNED
-3,98%
Arcelo...
-2,49%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links